melodystyle2003 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Έχει όντως πρόβλημα η ψύκτρα; Αν την βάλεις να δουλεύει στο 100% οι θερμοκρασίες δε μένουν κάτω από 85°C; Ασχέτως θορύβου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Έχει όντως πρόβλημα η ψύκτρα; Αν την βάλεις να δουλεύει στο 100% οι θερμοκρασίες δε μένουν κάτω από 85°C; Ασχέτως θορύβου. Μόνος σου απαντάς τις ερωτήσεις σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ahristos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Έχει όντως πρόβλημα η ψύκτρα; Αν την βάλεις να δουλεύει στο 100% οι θερμοκρασίες δε μένουν κάτω από 85°C; Ασχέτως θορύβου. Ε αυτό λέμε. Η ψύκτρα δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Οι νόμοι της φύσης λένε ότι ένα chip 400 τετραγωνικά χιλιοστά που καταναλώνει 250W θα αναπτύσσει την ίδια θερμοκρασία με την ίδια ψύκτρα, είτε AMD είναι είτε NVIDIA είτε Intel. Για να απέτυχε σε αυτόν τον τομέα η AMD, πάει να πει ότι η ψύκτρα δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Άσε που όταν δουλεύεις σε τόσο ψηλές θερμοκρασίες, αυξάνεται η κατανάλωση για τις ίδιες επιδόσεις (λόγω αυξημένων διαρροών) κι έτσι χειροτερεύει το πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmjuju Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Θες να μου πεις ότι θα σε χάλαγε αν η AMD πουλούσε από την μάνα τους τις 290 με αρκετά καλύτερες ψύκτρες και ας κάνανε 50 ευρώπουλα η κάθε κάρτα παραπάνω. Δεν χρειάζεται καν να κατεβαίνει στα 60C όπως με την συγκεκριμένη super-ψύκτρα. ΄Ενα 80-άρι και κάτι αν κατέβαινε θα ήταν άψογη. +50 ευρώ, φυσικά και θα είχε πολύ μεγάλη διαφορά στην τιμή, θα της άλλαζες κατηγορία τις κάρτες. Μια χαρά λύση είναι για τόσο κόσμο που τις αγοράζει. Και εγώ θα πρότεινα λίγο καλύτερη ψύξη, αλλά όπως έχω ξανά πει, πάντα θα υπάρχουν κάρτες φούρνοι και φασαριόζες σε μια κατηγορία τιμής που κονταροχτυπιούνται οι ανταγωνιστές για κάτι καρέ παραπάνω. Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν επιλογές, πιο ήσυχες, αλλά και πάλι όταν τα καρέ/ευρώ είναι το θέμα, σίγουρα καθένας μπορεί να αποφασίσει τι τον ενδιαφέρει περισσότερο, καρέ ή ησυχία ???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Να προσθέσω απλά ότι δεν είναι απλά 438mm2 αλλά συνυπολογίζεις και τα 6.2 δις transistors. H πυκνότητα transistors είναι μεγαλύτερη από ότι στο GK110 (7.1b σε 551mm2) και κάτω από φυσιολογίκές συνθήκες όσο μεγαλύτερη η πυκνότητα τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες για ανάπτυξη υψηλότερων θερμοκρασιών. Το λέω απλά πριν πει κάποιος ότι το GK110 είναι κατά Ν% μεγαλύτερο. +50 ευρώ, φυσικά και θα είχε πολύ μεγάλη διαφορά στην τιμή, θα της άλλαζες κατηγορία τις κάρτες. Μια χαρά λύση είναι για τόσο κόσμο που τις αγοράζει. Και εγώ θα πρότεινα λίγο καλύτερη ψύξη, αλλά όπως έχω ξανά πει, πάντα θα υπάρχουν κάρτες φούρνοι και φασαριόζες σε μια κατηγορία τιμής που κονταροχτυπιούνται οι ανταγωνιστές για κάτι καρέ παραπάνω. Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν επιλογές, πιο ήσυχες, αλλά και πάλι όταν τα καρέ/ευρώ είναι το θέμα, σίγουρα καθένας μπορεί να αποφασίσει τι τον ενδιαφέρει περισσότερο, καρέ ή ησυχία ???? Σε αυτά τα επίπεδα τιμών ο χρήστης θα πρέπει να παίρνει ότι δυνατόν καλύτερο. Εάν δεν γινόταν να συνδυαστεί "καρέ & ησυχία" όπως το τοποθετείς θα άλλαζε η ιστορία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmjuju Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Να προσθέσω απλά ότι δεν είναι απλά 438mm2 αλλά συνυπολογίζεις και τα 6.2 δις transistors. H πυκνότητα transistors είναι μεγαλύτερη από ότι στο GK110 (7.1b σε 551mm2) και κάτω από φυσιολογίκές συνθήκες όσο μεγαλύτερη η πυκνότητα τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες για ανάπτυξη υψηλότερων θερμοκρασιών. Το λέω απλά πριν πει κάποιος ότι το GK110 είναι κατά Ν% μεγαλύτερο. Σε αυτά τα επίπεδα τιμών ο χρήστης θα πρέπει να παίρνει ότι δυνατόν καλύτερο. Εάν δεν γινόταν να συνδυαστεί "καρέ & ησυχία" όπως το τοποθετείς θα άλλαζε η ιστορία. Σύμφωνα με τη δική μου άποψη , αυθαίρετα άρα, το κόστος για καλύτερη ψήκτρα είναι +15 ευρώ Και μη ξεχνάς ότι συζητάμε για δρομολόγηση αέρα έξω από το κουτί σε αντίθεση με την εύκολη λύση της ανακύκλωσης εσωτερικά για αυτά τα +15. Τα +50 ήταν προφανώς υπερβολή Και όχι δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο σαν ευρώ/απόδοση αυτή τη στιγμή, όποτε έχουν το κοινό τους – και την κατηγορία τους. Δε γίνεται άρα αυτό που προτείνεις για τις 290 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Σύμφωνα με τη δική μου άποψη , αυθαίρετα άρα, το κόστος για καλύτερη ψήκτρα είναι +15 ευρώ Και μη ξεχνάς ότι συζητάμε για δρομολόγηση αέρα έξω από το κουτί σε αντίθεση με την εύκολη λύση της ανακύκλωσης εσωτερικά για αυτά τα +15. Τα +50 ήταν προφανώς υπερβολή Και όχι δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι καλύτερο σαν ευρώ/απόδοση αυτή τη στιγμή, όποτε έχουν το κοινό τους – και την κατηγορία τους. Δε γίνεται άρα αυτό που προτείνεις για τις 290 Σαφώς και ήταν υπερβολή το 50-άρικο. Λογικά μια καλύτερη ψύκτρα θα χώραγε και στην σημερινή τιμή απλά θα μείωνε το profit margin τους. ΄Οσων αφορά για την σχέση απόδοση/τιμή είναι στείρα και παροχημένη. Ο χρήστης πλέον συνυπολογίζει και πολλούς άλλους παράγοντες μεταξύ αυτών και την κατανάλωση ρεύματος. ΄Οπως έχουν πει πολλοί ήδη ας περιμένουμε να δούμε τις τελικές τιμές και συμπεριφορές των vendor custom GPUs. Φυσικά και θα γινόταν για τις 290. Αν μη τι άλλο δεν θα σακάτευε την (δυστυχώς) τόσο πολύτιμη πρώτη εντύπωση της κυκλοφορίας τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Το πρώτο ''wow'' πέρασε για τις 290.Αρκετοί κάθισαν σκέφτηκαν, διπλοτσέκαραν και ήρθαν στα λογικά τους μετά από κάμποσα reviews. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ahristos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Να προσθέσω απλά ότι δεν είναι απλά 438mm2 αλλά συνυπολογίζεις και τα 6.2 δις transistors. H πυκνότητα transistors είναι μεγαλύτερη από ότι στο GK110 (7.1b σε 551mm2) και κάτω από φυσιολογίκές συνθήκες όσο μεγαλύτερη η πυκνότητα τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες για ανάπτυξη υψηλότερων θερμοκρασιών. Το λέω απλά πριν πει κάποιος ότι το GK110 είναι κατά Ν% μεγαλύτερο. Ναι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για hot-spots στα μεγαλύτερης πυκνότητας chips, αλλά τελικά εξαρτάται από το πού μετράς τη θερμοκρασία. Παραδοσιακά, ο ελεγκτής μνήμης είναι το πιο θερμό σημείο, αφού σε σχετικά μικρή επιφάνεια καταναλώνει το 20-30% της συνολικής ισχύος για να οδηγήσει εκείνα τα καταραμένα 3-5 εκατοστά τυπωμένου κυκλώματος μέχρι τις μνήμες. Αυτά λειτουργούν σαν κεραίες και σαν αντιστάσεις και οι απώλειές τους είναι τραγικές. Δεν έχω προσέξει, τι ακριβώς μετράει η AMD όταν λέει 95 βαθμούς. Αν εννοεί τον τμήμα του ελεγκτή μνήμης εντάξει... Αν εννοεί τον πυρήνα, τότε ο ελεγκτής μνήμης θα έχει ξεπεράσει ήδη τους 110 βαθμούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tmjuju Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Φυσικά και θα γινόταν για τις 290. Αν μη τι άλλο δεν θα σακάτευε την (δυστυχώς) τόσο πολύτιμη πρώτη εντύπωση της κυκλοφορίας τους. Αντίθετα με τι λέτε … πουλάει ότι προλαβαίνει να παραδώσει… Νομίζω όντως Αίλουρε πάντως δεν ήσουν στο αγοραστικό κοινό τους, νομίζω δεν έχεις ποτέ αγοράσει φασαριόζα κάρτα. Άλλο κοινό στόχευσαν , ευρύτερο όχι τη hi-end Και έκανα Provision για 1 ½ χρόνο στην αγορά ahristos Σιγά μη μας δώσουν Tj Rθjc Rθcs Rθja, κανείς ποτέ δε δίνει, ούτε κατανομές ούτε τίποτα πάρε ένα TDP/Whatever κάνε και μια μέτρηση και πολύ είναι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Και ένα GK110 σε ένα Τιτάνα/780-οτιδήποτε με σκατοψύκτρα από την μάνα του και ΑΝΑΛΟΓΟ χρονισμό όπως το ΧΑΒΑΗ θα "χτύπαγε" κατά την γνώμη σου χαμηλότερες θερμοκρασίες; Εάν μια κορυφαία ψύκτρα όπως η accelero την οποία συζητάμε ΔΕΝ ήταν σε θέση να μειώσει αισθητά τις θερμοκρασίες θα έλεγα ότι έχεις δίκιο. ΄Οταν όμως από μέγιστη 90+ κατεβαίνει στους 60 βαθμούς Κελσίου τότε κάτι νιαουρίζει στα κεραμύδια και όχι δεν είναι ο άλλος μου εαυτός να διευκρινησω τι εννοω τοτε. το τσιπακι ειναι ζεστο.δεν φταιει μονο η ψυχτρα.θα μου πεις πως να μην ειναι ζεστο με τοσα tranzistors.αλλα ειναι πιο ζεστο σε συγκριση με κατι αλλα.τουλαχιστον εχει μεγαλο μεγεθος και βοηθαει στην απαγωγη. και εξηγουμαι. με την Mk 26 επανω στην 6970 (πανω κατω ιδια καταναλωση ειχαν) το καλοκαιρι ειχα Max 55 βαθμους σε runs unigine ας πουμε. με την 290 στα 1000 ο πυρηνας και στοκ ρευμα σε runs unigine,ειμαι περιπου στους 61 χειμωνα peak. αλλα την 6970 οσο και να την ανεβαζα η θερμοκρασια αντε να ανεβαινε 3 βαθμους. αυτην εαν την ανεβασω καμια 1100 με ρευμα οχι μαξ αλλα με vdroop 1.25 o πυρηνας φτανει και 68 peak. θα μου πεις αλλη καταναλωση.... αλλα μιλαμε για ψυχτρα που διαχειριζεται βαση της εταιριας 320 tdp. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Mην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα μεταξύ τους. Η 6970 φοράει πολύ μικρότερο πυρήνα, σε άλλο πρωτόκολλο και δεν συμμαζεύεται. Αν θέλεις να διαπιστώσεις αν όντως θερμαίνεται πέραν του δεόντως ένας πυρήνας Hawaii μια πρόταση την έκανα ήδη να πάρεις μια 290X και μια 780Ti και να βάλεις και στις δύο την ίδια ακριβώς custom ψύκτρα. Ασφαλή συμπεράσματα και πάλι δεν θα μπορείς να τραβήξεις (γιατί υπάρχουν πλείστες διαφορές ακόμα και εδώ) αλλά κάτι μου λέει ότι η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των 2 θα είναι διαμετρικά μικρότερη από ότι είναι σήμερα με τις default ψύκτρες τους. Ο φίλτατος ahristos έθεσε επίσης έναν σημαντικό προβληματισμό που ακριβώς μετράει η AMD, αλλά θεωρώ ότι η εταιρεία αν έχει σώας τας φρένας θα μετράει στο σημείο με την μεγαλύτερη θερμότητα και όχι αλλού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fulgore1 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Ειναι λιγο αστειο που καποιοι δεν αγοραζουν την R9 280x για 10ευρο http://www.e-shop.gr/product?id=PER.513637 σχολια Και ελεος αυτο το eshop τι 1 χρονο εγγυηση δινει για την Asus Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2013 από Fulgore1 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Το πρώτο σχόλιο αυτό λέει ναι, αλλά από το δεύτερο εγώ προσωπικά καταλαβαίνω ότι ο τύπος δεν γουστάρει την ισοτιμία $=€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
STORM1978 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2013 http://www.ebw.gr/el/product/245495/4719072316105-V803-841R-MSI-RADEON-R9-290X-4GB-DDR5-4GD5 505 ευρώ, σαν να τις στριμώχνουν τις τιμές χεχε και ας είναι και από ''μαγαζί''. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα