Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εμενα το μονο που με απασχολει ειναι η amd να κανει κατι με οτι αφορα τη βελτιστοποιηση στη πλατφορμα της. Και εξηγω. :)

Καποτε ετρεχα benchmarks με cf setup 7970 σε 8350 και σε 3570k. Με χαλασε πολυ το οτι με amd επεξεργαστη, καλη mobo και ram το συστημα δεν συμπεριφεροταν οπως θα επρεπε. Εψαξα και βρηκα τα αποτελεσμα και τα παραθετω. Και τα δυο runs ειναι στο ιδιο κουτι με το ιδιο psu τις ιδιες ραμ τον ιδιο ss και την ιδια ψυξη. Το μονο που αλλαζε ηταν ο επεξεργαστης η mobo και οι drivers.

Stock 8350, 7970 CF 1100/1500:

00007_zps8cd34571.png

Stock 3570k, 7970 CF 1100/1500:

00001_zps4eb47f95.png

4.4ghz (νομιζω) 3570k, 7970 CF 1145/1575 και εδω το ανωτερο που ειχα πιασει:

00003_zpsf553c558.png

.

Για να είναι πιο έγκυρη η παραπάνω διαφορά στο benchmark κανε απεγκατασταση τους drivers που έχεις τώρα και βάλε αυτούς που είχες με τον 8350. Η διαφορά πράγματι είναι πολύ μεγάλη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Zappe γιατι να με εκανες και μερικα Benchies οπως τις ειχες και στα παιχνιδια,που ειναι το κυριως ζητουμενο? Εγω δεν πιστευω οτι υπαρχει τοσο θεμα οσο δειχνει ο zappe αλλα μαλλον το cf στο valley/heaven με τον 8350 να υπαρχει ενα θεματακι. Δειξε μου οτι κατι τετοιο συμβαινει και στα παιχνιδια , crysis 3,far cry 3, bf 3 κτλπα και αν συμβει κατι παρομοιο ,μαζι σου ως το τελος. Φιλικα παντα και σορυ αν ειναι εκτος θεματος. Απλα ειχα καμια αμφιβολιες οτι δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα,ναι μεν σιγουρα υπαρχει διαφορα με τους Intel αλλα δεν ειναι τοσο οσο βλεπουμε.

Τεσπα δεν βλεπω το ιντερνετ να με υποστιριζει τοσο οσο υπολογιζα( :P)  οποτε,στο απλο ερωτημα οταν ο αλλος θελει να κανει cf/sli ποιο cpu να επαιρνε,με κλειστα ματια θα ελεγα να παει για Intel.

**Μονο αυτο βρηκα σχετικο με ολα αυτα που συζυταμε http://www.overclock.net/t/1333027/amd-fx-8350-vs-i5-3570k-delidded-single-gpu-and-crossfire-gpu

On topic,μονο εγω ακουσα οτι μπορει να εχει και 300TDP ? :o

Επεξ/σία από Prospector8
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι θέμα του topic το CF και οι επεξεργαστές και οι διαφορές (στο valley κιόλας...)

Αυτό που διάβασες είναι πιθανόν λάθος.Μάλλον μπέρδεψαν την μαξ τροφοδοσία των connector με το TDP (που και αυτό πάλι λάθος είναι).

Δημοσ.

Εδώ όμως μιλάμε για 512bit κ.λ.π.

O oποίος δεν είναι τίποτε άλλο από 2 pitcairn MCs με μικρή μετάλλαξη για αυτό τους βγήκε τόσο φθηνός σε hw.

Δημοσ.

Off topic εμένα πάντως στο 3mark 2013 με το άθλιο fire strike δεν μου δουλεύει το SLi η μια κάρτα μένει παράλυτη. Είναι κάτι που το συναντώ πρώτη φορά σε 3D εφαρμογή. Δεν ξέρω αν φταίνε οι drivers της nvidia η το 3D mark. Όποιος έχει crossfire ας το τσεκάρει.

Δημοσ.

Ποτε ερχονται ελλαδα παιδια ? γτ θελω να αγορασω καρτα τον νοεμβριο ..

Μέσα στον Νοέμβριο λογικά θα υπάρχει διαθέσιμη η 290Χ στην εκπληκτική τιμή των 649 €.

Η απλή 290 θα έρθει αργότερα, όπως και οι υπόλοιπες, καλά Χριστούγεννα δηλαδή.

Δημοσ.

Πηγή;

Δεν νομίζω να πέφτει ιδιαίτερα έξω. ΄Ισως αν η αμέσως επόμενη κατηγορία είναι μόνο tahiti-revamped να μην υπάρξει καθυστέρηση. Το μόνο θετικό στην όλη ιστορία είναι ότι οι 7970 κάθε λογής επιτέλους θα πωλούνται στην τιμή που είναι πιο ανάλογη του πραγματικού κόστους έστω και με 2 χρόνια καθυστέρηση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι μιλάω για τα 649€.Και ήδη άρχισαν να εμφανίζονται υλοποιήσεις ,tahiti based ή όχι δεν έχει και τόση σημασία.Αν αρχίσουν από αυτές μπορεί να βγούν πολύ σύντομα.Τη Hawaii XT δε τη κόβω να αργεί και λόγω BF4.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...