Προς το περιεχόμενο

AMD Radeon

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μα καλά...τι Power limit έχουν οι 290-290χ στο στοκ bios;από ρεύμα πόσο δίνεις;1,3φευγα;

Με 1.36v ειμαι απο asus gpu tweak αλλα υπολογισε αρκετο vdroop.

Οσον αφορα το Power Limit σαφως καλυτερο της reference 780 που ειχα πριν.

Στον συγκεκριμενο τιτλο η 780 ειχε 51 καρε και μετα τοιχος ...

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σχεδόν μισή τιμή κάνει από εξωτερικό και έχει δικά της heatsinks,απλά αυτός προτίμησε να πάρει άλλα άλλου χρώματος.

http://www.mindfactory.de/product_info.php/Arctic-Cooling-Accelero-Hybrid_806929.html

Το ότι είναι σχεδόν τα πάντα φθηνότερα στο εξωτερικό δεν είναι και τίποτα καινούργιο πια. Το θέμα είναι ότι όλες αυτές οι ταρζανιές έχουν παραπάνω κόστος, κόστος που θα το γλυτώνανε πολλοί αν έβαζε η AMD μια ψύκτρα της προκοπής και ας ανέβαζε το κόστος και την τελική τιμή.

Και μη μου πεις γιατί μουρμουρίζω πάλι. Είμαι "ιδιότροπος" πελάτης τι να κάνουμε. ΄Οταν μου ζητάνε μερικές εκατοντάδες ευρώ για ένα προιόν έχω και μερικές εκατοντάδες απαιτήσεις που στην εποχή μας είναι πλέον και αυτονόητες.

• Like 2

Οι περισσότεροι που θα πάρουν reference ξέρουν γιατί θα τις πάρουν.Δε βλέπω καμμιά ταρζανιά για τέτοιου είδους χρήστες.Και το κόστος παραμένει χαμηλότερο ακόμα και με αγορά after market λύσης.Όποιος δε θέλει να ασχοληθεί με after market τώρα και θέλει amd ας πάρει custom.Εσύ αν έχεις μεγάλες απαιτήσεις από τη reference (που καλά κάνεις) μη πάρεις ή μη τη προτείνεις.

Θες να μου πεις ότι θα σε χάλαγε αν η AMD πουλούσε από την μάνα τους τις 290 με αρκετά καλύτερες ψύκτρες και ας κάνανε 50 ευρώπουλα η κάθε κάρτα παραπάνω. Δεν χρειάζεται καν να κατεβαίνει στα 60C όπως με την συγκεκριμένη super-ψύκτρα. ΄Ενα 80-άρι και κάτι αν κατέβαινε θα ήταν άψογη.

• Like 2

όταν τα γράφω εγώ τρώω πόντους και διαγράφονται τα μηνύματα μου!τι να πεις....

Οι συντονιστικές αποφάσεις ΔΕΝ είναι προς δημόσια συζήτηση. Σου χαρίζω αυτή τη φορά τον πόντο και στην επόμενη θα πάμε σε ban.

Θες να μου πεις ότι θα σε χάλαγε αν η AMD πουλούσε από την μάνα τους τις 290 με αρκετά καλύτερες ψύκτρες και ας κάνανε 50 ευρώπουλα η κάθε κάρτα παραπάνω. Δεν χρειάζεται καν να κατεβαίνει στα 60C όπως με την συγκεκριμένη super-ψύκτρα. ΄Ενα 80-άρι και κάτι αν κατέβαινε θα ήταν άψογη.

Όχι,δεν είπα αυτό.Απλά ανακυκλώνουμε πράγματα που έχουν ειπωθεί στο νήμα.Σε καταλαβαίνω,έχεις τα δίκια σου από τη πλευρά σου όπως και όποιον συμφωνεί με αυτό απλά πιστεύω πως υπάρχει και δόση υπερβολής πέρα από τη γκρίνια για τη γκρίνια   :)

΄Οταν βλέπεις ότι μια υπερψύκτρα μπορεί να κατεβάσει την μέγιστη θερμοκρασία πάνω από 30% είναι εύλογη η αντίδρασή μου. Η "γκρίνια" δεν θα υπήρχε αν είμασταν μόλις το πολύ ένα 10% κάτω από σημερινό μέγιστο.

• Like 1

Επειδή μου έχει γεννηθεί η απορία εδώ και καιρό...

Οι r9, κυρίως 290/290χ, έχουν chip που χτυπάει ψηλές θερμοκρασίες συγκριτικά με ένα νορμάλ "όριο" ή απλά είναι μούφα η stock ψύξη τους?

Αν π.χ. συγκρίνουμε με την αντίστοιχη σειρά της nvidia και ξεχάσουμε τις ψύκτρες και των δύο, η amd έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία κατά την χρήση? 

Επειδή μου έχει γεννηθεί η απορία εδώ και καιρό...

Οι r9, κυρίως 290/290χ, έχουν chip που χτυπάει ψηλές θερμοκρασίες συγκριτικά με ένα νορμάλ "όριο" ή απλά είναι μούφα η stock ψύξη τους?

Αν π.χ. συγκρίνουμε με την αντίστοιχη σειρά της nvidia και ξεχάσουμε τις ψύκτρες και των δύο, η amd έχει μεγαλύτερη θερμοκρασία κατά την χρήση? 

Το δεύτερο δηλαδή το ουσιαστικό πρόβλημα είναι η σχετικά μέτρια μαμήσια ψύκτρα στις 290. Για να έχεις μια λογική απάντηση στο δεύτερο θα πρέπει να πάρεις μια 780ti & μια 290X να τους βάλους την ίδια custom ψύκτρα και να μετρήσεις θερμοκρασίες.

• Like 3

το τσιπακι παντως ισχυει οτι χτυπαει μεγαλες θερμοκρασιες.δεν φταιει μονο η ψυχτρα.

Και ένα GK110 σε ένα Τιτάνα/780-οτιδήποτε με σκατοψύκτρα από την μάνα του και ΑΝΑΛΟΓΟ χρονισμό όπως το ΧΑΒΑΗ θα "χτύπαγε" κατά την γνώμη σου χαμηλότερες θερμοκρασίες;

Εάν μια κορυφαία ψύκτρα όπως η accelero την οποία συζητάμε ΔΕΝ ήταν σε θέση να μειώσει αισθητά τις θερμοκρασίες θα έλεγα ότι έχεις δίκιο. ΄Οταν όμως από μέγιστη 90+ κατεβαίνει στους 60 βαθμούς Κελσίου τότε κάτι νιαουρίζει στα κεραμύδια και όχι δεν είναι ο άλλος μου εαυτός ;)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...