Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

λοιπον δειτε τι εγινε πηγα να μεταφερω  ολοκληρο τον φακελο documents and settings και επειδη εκανε αρκετη ωρα δεν το παρακολουθουσα και μεταφερθηκαν τα μισα. και τωρα ειναι τα μισα στον backup. προσπαθησα να τα ξαναφερω οπωσ ειναι στον τοπικο αλλα δεν με αφηνε και το αποτελεσμα ειναι οτι το pc ειναι λεσ και του εχω κανει φορματ  και δεν εχω τιποτα και ψαχνω απο χθεσ να βρω οτι ειχα και να τα επαναφερω αλλα δεν τα βρισκω. 

κανε παλι απο την αρχη fomat εαν θελεις να κανεις σωστη δουλεια

φιλε καταρχασ φορματ εγω δεν ξερω να κανω και τωρα λεφτα δεν κυκλοφορουν για να το κανω . αμα μπορειτε να μου  πειτε πωσ να το κανω το φορματ και να ξαναπερασω το λειτουργικο οκ το κανω. (windows xp εχω ) 

Δημοσ.

Ειναι απλο.κατεβαζεις και εγκαταστεις το easeus partition master.επειτα,κανεις διαγραφη τον σκληρο "backup" και μεγαλωνεις το μεγεθος του τοπικιυ δισκου.πατας apply,κανει μονο του 2 reboot και ετοιμος :)

Αποστολή από το Xperia U με τη χρήση Insomnia App

Ειναι απλο.κατεβαζεις και εγκαταστεις το easeus partition master.επειτα,κανεις διαγραφη τον σκληρο "backup" και μεγαλωνεις το μεγεθος του τοπικιυ δισκου.πατας apply,κανει μονο του 2 reboot και ετοιμος :)

Δημοσ.

^...είσαι βέβαιος για το "πόσο απλό" θα του φανεί το αποπάνω, του TS...; Εγώ πάντως καθόλου.

herkul, δυστυχώς οι περιγραφές σου δεν βοηθούν ούτε για να καταλάβουμε τί ακριβώς αντιμετωπίζεις/θέλεις/χρειάζεται να γίνει, ώστε να βοηθήσουμε.

Γνώμη μου είναι μην πειράζεις τίποτα στα Windows σου, εφ' όσον λειτουργούν...

Δημοσ.

λοιπον ασ τα εξηγησω παλι . οταν πηγα να αντιγραψω τα αρχεια απο τον τοπικο στον backup αντεγραψα τον documents and settings φακελο τον windows και δεν αντιγραφηκε ολοκληρωσ ο φακελοσ . και ειναι ο μισοσ στο τοπικο και ο αλλοσ μισοσ στον backup . οποτε τωρα δεν εχω κανενα αρχειο δικο μου. συνοπτικα αυτη τη στιγμη το μονο που εχω στο υπολογιστη μου ειναι ο καδοσ ανακυκλωσησ και το φοντο τησ επιφανειασ εργασιασ . ολα τα αλλα αρχεια μου δεν ξερω που ειναι. και οταν πηγα να ξανα αντιγραψω το φακελο τον windows δεν με αφηνε και τωρα το pc μου εχει μεινει. το μονο που μπορω να κανω τωρα ειναι να περιμενω την βοηθεια σασ . μαλλον δεν ξερω κιολασ ο μονοσ τροποσ ειναι να κανω φορματ που δεν ξερω και πωσ γινεται . περιμενω την βοηθεια σασ

ναι οκ να το κανω αυτο αλλα τα μισα windows ειναι στον backup

Δημοσ.

Το ότι προσπάθησες να αντιγράψεις τον "Documents and settings" (και εννοείται δεν μπόρεσαν να μεταφερθούν τα πάντα καθώς διάφοροι υποφάκελοι και αρχεία είναι "συνδεδεμένα" με την λειτουργία των Windows), δεν κολλάει πουθενά με την παρακάτω πρόταση που έχεις γράψει :

οποτε τωρα δεν εχω κανενα αρχειο δικο μου

Προσωπικά αδυνατώ να καταλάβω τί εννοείς με το παραπάνω / ποιό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις με το που πας να κάνεις τί πράγμα κτλκτλ.

Με την ενέργεια που έκανες, οι πιθανότητες να αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, περιορίζονται στις εξής :

α) Να μην λειτουργεί (καλά ή και καθόλου) κάποιο πρόγραμμα που συνηθίζεις να χρησιμοποιείς.

β) Υπήρχε-αν κάποιος-οι υποφάκελος-οι όπου συνήθιζες να βρίσκεις "αρχεία που κατέβαζες από το Ίντερνετ" (φωτογραφίες, βίντεο,προγράμματα - κια πάει λέγοντας...) και τα εν λόγω αρχεία που έχεις κατά καιρούς κατεβάσει, δεν τα βρίσκεις πλέον εκεί που συνήθιζες.

Όσο αφορά το α) , αν κι εφ' όσον υφίσταται, ας πούμε ότι η εύκολη/γρήγορη λύση είναι να επανεγκαταστήσεις τα περί ων ο λόγος προγράμματα.

Όσο αφορά το β), όσα από τα αρχεία μεταφέρθηκαν, απλώς θα τα βρεις στο partition "backup". Εκεί είναι, δεν εξαφανίστηκαν. Όπως εννοείται ότι όσο δεν μεταφέρθηκαν, είναι εκεί που τα έβρισκες πάντα...

Επίσης, σχετικά με αυτό :

και τωρα το pc μου εχει μεινει

αδυνατώ να καταλάβω τί ακριβώς εσύ εννοείς...(Εσύ μπορεί να καταλαβαίνεις, αλλά χωρίς ακριβή περιγραφή της κατάστασης που βιώνεις, είναι σα να παίρνεις τηλ. κάποιον γιατρό, κι ενώ προσπαθει να καταλάβει τί έχεις, του απαντάς αόριστα "πονάω"...)

*...αν το πρόβλημά σου είναι ότι "δεν βρίσκεις πράγματα που είχες κατεβάσει" (και τί σόι είναι αυτά δεν μας έχεις καν πει), μία λύση είναι να ψάξεις μέσω της "Αναζήτησης των Windows", βάζοντας πχ το όνομα ενός αρχείου ("φωτογραφία Ακροπόλεως" πχ...). Ενδέχεται εκεί που θα βρεις έστω και ένα από αυτά, μαζί να βρεις και τα υπόλοιπα...

** Το "φορμάτ" (=επανεγκατάσταση Windows) που αναφέρεις ότι δεν ξέρεις να κάνεις και ζητάς βοήθεια, κατ' αρχάς θα ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ τα όποια αρχεία λες ότι δεν βρίσκεις....Είσαι λοιπόν ΒΕΒΑΙΟΣ ότι αυτό που θες είναι οδηγίες για το πώς θα το κάνεις...; Χρειάζεσαι δε ένα δισκάκι εγκατάστασης. Έχεις τέτοιο; Τέλος, υπάρχει ένα ενδεχόμενο, μετά την επανεγκατάσταση (πες δηλαδή ότι δεν σε νοιάζει για κάποια αρχεία που μέχρι τώρα έχεις πει ότι τα ψάχνεις-άρα τα θέλεις- και δεν τα βρίσκεις) να μη δουλεύουν σωστά (ή και εντελώς) κάποιες συσκευές,πχ κάρτα γραφικών, κάρτα ήχου κλπ...Οι οποίες απλά θέλουν να περάσεις μετά την εγκατάσταση το σχετικό πρόγραμμα-οδηγό(="driver"),,,,αλλά επειδή εμφανώς δεν έχεις εμπειρία, μήπως στην προσπάθεια να κάνεις επανεγκατάσταση μόνος σου, γίνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα...; Αυτός είναι ο λόγος που στο προηγούμενο μήνυμα σου είπα "μην πειράζεις τα Windows αφού λειτουργούν"...Κανονικά θα σε συμβούλευα να το δει το μηχάνημα τεχνικός (που θα σου κάνει την επανεγκατάσταση, ίσως σου βρει και τυχόν αρχεία που θέλεις/ψάχνεις/και δεν βρίσκεις) αλλά αφού λες οικονομικά αδυνατείς, τότε ίσως καλύτερα είναι να αφήσεις έτσι το πράγμα, για να μη τυχόν χάσεις εντελώς τα Windows σου ή κάποιες πολύ βασικές λειτουργίες τους, στην προσπάθεια να κάνεις επανεγκατάσταση....; 

Τέλος, ίσως να βοηθούσε να έλεγες σε ποιό γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας/περιοχή  βρίσκεσαι (μήπως βρεθεί κάποιος που να σε βοηθήσει από κοντά με την επανεγκατάσταση).

• Like 1
Δημοσ.

λοιπον ,  καποια αρχεια δικα μου τα βρηκα φωτογραφιεσ ,  μουσικεσ κλπ. και καποιεσ ταινιεσ που ειχα κατεβασει προσφατα. για το θεμα που μου λεσ για τουσ drivers τουσ μονο που εχω περασει εγω ειναι απο μια καρτα γραφικων που εβαλα τωρα τελευταια και το cd το εχω οποτε μπορω να τουσ ξαναπερασω. τεσπα.... πραγματα που να χρειαζομαι μεσα δεν εχω τωρα και αυτα που εχω τα ξανακατεβαζω. αυτα για το θεμα του format.  το να μπορεσω να τα ξαναεπαναφερω αποκλείεται;;; ρε παιδια σκεφτηκα και κατι αλλο μηπωσ γινεται να συνδεθει κανενασ με κανενα teamviewer να μου το φτιαξει;;;

Δημοσ.

Πάμε ακόμη μια φορά : εφ' όσον τα Windows σου λειτουργούν, κι εφ' όσον (όπως μόλι είπες) "τα αρχεία που θες τα έχεις βρει ή έστω μπορείς να τα ξανακατεβάσεις", εγώ ΔΕΝ βλέπω ούτε να έχεις πρόβλημα τώρα, ούτε να χρειάζεσαι κάτι τόσο "δραστικό" και ("δύσκολο", τη στιγμή που δνε έχεις εμπειρία) όπως μια επανεγκατάσταση...

Οπότε : σαν τί να "φτιάξει" κάποιος, είτε με τη φυσική του παρουσία, είτε "μέσω Teamviewer"......;

Aν αυτό που εννοείς, είναι εκείνο το ρημάδι το "backup" partition να συνενωθεί με το C: (="τοπικός δίσκος"), ΑΣ' ΤΟ ΕΤΣΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ - και για την ακρίβεια οι συνενώσεις partitions ΜΕΤΑ που έχει γίνει εγκατάσταση, είθισται ή να είναι προβληματικές εξ' αρχής, ή να βγάζουν προβλήματα αστη συνέχεια...

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός ο πόθος "να γίνουν ένα τα 2 partitions"...Είναι σα να έχεις δύο τσέπες σε ένα παντελόνι και να θες ντε και καλά να τις κάνεις ενιαία, "επειδή η μία γέμισε"...

Όσο για την επανεγκατάσταση λειτουργικού, ΑΝ έχεις δισκάκι εγκατάστασης, και ΑΝ ντε και καλά θες να "ξεκινήσεις τα πάντα από την αρχή", βάλε το μέσα στο "CD/DVD player" του υπολογιστή, κάνε restart, και με το που ανοίξει αυτός (δεις τα πρώτα "άσπρα γράμματα" στην οθόνη), "χτύπα" συνεχώς λες και είναι κουμπί τηλέγραφου οποιοπήδποτε πλήκτρο του πληκτρολογίου, πχ το Space (αυτό το μεγάλο κάτω-κάτω) για να αρχίσει ο υπολογιστής να διαβάζει το δισκάκι εγκατάστασης. Η οποία στην αρχή θα φορτώσει στη μνήμη του υπολογιστή, και σε κάποια φάση θα σε ρωτήσει είτε στα Ελληνικά είτε στ' Αγγλικά εάν θέλεις να συνεχίσεις με εγκατάσταση των Windows ή να επιδιορθώσεις τα υπάρχοντα. Να επιλέξεις το 1ο και στη συνέχεια θα σε ρωτήσει σε ποιό αποθηκευτικό διαμέρισμα θες να γίνει η εγκατάσταση. Εσύ θα επιλέξεις και θα σβύσεις το ένα μετά το άλλλο τα δύο διαμερίσματα στα οποία είνια χωρισμένος τώρα ο δίσκος σου και στη συνέχεια θα πας να εγκαταστήσεις εκ νέου τα WIndows στον συνολικό "ελεύθερο χώρο" των 80GB που θα έχει δημιουργηθεί. Αφού θα ολολκηρώσει την αντιγραφή στοιχείων απαραίτητων για την εγκατάσταση, θα κάνει restart το μηχάνημα. Εκείνη τη στιγμή άνοιξε το πορτάκι του CD/DVD, και μόλις δεις -μετά από κάποια δεύτερα- το λογότυπο των Windows, ξανακλείσε το πορτάκι ώστε να συνεχίσει η εγκατάσταση. Θα ολοκληρωθεί σε μισή με μία ώρα.

Γενικά οι επιλογές που σου δίνει η ίδια η εγκατάσταση καθώς προχωράει, είναι κατατοπιστικότατες, και μπορείς να τις ακολουθήσεις με διάβασμα και δίνοντας προσοχή σε αυτά που λέει, έστω κι αν δεν έχεις ξανακάνει την διαδικασία.

...το αποπάνω, το ζήτησες, αλλά ΔΕΝ στο προτείνω, γιατί φοβάμαι πως είτε κάτι εσύ θα κάνεις λάθος, είτε κάτι θα πάει στραβά και δε θα ξέρεις να το διαχειριστείς, με αποτέλεσμα στο τέλος να μείνεις χωρίς Windows (και να αναγκαστείς να ξαναφωνάξεις τεχνικό για την εγκατάστασή τους).

Δημοσ.

λοιπον δικο μου λαθοσ στο προηγουμενο ποστ μου δεν εγραψα οτι ενω τα βρηκα δεν ανοιγει κανενα γιατι τα στοιχειασ τουσ ειναι διαχωρισμενα στουσ <<δυο δισκουσ>> . το μονο που μπορεσα να φτιαξω ηταν το skype γιατι τυχαια δεν ηταν διαχωρισμενα τα στοιχεια του . 

Δημοσ.

...αν λοιπόν το "πρόβλημά" σου είναι ότι προγράμματα (όπως το Skype που ανέφερες) δεν λειτουργούν, απλά πάνε στον πίνακα ελέγχου και δοκίμασε να κάνεις απεγκατάσταση του όποιου προγράμματος, και στη συνέχεις ξανακατέβασε το σχετικό installer και ξαναεγκατάστησε το όποιο πρόγραμμα είναι. Αν δεν μπορεί να γίνει απεγκατάσταση αρχικά, απλώς κατέβασε το installer που είπα και προχώρα για νεά εγκατάσταση (η οποία πιθανώς θα "διορθώσει" την υπάρχουσα - τα όσα στοιχεία χρειάζεται θα εγκατασταθούν στον Docs and settings του C: - ίσως μάλιστα σου βγάλει και συγκεκριμένη επιλογή για "επιδιόρθωση της εγκατάστασης" το πρόγραμμα, όταν πας να το εγκαταστήσεις εκ νέου).

Συγκεκριμένα για το Skype -το οποίο είναι γενικώς μπελαλίδικο με την εγκατάστασή του- μπορείς, ΑΝ τα παραπάνω δεν δουλέψουν και δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς, να κατεβάσεις μια "portable" έκδοσή του (γκούγκλαρε για portable skype και θα βρεις). η οποία δεν χρειάζεται να κάνει καταχωρήσεις στο μητρώο των Windows και αν λειτουργεί "μέσα από τον φάκελο που θα περιέχει τα αρχεία της", πράγμα που σημαίνει ότι αυτόν τον φάκελο μπορείς να τον έχεις σε όποιο partition θες (και να τον μετακινείς και κατά βούληση αν θες) και το πρόγραμμα θα ανοίγει κανονικά.

Πάνω-κάτω και τα περισσότερα (πλην των προγραμμάτων των WIndows) προγράμματα παρέχουν τέτοιες portable εκδόσεις. Οπότε, μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις δουλειά με τέτοια...

Δημοσ.

οκ αυτα τα καταλαβα αλλα επειδη χρησιμοποιω το pc σαν backup ειχα κατεβασει το league of legends για να το περασω στο κεντρικο pc και τωρα ομωσ δεν με αφηνει να κανω τα updates εκει τη κανουμε.

επισησ οταν παω στην εναρξη και ολα τα προγραμματα δεν εχει τιποτα ειναι τελειοσ κενοσ. οποτε για να βρω ολα αυτα που ειχε τα προγραμματα μου αλλα και βοηθηματα , εκκινηση , παιχνιδια των windows κλπ . τωρα δεν τα εχει εκι πωσ θα τα ξαναβαλω εκει.

επιλεον οταν ανοιγω to office word , powerpoint κλπ μου ζηταει να κανω εγκατασταση εκι την κανω κανονικα οπωσ μπου την λεει??

Δημοσ.

Για το παιχνίδι που λες, υποθέτω ότι χρειάζεται απλώς να το επανεγκαταστήσεις.

Το ίδιο ισχύει και με τα επιμέρους προγράμματα του Office.

Όσο για την "καρτέλα" του "Start", όλα όσα υπήρχαν εκεί ήταν απλώς shortcuts των .exe αρχείων των εγκατεστημένων προγραμμάτων. Που σημαίνει ότι μπορείς να φτιάξεις shortcuts από τα .exe των προγραμμάτων που χρησιμοποιείς στάνταρ και με "drag & drop" (και το "Start" πατημένο) να τα "ρίξεις" στην καρτέλα (εναλλακτικά, να τα βάλεις στον εξής φάκελο : C:\Documents and Settings\All Users\Start Menu\Προγράμματα) (..για τα παιχνβλιδια των WIndows δες στον φάκελο C:\Program Files\MSN Gaming Zone\Windows)

Δημοσ.

Να 'σαι καλά. Και προσπάθα να είσαι πιο προσεκτικός από εδώ και πέρα, όταν έχει να κάνει με ανακάτωμα στους φακέλους/αρχεία του συστήματος. Όπως να είσαι το ίδιο προσεκτικός όταν ακολουθείς οδηγίες που δίνονται σε φόρουμ -όπως εδώ- γιατί η ζημιά από την επιδιόρθωση δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους και από μακρυά γίνονται δυσεπίλυτες...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...