Psycho_Warhead Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δεν είναι ακριβώς έτσι.. Η 770 είναι σαν μια 680Ghz edition, οπότε μια χαρά valid είναι η σύγκριση 7970Ghz με GTX770. 1
Hawk7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Περιμενω με ανυπομονησια τα πρωτα benchs των 290Χ,εναντι αντιστοιχων καρτων της αντιπαλου.Εκεινο που εχει σημασια για ολους τους χρηστες της υφηλιου,ειναι οτι απ'οτι βλεπω η amd θα ειναι μπροστα,αναγκαζοντας της nvidia να βγαλει ενα αξιολογο maxwell. Φυσικα αυτο δεν ειναι το μονο,καθως επισης και οι τιμες θα πεσουν ΚΑΙ της προηγουμενης σειρας 7χχχ της amd,αλλα και της 7xx της nvidia,σε οικονομικο επιπεδο,εκει που ΘΑ επρεπε να ειναι.Μονο καλο βρισκω σε ολα αυτα,ο καθενας με τις επιλογες του. Τελικα,το να βγαινουν συχνα καινουριες σειρες,ειναι καλυτερο,απο το να βγαινουν αργα,και οι τιμες να ειναι στα υψη για πολυ καιρο. Τελος,τα πρωτα benchs των 290Χ,μιλωντας για την ανταγωνιστικη σειρα,θα ειναι συντηρητικα λιγο κατω(απ'οτι μπορουνε),καθως σιγουρα προχωροντας μεσα στην αγορα,αλλα και στην καθημερινη χρηση,θα επιδεχθουνε βελτιωση στα drivers και καλυτερες επιδοσεις. Με λιγα λογια θα εχει ενδιαφερον πραγματικο.Τελικα cf bridge θα χρειαζονται,ή ολα μεσω pci;εχει κλειδωσει δηλαδη αυτο ως χαρακτηρηστικο; Η 770 είναι σαν μια 680Ghz edition, οπότε μια χαρά valid είναι η σύγκριση 7970Ghz με GTX770. Εγω δεν συμφωνω.Χρονικα η 7970,ειναι πολυ παλια εναντι της 770.Δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ αυτων των 2. Μονο με 680.Εχει συζητηθει πολλες φορες.Αλλιως οπως λεει ο prospector,εαν η 290pro ειναι μπροστα,καποιοι θα πουνε οτι για μηνες μετρωμενους στην μια παλαμη του χεριου,δεν εχει νοημα η συγκριση και με 770.
Psycho_Warhead Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Αυτή η καραμέλα με τους οδηγούς πρέπει να σταματήσει, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται..Το να πάρει ένα 5% εδώ και εκεί δεν θα αλλάξει κάτι, αφήστε τις διαφορές στις 79xx, ήταν νέα αρχιτεκτονική. Και το παραπάνω είναι επιβεβαιωμένο από μένα με 5870 και GTX480.
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ δεν είμαι fanboy να αναφέρω το BF3 k το Far cry 3 κλπ που είναι παιχνιδαρες και εκεί είναι μπροστά η nVidia .. εγω δέχομαι και την αλλη πλευρά και εσυ ειδικά το ξέρεις.. Γι'αυτο και έχω το θάρρος να ανεβάζω πάντα αναγνωρισμένα bench και όχι οτι να'ναι απ'οπου να'ναι.. Συγκρίνουμε γιατι έβαζαν (και βάζουν) τον κοσμο να περιμένει για τις Super Duper καινούριες κάρτες .. και τις είδαμε.. Η δική μου ξέρεις οτι δεν ειναι SC ειναι reference και ξέρεις επίσης το score της που υπάρχει αναρτημένο και το σχολιασες από την 1 μερα που βγήκε απο το κουτι.. και εκει καλύτερη είναι .. 25/6/2013 Γιατι το να συγκρινουμε μια καρτα τωρινης φουρνιας με την προηγουμενη ειναι γενικα valid ε?? Ακομα και στο λινκ που παρεθεσες στα μισα παιχνιδια παλυ μπροστα ειναι η 7970ghz,φαντασου Anyway ,εγω δεν το συνεχιζω αλλα θελω να δω τι θα λες οταν το ιδιο λινκ θα εχει μεσα 770 vs 290pro ...
Psycho_Warhead Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω δεν συμφωνω.Χρονικα η 7970,ειναι πολυ παλια εναντι της 770.Δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ αυτων των 2. Η 770 είναι σαν μια 680Ghz edition, οπότε μια χαρά valid είναι η σύγκριση 7970Ghz με GTX770. Μονο με 680.Εχει συζητηθει πολλες φορες.Αλλιως οπως λεει ο prospector,εαν η 290pro ειναι μπροστα,καποιοι θα πουνε οτι για μηνες μετρωμενους στην μια παλαμη του χεριου,δεν εχει νοημα η συγκριση και με 770. Ναι και ; Η 770 είναι μια overclocked 680, καμία άλλη διαφορά. Αν ισχύουν αυτά που λένε, η 290 θα κοντράρει την 780 και η 290Χ την Τατιάνα..Η 770 θα είναι αρκετά πιο κάτω.
Hawk7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Ναι και ; Η 770 είναι μια overclocked 680, καμία άλλη διαφορά. Αυτή η καραμέλα με τους οδηγούς πρέπει να σταματήσει, Nα θυμισω οτι ΟΤΑΝ βγηκε η 7χχ της nvidia,οχι εσυ προσωπικα,αλλα ΟΛΟΙ οι υπολοιποι τα ιδια λεγατε,και οντως σε αρκετο βαθμο εγινε,ΚΑΙ γινεται.Οποτε... Οι φιλοι της nvidia,παντως να αρχισω να ψαχνω παλιοτερα σχολια,αλλα λεγανε.Οτι ειναι κατι κιαινουριο,πιο "φρεσκο". Παιδια,θυμηθειτε τι λεγατε,και μην αλλαζετε τα λογια σας,σαν τους χαμαιλεοντες.Αυτα ειναι σημαδια πανικου. Ειναι λογικο η καινουρια σειρα να ειναι μπροστα,δεχτειτε το,και με χαρα θα περιμενω και την απαντηση της NV.Δεν ειναι κακο,ειναι φυσιολογικο.Ετσι δουλευει ο ανταγωνισμος.Παραδεχτειτε μια φορα τα αυτονοητα,διοτι να λεμε τα ιδια και τα ιδια,δεν εχει νοημα. Αν ισχύουν αυτά που λένε, η 290 θα κοντράρει την 780 και η 290Χ την Τατιάνα..Η 770 θα είναι αρκετά πιο κάτω. Eλπιζω,να μην αρχισω να βλεπω απαιτησεις τυπου συγκρισης 770 με R7.Διοτι θα πεσει πολυ γελιο... Η amd εχει μια πολυ μεγαλη γκαμα,και της βγαζω το καπελο,και μπραβο της,απο 3 καρτες που βγαζουν οι αλλοι. Αυτο δεν σημαινει,οτι αυθαιρετα θα κανουμε συγκρισεις.Υπαρχει λογικη. Τελικα,ξαναρωτω,cf bridge θα χρειαζεται;μεσω pci ειναι καλυτερα;θελω να σχολιαστει λιγο αυτο. 1
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Nα θυμισω οτι ΟΤΑΝ βγηκε η 7χχ της nvidia,οχι εσυ προσωπικα,αλλα ΟΛΟΙ οι υπολοιποι τα ιδια λεγατε,και οντως σε αρκετο βαθμο εγινε,ΚΑΙ γινεται.Οποτε... Οι φιλοι της nvidia,παντως να αρχισω να ψαχνω παλιοτερα σχολια,αλλα λεγανε.Οτι ειναι κατι κιαινουριο,πιο "φρεσκο". Παιδια,θυμηθειτε τι λεγατε,και μην αλλαζετε τα λογια σας,σαν τους χαμαιλεοντες.Αυτα ειναι σημαδια πανικου. Ειναι λογικο η καινουρια σειρα να ειναι μπροστα,δεχτειτε το,και με χαρα θα περιμενω και την απαντηση της NV.Δεν ειναι κακο,ειναι φυσιολογικο.Ετσι δουλευει ο ανταγωνισμος.Παραδεχτειτε μια φορα τα αυτονοητα,διοτι να λεμε τα ιδια και τα ιδια,δεν εχει νοημα. Προκύπτει απο καπου αυτο η μιλάμε και λέμε οτι να'ναι ?? γιατι στα νούμερα που εχει δώσει μεχρι στιγμής η AMD υπολείπεται.. Εγώ δεν εχω θέμα με τα rebrand απλά θυμίζω ποσες φορές το επαναλάβατε όταν σας βόλευε και πόσες τώρα.. Επίσης οτι αποκλείετε να κάνει κατι τέτοιο η AMD. Γιατι δεν έχετε κρυφτεί ακόμα και μιλάτε ? μονο γιατι είσαστε περισσότεροι και η διαστρέβλωση είναι πολύ εύκολη..
Millennium Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Refresh είναι η R9(GCN 2.0) βελτίωση του GCN με απλά λόγια.Αν ήταν νέα αρχιτεκτονική θα την έβλεπες τουλάχιστον 70-80% πάνω από μια 7970. Νέα αρχιτεκτονική βγάζουν οι εταιρίες κάθε 5-6 χρόνια μπορεί και παραπάνω.Μέσα σε αυτόν τον κύκλο ,πάνω σε εξελίξεις/επανασχεδιασμούς της αρχιτεκτονικής οι εταιρίες βασίζουν τις υλοποιήσεις τους στα chip.Δεν είναι στραγάλια να τα πετάνε κάθε λίγο.Να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα ορολογιών.Με ένα "απλό refresh" και στα ίδια nm 25-30% πάνω δε βλέπεις. 3
Psycho_Warhead Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Εγώ ποτέ δεν είπα ότι η 770 είναι φρέσκο με την έννοια ότι έχει και άλλες διαφορές, πάντα έλεγα ότι είναι μια overclocked 680 και τίποτα παραπάνω, όλα τα άλλα είναι ίδια(256bit/2GB etc). Τώρα με τους οδηγούς ισχύει ότι είπα, την 5870 την είχα πάρει από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας και το μεγαλύτερο boost που πήρε ήταν με τον Catalyst 10.3 στο Dirt 2(25%) σε όλα τα άλλα άντε να πήρε ένα 5%, κλάιν μάιν ον δε λάιν, τα ίδια ακριβώς και με την GTX480. Αυτό που πραγματικά αλλάζει με τους οδηγούς είναι η ομαλότητα κυρίως και αυτό θα πρέπει να σας ενδιαφέρει πιο πολύ από τα σκέτα νουμεράκια. Νέα αρχιτεκτονική βγάζουν οι εταιρίες κάθε 5-6 χρόνια μπορεί και παραπάνω.Μέσα σε αυτόν τον κύκλο ,πάνω σε εξελίξεις/επανασχεδιασμούς της αρχιτεκτονικής οι εταιρίες βασίζουν τις υλοποιήσεις τους στα chip.Δεν είναι στραγάλια να τα πετάνε κάθε λίγο.Να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα ορολογιών.Με ένα "απλό refresh" και στα ίδια nm 25-30% πάνω δε βλέπεις. Βλέπεις, ανάλογα πόσο θα push-άρει μία εταιρία και εννοώ τις αλλαγές με τις οποίες θα κάνει.Η R9 θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο γρήγορη αν για παράδειγμα έβγαζε τον ίδιο πυρήνα με το GK110.Το ότι αυτοί επιλέγουν λίγο boost για να μην αυξηθεί πολύ η κατανάλωση είναι άλλο θέμα αλλά δεν σημαίνει ότι το ''refresh'' δεν μπορεί να δώσει και 40% boost.
Millennium Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Με λιγα λογια θα εχει ενδιαφερον πραγματικο.Τελικα cf bridge θα χρειαζονται,ή ολα μεσω pci;εχει κλειδωσει δηλαδη αυτο ως χαρακτηρηστικο; Δεν έχει επιβεβαιωθεί αυτό. Προκύπτει απο καπου αυτο η μιλάμε και λέμε οτι να'ναι ?? γιατι στα νούμερα που εχει δώσει μεχρι στιγμής η AMD υπολείπεται.. 290Χ "Over 5 Teraflops of computing power" reference Titan 4.5 σύμφωνα με την ίδια την nvidia. 2
Αντώνης Παρ. Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 "Με λιγα λογια θα εχει ενδιαφερον πραγματικο.Τελικα cf bridge θα χρειαζονται,ή ολα μεσω pci;εχει κλειδωσει δηλαδη αυτο ως χαρακτηρηστικο;" αυτό από που προέκυψε; δεν είπαν ότι ήταν ένα δείγμα και όχι η κανονική κάρτα παραγωγής;
Millennium Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Βλέπεις, ανάλογα πόσο θα push-άρει μία εταιρία και εννοώ τις αλλαγές με τις οποίες θα κάνει.Η R9 θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο γρήγορη αν για παράδειγμα έβγαζε τον ίδιο πυρήνα με το GK110.Το ότι αυτοί επιλέγουν λίγο boost για να μην αυξηθεί πολύ η κατανάλωση είναι άλλο θέμα αλλά δεν σημαίνει ότι το ''refresh'' δεν μπορεί να δώσει και 40% boost. Διαφορετικές αρχιτεκτονικές είπαμε...τι λες για το GK110,άλλα hardware units έχει για compute,άλλες cache,άλλα-άλλα και άλλο χώρο πιάνουν στον πυρήνα... Σου ξαναλέω (αν και δεν έχουμε δεδομένα) τι σημαίνει refresh; Στο τελευταίο έχεις κάποιο δίκιο πλην του όρου refresh,αν και τα chip έχουν όρια.Προχθές τα λέγαμε αυτά για το perf/w.
Αντώνης Παρ. Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 http://www.techpowerup.com/191543/radeon-r9-290x-could-strike-the-599-99-price-point.html
Hawk7 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Προκύπτει απο καπου αυτο η μιλάμε και λέμε οτι να'ναι ?? γιατι στα νούμερα που εχει δώσει μεχρι στιγμής η AMD υπολείπεται.. Εγώ δεν εχω θέμα με τα rebrand απλά θυμίζω ποσες φορές το επαναλάβατε όταν σας βόλευε και πόσες τώρα.. Επίσης οτι αποκλείετε να κάνει κατι τέτοιο η AMD. Γιατι δεν έχετε κρυφτεί ακόμα και μιλάτε ? μονο γιατι είσαστε περισσότεροι και η διαστρέβλωση είναι πολύ εύκολη.. Θα το δουμε συντομα.Εαν κανω λαθος,βγαζω το καπελο μου,και θα παραδεχτω την nvidia,που ακομη μια καινουρια σειρα της amd,δεν μπορεσε να την ξεπερασει,εστω και για λιγο. Αλλα με 5 tera,εναντι 4,5 titan(καλα το επισημαινει ο Millennium),και 384bit(512 bit οτι και να'ναι) κλπ,δεν νομιζω να γινει αυτο που λες.Κανεις δεν θα κρυφτει,ΚΑΙ δεν το θελω προσωπικα για κανεναν! Συζητηση κανουμε,και αφηστε τις τα "κρυψιματα",και τις "σπηλιες" που καποιοι αλλοι λενε,για τις εποχες του Νεαντερταλ Ολα ειναι φυσιολογικα. αυτό από που προέκυψε; δεν είπαν ότι ήταν ένα δείγμα και όχι η κανονική κάρτα παραγωγής; Και'γω ρωτω.Δεν απαντησα καταφατικα.
MoviemakerGr Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2013 Αν είσαστε ευχαριστημένοι εσείς και ήταν αυτο που περιμένατε εγώ δεν εχω κανένα λόγο να μην είμαι .. Θα περιμένω να δω τις καινούριες υλοποιήσεις στις υπογραφές σας..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα