Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω πάντως ότι θα δούμε maxwell 20nm στο Q4 φέτος. Στην χειρότερη Q1 2015.

Γιατί λέει πουθενά ότι δεν θα δούμε;

• Απαντ. 938
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γιατί λέει πουθενά ότι δεν θα δούμε;

Το θέμα είναι αν θα δούμε  μεγάλα τσιπάκια στα 20nm το 2014 ή μικρά process cleaners. Τι γνώμη έχεις για αυτό;

Δημοσ.

Το θέμα είναι αν θα δούμε  μεγάλα τσιπάκια στα 20nm το 2014 ή μικρά process cleaners. Τι γνώμη έχεις για αυτό;

Δεν υπάρχει άλλη διέξοδο. Αν παρακολούθησες την παρουσίαση της NV@GTC είναι ξεκάθαρο ότι το 16FF@TSMC θα αργήσει πολύ περισσότερο από ότι πολλοί υπολόγιζαν.

Δημοσ.

Θα μπορούσαν να αποφασίσουν από κοινού να μην πανε στα 20nm, οπότε θα δούμε τα maxwell κλπ σε 28nm?

Το βλέπω για Μάρτιο του 15... Εσείς τι λέτε?

Δημοσ.

What is process cleaner?

GM107@28nm π.χ. Tα 20nm ήταν ακόμα ακριβά και ασύμφορα κατά την κυκλοφορία του και μιας και σχετικά μικρό (μόλις 140+mm2@28nm) το κράτησαν στα 28-άρια.

Θα μπορούσαν να αποφασίσουν από κοινού να μην πανε στα 20nm, οπότε θα δούμε τα maxwell κλπ σε 28nm?

Το βλέπω για Μάρτιο του 15... Εσείς τι λέτε?

Εκτός του ότι ο μεγάλος ΚΑΙΦΕΣ δεν χωράει ούτε με σφαίρες στα 28nm οι εταιρείες επιλέγουν πρωτόκολλο με βάση ότι τους βγαίνει πιο φτηνά στην κατασκευή. Για ποιό λόγο να μην πάνε στα 20nm ακριβώς με αυτή την λογική;

Δημοσ.

Ailuros θα έχουν Full Dx12 support τα Maxwell@20nm έτσι ; Εννοώ αυτά τα features που είπαν ότι θα υποστηριχτούν μόνο από τις next-gen κάρτες.

΄Ετσι ανέφερε η NV σε roadmap@GTC. Eπειδή όμως έχω φάει τα μούτρα μου πολλάκις τελευταία με API support vs. feature level με την NV άσε να δούμε τι θα δούμε. Για το πρώτο όλες οι σημερινές GTX7xx είναι DX11.2 με feature level DX11.0 (στα ψιλά γράμματα πάντα).

Για το DX12 είμαι σίγουρος ότι ότι αφορά βελτιστοποιήσεις που αφορούν driver overhead (δηλαδή έβαλα τον μανδύα μου ανάποδα...) σαφώς και θα υποστηρίζετε από oτιδήποτε Maxwell, Kepler να μη σου πω και Fermi. Για τις λιγοστές επιπλέον δυνατότητες που θα έχει το DX12 δεν ξέρω να σου πω τι θα παίξει με τον ΚΑΙΦΕ. Ούτε που ξέρουμε ακόμα τι θα είναι ούτε και αν είναι άξια λόγου. Απλά είπε η Microsoft να βάλει μια πορδή παραπάνω για να πει ότι έβγαλε καινούργιο ΑΡΙ που προς Θεού ουδεμία σχέση έχει με το άλλο το "παλιό μου παλτό" ;)

• Like 1
Δημοσ.

GM107@28nm π.χ. Tα 20nm ήταν ακόμα ακριβά και ασύμφορα κατά την κυκλοφορία του και μιας και σχετικά μικρό (μόλις 140+mm2@28nm) το κράτησαν στα 28-άρια.

Εγώ νόμιζα οτι είναι μικροί πυρήνες σε καινούργια nm για να βελτιστοποιήσουν την παραγωγή κ.τ.λ.

Δημοσ.

Εγώ νόμιζα οτι είναι μικροί πυρήνες σε καινούργια nm για να βελτιστοποιήσουν την παραγωγή κ.τ.λ.

Aμφότερα ισχύουν για μένα αλλά έχω και μεγάλη φαντασία υπόψιν ;)

Δημοσ.

Οι μικροί πυρήνες μπαίνουν σε ότι συμφέρει πιο πολύ οικονομικά την nvidia. Αν τα 20nm παραμείνουν ακριβά λογικά θα γίνει η μετάβαση πιο αργά από ότι στους μεγάλους.

Δημοσ.

Το sweclockers γράφει σήμερα πως έχει πληροφορίες για καθυστέρηση των 20nm Maxwell για τέλος '14-αρχές '15.

...για την ακρίβεια λέει end of 14' well into 2015...εμ βέβαια αν δεν είναι τέλη 14 θα είναι κάααποια στιγμή το 15'. Με τόσο γενναιόδωρα χρονικά πλαίσια κάνω και εγώ προβλέψεις. Πέρα από τα αστεία επειδή μιλάμε για το μεγάλο ΚΑΙΦΕ σωστό είναι κατά βάση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...