Oroku Saki Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2014 Σιγουρα βγαινει Οκτωβριο? Οι εκδοση των 4 gb πσο κατωτερη θα ειναι απο αυτη των 8 gb? Για να ξερουμε αν αξιζει να παρουμε 4 gb η να παρουμε 8, Μαλλον θα παω για factory overclocked msi version οπως εκανα και στην περιπτωση της 560 ti. Και ναι πηρα 1080 p οθονη επειδη καηκε αυτη που ειχα. Αξιζε τα λεφτα της μιλαμε τεραστια η διαφορα στα γραφικα!
Ailuros Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Σιγουρα βγαινει Οκτωβριο? Οι εκδοση των 4 gb πσο κατωτερη θα ειναι απο αυτη των 8 gb? Για να ξερουμε αν αξιζει να παρουμε 4 gb η να παρουμε 8, Μαλλον θα παω για factory overclocked msi version οπως εκανα και στην περιπτωση της 560 ti. Και ναι πηρα 1080 p οθονη επειδη καηκε αυτη που ειχα. Αξιζε τα λεφτα της μιλαμε τεραστια η διαφορα στα γραφικα! Για εσένα και την θαυματουργή οθόνη σου (που την βούτηξαν στην πηγή της Λούρδης) δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει GPU με λιγότερο από 32GB μνήμης. Και να σου απαντήσει σοβαρά κάποιος πάλι θα έχεις ΅άποψη΅ οπότε την πρώτη, τη δεύτερη και την τρίτη φορά ήταν αστείο αλλά από ένα σημείο και μετά αγγίζει στα όρια του τρολλαρίσματος. ΄Εχω πιο σημαντικά πράγματα να κάνω από το να κυνηγάω την αναστάτωση που φέρνουν οι συμμετοχές σου και λίγο με ενδιαφέρει αν αυτές πηγάζουν από καθαρή αφέλεια ή εσκεμμένα. Νισάφι. 5
Psycho_Warhead Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Τελικά Αιλούρε είχες δίκιο όταν έλεγες ότι πάλι θα ρωτάνε αν αξίζει η έκδοση με τα 8GB έναντι της έκδοσης με τα 4GB
Ailuros Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Τελικά Αιλούρε είχες δίκιο όταν έλεγες ότι πάλι θα ρωτάνε αν αξίζει η έκδοση με τα 8GB έναντι της έκδοσης με τα 4GB Ναι λες και ήθελε Θεογνωσία για να το προβλέψει κανείς. Δηλαδή αν χρειαζόταν πράγματι μια τέτοια κάρτα 8 γίγα μνήμης ΠΟΣΟ μνήμη συστήματος θα πρέπει να είχε το PC για να παλέψει την ΅υπερ-ανάλυση΅ του 1080p; Λορντ χεβ μερσυ ον μαι σόουλ..... 1
Ailuros Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2014 Καμμιά πληροφορία για την κατανάλωση; Οχι ακομα. Εδω δεν ξερουμε ακομα για πιο επιπεδο επιδοσεων στοχευουν.
Ailuros Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Τελικά αξίζουν τα 8GB VRAM ή οχι ? Γκρρρρρρρρρρρρρρρρ................. 2
EddieObscurant Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 εχουν καμια βαση αυτα που λέει ο charlie, οτι δλδ η nvidia θα αφήσει τα 20nm και θα παει κατευθείαν στα 16nm finfet και ειδικα στο 1ο μισο του 15? ¨Η θα βγαλει πάλι κανα αρθρο αρχες του 15 για χαλια yields της nvidia που καθυστερουν? 1half 15 παντως μου φαινεται πολυ νωρίς για 16nm, προσωπικά δεν περιμένω να δουμε gpus στα 16nm ουτε το 2016 με το ρυθμο που παει η tsmc Site: link βαζω απο videocardz γιατι του charlie ειναι πληρωτα
Ailuros Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2014 Προσωπικα αδυνατω να καταλαβω πως θα εχουν υποθετικα μικροτερο κοστος με 16FF τοσο νωρις.
michael92 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 εχουν καμια βαση αυτα που λέει ο charlie, οτι δλδ η nvidia θα αφήσει τα 20nm και θα παει κατευθείαν στα 16nm finfet και ειδικα στο 1ο μισο του 15? ¨Η θα βγαλει πάλι κανα αρθρο αρχες του 15 για χαλια yields της nvidia που καθυστερουν? 1half 15 παντως μου φαινεται πολυ νωρίς για 16nm, προσωπικά δεν περιμένω να δουμε gpus στα 16nm ουτε το 2016 με το ρυθμο που παει η tsmc Site: link βαζω απο videocardz γιατι του charlie ειναι πληρωτα Δεν θα μου έκανε εντύπωση, καθώς τα 16ff έχουν ελάχιστη διαφορά στον αριθμό των transistor με μόνο κέρδος στα yields/ κατανάλωση, συνεπώς θεωρητικά πάντα η TSMC θα πρεπε να χει σχετικά ίδια κοστολόγηση για τα 20nm και 16ff. Η άμεση μετάβαση στα 16ff αν γίνει, θα γίνει καθαρά για λόγους marketing. Οι διαφορές θα είναι περίπου στο 10% στις επιδόσεις σε σχέση με τα 20nm. Δεν ξέρω και τι γίνεται με την παραγωγή. Παρότι πιο πολύπλοκο το finfet ίσως να χρειάζεται λιγότερο testing μετά; Να υπάρχουν δηλαδή λιγότερα καμμένα chips/ πυρήνες μετά την παραγωγή. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, λογικά θα έπρεπε να έχει μικρότερη τιμή.
Ailuros Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δεν θα μου έκανε εντύπωση, καθώς τα 16ff έχουν ελάχιστη διαφορά στον αριθμό των transistor με μόνο κέρδος στα yields/ κατανάλωση, συνεπώς θεωρητικά πάντα η TSMC θα πρεπε να χει σχετικά ίδια κοστολόγηση για τα 20nm και 16ff. Η άμεση μετάβαση στα 16ff αν γίνει, θα γίνει καθαρά για λόγους marketing. Οι διαφορές θα είναι περίπου στο 10% στις επιδόσεις σε σχέση με τα 20nm. Δεν ξέρω και τι γίνεται με την παραγωγή. Παρότι πιο πολύπλοκο το finfet ίσως να χρειάζεται λιγότερο testing μετά; Να υπάρχουν δηλαδή λιγότερα καμμένα chips/ πυρήνες μετά την παραγωγή. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, λογικά θα έπρεπε να έχει μικρότερη τιμή. To 16 FinFET TSMC αντιστοιχεί χοντρικά σε 17nm και είναι σαφώς ακριβότερο από τα 20SoC κυρίως στα "παρελκόμενα": Το βέλος που ανεβαίνει προς τα δεξιά είναι για το σύνολο του κόστους ανά πρωτόκολλο κατασκευής και ναι τα "τρισδιάστατα" transistors είναι πανάκριβα. 1
manos08 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2014 θα ήθελα να ρωτήσω κάτι,αλλά δεν ξέρω πόσο σχετικό είναι με το θέμα αυτό... ως τώρα η κάρτες χρησιμοποιουν gddr5 μνήμη που αν εχω καταλάβει καλά είσαι στην ουσία "ντοπαρισμένη" ddr3 που χρησιμοποιουσαν παλιότερα. Τώρα που έκαναν την εμφανιστη τους οι ddr4 αυτό αναμένεται να αλλάξει;; και ξερουμε αν και κατά πόσο η ddr4 είναι καλύτερη/γρηγοροτερη της gddr5? Αποστολή από το GT-S6500 με τη χρήση Insomnia App
Προτεινόμενες αναρτήσεις