Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους..

Έχω βάλει εναν Seagate usb 2TB πάνω σε ένα router Gennet minioffice που δίνει σε professional γραμμή η Vodafone και ενώ τον βλέπω στο interface και τον βρίσκω και στο δίκτυο μέσω windows, το πρόβλημα είναι οτι μου λέει οτι είναι 1ΜΒ το μέγεθός του.

Σαν να μην αναγνωρίζει  το partition..

Τον έκανα format σε exFAT που μου επιτρέπουν τα Windows και πάλι το ίδιο.

Είναι θέμα format του δίσκου ή θέμα router; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

Δημοσ.

Πιθανότατα να μην υποστηριζει το router, το exFAT.

Τα windows δεν σε αφηνουν να τον κανεις format σε NTFS?

Αν όχι, δοκιμασε από command prompt, με την εντολη format X: /FS:NTFS /Q

Αν δεν εχεις μεγαλα αρχεια (>4GB), μπορεις να τον φορμαρεις και σε FAT32, με αυτό εδώ το εργαλειο...

http://www.ridgecrop.demon.co.uk/fat32format.htm

Δημοσ.

Τον έκανα exfat, διότι σε NTFS που ηταν, πάλι μου έδειχνε οτι έχω μόνο 1MB χωρητικότητα. 

Θα δοκιμάσω και σε FAT32..

Έχει τύχει να το δουλέψει κανείς αυτό το router?

Δημοσ.

Βρες ένα μικρό usb stick, φόρμαρε το στα παρακάτω, βάλε μεσα κάποια αρχεία και δες πότε τα βλέπεις από το δίκτυο. 

• fat
  • fat32
  • exfat
  • ntfs

Επισης φροντισε μέσα απο μενου του router να ενεργοποιήσεις το file sharing (θυμήσου να εχεις ίδιο workgroup)

manual http://www.oxygenbroadband.com/manuals/oxygen_gw_mini_admin.pdf

Όταν βρεις τους συνδυασμους που βλέπεις το στικάκι, τοτε δοκιμάζεις και με τον δίσκο. 

Δημοσ.

αν και θα ειμαι offtopic υπαρχει και η λυση καποιο φτηνο nas.επισης πολλα ρουτερ δεν βλεπουν Ntfs.παντως στην θεση σου δεν θα εμπιστευομουν το gennet για τετοια χρηση.καπου ειχα αναφερει τα προβληματα του.επισης δεν θα εμπιστευομουν καν το Gennet για τηλεφωνια.the router simply sucks.

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια poulinos, για NAS πήγαινα αλλά είναι λίγο ακριβούτσικα..

Πάντως δεν ξέρω γιατι λες οτι ειναι χαλια το Gennet minioffice, μου φαίνεται αρκετά καλό και είναι και ενα μινι τηλ. κέντρο..

Arc θα δοκιμασω αυτό που είπες..

Δημοσ.

Να πω την αλήθεια poulinos, για NAS πήγαινα αλλά είναι λίγο ακριβούτσικα..

Πάντως δεν ξέρω γιατι λες οτι ειναι χαλια το Gennet minioffice, μου φαίνεται αρκετά καλό και είναι και ενα μινι τηλ. κέντρο..

Arc θα δοκιμασω αυτό που είπες..

μια καλη λυση πιο advance ειναι και ενα pc hp microserver .τωρα ναι το να συνδεσεις το δισκο πανω σε Usb ειναι οτι πιο φτηνο.τα Nas ειναι μια λυση μερικα ειναι φτηνα αλλα ειναι αργα.ενας hp microserver μπορει να κανει παρα πολλα αλλα λιγο παραπανω κοστος.

οπως το ειπες φαινεται καλο και αν επαιζαν ολα αυτα που εχει πανω σωστα τοτε το ρουτερ θα πεταγε.αλλα τοτε δεν θα εκανε 500-600 ευρω αλλα πολυ παραπανω.σε αλλο τοπικ εχω γραψει τα προβληματα του mini office.

http://www.gogadget.gr/topic/507487-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-sip-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CF%82/

εδω ειναι το θεμα.καπου θα δεις ενα μεγαλο ποστ δικο μου.Happy reading.

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι το gennet πουλινε. Εγω το εχω σε εταιρεια 2 χρονια και δουλευει πολυ καλα.

Δημοσ.

Μια χαρα ειναι το gennet πουλινε. Εγω το εχω σε εταιρεια 2 χρονια και δουλευει πολυ καλα.

οπως λεω σε ολα υπαρχουν παντα 2 οψεις.η οψη αυτου που βλεπει μεμονομενα κατι(εσυ) και αυτου που βλεπει το νομισμα απο την αλλη πλευρα(γενικοτερα/εγω).αν διαβασεις την θεμα με την λιστα με τα προβληματα θα καταλαβεις πολλα.αν θες ακομα περισσοτερα τα λεμε με pm γιατι δεν θελω να τα γραψω εδω.το τι προβληματα εχουν δεν τα ειπα τυχαια ουτε με βαση ενα gennet αλλα τουλαχιστον τριψηφιο αριθμο gennet.......

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...