Προς το περιεχόμενο

Αγορά Macbook Pro 13' retina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γεια σας!

Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά ενός Macbook Pro 13' retina. Επειδή χρησιμοποιώ ορισμένα εξειδικευμένα προγράμματα που τρέχουν μόνο σε windows, τον μισό χρόνο σκοπεύω να τρέχω windows μέσω bootcamp. Ως εκ τούτου, προβληματίζομαι πόσο καλά θα απεικονίζονται τα windows λόγω της retina analysis..Φοβάμαι δηλαδή μήπως φαίνονται blurry.. Υπάρχει κάποιος κάτοχος του που να έχει περάσει και windows για να μου λύσει λοιπόν την απορία ή ακόμη καλύτερα να ανεβάσει και ένα screenshot?? 

thanks in advance!

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά γεια σας!

Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά ενός Macbook Pro 13' retina. Επειδή χρησιμοποιώ ορισμένα εξειδικευμένα προγράμματα που τρέχουν μόνο σε windows, τον μισό χρόνο σκοπεύω να τρέχω windows μέσω bootcamp. Ως εκ τούτου, προβληματίζομαι πόσο καλά θα απεικονίζονται τα windows λόγω της retina analysis..Φοβάμαι δηλαδή μήπως φαίνονται blurry.. Υπάρχει κάποιος κάτοχος του που να έχει περάσει και windows για να μου λύσει λοιπόν την απορία ή ακόμη καλύτερα να ανεβάσει και ένα screenshot?? 

thanks in advance!

Δηλαδή το windows δεν τρέχει καλά hd ανάλυση.?

Στο δικό μου retina 15" πάντως δεν είναι θέμα windows αλλά εφαρμογών συμβάτων με τέτοια ανάλυση αλλά το πρόβλημα λύνεται ρυθμίζοντας χαμηλότερα την ανάλυση οθόνης. So simple...

Βέβαια θα συνιστούσα αν αυτά τα προγράμματα δεν έχουν υψηλές απαιτήσεις σε hardware να τρέχεις το bootcamp σε virtual machine πάνω στο Mac.

Δημοσ.

Αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως με τη retina ανάλυση φαίνονται όλα στα windows πάρα πολύ μικρά, ή χαμηλώνοντας την ανάλυση μήπως απλά φαίνονται "περίεργα".. δηλαδή όσον αφορά τις εφαρμογές, απλά χαμηλώνεις την ανάλυση και όλα φαίνονται οκ;; Είναι εύκολο να βάλεις ένα τέτοιο screenshot? Συγνώμη εάν ρωτάω σχετικά απλά πράγματα, απλά επειδή αυτή την περίοδο τα λεφτά είναι μετρημένα, θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα πάρω κάτι που θα το κρατήσω για χρόνια και θα μου κάνει την (επαγγελματική) μου ζωή πιο εύκολη..

Δημοσ.

Θα βάλω screen shot αργότερα. Αλλά θέλω αν μπορείς να σκεφτείς πιο ανοιχτά. Έχω ένα windows PC και μου χαρίζουν μια οθόνη απο τις καινούργιες με ultra HD ανάλυση. Θα πάω να την πετάξω επειδή νομίζω ότι θα μου τα δείχνει περίεργα ? Καλύτερα, δεν θα πάρουμε ποτέ ultra HD οθόνες επειδή δεν υπάρχουν ακόμα εφαρμογές να τις υποστηριζουνε τώρα? Αν βγούνε μετά εφαρμογές τι θα λες τότε?

Όλα αυτά άσχετα με Mac, πάντα. Καλύτερα για μένα να ρωτήσεις αυτούς που φτιάχνουν τις εφαρμογές που δουλεύεις, αν σκοπεύουν στο μέλλον να υποστηρίξουν μεγαλύτερες αναλύσεις.... Αν δεν σκοπεύουν να τις βελτιώσουν τότε λυπάμαι αλλά είναι υπερβολή να πάρεις ένα τέτοιο μηχάνημα.

Καλό είναι να ρωτήσεις και σε κανένα windows forum αν είσαι τυχερός και έχει κανένας καμία τέτοια οθόνη να σου πει εμπειριές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που με προβληματίζει είναι μήπως με τη retina ανάλυση φαίνονται όλα στα windows πάρα πολύ μικρά, ή χαμηλώνοντας την ανάλυση μήπως απλά φαίνονται "περίεργα".. δηλαδή όσον αφορά τις εφαρμογές, απλά χαμηλώνεις την ανάλυση και όλα φαίνονται οκ;; Είναι εύκολο να βάλεις ένα τέτοιο screenshot? Συγνώμη εάν ρωτάω σχετικά απλά πράγματα, απλά επειδή αυτή την περίοδο τα λεφτά είναι μετρημένα, θέλω να είμαι σίγουρος ότι θα πάρω κάτι που θα το κρατήσω για χρόνια και θα μου κάνει την (επαγγελματική) μου ζωή πιο εύκολη..

Στα windows θα το δουλευεις στη native αναλυση και για να μην φαινονται ολα μικρα θα βαλεις το dpi πχ στο , 125% , 150% ή 200%.

Δες πχ εδω:

no dpi scaling:

2880-100png_575px.png

125% dpi:

2880-125_575px.png

150% dpi:

2880-150_575px.png

---------------------

Οποτε οχι , μην ανησυχεις, δεν θα τα βλεπεις θολα τα γραμματα.

Ισως σε μερικες εφαρμογες να φαίνεται θολο λιγο το UI(πχ τα κουμπια), αλλα το κειμενο δεν θα εχει θεμα.

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.

Atheatos, το εχεις ρυθμισμενο σε μη native αναλυση(που ειναι για το 13" 2560*1600), οποτε η ευκρινεια παει περιπατο.

--------

Για screenshot, μπορεις να χρησιμοποιησεις κ το ενσωματωμένο snipping tool.

--------

@topic starter: Τελος, ειδικα για το retina, καλύτερα να προτιμησεις windows 8.1 κ οχι win7.

Δημοσ.

Atheatos, το εχεις ρυθμισμενο σε μη native αναλυση(που ειναι για το 13" 2560*1600), οποτε η ευκρινεια παει περιπατο.

--------

Για screenshot, μπορεις να χρησιμοποιησεις κ το ενσωματωμένο snipping tool.

--------

@topic starter: Τελος, ειδικα για το retina, καλύτερα να προτιμησεις windows 8.1 κ οχι win7.

Απλώς έδειξα ότι και σε μικρότερες αναλύσεις κανείς την δουλειά σου άνετα. Το θέμα είναι οι εφαρμογές του αν θα υποστηρίζουν την native ανάλυση. Πχ. Δοκίμασε να δουλέψεις τον opera σε native ανάλυση.....
Δημοσ.

Καταρχήν θέλω να σας ευχαρίστησω και τους δύο πολύ! Με τα screenshot που παραθέσατε με καθησυχάσατε αρκετά και νομίζω πως θα κινηθώ προς την αγορά του καθώς κάνεις τη δουλειά σου άνετα όπως είπε και ο atheatos είτε με μικρότερη ανάλυση είτε με το dpi scaling..

@haHa και εγώ τα 8.1 σκεφτόμουν να βάλω, αλλά ο λόγος που μου τα προτείνεις να υποθέσω πως είναι αυτός;; (200% dpi scaling?)

http://www.theverge.com/2013/6/26/4465442/windows-8-1-will-finally-add-retina-display-support

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημειωτεον οτι στα screenshot δεν μπορει να φανει το fuzziness λογω μη native αναλυσης.

Οποτε τα screenshot του atheatos ειναι σαν να ειναι απο οποιονδηποτε υπολογιστη με αυτην την αναλυση που εχει επιλεξει εκεινη την στιγμη. Δεν δειχνουν δηλαδη τιποτα τα screenshots του atheatos που μπορει να σε βοηθησει.

Το fuzziness θα φαινεται στη μη native αναλυση με το ματι ή με φωτο, οχι με screenshot.

Οπως και να εχει, αυτο που ολοι προτεινουν ειναι native αναλυση(και αυξηση dpi scaling) για να μην εχεις fuzzines.

@haHa και εγώ τα 8.1 σκεφτόμουν να βάλω, αλλά ο λόγος που μου τα προτείνεις να υποθέσω πως είναι αυτός;; (200% dpi scaling?)

http://www.theverge.com/2013/6/26/4465442/windows-8-1-will-finally-add-retina-display-support

Και οτι μπορει να εχεις διαφορετικο dpi scaling σε καθε οθονη αν τυχει και συνδεσεις και μια εξωτερικη οθονη.

Συν οτι ειναι πιο ελαφρια, πιο γρηγορα κλπ.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα και καλές γιορτές με υγεία.

Θέλω παρακαλώ τη βοήθειά σας, μιάς και ο αδελφός μου θα πάει σύντομα στην Ιαπωνία (Τόκιο) και σκέφτεται να αγοράσει το MacBook Pro 13" Retina Display (Late  2013) http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-i5-2.4-13-late-2013-retina-display-specs.html  απλά με τα 256GB και τα 8GB Ram. Που μπήκε στο Iαπωνέζικο Apple Store (¥154,800) η διαφορά τιμής σε σχέση με την Ελλάδα είναι χοντρικά 550 ευρώ!!!! Ουδέν σχόλιο... 

Η χρήση που θα κάνει είναι απλή σχετικά. Ταινίες Full HD, Internet, Office άντε και για ποιό extreme πρόγραμμα το πολύ κανα Photoshop για απλά πράγματα και πάλι. Επειδή είναι πολύ  μικρές οι ίντσες ίσως κάποιες φορές να το συνδέει με εξωτερική οθόνη Full HD.  

Ερωτήσεις:

α) Η κάρτα γραφικών που φοράει  είναι η Intel Iris Graphics. Έχει τη δύναμη αυτή η κάρτα γραφικών για να κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα όλα τα παραπάνω που ανέφερα? Επίσης με με αγχώνει αν θα μπορέσει να αντέξει την full hd ανάλυση της εξωτερικής οθόνης μα ταυτόχρονα και την retina ανάλυση του laptop?

β) Απο προβλήματα τι παίζει το συγκεκριμένο μοντέλο? Κάτι διάβαζα για κολλήμα του trackpad αλλά βγήκε λέει update που το έκανε fix. Πράγματι διορθώθηκε? Άλλα προβλήματα?

γ)Με το θέμα εγγύησης στην Ελλάδα θα έχει πρόβλημα αν το πάρει απο Ιαπωνία?

Αυτά...Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.

Δημοσ.
α) Η κάρτα γραφικών που φοράει  είναι η Intel Iris Graphics. Έχει τη δύναμη αυτή η κάρτα γραφικών για να κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα όλα τα παραπάνω που ανέφερα? Επίσης με με αγχώνει αν θα μπορέσει να αντέξει την full hd ανάλυση της εξωτερικής οθόνης μα ταυτόχρονα και την retina ανάλυση του laptop?

β) Απο προβλήματα τι παίζει το συγκεκριμένο μοντέλο? Κάτι διάβαζα για κολλήμα του trackpad αλλά βγήκε λέει update που το έκανε fix. Πράγματι διορθώθηκε? Άλλα προβλήματα?

γ)Με το θέμα εγγύησης στην Ελλάδα θα έχει πρόβλημα αν το πάρει απο Ιαπωνία?

Αυτά...Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.

α) Αντέχει με το παραπάνω.

β) Το πρόβλημα του trackpad έχει επιλυθεί με update και δεν υφίσταται πλέον.

γ) H εγγύηση είναι παγκόσμια.

Απλά τσέκαρε καλά αν στην τιμή συμπεριλαμβάνονται φόροι καθώς και αν υπάρχει διαθεσιμότητα σε us keyboards. Διαφορετικά αν το παρεις με γιαπωνέζικο πληκτρολόγιο το παντρεύτηκες μια για παντα. Γιατί δεν το αγοράζεις απο Αγγλία με 1100-1150 λίρες?

Δημοσ.

Απλά τσέκαρε καλά αν στην τιμή συμπεριλαμβάνονται φόροι καθώς και αν υπάρχει διαθεσιμότητα σε us keyboards. Διαφορετικά αν το παρεις με γιαπωνέζικο πληκτρολόγιο το παντρεύτηκες μια για παντα. Γιατί δεν το αγοράζεις απο Αγγλία με 1100-1150 λίρες?

Θα το πάρει και με έκπτωση φόρου αν δείξει το διαβατήριο. Το μόνο πρόβλημα να βρει διαθέσιμη την Αγγλικη έκδοση αν και εγώ το δικό μου,που το πήρα απο Ιάπωνια , το βρήκα σχετικά εύκολα.
Δημοσ.

Για Αγγλία βγαίνει αρκετά παραπάνω και εκτός αυτού πρέπει κάποιος να του το φέρει...

Θα το πάρει και με έκπτωση φόρου αν δείξει το διαβατήριο. Το μόνο πρόβλημα να βρει διαθέσιμη την Αγγλικη έκδοση αν και εγώ το δικό μου,που το πήρα απο Ιάπωνια , το βρήκα σχετικά εύκολα.

Αυτό με το πληκτρολόγιο καλά που το αναφέρατε γιατί δεν το σκέφτηκα. Φίλε "atheatos" για ετημοπαράδοτο φαντάζομαι αν πάει σε κανα 2-3 Apple Store κάποιο θα το έχει. Επίσης ακόμα και να μην το βρεί ετοιμοπαράδοτο φαντάζομαι  επειδή θα μείνει 6 μέρες ότι μέσα σε αυτό το διάστημα αν το παραγείλει θα του το έχουν φέρει. Εσύ απο πού το βρήκες με το αγγλικό keyboard? Επίσης με το τελωνείο τι έκανες?

Όσον αφορά την εγγύηση ρωτάω γιατί εγώ το δικό μου Mac το είχα πάρει απο Αγγλία (Ευρώπη βέβαια στη δικιά μου περίπτωση)  και όλα ok με το service εδώ στην Ελλάδα όσον αφορά την επισευή αλλά επειδή ήταν BTO (Build to order) αν ήθελα αντικατάσταση έπρεπε να το παώ Αγγλία. Κάτι τελευταίο το Apple Care πρέπει να το πάρει απο Ιαπωνία ή μπορεί και αργότερα απο εδώ?

Υ.Γ.: Κάποια προβλήματα με την οθόνη ήταν στα παλιότερα μοντέλα σωστά?

Δημοσ.

Για Αγγλία βγαίνει αρκετά παραπάνω και εκτός αυτού πρέπει κάποιος να του το φέρει...

Αυτό με το πληκτρολόγιο καλά που το αναφέρατε γιατί δεν το σκέφτηκα. Φίλε "atheatos" για ετημοπαράδοτο φαντάζομαι αν πάει σε κανα 2-3 Apple Store κάποιο θα το έχει. Επίσης ακόμα και να μην το βρεί ετοιμοπαράδοτο φαντάζομαι  επειδή θα μείνει 6 μέρες ότι μέσα σε αυτό το διάστημα αν το παραγείλει θα του το έχουν φέρει. Εσύ απο πού το βρήκες με το αγγλικό keyboard? Επίσης με το τελωνείο τι έκανες?

Όσον αφορά την εγγύηση ρωτάω γιατί εγώ το δικό μου Mac το είχα πάρει απο Αγγλία (Ευρώπη βέβαια στη δικιά μου περίπτωση)  και όλα ok με το service εδώ στην Ελλάδα όσον αφορά την επισευή αλλά επειδή ήταν BTO (Build to order) αν ήθελα αντικατάσταση έπρεπε να το παώ Αγγλία. Κάτι τελευταίο το Apple Care πρέπει να το πάρει απο Ιαπωνία ή μπορεί και αργότερα απο εδώ?

Υ.Γ.: Κάποια προβλήματα με την οθόνη ήταν στα παλιότερα μοντέλα σωστά?

Κανένα πρόβλημα με το τελωνείο, το είχα στον χαρτοφύλακα εκτός κουτιού...

Θα βρει άνετα με αγγλικό πληκτρολόγιο. Το service είναι παγκόσμιο, εδώ Ελλάδα μου αλλάξανε μητρική παλαιότερα σε MacBook Pro που είχα πάρει από Αμερική και είχε το γνωστό πρόβλημα με την nvindia, δωρεάν.

Τα μοντέλα του 13 έχουν δεν έχουν προβλήματα απο όσο ξέρω. Το δικό μου early 13 έχει τέλεια οθόνη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...