Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η υπηρεσία Youtube άρχισε να χρησιμοποιεί έναν νέο αλγόριθμο με την ονομασία Content ID ο οποίος ελέγχει κάθε βίντεο ανεβασμένο στην υπηρεσία για το αν χρησιμοποιεί ήχο του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα ίσως να μην έχουν παραχωρηθεί στον χρήστη του καναλιού που ανέβασε το βίντεο.Ο αλγόριθμος σαρώνει ολόκληρα βίντεο για να βρει αν σε κάποιο σημείο ακούγεται έστω για δευτερόλεπτα ένα τραγούδι που να ανήκει σε ένα σύνολο καταχωρημένων τραγουδιών,και αυτόματα αν κρίνει πως ένα βίντεο περιέχει τραγούδι που έχει καταχωρηθεί στην υπηρεσία και ο λογαριασμός που ανέβασε το βίντεο δεν έχει αποκτήσει άδεια από τον χρήστη που φέρεται ως κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων,το βίντεο αφαιρείται από την υπηρεσία,ενώ σε μερικές περιπτώσεις τα έσοδα των διαφημίσεων που παίζουν στο βίντεο μεταφέρονται στον λογαριασμό του χρήστη που έχει κάνει δήλωση ότι του ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα.

Από την πρώτη μέρα άρχισαν τα... παρατράγουδα καθώς πολλά βίντεο μεγάλων αλλά και μικρών καναλιών αφαιρέθηκαν από την υπηρεσία,με πολλά από αυτά να μην περιέχουν καν τραγούδια τα οποία ο αλγόριθμος έκρινε πως παίζουν κατά τη διάρκεια των βίντεο, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου οι λογαριασμοί που δήλωσαν ότι κατέχουν τα πνευματικά δικαιώματα κάποιου τραγουδιού δεν ανήκουν στην εκδότρια εταιρία που πραγματικά κατέχει τα δικαιώματα αλλά σε απατεώνες οι οποίοι αποκομίζουν οικονομικά οφέλη από διαφημίσεις που παίζουν στα κανάλια άλλων χρηστών.

Έντονη είναι η αντίδραση ιδιαίτερα δημοσιογράφων ειδικού τύπου,καθώς ο αλγόριθμος σβήνει συνεντεύξεις,κριτικές προϊόντων,ακόμα και διαφημίσεις για τις οποίες είναι σύμφωνοι οι δημιουργοί και κάτοχοι των copyrights,στερώντας από τους δημοσιογράφους του youtube τον μισθό τους,και από τις εκδότριες εταιρίες την κάλυψη των προϊόντων τους, πολύτιμη δημοσιότητα που επιζητούν και έχει άμεσο αντίκτυπο στις πωλήσεις τους.

Επεξ/σία από Alithinos
Δημοσ.

ενα 70% (μην σου πω κ παραπανω) της κινησης του γιουτιουμπ πρεπει να ειναι απο τραγουδια κ αν καταλαβα καλα ολα αυτα θα κοπουν?

κατσε να δουμε αν ντεηλημοσιον κ λοιποι θα αρπαξουν την ευκαιρια 

• Like 3
Δημοσ.

Και ειχα ανακαλυψει πολλους καλητεχνες στο tube απο ασχετα βιντεο και ειχα αγορασει τη μουσικη τους. Κριμα, για αυτους, γιατι για εμενα θα με καλυψει και το soulseek και το DC. Τζαγακια!

Also, Napster και Spotify. Μακαρι να το αφισει το youtube αυτο που εκανε για να γελαμε με την αυτοκτονια και να μπουν κι αλλοι παιχτες στην αγορα.

• Like 3
Δημοσ.

Αφήστε τα λόγια και αρχίστε το κατέβασμα :-D

Δεν προλαβαίνουμε κουμπάρε είναι πολύ το υλικό  :P  και λίγος ο χώρος

• Like 10
Δημοσ.

Επειδή την έιχα ψιλιαστέι , αποφάσισα να μην βαζω κομματια στα βίντεό μου, αλλά για καποιο τρελο λογο ενα βίνττεο που ανέβασα με skyrim gameplay μου ζητουσε πνευματικά δικαιώματα για μερικά δευτερόλεπτα π ακουγόταν η μου σική του παιχνιδιου...... Και να πω ότι ήταν από την Bethesda να πω παει στον διαλλο, αλλά αυτός που ζητούσε δικαιόματα ήταν ο :

"EIGHT MILES HIGH", musical composition administered by: 49:18

BMG_Rights_Management
KODA_CS
The Harry Fox Agency, Inc. (HFA)
SGAE_CS
SACEM
TEOSTO_CS
PRS CS
UMPI         

ούτε ξέρω ΄τι είναι αυτα, και μάλιστα για ένα παιχνίδι που πλήρωσα νόμιμα, οπότε 'έχω καταβάλει τα πνευματικά δικαιώματα σε οσους τα δικαιούνται.....

αυτό που κατάλαβα πάντως έιναι ότι το youtube πατάει πάνω στην ανάγκη μας, μιας και δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για  να πάμε.. Με βάση αυτό μας πατάει και μας επιβάλει μια το g+ και μια τις ανοησίες αυτές...... Πρεπει να οργανώσουμε ένα παγκόσμιο εμπάργκο για κανα 2 μερούλες να δουμε αν θα συνεχίσει να χορέυει... Γιατί κάποια πράγματα πρέπει να έχουν και τα όριά τους!!!
  • Like 1
Δημοσ.

Η νέα παγκόσμια χούντα τελικά δεν είναι και τόσο αποκλειστικά μυθοπλασία, δε πάμε καλά...

Ο γούγλης, δε λέω - καινοτόμος, μου αρέσει σε ότι προσφέρει αλλά είναι πολλά κιλά κακός και ύπουλος ώρες - ώρες...

My 2 cents.

• Like 1
Δημοσ.

Αν μιλάμε για τραγούδια στο youtube το καταλαβαινω, αλλα όταν μιλάμε για αλλα video που περιέχουν κομμάτια μουσικής πχ καποιο intro σε καποιο gaming video κτλ δεν προκειται για περιπτώσεις fair use?

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...