Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 938
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ανάξια λόγου διότι είναι για laptop.Το desktop maxwell μας ενδιαφέρει.

Μπορεί να μη σε ενδιαφέρουν τα τεχνολογικά, τα χαμηλής κατανάλωσης, τα φορητά κ.ο.κ.

Αυτό δε σημάνει ότι δεν ενδιαφέρει τους υπόλοιπους

Εσένα το μάθαμε , αν δεν είναι maxwell δε σου κάνει. Και μάλιστα η ναυαρχίδα η ίδια από ότι λες σήμερα. Ότι άλλο δε σου κάνει , οκ.

Αλλά μιας και ναυαρχίδες λίγες πωλούνται

Αλλά τα βασικά συστατικά μιας αρχιτεκτονικής είναι τα ίδια, φυσικά και έχει ζουμί

• Like 2
Δημοσ.

Μα αν είναι Maxwell είναι πολύ ενδιαφέρον.

Μια χαρά μπορούμε να δούμε πως τα πάνε σε βασικά τεστ και όχι σε συνθετικά.

Ενώ τα ζητήματα υποστήριξης νέον μοντέλων διαχείρισης μνήμης κ.ο.κ. είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, των επιταχυντών video, των υποστιριζόμενων θυρών εξόδου , ενα κάρο λεπτομέρειες…

Τεσπα, εγώ τελικά δεν κατάλαβα εάν είναι ή δεν είναι Maxwell.

Και εάν είναι, και είναι και μικρής κατηγορίας, μπορεί όντως να ενδιαφέρουν πολλούς από εμάς, που πέραν των gaming / workstations , συντηρούμε και πιο απλά μηχανάκια για πιο απλές δουλειές όπως htpc ή μικρά laptops.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανακοινώσει η εταιρεία κάτι ή να διαρρεύσει κάτι σοβορό μέχρι να είναι κάτι πιο σεβαστό όπως το GM104 έτοιμο. Mέχρι τώρα όσοι ψάχνουν μόνο rebrands βρίσκουν αφού 192SPs/SMX.

Για την οικογένεια Kepler υπήρχε στα χέρια των OEMs GK107/Kepler chips (για low end notebooks) από τις αρχές Δεκεμβρίου 2011 και όμως κανείς δεν τα κατάλαβε ούτε ανακοινώθηκε κάτι μέχρι τον Απρίλιο και την κυκλοφορία του GK104/GTX680 που αποτέλεσε και τον top dog πυρήνα για notebooks. Kάτι ανάλογο περιμένω και από την οικογένεια Maxwell.

Tώρα όσων αφορά τα γραφικά στα ταπεινότερα μηχανάκια σιγά μην υπάρχουν εκεί ιδιαίτερες απαιτήσεις επάρκειας που ως δια μαγείας θα τα σώσει οποιοδήποτε απολοιφάδι του ΚΑΙΦΕ. Μια χαρά κάνουν την δουλειά τους οι μονάδες γραφικών της AMD και της Intel τα οποία τον τελευταίο καιρό έχουν βελτιωθεί κατά πολύ και ειδικά στον τομέα των οδηγών GPU.

Και ένας αντικαταστάτης της GTX680 στα 20nm δεν θα με χάλαγε αν έδινε ένα 50% boost.

H TSMC έχει ακυρώσει 20LP & 20HP (η εκδίκηση της γυφτιάς... :D )

Δημοσ.

Τι σημαίνει αυτό ; Ότι δεν θα δούμε τα 20nm στο δεύτερο ημίχρονο του 2014 ;

΄Οτι πέτυχε η απόπειρα να σε μπερδέψω :P

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Θέλω λίγο χρόνο να επιβεβαιώσω τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στο περιθώριο, αλλά αν αληθεύουν τότε μιλάμε απλά για ένα αντικαταστάτη GK106 *ultrayawn*....

• Like 2
Δημοσ.

Παρεμπιπτόντως μέσα στο μήνα έχω αγοράσει δυο custom asus μια 640 και μια 7750,

Και φυσικά θα ήθελα κάτι πιο φρέσκο αρχιτεκτονικά και με περισσότερα άλογα στα ίδια κυβικά (κατανάλωση, αρχιτεκτονική)

Όποτε το ενδιαφέρον μου φυσικά και δεν πέφτει ακόμα και να μη συζητάμε για ναυαρχίδες.

Η αρχιτεκτονική είναι που έχει πάντα τον πρώτο λόγο τόσα χρόνια ΙΜΗΟ και δευτερεύον οι ναυαρχίδες.

Δημοσ.

Nαι ωραία και τι πλήρωσες για κάθε μια ξεχωριστά; Εάν θεωρητικά βγάλουν κάτι σε mainstream επίπεδο να αντικαταστήσουν μια 660 π.χ. δεν θα σου την "χαρίσουν" φυσικά στα ίδια λεφτά που κάνει μια 660 (~160-180 ευρώ), αλλά η τιμή της θα είναι τουλάχιστον διπλάσια.

Κοντός ψαλμός αλληλούια αν χρειαζόσουν κάτι με budget 160-180 δεν θα άλλαζε κάτι σε αυτό. Τραγική ειρωνεία είναι ότι αν ΔΕΝ παρουσιαστεί η ναυαρχίδα οι συσχετισμοί τιμής/απόδοσης μεταξύ μελών της ίδιας αρχιτεκτονικής οικογένειας δεν πρόκειται να ισορροπήσουν. Θα πληρώσεις πρώτα την mainstream έκδοση για μάλαμα, μετά τον ακόλουθό της στην performance κατηγορία και κάποτε και το high end που αναγκαστικά όμως θα ρίξει τις τιμές.

Σήμερα βρίσκεις μια GTX780 σχεδόν κατά 100 ευρώ φθηνότερα από ότι την 680 στην κυκλοφορία της, μα γιατί άραγε.....

Δημοσ.

Και οι δυο παραπάνω κάρτες έχουν περί τα 75 ευρώ και μικρότερη κατανάλωση από 75w.

Και να θέλω δεν υπάρχει επιλογή στα 160 ευρώ που αναφέρεις.

Επιμένω ότι υπάρχει μια ολόκληρη αγορά

Που δεν κοιτά μόνο τις ναυαρχίδες

Κάρτες χαμηλής συνολικής κατανάλωσης πάντα θα μπαίνουν σε ευρεία γκάμα υπολογιστών από workstations, laptops, htpcs,

Δεν ξέρω την κατανομή των πωλήσεων, αλλά φυσικά εάν έβγαινε κάρτα λουκούμι για χαμηλή κατανάλωση θα είχε μεγάλη απήχηση στην αγορά.

Οπότε να με συγχωράς, συμφωνώ ότι υπάρχει ανταγωνισμός και στην κατηγορία των 160 ευρώ που αναφέρεις, αλλά φυσικά υπάρχει και πιο χαμηλά.

Δε με πειράζει να δούμε την επόμενη γενιά να ξεκινάει από χαμηλή κατηγορία

Εχουμε δεί Pipecleanres Μικροσκοπικά και κάθε φορά ψάχναμε να δούμε την αρχιτεκτονική, το scalability κ.ο.,κ.

Δεν με χαλάει προσωπικά να γίνει ανάποδα το launch από τα χαμηλά

Ούτε παίρνω σαν ευαγγέλιο το τι συνέβη την προηγούμενη φορά που έβγαλαν νέες αρχιτεκτονικές.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει μέθοδο οι εταιρίες αρκετές φορές

Προσπαθούν να είναι πιο ευέλικτοι από ότι στο παρελθόν , που αν δεν έβγαινε η ναυαρχίδα, δε βλέπαμε τίποτε.

Όσον αφορά την κατηγορία ~160 δε ξέρω αλλά λίγο από πάνω στα ~200-250 κάποιοι προσπαθούν να πουλήσουν τεράστιους πυρήνες, τους κοστίζει αυτό, ακόμα και εάν έχουν περάσει χρόνια, όποτε ναι ευπρόσδεκτη θα είναι και μια φρέσκια λύση για την κατηγορία αυτή. Και οικονομοτεχνικά σίγουρα βγαίνει, άλλο τώρα τι λένε οι στρατηγοί και οι στρατηγικές, που μπορεί να ήθελαν top-to-down product launch.

Δημοσ.

Αν λοιπον αληθευουν αυτες οι φημες τοτε θα πρεπει να περιμενουμε μεχρι το Μαρτιο για maxwell.... Αντεχει πιστευω η 560 ti μεχρι τοτε. Γιατι παραπανω δεν ξερω.... Καλο θα ειναι τοτε να την αλλαξω πριν βγουν Division Witcher 3 Watchdogs και αλλα ''next gen'' παιχνιδια

Δημοσ.

Και οι δυο παραπάνω κάρτες έχουν περί τα 75 ευρώ και μικρότερη κατανάλωση από 75w.

Και να θέλω δεν υπάρχει επιλογή στα 160 ευρώ που αναφέρεις.

Επιμένω ότι υπάρχει μια ολόκληρη αγορά

Που δεν κοιτά μόνο τις ναυαρχίδες

Κάρτες χαμηλής συνολικής κατανάλωσης πάντα θα μπαίνουν σε ευρεία γκάμα υπολογιστών από workstations, laptops, htpcs,

Δεν ξέρω την κατανομή των πωλήσεων, αλλά φυσικά εάν έβγαινε κάρτα λουκούμι για χαμηλή κατανάλωση θα είχε μεγάλη απήχηση στην αγορά.

Οπότε να με συγχωράς, συμφωνώ ότι υπάρχει ανταγωνισμός και στην κατηγορία των 160 ευρώ που αναφέρεις, αλλά φυσικά υπάρχει και πιο χαμηλά.

Δε με πειράζει να δούμε την επόμενη γενιά να ξεκινάει από χαμηλή κατηγορία

Εχουμε δεί Pipecleanres Μικροσκοπικά και κάθε φορά ψάχναμε να δούμε την αρχιτεκτονική, το scalability κ.ο.,κ.

Δεν με χαλάει προσωπικά να γίνει ανάποδα το launch από τα χαμηλά

Ούτε παίρνω σαν ευαγγέλιο το τι συνέβη την προηγούμενη φορά που έβγαλαν νέες αρχιτεκτονικές.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει μέθοδο οι εταιρίες αρκετές φορές

Προσπαθούν να είναι πιο ευέλικτοι από ότι στο παρελθόν , που αν δεν έβγαινε η ναυαρχίδα, δε βλέπαμε τίποτε.

Όσον αφορά την κατηγορία ~160 δε ξέρω αλλά λίγο από πάνω στα ~200-250 κάποιοι προσπαθούν να πουλήσουν τεράστιους πυρήνες, τους κοστίζει αυτό, ακόμα και εάν έχουν περάσει χρόνια, όποτε ναι ευπρόσδεκτη θα είναι και μια φρέσκια λύση για την κατηγορία αυτή. Και οικονομοτεχνικά σίγουρα βγαίνει, άλλο τώρα τι λένε οι στρατηγοί και οι στρατηγικές, που μπορεί να ήθελαν top-to-down product launch.

Και πάλι δεν με κατάλαβες. 160 είναι η τιμή εκκίνησης αυτή τη στιγμή μιας GTX660. Αν έρθει κάτι σε αυτή την κατηγορία από Maxwell (και επειδή θα είναι και αρκετά γρηγορότερο) θα στοιχίζει το λιγότερο 300 ευρώπουλα αν όχι παραπάνω δηλαδή χοντρικά επιδόσεις GTX680 και βάλε με μάλλον και μεγαλύτερη τιμή. Oι early adopters όπως πάντα θα το χρυσοπληρώσουν και ΟΤΑΝ στο βάθος χρόνου βγει ο ΜΕΓΑΣ ΚΑΙΦΕΣ τότε θα κουτρουβαλήσει η τιμή αυτού στην κατηγορία των <200 ευρώ.

Αυτό και μόνο μου αρκεί σαν "λεπτομέρεια" για να μου κάνει το πιθανό αυτό προιόν παντελώς αδιάφορο. Ακριβώς επειδή ΔΕΝ έχω καμία διάθεση να πληρώσω καμιάς εταιρείας τα τρελλά ποσοστά κέρδους. Να τους στοιχίσει σήμερα με τη βία κάτω από 28nm ένας πυρήνας περίπου στα 300mm2 κάνα 60-άρι δολλάρια για να στο "φορέσει" με κόκκινη κορδέλλα και ονομασία 8xx κοντά στα 4 κατοστάρικα. Να μου κάνει εντύπωση γιατί βελάζει ο προηγούμενος χρήστης; Δεν μου κάνει....

Δημοσ.

Toυλαχιστον οσοι λιγο πολυ ασχολουνται με το αθλημα εχουν μαθει τον μπουσουλα ή την πεπατημενη αν θες που ακολουθει η nvidia πλεον οποτε κατι ειναι και αυτο ...:) Νομιζεις ολοι οσοι αγοραζουν δεν ξερουν ? Απλα ειναι σαν τα ψαρια που πανε στο δολωμα και ξερουν απο πριν οτι ειναι το αγκιστρι απο κατω αλλα γουσταρουν να τσιμπησουν .If you know what i mean ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...