Προς το περιεχόμενο

o/c i7 και προβλημα με ραμ

Nikos_By_Tntt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας..θελω να ρωτισω κατι..!
εχω το intel core i7 940 2.9ghz (3.2ghz turboboost)
τον εχω κανει o/c στα 3.7 πανω απο τα 3.7 εκτος απο το οτι σκαει bluescreen μαλλον γιατι χρειαζεται περισσοτερο ρευμα και δεν δινω το καταλληλο..εχω 6gb ram και στα 3.8 μου διαβαζει 4gb ram και στα 4 ghz  2gb ram γνωριζει καποιος τι φταιει?
επισης μεσα στο site της intel λεει οτι μεγιστη τροφοδοσια που μπορω να δωσω ειναι 1.375V αν δωσω παραπανω θα καει?
Ευχαριστω εκ των προτερων!!

το συστημα μου ειναι το παρακατω αν βοηθαει..!!

Intel Core I7 940[2.9 Ghz] Turbo boost [3.2 Ghz]  OverClock (3.7 Ghz)
Corsair H100i
Corsair GS 700 W
RAM: 6GB DDR3 1333Mhz
Mobo : ECS X58Β-A
GPU: GTX 660 MSI 2GB OC Edition (non TI)
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με την ECS μην περιμένεις και πολλα απο oc... αν θυμαμαι καλα με τα χιλια ζορια εφτανε 190bclk και αυτο με πολλα πειραγματα....

Ρευμα ναι καλο ειναι να μην ανεβασεις πανω απο 1,35-1,37....

Στα υπολοιπα πρεπει να μου πεις ακριβώς τι ρυθμίσεις έχεις κανει στο Bios για να σε βοηθήσω...

190 bclk?νομιζω
 δεν τον εχω φτασει μεχρι εκει..!!  :P
τιποτα ολα ειναι auto  μονο την cpu  πειραζω το stock Cpu over-cloking Func einai 133 το εχω παει 168 απο οτι θυμαμαι..!
και ειμαι οκ.. οταν το παω 182 δηλ 4Ghz μου διαβαζει 2 gb ram και αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι θελει "απειρο" ρευμα που δεν επιτρεπεται να του δωσω..και απλα τρωω blue screen !!

Ωραια , οι μνήμες σε κόβουν...

Οταν κανουμε oc με χρηση Bclk δεν ανεβαζουμε αερα πατερα γτ επιρεάζονται ολα τα υποσυστήματα περα απο τον επεξεργαστή....

Κρατα τις μνήμες με χρηση του πολλαπλασιαστή τους παντα κατω απο τα 1333Mhz,

και το Uncore clock να είναι παντα 2Χσυχνοτητα μνημών....

Ειναι σχεδον σιγουρος ότι για 180+ στην ecs πρεπει να πειράξεις vtt voltage και uncore voltage...

Αν τα παραπανω σου ακουγονται κινεζικα διαβασε ένα οδηγο oc για s1366 διοτι αλλιώς δεν έχει νοημα να συνεχιστεί αυτή η κουβέντα...

οχι δεν εχω πειραξει vtt voltage και uncore voltage ...
οκ θα τσεκαρω και των οδηγο που μου ειπες..!!
και κατι τελευταιο.. αν αλλαξω ραμ απο 1333mhz ας πουμε 1600 και ανω.. αυτο το προβλημα θα σταματησει?

οχι δεν εχω πειραξει vtt voltage και uncore voltage ...

οκ θα τσεκαρω και των οδηγο που μου ειπες..!!

και κατι τελευταιο.. αν αλλαξω ραμ απο 1333mhz ας πουμε 1600 και ανω.. αυτο το προβλημα θα σταματησει?

Δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις μνημες απλα κρατα αυτες που έχεις κατω απο τα 1333...

Δεν υπαρχει λογος να αλλαξεις μνημες απλα κρατα αυτες που έχεις κατω απο τα 1333...

Ναι δεν ειπα οτι θα αλλαξω ραμ μονο για αυτο αν τυχει και αλλαξω καποτε και θελησω να των ανεβασω και αλλο θα εχω το ιδιο προβλημα?

ή επειδη θα εχω βαλει πιο γρηγορες ραμ ολα θα ειναι οκ?

ναι αν παρω 2000 mhz ραμ συνεπαγεται οτι  θα μπορω να τον ανεβασω και στα 4 ghz χωρις προβλημα..σωστα? 

mmm με νερο εισαι, ανεβασε τον οσο παει εγω λεω! Διαβασε τον οδηγο πρωτα ομως ;)

οκ  :-D

Όλοι οι 1366 επεξεργαστές είναι πολύ θερμόαιμοι.. Καμια σχέση με την τιμη του vcore

Ασε που και η μητρικές μας έχουν μια κάποια διαφορά όσο αφορά το oc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...