Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τους είχα περάσει αλλά δεν μου γέμισαν το μάτι και επεστρεψα στους "σίγουρους" 15.11.1beta

Επεξ/σία από kostasfalcon
  • Like 1
Δημοσ.

Θα ήθελα να μεταφέρω στο φόρουμ τους προβληματισμούς μου, το φόβο μου, και τη δυσπιστία μου.

Απ τα χέρια μου έχουν περάσει 3 κάρτες της AMD, η HD 4350, η HD 4850, και η HD 6850.

Από όλες αυτές, είχα την εξής εμπειρία:

1) Η HD 4350 αποδείχθηκε το μεγαλύτερο σκυλί από όλες. Πέθανε πριν περίπου 3 μήνες χωρίς νωρίτερα να έχει παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα.

2) Η πρώτη 4850 που πήρα ήταν DOA, και την άλλαξαν με μια άλλη, η οποία λειτουργεί ακόμα.

3) Η HD 6850 αποδείχθηκε μακράν η πιο προβληματική, αγχωτική, από όλες.

Χάλασε η πρώτη σε 1 χρόνο από την αγορά της και άρχισε να μου κρασάρει το pc, με τέτοιο τρόπο ώστε να χρειάζεται να πατήσω το reset. Μου την άλλαξε το κατάστημα με άλλη, η οποία αφού της πέρασα τους AMD drivers άρχισε να κρασάρει τυχαία. Την έστειλα και αυτή πίσω, και μου έδωσε άλλη το κατάστημα, και η άλλη τα ίδια... Να μη τα πολυλογώ στο κατάστημα με είχαν μάθει ποια μέχρι που τελείωσε η εγγύηση και έμεινα με μια 6850 η οποία αφού της περνούσα τους επίσημους drivers, κράσαρε τυχαία. Με τον generic των Windows κανένα κρασάρισμα.

Τελικά ανακάλυψα αυτό εδώ: http://www.techpowerup.com/forums/threads/updated-amd-ati-2d-clock-guide.117633/

Το οποίο ψιλολειτούργησε. Άμα πειράξω χειροκίνητα το αρχείο του driver και τον ρυθμίσω να τρέχει σε διαφορετικούς χρονισμούς, το πρόβλημα εξαφανίζεται. Αυτό βέβαια έχει τα άμεσα αρνητικά, όπως την αυξημένη κατανάλωση και θερμοκρασία. Υπάρχει όμως ένα παραπάνω πρόβλημα: Δεν υπάρχει τρόπος να πω στον Catalyst να φορτώνει το προφιλ αυτόματα κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή, και έτσι κάθε μπουτάρισμα είναι γεμάτο άγχος, γιατί είναι ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να προλάβω να ενεργοποιήσω τις custom ρυθμίσεις πριν κρασάρει randomly ο υπολογιστής. Κάκιστη εμπειρία.

Από τη στιγμή όμως δε που το πρόβλημα προκαλείται από το software και όχι από το hardware, δεν θα έπρεπε η ρημάδα η AMD να το έχει επιδιωρθώσει τόσα χρόνια ? Τουλάχιστον μέχρι τον Catalyst 15.12.1 ο οποίος ήταν και ο τελευταίος που απευθυνόταν στη κάρτα μου ? Στη τελική θα μπορούσαν έστω να προσθέσουν την επιλογή στον Catalyst, προκειμένου να τον έχω κάθε φορά που μπουτάρει το pc, να φορτώνει το προφίλ αυτόματα, by default, χωρίς να πρέπει να κάνω τον αγώνα δρόμου.

Ρητορική (και κυριολεκτική) ερώτηση: Πως να εμπιστευθώ την AMD για αγορά κάρτας γραφικών ξανά στο μέλλον ?

Δεδομένου της εμπειρίας μου, που σε 4 χρόνια δεν φιλοτιμήθηκαν να λύσουν το πρόβλημα στους ρημαδοdrivers ?

Θα αναφέρω και ένα προβλημα ακόμα που περιορίζει το πως θέλω να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή:

Λόγο του προβλήματος αυτού, δεν μπορώ να εγκαταστήσω Linux στον υπολογιστή μου (θα ήθελα να έχω μια διανομή ως καθημερινό λειτουργικό, και Windows μόνο για games, αλλά λόγο έλλειψης Catalyst δεν μπορώ να φτιάξω προφίλ στο Linux για το fix).

Από ότι φανερώνει τόσο ο αριθμός καρτών που άλλαξα, όσο και το thread σε εκείνο το φόρουμ όπου έγραψαν το fix, το πρόβλημα ήταν γενικό, και δεν επηρέασε λίγους μονάχα ανθρώπους. Και επίσης δεν φτιάχτηκε ποτέ. Ενώ θα μπορούσε. Αντ' αυτού η AMD προτίμησε το δρόμο της σιωπής και να το αποσιωπήσει, σαν να μη συναίβει ποτέ. Σίγουρα της έκανε μεγάλο κακό σαν φίρμα. Αλλά δεν έκανε τίποτα για εμάς που τη πάθαμε, ούτε καν φρόντισε σαν ημίμετρο να βάλει την επιλογή να φορτώνει αυτόματα ο Catalyst το fix profile, άμα χρειαζόμαστε και φτιάξουμε fix.

Δεδομένων των ανωτέρω, πως και γιατί να εμπιστευτώ ξανά την AMD, και να την δώσω τα λεφτάκια μου ? Γιατί να μην αγοράσω για παράδειγμα μια nVidia ? Ήθελα να είμαι 'fan' της AMD, να την υποστηρίξω, αλλά δε μου τα είπε καλά. Κλώνισε την εμπιστοσύνη που είχα σε αυτή, και πλέον φοβάμαι να αγοράσω ξανά κάρτα της. Το θεωρώ ρίσκο, τζόγο, ότι μπορεί να παν πεταμένα λεφτά. 

Εισαι σιγουρος πως απο ενα σημειο και μετα δεν σου διναν την ιδια καρτα?Ποσο "τυχερος" πρεπει να εισαι για να πετυχεις 3 ελλατωματικες καρτες?Εσυ παλι,αφου η 6850 δεν σε ηθελε,γιατι δεν εβαζες ενα ποσο να παρεις αλλο μοντελο ή να ζητησεις τα χρηματα σου και να παρεις καποια αλλη καρτα απο αλλο μαγαζι?Δεν το λεω για να δικαιολογησω την AMD ή το καταστημα,απλα για να ειχες αποφυγει την ολη ταλαιπωρια.Τεσπα,μπορουσες απλα να φλασαρεις ενα μονταρισμενο bios οπως πολυ σωστα ειπε ο Θανος και να ξεμπερδεψεις.Σιγουρα οφειλε η εταιρια να διορθωσει το προβλημα αλλα λεμε.

Στις 290/Χ υπηρχε μεγαλο θεμα με το ZeroCOre.Μολις εμπαινε η καρτα σε ZeroCore,κουναγες δεν κουναγες το ποντικι,δεν επανερχοταν η οθονη.Εβγαλε η Sapphire ενα bios το οποιο εχει ελαφρως μεγαλυτερο idle ρευμα με αποτελεσμα να μην αφηνει την καρτα να μπει σε ZeroCOre.Problem solved.Καπου πρεπει να παρει και ο Vendor πρωτοβουλια.Μπορουσες να ζητησεις με email συμβουλη απο τον vendor της καρτας σου.

Εμενα εχουν περασει απο τα χερια μου οι 5770,5870,6970(για λιγο),7970(για ενα χρονο)290.Η μονη με την οποια ειχα θεμα απο την πρωτη στιγμη ηταν η 5770.Θυμαμαι τοτε οτι ηταν ενα θεμα πολυ γενικευμενο και περιμεναμε drivers μπας και διορθωθει.Αφου περιμενα 1,5 μηνα και δοκιμασα 2 εκδοσεις οδηγων οι οποιοι δεν διορθωσαν το προβλημα και αφου διαβαζα οτι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο χρηστων ειχαν το συγκεκριμενο θεμα,σιγα μην επερνα παλι 5770.Εβαλα αλλα 150€ και πηρα την 5870.Απο την 5870 και μετα,δεν ειχα ποτε το παραμικρο θεμα με AMD οδηγους-καρτες γενικα.Αρα εγω της εχω μεγαλη εμπιστοσυνη και θα ξαναπροτιμησω καρτες της στο μελλον σιγουρα.

Δημοσ.

To έβαλα όταν βγήκε στην 7950, κανένα πρόβλημα (στη δική μου χρήση).

Από χτες, χαίρομαι με μια 290 :) που μου έκατσε σε super τιμή και έχω ξεκινήσει τα χαζοbenches με τους ίδιους...παραμένει σταθερή και χωρίς κάποιο θέμα.

• Like 2
Δημοσ.

Κάνε απεγκατάσταση από το control panel τους προηγούμενους οδηγούς και βάλε τους 16.1 ΑΛΛΑ με δεξί κλικ και Run As Administrator οποσδήποτε σε W10.

• Like 1
Δημοσ.

Το έκανα. υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. δεν ξέρω αν φταίει ο driver, ή κάτι με τη κάρτα τη δική μου, ή αν τα benchmarks στο γνωστά site είναι π@π@ριές, ή τι άλλο παίζει, αλλά κάτι δεν πάει καλά.

το tomshardware λέει ότι η κάρτα αυτή το fallout 4 στα ultra με το godrays στο high του δίνει 36 fps, ενώ το guru3d στη δοκιμή του που έβαλε όλα στο ultra εκτός από godrays και shadows που τα βαλε στο high, 41 fps.

http://www.tomshardware.com/reviews/fallout-4-performance-benchmark,4370-2.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/fallout_4_pc_graphics_performance_benchmark_review,5.html

εγώ έκλεισα τελείως τα godrays, έβαλα σκιές στο high, και αφαίρεσα και τελείως το antialiasing, και το framerate μου συνήθως κυμαίνεται κάτω από τα 30 fps, και αραιά και που να ανέβει στα 30άρια ή στα 40άρια για 1-2 δευτερόλεπτα, και να ξαναπέσει χαμηλά.

Y39FH7C.jpg

mkzTO0E.jpg

WTF ?!?!?!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όλα default.

---

στο witcher 3 μπόρεσα και ανέβασα τα settings στο high και χωρίς ssao είναι smooth σαν βούτηρο. με ssao γίνεται αισθητή η πτώση.

Επεξ/σία από Alithinos
Δημοσ.

Το έκανα. υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. δεν ξέρω αν φταίει ο driver, ή κάτι με τη κάρτα τη δική μου, ή αν τα benchmarks στο γνωστά site είναι π@π@ριές, ή τι άλλο παίζει, αλλά κάτι δεν πάει καλά.

το tomshardware λέει ότι η κάρτα αυτή το fallout 4 στα ultra με το godrays στο high του δίνει 36 fps, ενώ το guru3d στη δοκιμή του που έβαλε όλα στο ultra εκτός από godrays και shadows που τα βαλε στο high, 41 fps.

http://www.tomshardware.com/reviews/fallout-4-performance-benchmark,4370-2.html

http://www.guru3d.com/articles_pages/fallout_4_pc_graphics_performance_benchmark_review,5.html

εγώ έκλεισα τελείως τα godrays, έβαλα σκιές στο high, και αφαίρεσα και τελείως το antialiasing, και το framerate μου συνήθως κυμαίνεται κάτω από τα 30 fps, και αραιά και που να ανέβει στα 30άρια ή στα 40άρια για 1-2 δευτερόλεπτα, και να ξαναπέσει χαμηλά.

WTF ?!?!?!

To Tom's χρησιμοποιεί Intel Core i7-5930K at 4.2GHz + Alphacool water cooler και το guru3d Intel Core i7-5960X is running 4.40 GHz on all cores.

Έχεις τέτοιο επεξεργαστή επάνω; Γιατί αν έχεις κανέναν AMD FX ξέχνα το. Στα 4Κ μπορείς να δεις ίδιες επιδόσεις, μιας και εκεί η GPU είναι το όριο, αλλά στα 1080p η CPU είναι το όριο.

• Like 3
Δημοσ.

Πηρα μια amd gpu (r380) 

Παρατηρω οτι τα gpu fans δεν δουλεουν ολη την ωρα υπαρχει καποιος τροπος να τα κανω να λειτουργουν ολη την ωρα;

Δημοσ.

Πηρα μια amd gpu (r380) 

Παρατηρω οτι τα gpu fans δεν δουλεουν ολη την ωρα υπαρχει καποιος τροπος να τα κανω να λειτουργουν ολη την ωρα;

Αν δεν υπαρχει λογος γιατι να γυρνανε για να χαλανε;

Ουτε στην Nitro 390 που εχω γυρνανε παντα.

Δημοσ.

To Tom's χρησιμοποιεί Intel Core i7-5930K at 4.2GHz + Alphacool water cooler και το guru3d Intel Core i7-5960X is running 4.40 GHz on all cores.

Έχεις τέτοιο επεξεργαστή επάνω; Γιατί αν έχεις κανέναν AMD FX ξέχνα το. Στα 4Κ μπορείς να δεις ίδιες επιδόσεις, μιας και εκεί η GPU είναι το όριο, αλλά στα 1080p η CPU είναι το όριο.

Τον FX της υπογραφής έχω... Έστω.

Και πάλι το fallout 4 δεν δικαιολογείται. Το Witcher 3 είναι αρκετά καλύτερο οπτικά, και στο ίδιο hardware τρέχει με πολύ καλύτερο frame rate.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...