mumra Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Καλημέρα σε όλους.Επείδη έχω παρατηρήσει ότι σιγα σιγα χαλανε τα cd μου, θέλω να πάρω σκληρό δίσκο (WD και μόνο), τον οποίο θα τον χρησιμοποιώ μόνο για Backup.Η ερώτηση είναι αν θα πάρω έναν my book εξωτερικό 3tb ή είναι προτιμότερο να αγοράσω πχ 2x2tb red και να τους βάλω σε μία θήκη ώστε να ότι κραταω στον ένανα να κρατάω και στον άλλο.Βεβαια νομίζω ότι με την 2η λύση ξεφεύγω λίγο στο κόστος και γενικά δεν ήθελα να δώσω πολλά χρήματα. (ΥΓ δεκτέσ και προτάσεις για πωλήσεις από μέλη)
makfil Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Θα περιγράψω το δικό μου τρόπο αποθήκευσης και θα βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Αγοράζω My Book Essential για πολλά χρόνια και τα τελευταία τους 2ΤΒ αποκλειστικά για αποθήκευση μεγάλων αρχείων, χωρίς να μου παρουσιάσουν κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα, αν και οι πρώτοι είναι αρκετών ετών. Από πέρυσι αποφάσισα να αγοράζω εσωτερικούς 2ΤΒ που είναι πιο φτηνοί και με ένα docking station usb 3.0 (φτηνό και αυτό) τους συνδέω στο pc και μεταφέρω τα αρχεία μου.
mumra Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Το έλεγα και για θέμα ασφάλειασ των αρχείων.Πάντως απ'οτι βλέπω ένασ καλός wd πχ ο red 2tb με docking θα μου πάει τα ίδια η και περισσοτερα από έναν εξωτερικο 3tb
makfil Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Ίσως ΝΑΙ αλλά θα σου μείνει το ds και η απόσβεση θα φανεί με το δεύτερο δίσκο που θα αγοράσεις, όποια χωρητικότητα και αν έχει.
SPANK Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Εγω καλύτερα θα σου πρότειναι να πάρεις ενα εξωτερικό western book και να τον εχεις αποκλειστικά για το backup σου , και ειναι σκυλιά τα book τοσα χρόνια που τον εχω εγω εχω κανει τοσες εγγραφές κτλπ και δεν εχει πάθει τιποτα , καλη και αλλη λύση που προτάθηκε απο τον φίλο makfil απλα δεν ξέρω αν μπορεί να επενδύσεις τοσα χρήματα , εξαρτάται καθαρά απο εσενα.
makfil Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Και εγώ υποστήριξα ότι δεν έχω πρόβλημα από τους 18 (!!!) My Book Essential που έχω αλλά κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύω χρήματα για το εξωτερικό περίβλημα αφού μπορώ να αγοράζω φτηνότερα το δίσκο σκέτο και ίσως σε καλλίτερη ποιότητα από αυτόν που βάζει η WD στους My Book. Συμφωνώ ότι όλα αυτά είναι απόψεις καθενός και, προφανώς, είναι σεβαστές, και δεν είναι δεσμευτικές για κανένα. 1
arc Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 @ts Όπως χαλάνε τα cd/dvd ετσι χαλάνε και οι δίσκοι οπότε ... αγοράζεις τουλαχιστον 2 σκληρους που ο ένας ειναι mirror του αλλου. Επισης τακτικα ελεγχεις υγεία με hd sentinel Παραδειγμα: Θες να εχεις backup τα αρχεία S,T και Υ Τα αντιγράφεις σε δυο εξωτερικους δίσκους (διπλό backup) Να χτυπήσεις ο ενας δισκος backup ΕΙΝΑΙ πιθανό Να χτυπήσουμε και οι δυο δίσκοι backup το ίδιο χρονικό διάστημα ειναι πολύ κοντα στο απίθανο. Θεωρώ αυτονόητο οτι δεν κοπανας τους δίσκους ουτε τους στοιβάζεις σε υγρό και βρωμικο περιβάλλον. Επισης ποτε δεν ακουμπάμε το κινητό μας επανω στο δίσκο (το εχω δει με τα ματια μου - η απαντηση οτι εκει τον βολέυει)
mumra Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ.Οπότε το ψάχνω μπας και βρω καμια προσφορα που να με συμφέρει να πάω στην λύση με τον εσωτερικό αλλιώς χτυπάω το My book.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα