Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνομαι για το χιούμορ των κομπιουτεράδων :-(

Και εγώ σε λατρεύω για την υπογραφή σου αλλά δεν το κάνω θέμα ;)

Να υπενθυμίσω ότι ο Θωμάς είναι επίσης αιλουροειδές.

Ότι θα'ναι μεγαλύτερος θα'ναι.Ίσως πάνε σε σχετικά μέση λύση στα ~440mm2,384bit,GCN 2 και ίδια sp-dp με tahiti.Τι λες εσύ ailuros; 

Φοβάμαι ότι για τον μέσο χρήστη δεν θα αλλάξει σε αυτή την περίπτωση κάτι θεαματικό πλην της πιθανότητας μικρότερης κατανάλωσης. Επιδόσεις 3D και MSRP θα μείνουν στα ίδια επίπεδα.

Δημοσ.

Ήταν άλλη η εποχή που αποφάσισε η ATI να μην ανταγωνιστεί την nV με μεγάλους πυρήνες

Όπως κάποτε αποφάσισαν να παίζουν με μισούς (από το ανώτατο θεωρητικά όριο) πυρήνες

Τώρα αλλάζουν πάλι ρότα, βάση των σημερινών συνθηκών και αυξάνουν τον πυρήνα

Και νταξ δε θα δούμε 550mm^2 πυρήνα από όσο φαίνεται

Η nV αν θυμάμαι καλά έχει ξεπεράσει τα 550mm^2 με το Κεπλερ

Δηλαδή η ΑΤΙ και στα 450 να πάει και πάλι θα έχει πιο φθηνούς πυρήνες από το μεγάλο Κεπλερ

Με την γραμμή παραγωγής στα 28nm να έχει βελτιωθεί κατά πολύ, και την τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει οι μηχανικοί, το εγχείρημα είναι φέτος πολύ πιο εύκολο από όταν η nV ξεκίνησε να παράγει το μεγάλο Kepler

Η nV απλά δεν έχει αυτή την επιλογή. Δε νομίζω άλλωστε ακόμα και εάν σκεπτόταν να προσθέσει ένα +10% στον πυρήνα να κατάφερνε να δώσει και καμία αξιόλογη αναβάθμιση επιδόσεων. Κάποιο refresh παράλληλα , κάποια tweaks πιθανά να βοηθούσαν ως ένα σημείο, αλλά ο στόχος λογικά είναι να παρουσιάσει επόμενη αρχιτεκτονική – με νέα features και βελτιστοποιήσεις.

Δημοσ.

Γιατί δεν έχει επιλογή ο ανταγωνισμός αν θεωρητικά το ήθελε; Το GK104 είναι μόλις 294mm2 δηλαδή 20% μικρότερος πυρήνας από ότι μια Tahiti και άρα έχουν και 20% μεγαλύτερο περιθώριο προς τα πάνω.

480-294 = 186 δηλαδή υποθετική προσαύξηση 63% έναντι της διαφοράς του 37% μεταξύ Θωμά & Tahiti.

Τώρα θα μου πεις DP. ΄Ενα μεγάλο συμβόλαιο τσίμπησε η AMD σιγά το πράγμα πια ;)

Δημοσ.

Γιατί δεν έχει επιλογή ο ανταγωνισμός αν θεωρητικά το ήθελε; Το GK104 είναι μόλις 294mm2 δηλαδή 20% μικρότερος πυρήνας από ότι μια Tahiti και άρα έχουν και 20% μεγαλύτερο περιθώριο προς τα πάνω.

480-294 = 186 δηλαδή υποθετική προσαύξηση 63% έναντι της διαφοράς του 37% μεταξύ Θωμά & Tahiti.

Τώρα θα μου πεις DP. ΄Ενα μεγάλο συμβόλαιο τσίμπησε η AMD σιγά το πράγμα πια ;)

Χμμμ την επιλογή αυτή δεν την είχα σκεφτεί το φουσκωμένο τύπου GK104 (και όχι GK110)

Σίγουρα θα μου προκαλούσε έκπληξη εάν σκέφτονται να κάνουν κάτι τέτοιο

Δημοσ.

Φοβάμαι ότι για τον μέσο χρήστη δεν θα αλλάξει σε αυτή την περίπτωση κάτι θεαματικό πλην της πιθανότητας μικρότερης κατανάλωσης. Επιδόσεις 3D και MSRP θα μείνουν στα ίδια επίπεδα.

Μα με αύξηση των mm2 και beefing σε front end,CU/TMU/ROP θα πάρεις αύξηση σε 3d σε σχέση με πριν.

Δημοσ.

Μα με αύξηση των mm2 και beefing σε front end,CU/TMU/ROP θα πάρεις αύξηση σε 3d σε σχέση με πριν.

Aν παραλληλίσω Tahiti με Pitcairn θα έχω τις ίδιες αναλογίες για 3D σε perf/mm2, perf/transistor, perf/W; H διαφορά για την πρώτη περίπτωση είναι ότι έχουν επενδυθεί κάποιοι πόροι του πυρήνα για HPC και ναι το ίδιο συμβαίνει (απλά σε διαμετρικά μεγαλύτερο βαθμό) μεταξύ GK104 & GK110.

Aλλιώς όσο μεγαλύτερο ποσοστό transistors επενδύουν για HPC τόσο χειροτερεύουν οι προαναφερόμενοι συσχετισμοί.

• Like 1
Δημοσ.

Νόμζα πως δε μιλούσες για την επαγγελματική έκδοση .Φυσικό είναι όταν ρίχνεις βάρος στις HPC δυνατότητες να μπαίνουν στη μέση οι παράγοντες του μεγέθους του die,του κόστους και των yields τουλάχιστον αρχικά, και να δυσκολεύει και η ισορροπία και οι συσχετισμοί που προανέφερες.

Για τη ρότα που πε ο tmjuju για τους πυρήνες πιο πάνω μάλλον έχει δίκιο γιατί στο τελευταίο conference τους είπαν πως θα ρίξουν και κάποιο βάρος στις επαγγελματικές.

Δημοσ.

Aν παραλληλίσω Tahiti με Pitcairn θα έχω τις ίδιες αναλογίες για 3D σε perf/mm2, perf/transistor, perf/W; H διαφορά για την πρώτη περίπτωση είναι ότι έχουν επενδυθεί κάποιοι πόροι του πυρήνα για HPC και ναι το ίδιο συμβαίνει (απλά σε διαμετρικά μεγαλύτερο βαθμό) μεταξύ GK104 & GK110.

Aλλιώς όσο μεγαλύτερο ποσοστό transistors επενδύουν για HPC τόσο χειροτερεύουν οι προαναφερόμενοι συσχετισμοί.

Άν ενισχύσουν αυτό το κομμάτι θα είναι σημαντικά πιο αποδοτικές(perf/watt) και στο openCL οι κάρτες;

Δημοσ.

Άν ενισχύσουν αυτό το κομμάτι θα είναι σημαντικά πιο αποδοτικές(perf/watt) και στο openCL οι κάρτες;

Τίποτα από τα παρακάτω δεν ισχύει για μελλοντικές λύσεις είναι καθαρά θεωρητικός υπολογισμός για το παράδειγμα και μόνο:

7970GHz = 4.1 TFLOPs SP

Hawaii = ~5.4 TFLOPs SP

---------------------------------------

θεωρητική μέγιστη διαφορά 32%

7970GHz = 1.025 TFLOPs DP

Hawaii = ~2.2 TFLOPs DP

---------------------------------------

θεωρητική μέγιστη διαφορά 115%

Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω και μιλάμε πράγματι για 1:2 τότε η διαφορά και μόνο εκεί θα είναι θεαματική και με πολύ χαμηλότερο χρονισμό από ότι στην desktop έκδοση. Μιας όμως και οι ίδιες οι φήμες μιλάνε για TDP μεταξύ 250 & 300W υποθέτω ότι και στο OpenCL θα εξαρτηθεί από το πεδίο εφαρμογής και πολύ φοβάμαι ότι οτιδήποτε <FP64 δεν θα δει κάποιο αξιόλογη βελτίωση σε perf/W. Αυξάνονται θεωρητικά κατά 30+ οι επιδόσεις αλλά η κατανάλωση ρεύματος αυξάνεται και αυτή.

Τώρα αν είναι όλα μπαρμπούτσαλα θα το μάθουμε σύντομα.

Νόμζα πως δε μιλούσες για την επαγγελματική έκδοση .Φυσικό είναι όταν ρίχνεις βάρος στις HPC δυνατότητες να μπαίνουν στη μέση οι παράγοντες του μεγέθους του die,του κόστους και των yields τουλάχιστον αρχικά, και να δυσκολεύει και η ισορροπία και οι συσχετισμοί που προανέφερες.

Για τη ρότα που πε ο tmjuju για τους πυρήνες πιο πάνω μάλλον έχει δίκιο γιατί στο τελευταίο conference τους είπαν πως θα ρίξουν και κάποιο βάρος στις επαγγελματικές.

Τα πιο δημοφιλή σενάρια μέχρι τώρα μιλάνε για μεγαθύριο 44 CUs για επαγγελματικές αγορές περίπου στα 850MHz και είτε 44 είτε μόνο 40 για desktop στα 950-1050 ΜΗz ανάλογα την περίπτωση.

΄Εχω μεγάλες επιφυλάξεις αν ισχύουν όλα αυτά μιας και πριν από ΚΑΘΕ κυκλοφορία Radeon βγαίνει μια μπαρμπουτσουλοφήμη ότι τάχα μου ο κάθε πυρήνας έχει Ν clusters και έχει Χ ποσοστό απενεργοποιημένο για yields πράγμα που δεν ισχύει ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα.

Αν δεν είχα ωστόσο ακούσει για μια πιθανή μεγάλη επιτυχία στην επαγγελματική αγορά για τον ΘΩΜΑ δεν θα το συζητούσα καν.

• Like 1
Δημοσ.

Οι ισορροπίες είναι λεπτές και υπάρχει λόγος που οι εταιρείες προσπαθούν να αποφύγουν κάθε διαρροή πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές.

Πες ότι δεν φτάνουν σε συμφωνία θα αρχίσει μια ανελέητη φημολογία από τον τύπο και τον κάθε λογής πικραμένο αργόσχολο πως που και γιατί μαμήθηκε η συμφωνία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...