Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

για σασ παιδια εχω προβλημα με εναν σκληρο δισκο που εχο σε ενα pc που τον χρησιμοποιω για backup πλεον. λοιπον ο δισκοσ ειναι 80 gb και σημερα μου εβγαλε μυνημα οτι εχουν μεινει 200 mb ελευθερα στο δισκο και ανακαλυψα οτι ο δισκοσ μου ειναι χωρισμενοσ σε δυο κομματια το ενα ονομαζεται back up και εχει 40 gb ελευθερα και ενα αλλο  κοματτι που ονομαζεται τοπικοσ δισκοσ και  εχει 40 gb και ελευθερα 200 mb τι συμβαινει???

Δημοσ.

Να εγινε μόνο του αποκλείεται.

Είτε το έκανες αθελα σου με κάποιο πρόγραμμα (π.χ. σε ρώτησε και παταγες ok χωρίς να διαβάζεις)

Εναλλακτικά οταν πέρασες τα windows επελεξες να φτιαξεις δυο partition και να βάλει τα win στο πρώτο.

Τέλος και επειδη δεν ξέρω την ιστορία του δίσκου, ίσως ο δίσκος να είχε 2 partition από τοτε που τον παρελαβες και να μην το ειχες προσέξει. 

• Like 1
Δημοσ.

Τίποτα δεν συμβαίνει - και φυσικά δεν αυγάτισαν ξαφνικά οι δίσκοι σου.

Απλώς ο δίσκος είναι χωρισμένος σε δύο "διαμερίσματα" (partitions). 

Kάθε δίσκο μπορείς να τον χωρίσεις μέχρι 4 διαμερίσματα όποιου μεγέθους επιθυμείς. Πχ 

C: 40GB

D :30 GB

E :5 GB

F: 5 GB

Τέλος, το "τοπικός δίσκος" είναι η default ονομασία των Windows για τα partitions.

• Like 1
Δημοσ.

ναι οκ αυτο εγινε οταν εκανα ενα τελαυταιο format στο pc αλλα τωρα χρησιμοποιω μονο τα 40 gb πωσ θα τα ενωσω για να χρησιμοποιησω και τα αλλα 40 gb ??

Να εγινε μόνο του αποκλείεται.

Είτε το έκανες αθελα σου με κάποιο πρόγραμμα (π.χ. σε ρώτησε και παταγες ok χωρίς να διαβάζεις)

Εναλλακτικά οταν πέρασες τα windows επελεξες να φτιαξεις δυο partition και να βάλει τα win στο πρώτο.

Τέλος και επειδη δεν ξέρω την ιστορία του δίσκου, ίσως ο δίσκος να είχε 2 partition από τοτε που τον παρελαβες και να μην το ειχες προσέξει. 

πριν το format που εκανα ηταν ενασ ολοκληρωσ τωρα εγινε

Δημοσ.

Δεν χρειάζεται να τα ενώσεις για να χρησιμοποιείς τον χώρο που έχει το κάθε ξεχωριστό partition.

Βέβαια δε νομίζω να μην το αντιλαμβάνεσαι και μόνος σου αυτό, καθώς απλώς αρκεί ένα διπλό κλικ στο κάθε partition για να μπεις μέσα του και να διαχειριστείς τον χώρο του...Οπότε να υποθέσω ότι αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα, θέλοντας να κάνεις τί ακριβώς...;

Δημοσ.

δεν θελω να κανω κατι συγκεκριμενο απλοσ δεν μπορω τωρα να κατεβασο τιποτα και με διπλο κλικ δεν γινεται αυτο για να διαχεριστω τον χωρο του πωσ αλλιοσ γινεται αυτο??

Δημοσ.

...αν το "backup" partition δεν έχει κάποιο πρόβλημα -αν δηλαδή διπλοκλικάροντας πάνω του μπορέις και μπαίνεις μέσα- τότε το οτιδήποτε "κατεβάζεις" (είτε με τον browser, είτε με κάποιο πρόγραμμα για torrent - με οποιοδήποτε πρόγραμμα τέλος πάντων), μπορείς απλά να ορίσεις μέσα από τις ρυθμίσεις του να κατεβάζει όχι στο C: (τον "τοπικό δίσκο"), αλλά στο partition το οποίο έχει τον ελεύθερο χώρο...

Εναλλακτικά μπορείς ό,τι αρχεία έχεις κατεβάσει στο C: να τα αποκόψεις και να τα μεταφέρεις στο "backup" partition για να μην αλλάζεις ρυθμίσεις...

• Like 1
Δημοσ.

οχι φιλε απλα θελω αυτα δυο να γινουν ενα ο backup δεν εχει κανενα προβλημα και μπορω να μπο μεσα απλα θελω να τα κανω ενα και δεν ξερω ποσ γινεται αυτο

Δημοσ.

Ο μόνος (ασφαλής) τρόπος για να το κάνεις αυτό, είναι ξαναπερνώντας τα Windows.

Και συγκεκριμένα πριν από την έναρξη της εγκατάστασης, εκεί που ρωτάει "σε ποιό δίσκο/partition να περαστούν τα Win;" θα πρέπει να επιλέξεις και να σβύσεις το "μπακαπ" partition, όπως και το partition C: (...το "τοπικός δίσκος" δηλαδή), ούτως ώστε να συνενωθεί όλος ο διαθέσιμος χωρός του δίσκου σε έναν "αδιαμόρφωτο χώρο" των 80GB. 

Μετά θα πρέπει να επιλέξεις να εγκατασταθούν τα Win σε αυτόν τον χώρο, και για να το κάνει αυτό η εγκατάσταση θα σου πει ότι πρέπει να δημιουργήσει ένα partition και θα σε ωθήσει να ορίσεις τί μέγεθος θέλεις να έχει το partition όπου θα εγκατασταθουν τα Win, σε σχέση με τα (περίπου) 74000ΜB (τόσα είναι περίπου, τα "ωφέλιμα" ενός δίσκου των 80GB) διαθέσιμα...Εσύ θα το αφήσεις απείραχτο αυτό το νούμερο, και θα προχωρήσεις με την εγκατάσταση...

...κατά τ' άλλα πάντως, θα έλεγα να ΜΗΝ μπαίνεις σε αυτούς τους μπελάδες. Το να είναι χωρισμένος σε 2 partition ο δίσκος, μέχρι και ευλογία μπορεί να είναι. Σίγουρα πάντως ΔΕΝ είναι πρόβλημα.

Λεφτά μπορεί όχι (τελικά), αλλά λύσεις, υπάρχουν, αν "δεν μπορείς να κατεβάσεις πράγματα στο άλλο partition". Στις περιέγραψα και τις δύο, στο προηγούμενο ποστ...

- - - - - - - - - - - -

Την διαδικασία της εγκατάστασης την έκανες μόνος σου; Ή κάποιος άλλος την έκανε για εσένα;

Δημοσ.

αλλοσ την εκανε . τοτε πε μου ποσ θα μπορεσω να χρησιμοποιησω το δευτερο partition γιατι μεχρι τωρα χρησιμοποιω το 1

Δημοσ.

Γιατί να κάνεις "διαμόρφωση"; Μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και όπως είναι τώρα.

Ο πιο απλός τρόπος για να το κάνεις, είναι αυτό που σου είπα μερικά ποστ πιο πάνω : αντίγραψε αυτά που έχεις "κατεβάσει" στον C: (στον "τοπικό δίσκο" δηλαδή), στο partition "backup". Έτσι θα γεμίσει το "backup" και θα μείνει αρκετός χώρος στον "τοπικό δίσκο"...

• Like 1
Δημοσ.

ρε φιλε το εκανα αυτο μεν αφησε χωρο στον τοπικο αλλα μερικα στοιχεια απο τον documents and  settings δεν μεταφερθηκαν σωστα και τωρα τα εχω χασει ολα στο pc μου μηπωσ γινεται με καποιον τροπο να κανω επαναφορα?? 

Δημοσ.

Μα δεν σου είπε κανείς να μετακινήσεις τον "Documents and settings" φάκελο των Windows...

Aυτό που σου είχα πει εγώ ήταν :

μπορείς ό,τι αρχεία έχεις κατεβάσει στο C: να τα αποκόψεις και να τα μεταφέρεις στο "backup" partition για να μην αλλάζεις ρυθμίσεις...

Φάκελοι όπως οι "WIndows" "Program Files" "Documents and settings" είτε και να θέλει κανείς δεν αποκόπτονται/μεταφέρονται, είτε απλώς δεν ΚΑΝΕΙ να μεταφέρονται...(κυρίως γιατί μετά έχει πρόβλημα με την σωστή λειτουργία των προγραμμάτων του).

Δεν ξέρω τί ακριβώς εννοείς με το "τα έχω χάσει όλα στο PC" - καλό θα ήταν να εξηγήσεις τί ακριβώς βιώνεις για να σου πούμε τί μπορείς να κάνεις.

(...προκαταβολικά, απλώς ξαναπάρε αυτά που μετάφερες στο "backup" partition, και ξαναπήγαινέ τα ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ από όπου τα απέκοψες. Aν πχ μπήκες στην "ρίζα" του C: , κάνοντας δηλαδή διπλό κλικ στο εικονίδιο "Tοπικός δίσκος" και απέκοψες ολόκληρο τον "Documents and settings", τότε απόκοψέ τον και πάλι από το "backup", πάνε πίσω στον C: και επικόλλησέ τον και κάνε και ένα restart στον υπολογιστή στο τέλος.)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...