Προς το περιεχόμενο

AMD Radeon

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οχι εννοουσα καπου εκει θα δουμε τις custom+το bundle,και απο οτι εχω καταλαβει η σειρα R9 ΔΕΝ θα ειναι στο never settle,αλλα θα δινει μονο το Bf4! -.-

Τι κουλο ειναι παλι αυτο αν ισχυει ελεος -_-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Update: στο overclockers.net κάποιος φαίνεται πως ίσως ξεκλείδωσε τους shader σε μια 290pro  (bigguns73) http://www.overclock.net/t/1436497/official-amd-r9-290x-290-owners-club/5050

Να δεις, ήταν από τις πρώτες ερωτήσεις που έκανα, όταν είδα dual same- bios

Είναι πολύ μεγάλο το Thread για να το διαβάσω φοβάμαι … αλλά αν κάποιος το παρακολουθεί και βγάζει άκρη, PLZ κάντε Update.

Εγω προσωπικα δεν ειμαι fan του cf,αλλα σιγουρα θα σου βγει πιο οικονομικα με μια 280Χ για να κανεις cf. Οποτε εγω θα προτεινα τελος του μηνα custom 290X @60fps,buttery smooth + no waiting for drivers :P

• Like 1

Οπότε πάμε σε 7970GHz edition + 280X σε Crossfire ή σε μία 290Χ μόνη της?

Για gaming σε 1080p @ 60fps ακατέβατα?

60FPS ακατέβατα σε όλα τα παιχνίδια δεν θα έχεις ποτέ, είτε γιατί φταίει το παιχνίδι είτε ο driver κλπ.Για μένα κάτσε όπως είσαι με την Ghz και αλλάζεις στα 20nm πάλι μιας και η ανάλυσή σου δεν απαιτεί κάτι καλύτερο.

• Like 1

Eπειδή είναι πανεύκολο να σχηματίσει τρίτος λάθος εντυπώσεις να το πιάσουμε λίγο από τα μαλλιά σε μια πιο ρεαλιστική βάση:

* ΄Οταν σου λέει ένας δημιουργός 3x φορές σε ορισμένες περιπτώσεις εννοεί σημεία. Και έρχομαι εγώ και σου λέω ωραία ας υποθέσουμε ότι σε κάποιο σημείο κατεβαίνουν ξαφνικά οι επιδόσεις π.χ. στα 10 fps στιγμιαία και με το Mantle ως δια μαγείας ξαφνικά στα 30fps. Αυτό πρώτον δεν σημαίνει ότι ΟΟΟΟΟΛΟ το παιχνίδι θα γίνει κατά 3 φορές γρηγορότερο και εμένα μου βρωμάει κιόλας ότι είναι πολύ λαλακισμένος κώδικας παιχνιδιού όπου κάποιος είχε την φαεινή ιδέα να μαμήσει το κέρατο στις υπερβολές και απλά κάποιος βαριέται να το στρώσει και αρπάζει την ευκαιρία του Mantle.

* Xέστηκα προσωπικά αν το Mantle επιτρέπει ασύμμετρα configs. To AFR είναι και θα παραμείνει ένα απαράδεκτο για μένα software hack όποιος και αν το χρησιμοποιεί. Το να μπορώ θεωρητικά να χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη μονάδα γραφικών ενός AMD APU μαζί με μια Radeon είναι πόσο superwow ακριβώς και γιατί ακριβώς θα πρέπει να ενθουσιαστώ; (ναι ένα παράδειγμα από τα πολλά).

* Στο αποτέλεσμα θα μετρήσει. Αν στο μέλλον σας στείλουν όπως πάντα μερικούς υπαλλήλους η NV να βελτιστοποιήσετε τον κώδικα και δεν είναι πια τόσο τραγικές οι διαφορές στα σημεία που αναφέρεστε τότε δεν έχει η AMD να απολογηθεί για κάτι αλλά ο εκάστοτε ISV που έκανε τσαπατσουλοδουλειά. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση το να απασχολήσεις έναν υπάλληλο θεωρητικά για το Mantle αποκλειστικά για 2 μήνες δεν είναι πολύ, αλλά δεν έχετε ακριβώς και ορδές υπαλλήλων κύριοι στην Oxide.

Η NV έχει περίπου 300 παλληκάρια στο devrel που γυρίζουν κάποιοι περιοδικά από ISV σε ISV για να βελτιστοποιήσουν κώδικα. H ΑΜD δεν έχει τόσους ανάλογους πόρους και θα μπορούσε θεωρητικά να χρηματοδοτήσει μερικούς ISV για τον παραπάνω κόπο που θέλει η χρήση του Mantle και άλλοι να το δοκιμάσουν χωρίς επιβάρυνση. Ορθολογικά και με αυτό το ομολογουμένως στείρο δίλημμα ποιά είναι πιό σωστή μέθοδος;

***edit: προς αποφυγή παρεξηγήσεων και επειδή δυστυχώς ορισμένοι το παίρνουν προσωπικά: παίζω τον δικηγόρο του διαβόλου για αμφότερες εταιρείες και τις εκάστοτε PR/marketing τσατσαριές γιατί αυτό ακριβώς είναι κατά ένα ποσοστό. Υπερβολές που μοναδικό σκοπό έχουν να ωραιοποιήσουν πράγματα και καταστάσεις για να αυξηθούν οι πωλήσεις. Ο αγοραστής ή αν προτιμάτε το φιλοθεάμων κοινό δεν θέλω να το πιάσουν στον ύπνο και τίποτε άλλο ;)

Παρουσίαση της Oxide στο hardware.fr έτοιμο μεταφρασμένο: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.gr&sl=fr&tl=en&u=http://www.hardware.fr/news/13450/apu13-oxide-fait-exploser-limite-cpu-avec-mantle.html&usg=ALkJrhhGFgVIoJo_O0AdESDuNh68BunpgQ

Bασικό το οποίο το ξεχνάμε συνήθως να το αναφέρουμε:

Καλά κάνεις και δίνεις τροφή για σκέψη

Για το AFR, λένε beyond AFR. Και ναι το ασύμμετρο είναι κάτι που θα θέλαμε να δούμε σε σειρά εφαρμογών αλλά και παιγνίων φυσικά όχι μέσω AFR.

• Ας πούμε ότι θεωρητικά θέλουμε να έχουμε 3 κάρτες γραφικών και 3 οθόνες. Μπορούμε να αναθέσουμε σε κάθε μια κάρτα γραφικών να κάνει render μόνο τη δική της οθόνη? Όχι AFR δηλαδή. SFR style σε 3 tiles/clusters. Σήμερα όχι τόσο εύκολα.
    • Τι θα θέλαμε τεχνολογικά για να κάνουμε κάτι αντίστοιχο ?
      • Ένα πιο Low level API καταρχάς
      • Οι αλλαγές στον MC φαίνονται να είναι στη σωστή κατεύθυνση
      • Η εξάλειψη του CF Bridge επίσης στην σωστή κατεύθυνση
    • Μόνο αυτά?
    • Όχι, θα θέλαμε και πολλά άλλα για το συγκεκριμένο παράδειγμα, όπως καλύτερος χρονισμός.

Έχει άλλες χρήσεις το ασύμμετρο?

• Σίγουρα ειδικά καθώς πια όλα τα cpu γίνονται APU/SoCs

Είναι οι παραπάνω τεχνολογίες πανάκεια? όχι φυσικά, ούτε καν λόγος για να επιλέξει κανείς σήμερα αρχιτεκτονική.

Αλλά τεχνολογικά οι παραπάνω αλλαγές είναι προς μια σωστή κατεύθυνση, έχουν τα θετικά τους, και είναι ευπρόσδεκτες ΙΜΗΟ.

• Like 2

Δεν φανταζεσαι ποσο μακρια μου φαινεται το 15-20 μερες οταν το ειπες O_O Θα δουμε..

Ενώ οι 3,5-4 μήνες εμένα τι λες να μου φάνηκαν? Φτάσαμε όμως στο τέλος και από ότι φαίνεται σε καλό κιόλας, οπότε αξίζει αυτή η τελευταία αναμονή πιστεύω!  :-)

Και εγώ ήμουν κάποια στιγμή στο τσακ να παραγγείλω την 770 sc της EVGA αλλά επικράτησε η λογική τελικά!  :shifty:

• Like 2

60FPS ακατέβατα σε όλα τα παιχνίδια δεν θα έχεις ποτέ, είτε γιατί φταίει το παιχνίδι είτε ο driver κλπ.Για μένα κάτσε όπως είσαι με την Ghz και αλλάζεις στα 20nm πάλι μιας και η ανάλυσή σου δεν απαιτεί κάτι καλύτερο.

Δεν θα το έλεγα.....

Στα 1360Χ768 που έπαιζα μέχρι τώρα, με την 7970GHz ήμουν ακατέβατα 60fps με τουλάχιστον 4ΧΑΑ σε όλα τα παιχνίδια, πλήν προβληματικών εξαιρέσεων (βλέπε GTA IV).

Τώρα στα 1080p η κάρτα ζορίζεται σε ορισμένες περιπτώσεις ( Skyrim με άπειρα graphic mods + ENB, Metro LL, Crysis 2) και τα fps πέφτουν μέχρι και τα 40-45.

Πιστεύω με μία 280Χ θα είμαστε πολύ ΟΚ, απλά επειδή πρίν την 7970 ήμουν σε 6950 crossfire (ακόμα δεν τις πούλησα, ότι ναναι), γνωρίζω πολύ καλά την πίκρα του να μήν υποστηρίζει κάποιο παιχνίδι crossfire και ενώ έχεις την ιπποδύναμη, να μήν μπορείς να ευχαριστηθείς το παιχνίδι όπως θα ήθελες.

Αυτό συμβαίνει σπάνια, αλλά συμβαίνει πάρα ταύτα...

Η μπορει να μπει στο club μας " Βγαλε τις Custom 290 AMD ,μας τελειωνει η υπομοΝΗ!!"

• Like 2

60FPS ακατέβατα σε Metro LL/Skyrim modded + ENB/Crysis 3 ακόμα και σε 1080P θες 2*290 και πάλι πιστεύω θα δεις και 55άρια σε ορισμένες περιπτώσεις :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...