Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή έπεσα μέσα ότι συζητάμε για κάρτα χωρίς έξτρα τροφοδοσία ?

Λολ μπορεί – για την ώρα όλες οι φήμες είναι φήμες – :D

Από την άλλη μπορεί όντος να είναι ότι πρέπει για media/audio/steam/HTPCs

• Απαντ. 938
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δηλαδή έπεσα μέσα ότι συζητάμε για κάρτα χωρίς έξτρα τροφοδοσία ?

Λολ μπορεί – για την ώρα όλες οι φήμες είναι φήμες – :D

Από την άλλη μπορεί όντος να είναι ότι πρέπει για media/audio/steam/HTPCs

Η GTX650 (GK107) θέλει εξάπινο και ας έχει "μόνο" 64W TDP. Tι το ιδιαίτερο θα προσφέρει όσων αφορά multimedia έναντι μιας 650 θα ήθελα να ακούσω γιατί κάτι μου διαφεύγει.

Βλαμμένη λεζάντα αλλά εντός θέματος: http://www.fudzilla.com/home/item/33638-maxwell-is-not-directx-12-next-compatible

Δημοσ.

Το οτι δεν θα υποστηριζει dx12 ειναι μεγαλο μειονεκτημα. Αλλα ομως δεν γινεται να μεινω και με την 560 ti  και αλλα χρονια δεν θα αντεξει. Ετσι θα παρω maxwell αμεσως μολις βγει πιθανοτατα gtx 870 η 860 και οταν βγουν νεες καρτες που θα το υποστηριζουν τοτε θα παρω ξανα αλλη καρτα.

Δημοσ.

Αφού direct3D 12 δεν ξέρουμε καν αν βγει στα επόμενα 5 χρόνια...

Αμφιβάλλω να κατανόησε ακόμα και μετά από αυτό περί τίνος πρόκειται, αλλά όχι το άτοπο σχόλιο πρέπει να το πετάξει δεν γίνεται....:D

Δημοσ.

Η GTX650 (GK107) θέλει εξάπινο και ας έχει "μόνο" 64W TDP. Tι το ιδιαίτερο θα προσφέρει όσων αφορά multimedia έναντι μιας 650 θα ήθελα να ακούσω γιατί κάτι μου διαφεύγει.

4K support @60 Hz (νόμιζω δε πάνε οι gtx650)

Νεότερες εξόδους - συνδεσμολογία

Υποθέτω και καλήτερη αποδοση / watt, που για htpc καλό είναι. μεγαλύτερο bandwidth επίσεις (madVR upscale)

Γενικά γιατι να μην προσφέρει τίποτα τιποτα το ιδιέτερο?

Τι μπορεί να πάει τοσο στραβά με αυτό τον πυρίνα που το χάνω?

Δημοσ.

Το οτι δεν θα υποστηριζει dx12 ειναι μεγαλο μειονεκτημα. Αλλα ομως δεν γινεται να μεινω και με την 560 ti  και αλλα χρονια δεν θα αντεξει. Ετσι θα παρω maxwell αμεσως μολις βγει πιθανοτατα gtx 870 η 860 και οταν βγουν νεες καρτες που θα το υποστηριζουν τοτε θα παρω ξανα αλλη καρτα.

Σου διαφεύγει ότι πλέον μετράμε τις διαφορές με υποδιαστολή έτσι..Dx11.1/Dx11.2 και πάει λέγοντας, Dx12 δεν νομίζω να υπάρξει καν.

Δημοσ.

Σου διαφεύγει ότι πλέον μετράμε τις διαφορές με υποδιαστολή έτσι..Dx11.1/Dx11.2 και πάει λέγοντας, Dx12 δεν νομίζω να υπάρξει καν.

΄Ισως να ξεκινήσανε διαπραγματεύσεις πάλι, αλλά μέχρι να καταλήξουν θα πάρει μερικά χρόνια ακόμα και να ισχύει. Θα ήθελα να΄ξερα αν βγάλανε το WDDM2.0 απ΄το συρτάρι....

Δημοσ.

4K support @60 Hz (νόμιζω δε πάνε οι gtx650)

Νεότερες εξόδους - συνδεσμολογία

Υποθέτω και καλήτερη αποδοση / watt, που για htpc καλό είναι. μεγαλύτερο bandwidth επίσεις (madVR upscale)

Γενικά γιατι να μην προσφέρει τίποτα τιποτα το ιδιέτερο?

Τι μπορεί να πάει τοσο στραβά με αυτό τον πυρίνα που το χάνω?

Mισό έχω λεφτά για οθόνη που θα ξεκινάει από τα 8 κατοστάρικα για τα μπουρδο-TN panels (πόσο μάλλον αν πάω σε κάτι καλύτερο) και θα πάω για GPU των 100-200 ευρώ (ανάλογα με το μοντέλο);

Aν είναι έτσι πας και παίρνεις και αυτό εδώ με 1200 περίπου: http://www.tomshardware.com/news/lenovo-thinkvision-28-nvidia-tegra-k1-android,25733.html

Επιδόσεις χοντρικά στα επίπεδα ενός ULP Haswell και έχει και αυτό DX11.2.

Να μου πεις σε φορητούς που η πρώτη προτεραιότητα είναι perf/W να το καταλάβω. Σε ένα notebook με σχετικά μεγάλη ανάλυση στην οθόνη θα κάνει τρομερή δουλειά γιατί κάθε W μετράει σε αυτούς για μεγαλύτερη αυτονομία.

Δημοσ.

Mισό έχω λεφτά για οθόνη που θα ξεκινάει από τα 8 κατοστάρικα για τα μπουρδο-TN panels (πόσο μάλλον αν πάω σε κάτι καλύτερο) και θα πάω για GPU των 100-200 ευρώ (ανάλογα με το μοντέλο);

Aν είναι έτσι πας και παίρνεις και αυτό εδώ με 1200 περίπου: http://www.tomshardware.com/news/lenovo-thinkvision-28-nvidia-tegra-k1-android,25733.html

Επιδόσεις χοντρικά στα επίπεδα ενός ULP Haswell και έχει και αυτό DX11.2.

Να μου πεις σε φορητούς που η πρώτη προτεραιότητα είναι perf/W να το καταλάβω. Σε ένα notebook με σχετικά μεγάλη ανάλυση στην οθόνη θα κάνει τρομερή δουλειά γιατί κάθε W μετράει σε αυτούς για μεγαλύτερη αυτονομία.

Μα φυσικά  το perf/W μετρά στα μικρά κουτιά για αυτό έβαλα παραπάνω όλα τα music/steam/htpc etc. Που συχνά είναι και σε μικρά κουτιά.

Ενώ το να έχει πιο μοντέρνες εξόδους είναι και αυτό στα σύν, μη κοιτάς σήμερα είναι απλησίαστες οι 4Κ – αλλά η νέα 650 ή αντίστοιχη θα έχει μπροστά της καριέρα στα μαγαζιά, και θα πωλείτε για χρόνια. Οπότε οι νέες έξοδοι είναι σίγουρα στα θετικά της όποιας νέας παρουσίασης και μάλιστα ΙΜΗΟ σημαντικό για τη διάρκεια της ζωής της στην αγορά και σε πολλά κουτιά.

Τώρα για το κόστος GPU vs Panel/TV/Projector/προβολικό μέσο, θα παρατηρήσεις ότι και εκεί υπάρχει ασυμμετρία πολλές φορές. Υπάρχουν πολλοί με προβολέα ακριβότερο της gpu. Να μη πώ ότι είναι ο κανόνας. Αντίστοιχα και με HTPC φθηνότερο της τιτανοτεράστιας πανακριβότατης TV τους.

Είναι άλλο κοινό αυτοί, ανάποδο στην ασυμμετρία από ότι οι gamers ;-)

Και πέραν όλων αυτόν είναι εμφανής η στροφή φέτος σε μικρού μεγέθους media-like κουτιών. Όλες οι εταιρίες κάτι είχαν στη CES, εκεί ή μικρής κατανάλωσης θα βάλεις ή όπως λέει η aliewnware gpu σε κάρτες τύπου laptop, που και εκεί νομίζω το GK117 θα μπορούσε να υπάρχει. Σε λιγο μεγαλύτερα από nuc / brix δηλαδή , αλλα όχι full tower.

Τεσπα, εμένα μου αρκεί να δώ έστω κάποιες αρχιτεκτονικές αλλαγές όπως στον τομέα του ελεγκτή μνήμης :)

Δημοσ.

Μα φυσικά  το perf/W μετρά στα μικρά κουτιά για αυτό έβαλα παραπάνω όλα τα music/steam/htpc etc. Που συχνά είναι και σε μικρά κουτιά.

Ενώ το να έχει πιο μοντέρνες εξόδους είναι και αυτό στα σύν, μη κοιτάς σήμερα είναι απλησίαστες οι 4Κ – αλλά η νέα 650 ή αντίστοιχη θα έχει μπροστά της καριέρα στα μαγαζιά, και θα πωλείτε για χρόνια. Οπότε οι νέες έξοδοι είναι σίγουρα στα θετικά της όποιας νέας παρουσίασης και μάλιστα ΙΜΗΟ σημαντικό για τη διάρκεια της ζωής της στην αγορά και σε πολλά κουτιά.

Τώρα για το κόστος GPU vs Panel/TV/Projector/προβολικό μέσο, θα παρατηρήσεις ότι και εκεί υπάρχει ασυμμετρία πολλές φορές. Υπάρχουν πολλοί με προβολέα ακριβότερο της gpu. Να μη πώ ότι είναι ο κανόνας. Αντίστοιχα και με HTPC φθηνότερο της τιτανοτεράστιας πανακριβότατης TV τους.

Είναι άλλο κοινό αυτοί, ανάποδο στην ασυμμετρία από ότι οι gamers ;-)

Και πέραν όλων αυτόν είναι εμφανής η στροφή φέτος σε μικρού μεγέθους media-like κουτιών. Όλες οι εταιρίες κάτι είχαν στη CES, εκεί ή μικρής κατανάλωσης θα βάλεις ή όπως λέει η aliewnware gpu σε κάρτες τύπου laptop, που και εκεί νομίζω το GK117 θα μπορούσε να υπάρχει. Σε λιγο μεγαλύτερα από nuc / brix δηλαδή , αλλα όχι full tower.

Τεσπα, εμένα μου αρκεί να δώ έστω κάποιες αρχιτεκτονικές αλλαγές όπως στον τομέα του ελεγκτή μνήμης :)

Τις αρχιτεκτονικές αλλαγές όλοι περιμένουμε να τις δούμε αλλά μόνο μέχρι εκεί.

Για οτιδήποτε άλλο παίρνω και ένα PC με οποιοδήποτε SoC για να κάνω την ίδια ακριβώς δουλειά και πιθανότατα να γλυτώσω και λεφτά.

Και η ασυμμετρία στην οποία αναφέρεσαι είναι εξαίρεση. ΄Οταν τα low end PCs μαζί με τις low end οθόνες κάνουν στατιστικά τις υψηλότερες πωλήσεις γιατί αρκιβώς το πρωταρχικό κριτήριο είναι το ΚΟΣΤΟΣ δεν θα το δεις συχνά να κουμπώνει κάποιος μια 4k Εizo μερικών χιλιάδων ευρώ σε ένα συστηματάκι του πεντακοσάρικου. Μη δουλευόμαστε και μεταξύ μας ;)

Δημοσ.

Εδώ σας έχω: http://www.geforce.co.uk/hardware/notebook-gpus/geforce-820m/specifications

Please welcome the first Maxwell mobile GPU :)

Φυσικά δεν μας λένε αριθμό μονάδων, λαλάκες είναι; ΄Οτι χρειάζεται ο βλαμμένος ο χρήστης να ξέρει είναι ότι είναι 2.5x φορές HD4400.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...