Προς το περιεχόμενο

AMD Radeon

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τις αναλύσεις τις κοίταξες καλά .. η ... όχι ?

Θα σου δωσω την μητρικη μου, τον επεξεργαστη μου και τρεις η 4 καρτες γραφικων οποιες θες !

Θελω να μου βγαλεις με αυτο το συγκεκριμενο setup διαφορες μεταξυ PCI-E V2 και PCI-E V1 γίνεται ?

Αμ δε που γίνεται ....

Η μητρική μου παίζει μόνιμα με PCI-E V2.0 το ίδιο και οι κάρτες αν είναι PCI-E V2.0,  οπότε ποιος είναι ο τρόπος να υπολογήσεις με ακριβώς το ίδιο και συγκεκριμένοι setup την διαφορά ?

Λογική θέλει φίλε.

Δεν υπάρχει τρόπος ...

Θες δεύτερο setup για να το κάνεις με άλλο north που να παίζει με PCI-E V1.0 . Στην μέση εκεί μπαίνει στους I7 (v2 vs v3) ο διαφορετικός επεξεργαστής (SANDY VS IVY) άρα οι διαφορές (κάποιες) έρχονται από το διαφορετικό CPU . Στην περίπτωση πλατφόρμας του στιλ AM3+ που το north είναι στην μητρική παίζει η υλοποίηση της μητρικής ...

Με άλλα λόγια άκρη δεν βγάζεις .... :-D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτές τις αναλύσεις και με τέτοιο setup το PCI-E 2.0 δεν είναι αρκετό και οι διαφορές ισχύουν.

Μάλλον δεν φτάνουν τα 2GB της GTX680 και ζητάει μνήμη από το σύστημα, κι έτσι γεμίζει ο δίαυλος.

Αλλά αν φτάσουμε να ζητάμε μνήμη από το σύστημα αρχίζουμε και το χάνουμε το παιχνίδι.

Θέλουμε κάρτες με 3 και 4GB μνήμη για τέτοιες αναλύσεις.

• Like 1

Ελα.!. ας τα δούμε ολα λοιπόν.. > http://www.hardocp.com/article/2012/07/18/pci_express_20_vs_30_gpu_gaming_performance_review/4#.UkkckCQqvKg

post-227308-0-27726300-1380523409_thumb.jpg

καλό θα ήταν φυσικά να τα δούμε και με έναν AMD επεξεργαστή - μητρική για να δούμε πόσο κάτω θα απέδιδαν,και το SLI και το CF.. :-D

Ελα.!. ας τα δούμε ολα λοιπόν.. > http://www.hardocp.com/article/2012/07/18/pci_express_20_vs_30_gpu_gaming_performance_review/4#.UkkckCQqvKg

attachicon.gif33.jpg

καλό θα ήταν φυσικά να τα δούμε και με έναν AMD επεξεργαστή - μητρική για να δούμε πόσο κάτω θα απέδιδαν,και το SLI και το CF.. :-D

Ξαναδιάβασε τι σου γράφω παραπάνω.

Μην γράφεις για να γράφεις .

Εχεις είδη καταρίψει τα επιχειρήματά σου από μόνος σου με το πρώτο screen με τις ταχύτητες των 1X PCI-E X16 που έβαλες ...

Δεν διαβάζεις εσύ καλύτερα με τι σύστημα έγινε η μέτρηση ?

Βάλε και αυτό που του αναλογεί με τον Ivy Bridge.. η ανέβασε κάτι ανάλογο με AMD επεξεργαστή κ μητρική..

post-227308-0-49416900-1380524308_thumb.jpg

Τεσπα δεν θα συνεχίσω τα off topik αλλα αν θέλουμε να λέμε οτι είμαστε αντικειμενικοί ας βάζουμε τουλάχιστον ολο το λινκ και όχι εκ του πονηρού για εντυπώσεις ένα πινακακι.. 

Δεν διαβάζεις εσύ καλύτερα με τι σύστημα έγινε η μέτρηση ?

γραφει στο screen .

Ξανασκέψου αυτό που σου λέω και τα λέμε.

Επίσης σκέψου αν το 10% διαφοράς (λιγότερο είναι) που μου πόσταρες μεταξύ 1Χ PCI-E X16 V3.0 ( 1640/ 1325 MB/s )σε σχέση με το 1X 16 PCI-E V2.0 (1540/ 1237 MB/S)μπορεί να καλύψει την πτώση των lanes του πρώτου στο μισό σε crossfire την στιγμή που το δεύτερο δεν έχει καμιά πτώση και παραμένει στο X16 και στα δυο, βάση του screen μιλάω που έδωσες με μετρήσεις .

Δικό σου είναι το screen ! :-D και το χρησιμοποιήσες και σαν επιχείρημα ...

ΚΟΥΚΛΕ ΜΟΥ η μητρική και ο επεξεργαστής είναι Ζ77 + SANDY BRIDGE χθες μιλούσαμε για τα δικά σου..

Τι δεν καταλαβαίνεις ???

ΚΟΥΚΛΕ ΜΟΥ η μητρική και ο επεξεργαστής είναι INTEL SANDY BRIDGE χθες μιλούσαμε για τα δικά σου..

Τι δεν καταλαβαίνεις ???

οποιονδηποτε επεξεργαστη και να σου δωσω θα δουλεψει στην default ταχυτητα που μπορει . Δεν μπορεις ουτε να αυξησεις την ταχυτητα των PCI-E ουτε να την μειωσεις για να δεις διαφορες σε συγκεκριμενο setup (cpu- mobo- gpu) άρα πως θα βγάλεις μετρήσεις με διαφορές ?

Αυτό σου λέω, οποιοδήποτε και αν είναι αυτό το setup.

ΚΟΥΚΛΕ ΜΟΥ η μητρική και ο επεξεργαστής είναι Ζ77 + SANDY BRIDGE χθες μιλούσαμε για τα δικά σου..

Τι δεν καταλαβαίνεις ???

Αυτογκόλ πρωί-πρωί βλέπω ε; 

Δεν μιλούσαμε για το ποιος την έχει πιο μεγάλη, αλλά για τις διαφορές PCIe 2.0 και PCIe 3.0.

Απέδειξες ότι είχες άδικο.

Καλή συνέχεια. Έχουμε αρκετές ώρες ακόμα μέχρι να τελειώσει η μέρα. 

• Like 6

@adtakh

Σωστή η λογική σου ,δεν λέω....

Τελικά με τα off topic βγαίνουν καμία φορά ενδιαφέροντα συμπεράσματα

Edit: τι report και παπάτζες είναι αυτά ρε milli; Εγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αν και εκτός θέματος ανάμεσα adtakh και movie . Μην σε χαλάνε τέτοια πράγματα και τα χαλάς και σύ :(

• Like 1

@adtakh

Σωστή η λογική σου ,δεν λέω....

Τελικά με τα off topic βγαίνουν καμία φορά ενδιαφέροντα συμπεράσματα

Μα πηγε να μου την πει πως με Z77/ Z87 και PCI-E V3.0 (ivy ) έχει υψηλότερη ταχύτητα σε CROSSFIRE ...

Οταν έχει μόλις 5-10% παραπάνω ταχύτητα σε απλή κάρτα, πως με τα μισά lanes θα περάσει την ταχύτητα των πλήρως PCI-E V2.0 X16?

Αυτό ρωτάω και απάντηση δεν παίρνω. Αυτογκόλ λοιπόν στο πρώτο ....

Αλλο ένα πράγμα που ρωτώ είναι αν μπορεί με ASUS RAMPAGE και 3930X (5Ghz) και 4X GTX680 να μετρήσει και σε PIC-E V2.0 και σε PCI-E V3.0 !

Απ όσο γνωρίζω δεν γίνεται να κατεβάσεις την ταχύτητα των PCI-E  σε V2.0 από V3.0 , ούτε το αντίθετο, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τις κάρτες σε PCI-E θύρες με μισά lanes αν δου δίνει το δικαίωμα η μητρική. Αυτό όμως δεν θα σου δώσει ταχύτητα lane .... δεν μετρά αυτό για το οποίο μιλάμε.

Τα παραπάνω τα ρωτάω βάση των μετρήσεων που μου έδειξε σαν επιχείρημα .Αλλά δεν βλέπω απάντηση ...

Σε κάθε περίπτωση οι διαφορές ανάμεσα στο PCI-E V2.0 και PCI-E V3.0 είναι μικρές ή ας το πούμε διαφορετικά η PCI-E V2.0 έως τώρα έχει αποδειχτεί πως φτάνει για τις σύγρχονες κάρτες.

Κάθε πλατφόρμα έχει τα θετικά της και τα αρνητικά της.

Δεν βλέπω κανένα λόγο που θα έχουμε θέμα με CROSSFIRE  με τις R9 290X .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...