Angelinho Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά, Ξεκινάω ένα νέο site και σκέφτομαι να το κάνω με συνδρομή. Έχω δει αρκετά άλλα sites που έχουν συνδρομές μέσω paypal ή paysafe κάρτες αλλά δεν ξέρω αν είναι παράνομο να έχεις συνδρομητικό site. Ένας φίλος μου έχει site με ταινίες κτλ με συνδρομή απλά για να έχεις πρόσβαση στα αρχεία (είναι αρκετά γνωστό) και ένας άλλος έχει ένα στοιχηματικό site που δίνει προγνωστικά με μηνιαία συνδρομή. Συζητάγαμε προχθές και μου είπαν ότι δεν είναι παράνομη η συνδρομή. Που είναι το ΦΠΑ κτλ; Δεν μπορούν να σε πιάσουν; Μήπως παίζει ρόλο η κατάληξη να μην είναι .gr;
Angelinho Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα. Που μπορώ να ρωτήσω αν είναι παράνομο να ανοίξεις συνδρομητικό site; Έχει/είχε κανείς τέτοιο site;
angmar Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Ο φίλος σου που έχει site με ταινίες είναι λογικά 102% παράνομος, γιατί πιθανότατα δεν έχει τα πνευματικά δικαιώματα των ταινιών, ούτε την άδεια για να τις διανέμει κι επίσης φαντάζομαι πως δε δηλώνει τα έσοδα στην εφορία. Αν ανοίξεις ένα site συνδρομητικό το οποίο εμπορεύεται πράγματα που σου ανήκουν (όχι ταινίες, τραγούδια, warez) κι από πίσω είσαι εσύ με τη νόμιμη ατομική σου επιχείριση και δηλώνεις τα έσοδα στην εφορία, δεν είσαι παράνομος.
Angelinho Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Ναι το ξέρει ο πρώτος φίλος μου. ο δεύτερος με τα προγνωστικά δεν ξέρω αν είναι παράνομος διότι τα προγνωστικά που δίνει είναι δικά του. Δεν εμπορεύεται κάτι για να είναι παράνομος αλλά όταν παίρνει λεφτά με paypal και paysafe δεν είναι; Δηλαδή τα συνδρομητικά sites που έχουμε στην Ελλάδα με τα συγκεκριμένα plugins, που παρέχουν προγνωστικά (όπως ο φίλος μου) ή υπηρεσίες/πληροφορίες για seo, web design ή wordpress πληροφορίες, joomla/wordpress premium sites που έχω δει κατά καιρούς είναι όλα παράνομα; Γιατί δεν νομίζω ένα άτομο πίσω από ένα site που δίνει αυτά που γνωρίζει ή που δίνει προγνωστικά να δηλώνει τα έσοδά του στην εφορία ή να έχει ανοίξει ΑΦΜ κτλ... Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί δεν θέλω να κάνω κάποια κίνηση και αργότερα να τρέχω και να μην φθάνω.
defacer Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Γιατί δεν νομίζω ένα άτομο πίσω από ένα site που δίνει αυτά που γνωρίζει ή που δίνει προγνωστικά να δηλώνει τα έσοδά του στην εφορία ή να έχει ανοίξει ΑΦΜ κτλ... Δεν έχεις απαντήσει μόνος σου στο ερώτημά σου; Ξέρεις κανένα πλανήτη στον οποίο έχεις μαύρα έσοδα από κάποια δραστηριότητα χωρίς να είσαι παράνομος;
PC_MAGAS Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα. Που μπορώ να ρωτήσω αν είναι παράνομο να ανοίξεις συνδρομητικό site; Έχει/είχε κανείς τέτοιο site; Λογικά θα θέλει να κάνεις εταιρεία που θα συντηρεί το site και θα λαμβάνεις τις συνδομες. Τα έσοδα τα λαμβάνει η εταιρεία που θα κάνεις. Εν ολοίγοις ότι κέρδος θα πάρεις από αυτό θα τo πάρεις κάνοντας bussiness. Προσωπικά κάντο σαν startup η βάλε τις συνδρομές να πληρώνονται σε bitcoin - cryptocurrecy money αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ μην χάσεις το wallet του bitcoin λόγο της δημοτικότητάς του θα αυξάνει τα έσοδα με τον καιρό λόγο αύξησης της τιμής του έτσι μέτα από χρόνια θα κλαίς.
Angelinho Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δεν έχεις απαντήσει μόνος σου στο ερώτημά σου; Ξέρεις κανένα πλανήτη στον οποίο έχεις μαύρα έσοδα από κάποια δραστηριότητα χωρίς να είσαι παράνομος; Οπότε αφού είναι όλοι παράνομοι δεν μπορούν να τους πιάσουν όλους; Ή να τους ρίξουν πρόστιμα; Γιατί εγώ άλλα βλέπω στο χώρο του ίντερνετ. Λογικά θα θέλει να κάνεις εταιρεία που θα συντηρεί το site και θα λαμβάνεις τις συνδομες. Τα έσοδα τα λαμβάνει η εταιρεία που θα κάνεις. Εν ολοίγοις ότι κέρδος θα πάρεις από αυτό θα τo πάρεις κάνοντας bussiness. Προσωπικά κάντο σαν startup η βάλε τις συνδρομές να πληρώνονται σε bitcoin - cryptocurrecy money αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ μην χάσεις το wallet του bitcoin λόγο της δημοτικότητάς του θα αυξάνει τα έσοδα με τον καιρό λόγο αύξησης της τιμής του έτσι μέτα από χρόνια θα κλαίς. Αυτό πως το κάνω; Για να ανοίξω εταιρεία θα πρέπει να πληρώσω πάρα πολλά λεφτά για κάτι που δεν ξέρω αν θα πιάσει καν αφού δεν ξέρω το μηνιαίο κέρδος που θα έχω (bussiness plan). Αυτό που είπες να βάλω τις συνδρομές να πληρώνονται σε bitcoin - cryptocurrecy money δεν το κατάλαβα διότι δεν το γνωρίζω... :/
angmar Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Οπότε αφού είναι όλοι παράνομοι δεν μπορούν να τους πιάσουν όλους; Ή να τους ρίξουν πρόστιμα; Γιατί εγώ άλλα βλέπω στο χώρο του ίντερνετ. Μπορούν, το οτι δεν το έχουν κάνει ακόμα δεν σημαίνει ότι δε θα γίνει.
PC_MAGAS Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Οπότε αφού είναι όλοι παράνομοι δεν μπορούν να τους πιάσουν όλους; Ή να τους ρίξουν πρόστιμα; Γιατί εγώ άλλα βλέπω στο χώρο του ίντερνετ. Αυτό πως το κάνω; Για να ανοίξω εταιρεία θα πρέπει να πληρώσω πάρα πολλά λεφτά για κάτι που δεν ξέρω αν θα πιάσει καν αφού δεν ξέρω το μηνιαίο κέρδος που θα έχω (bussiness plan). Αυτό που είπες να βάλω τις συνδρομές να πληρώνονται σε bitcoin - cryptocurrecy money δεν το κατάλαβα διότι δεν το γνωρίζω... :/ Το bitcoin είναι ψηφιακά μετρητά. Παράγονται μέσω μιας διαδικασίας που λέγεται mining και μπορείς με αυτά να αγοράσεις αγαθά αλλά και να τα πουλήσεις για χρήματα. Το Bitcoin ειναι σε μια οικογενεις χρηματων που λεγεται cfryptocurrency λόγο ότι αξιοποιείτε κρυπτογραφία για την παραγωγή τους σε αυτήν την οικογένεια υπάρχουν και άλλα ψηφιακά νομίσματα οπωε το Litecoin, Feathercoin κλπ κλπ. Πληροφορίες στο http://bitcoin.org/
defacer Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 μην χάσεις το wallet του bitcoin λόγο της δημοτικότητάς του θα αυξάνει τα έσοδα με τον καιρό λόγο αύξησης της τιμής του έτσι μέτα από χρόνια θα κλαίς. Ή αυτό, ή αλλιώς τουλίπες. Πάντως το τελικό συμπέρασμα ότι θα κλαις δεν αλλάζει.
Angelinho Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Και μόνο μέσω paypal θα υπάρχει πρόβλημα; Διότι όταν πληρώνεις κάπου με paypal σου δίνει απόδειξη..
angmar Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Αν θέλεις κάποια στιγμή να πάρεις τα όποια λεφτά στο χέρι, θα μπλεχτεί τράπεζα στη μέση. Το Paypal και κάθε Paypal δεν πρόκειται να σου δώσει χαρτί στο χέρι. Που οδηγεί η συζήτηση; Θέλεις συμβουλές για ξέπλυμα χρήματος;
arc Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Angelinho για να μη μακρηγορούμε. Υπάρχουν ΔΥΟ άκρα: Α. Όταν εισπράτεις χρήματα απο πώληση ειδών ή παροχή υπηρεσιών, πρέπει να δίνεις παραστατικά. Αυτό σημαίνει εφορία, αφμ, βιβλία, κλπ. Δεν εχει σημασία ο τρόπος πληρωμής (μετρητά, Paypal, επιταγή, bitcoin). Αυτό ειναι το νόμιμο. Β. Δεν κόβεις παραστατικά και πάντα φλερτάρεις με την σδοε. Μπορεί να μην ασχοληθούν ποτέ μαζί σου ή μπορεί να σε καρφώσουν και να στη φορέσουν. Αυτό βέβαια ειναι παράνομο (με βάση τη νομοθεσία, έτσι; ) Διαλέγεις και παίρνεις πλευρά. Αν τώρα εσύ ρωτάς για να μάθεις σίγουρο τρόπο να εισπράτεις χωρίς να κινδυνευεις απο σδοε, δεν θα παρεις ποτέ σιγουρη απαντηση γιατί πρώτον δεν υπάρχει σιγουρος τρόπος και δεύτερον ζητάς υποδειξη για κάτι που εναντιώνεται στους νόμους (βλ ορους forum).
Angelinho Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2013 Ok παιδιά! Κατάλαβα. Οπότε πρέπει να πάω σε λύση παροχής υπηρεσιών για να είμαι 100% νόμιμος. Αυτό ήθελα να μάθω. να είμαι σίγουρα νόμιμος και να μην έχω ποτέ κανένα θέμα.. Ευχαριστώ πολύ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα