Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας... έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με το λάπτοπ μου .Sony Vaio  Laptop (19.2 Inch, 1 TB, 4 GB, ) Μετά από κανένα χρόνο που δεν το χρησιμοποίησα, το άνοιξα πρόσφατα και μου βγάζει ένα πινακάκι που λέει ότι λείπει από μέσα κάτι τέτοιο (dll.exe) δεν θυμάμαι ακριβός . Δεν ανοίγει δεν κλείνει δεν μπαίνει στα bioss δεν αναγνωρίζει cd για να το κάνω format. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει.  ευχαριστώ πολύ εκ τον προτέρων.

Δημοσ.

Κάτσε γιατί μου διχοτόμησες την χαίτη άμα δεν ανοίγει πού δείχνει το πινακάκι στοιχειωμένο είναι;Τι λειτουργικό φοράει;ποιο ακριβώς μοντέλο είναι;και αντέγραψε επακριβώς το μήνυμα.Είναι σαν να λές του γιατρού κάπου πάνω μου νιώθω ένα πόνο κάνε τώρα διάγνωση.

Δημοσ.

Κοιτα για να κανεις φορματ πρωτα πρεπει να μπεις στο bios ....

Συνηθως με ενα πληκτρος απο τα F μπαινεις . F8 πατα και δες. 

Μολις ανοιγει θα σου λεει με ποιο πληκτρο μπορεις να μπεις...

Δημοσ.

Κοιτα για να κανεις φορματ πρωτα πρεπει να μπεις στο bios ....

Συνηθως με ενα πληκτρος απο τα F μπαινεις . F8 πατα και δες. 

Μολις ανοιγει θα σου λεει με ποιο πληκτρο μπορεις να μπεις...

Για φορμάτ δεν νομίζω να χρειάζεται να μπεί στο bios απλώς στο boot menu και εκεί θα διαλέξει cd,σκληρό,στικάκι

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις ... δεν είμαι σπίτι αυτή την στιγμή! θα το ανοίξω και θα σας πω ακριβός τι μου γράφει. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι μετά από μια πτώση που είχε δεν δουλεύει η οθόνη. το συνδέω με την τηλεόραση. ευτυχώς συνδέεται. 

:confused:

Δημοσ.

Με 19 ιντσες λαπτοπ δεν ξέρω τι ρήμαξε ...αυτό η τα πλακάκια κατώ ? :D . Νομίζω το F12 είναι συνήθως για Multiboot . Αμα δεν πατιόνται κουμπιά μπορεί να κουνήθηκε η καλωδιοταινία του keyboard . Αμα μας πείς το μήνυμα θα πάρεις πιο σίγουρη απάντηση .

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα. Ας το πάρω από την αρχή γιατί μάλλον σας μπέρδεψα λίγο. Αρχικά... το μοντέλο είναι ακριβός αυτό http://www.sony.gr/product/vn-aw-series/vgn-aw41mf-h . Το αγόρασα τον Δεκέμβριο του 2009 και η πτώση έγινε τον Φεβρουάριο του 2010. Μέτα την πτώση δεν έπαθε τίποτα εκτός τις οθόνης που χύθηκε. Λειτουργούσε κατά τα άλλα κανονικά απλά ήταν συνδεδεμένο σε εξωτερική οθόνη. Τελευταία φόρα που τον λειτούργησα ήταν τον Μάιο του 2012. Για μερικούς μήνες έμεινε κλειστός και όταν τον ξανά άνοιξα έκανε το εξής : ( Να προσθέσω ότι στην εξωτερική οθόνη συνδέεται αφού μπει στα windows.) Ξεκινάει διαδικασία έναρξης κανονικά. Ανάβει η οθόνη του λάπτοπ ( σπασμένη ) και μετά από κανένα λεπτό συνδέεται με την εξωτερική οθόνη ( όπως έκανε πάντα). Μαυρίζει η οθόνη και βγάζει ένα πινακάκι που γράφει τα εξής : " Η εκκίνηση αυτού του προγράμματος δεν ήταν δυνατή , επειδή το στοιχείο COMCTL32.dll λείπει από τον υπολογιστή σας. Η επανάληψη εγκατάστασης της εφαρμογής ίσως διορθώσει το πρόβλημα. " Βρήκα στο ιντερνετ την εφαρμογή από άλλο λαπτοπ την έκαψα σε cd αλλά δεν μπορώ να την εγκαταστήσω. Ούτε τα windows από cd μπορώ να εγκαταστήσω. Τώρα που τα ανάλυσα  όλα σωστά μπορείτε να με βοηθήσετε???  :-D

Το ρήμαξες το καημενούλη :P  

Άσε φίλε μου το τι κλάμα έριξα δεν φαντάζεσαι. Το είχα πάρει 1400ε με δόσεις και όταν έπεσε ήμουν μόλις στην 3 δόση. Έφαγα και φρίκη μετά γιατί πήρα τηλ στην vaio για νέα οθόνη και μου είπαν 700ε. γιαυτό και δεν την έφτιαξα ακόμα. 

Δημοσ.

Το θέμα είναι να βρούμε τι μπορείς να κάνεις πριν από αυτό το μήνυμα ή μετά από αυτό μπορείς να κάνεις κάτι μάλλον πρίν το μήνυμα έχεις δοκιμάσει να πατήσεις τα κουμπιά f1-f12 και κυρίως f8,f12,del

Για να τα περάσεις από το δισκάκι ή για να κάνεις επισκευή όπως θέλουμε εμείς πρέπει να σου βγάλει το λεγόμενο boot menu με ένα εκ των έφ πλήκτρων και εκεί να επιλέξεις το cd για bootarisma.Μετά βάζεις το cd του λειτουργικού αρχίζει και το διαβάζει και σου λέμε τα υπόλοιπα.

Είχες φτιάξει cd ανάκτησης; το cd σου είναι απο το μαγαζί ή είναι έξτρα;έχει διαμέρισμα ανάκτησης ο σκληρός του φορητού;

Τώρα λίγο που είδα το εγχειρίδιο γράφει πχ αυτά δές σελίδες 11-12 στο πρώτο

http://download.sony-europe.com/pub/manuals/RecoTS/2009Q3_TRG_HE.pdf

http://download.sony-europe.com/pub/manuals/Notebooks/AW4/AW4_H_HE.pdf

Δημοσ.

Μάλλον πρέπει να δεις αυτό

http://www.insomnia.gr/wiki/_/windows/windows-7-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-usb-stick-r63

δημιουργώντας εγκατάσταση μέσω usb ( αν έχεις άλλο υπολογιστή φυσικά ) , έχει πολλές περιπτώσεις με αυτό το  το dll

http://pcsupport.about.com/od/findbyerrormessage/a/comctl32-dll-not-found-missing-error.htm

οπότε νομίζω είναι μια πιθανή λύση στο προβλημά σου :X

Δημοσ.

Το πρόβλημα ίσος είναι και η εξωτερική οθόνη που το έχω συνδεδεμένο και δεν βγάζει τίποτα .... δεν ξέρω.... από άλλο λάπτοπ με καλώδιο hdmi δεν μπορώ να κάνω κάτι. Το cd  με τα windows που έχω είναι από το ίντερνετ ... μου είπαν πώς αν βάλω τον κωδικό που έχει το λαπτοπ από κάτω θα λειτουργεί κανονικά...

Πρόσφατα έκανα format σε ένα άλλο vaio  που έχω μέσα απο το vaio control center και είναι όπως την πρώτη μέρα που το πήρα. με όλα τα προγράμματα. Το ίδιο θα ήθελα να κάνω και στο μεγάλο vaio αλλά δεν ξέρω πώς!

Δημοσ.

κουμπάκι οn, f11, recovery, factory reset.

ότι έκανες με το vaio control center αλλά χωρίς να μπουτάρεις.

Edit.χχμμμ...αλλα δε βλέπεις λόγω οθόνης εεε??

μμμ ααα!!!

αν συνδέσεις με vga στην τιβι η σ ένα απλο μόνιτορ!!

Δημοσ.

κουμπάκι οn, f11, recovery, factory reset.

ότι έκανες με το vaio control center αλλά χωρίς να μπουτάρεις.

Edit.χχμμμ...αλλα δε βλέπεις λόγω οθόνης εεε??

μμμ ααα!!!

αν συνδέσεις με vga στην τιβι η σ ένα απλο μόνιτορ!!

Κάπως έτσι το είχα σκεφτεί και εγώ.... αλλά όπως εξηγώ και παραπάνω το έχω συνδεδεμένο με την tv με καλώδιο vga. Το θέμα είναι ότι η σύνδεση με tv, μόνιτορ γίνετε μετά  την εκκίνηση των windows.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...