Προς το περιεχόμενο

AMD Radeon

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μονο η EVGA το επιτρέπει αλλα αν για καποιο λογο την επιστρέψεις RMA δηλαδή πρεπει να την επαναφερεις οπως την αγόρασες.

Πολλές (π.χ. MSI) το επιτρέπουν επίσημα και σχεδόν όλες ανεπίσημα. Απλά πρέπει να επαναφέρεις την κάρτα στην αρχική κατάσταση.

The__Blade έπρεπε να ρωτούσες το άλλο.

Πως θα προσαρμοστούν κάποιες τιμές τώρα από την nvidia.

Πιστεύω ότι η 780 θα πέσει ένα 50αρικο ακόμα το λιγότερο ενώ η 770 θα πάει στο καθαρό 300αρι.

Όσον αφορά τις 290/290X δεν νομίζω ότι πρέπει να ζητάμε τόσο καλές launch τιμές, με αυτή την απόδοση (μην ξεχνάτε ότι πιάνουν το titan των 1000 ευρώ) και φοβερά cooler.

Αν είχε καλύτερο cooler θα ήταν σίγουρα ακριβότερη, τώρα θα έχουμε σύντομα τις AIB κάρτες με custom coolers και φοβερή τιμή...

Αλλωστε ποιος πέρνει τώρα reference κάρτες 7970/280/770/780 ;  Κανείς.

Η σειρά 290 είναι πραγματικά ανέλπιστα καλή και σηματοδοτεί την επαναφορά της AMD στους High end πυρήνες with a vengeance.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλωστε ποιος πέρνει τώρα reference κάρτες 7970/280/770/780 ;  Κανείς.

Αρκετοί όπως εγώ.H 780 στα 4 κατοστάρικα θα 'ναι η καλύτερη αγορά.

Η σειρά 290 είναι πραγματικά ανέλπιστα καλή και σηματοδοτεί την επαναφορά της AMD στους High end πυρήνες with a vengeance.

Nαι η εκδίκηση του hairdryer πάει ασσορτί με το TressFX-Deux. Σκύβεις δίπλα στο PC και σου κάνει ένα μαλλί.... Επειδή εσκεμμένα σας διαφεύγει (και δεν μου κάνει και ιδιαίτερη εντύπωση) αν κάποιος έμπαινε στον κόπο να φέρει τον θόρυβο μια 290 σε ίσα βάρκα ίσα πανιά με μια 280 θα πάει η μεγαλύτερη διαφορά επιδόσεων περίπατο μεταξύ των δύο.

Αρκετοί όπως εγώ.H 780 στα 4 κατοστάρικα θα 'ναι η καλύτερη αγορά.

Δεν νομίζω να την κατεβάσουν σε αυτά τα επίπεδα τόσο εύκολα. Καλύτερα να πουλήσουν λιγότερες θεωρητικά παρά με τόσο μικρό κέρδος. ΄Οπως λέει και ο προλαλήσας είναι φθηνότερο αν θέλουν να ξαναβάλουν νέφτι στον πισινό ενός GK104 :D

• Like 1

Ήδη την βρίσκεις 483ε στο skroutz, δεν θα πάει στα 450 σε λίγο καιρό ; Και πάλι είναι καλύτερο deal..Εκτός και αν βγει 290 custom με σωστές θερμοκρασίες/θόρυβο σε αυτά τα λεφτά.

Μάλλον ξέχασες τον τρόπο που σχολίαζες την σειρά 7xx..δεν θυμάμαι να είχες αναφέρει κάτι θετικό.

Απορώ πως γίνεται να είστε αντικειμενικοί μόνο εκεί που θέλετε εσείς,αν έχετε κάποιο κέρδος να το καταλάβω αλλιώς κρίμα..πολύ κρίμα!

Και για να σου θυμίσω σε περίπτωση που ξέχασες είμαι αυτός που σου έλεγε ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρεις 7970 από την στιγμή που βγήκε νέο προϊόν στην αγορά (770)..

Το ίδιο υποστηρίζω και τώρα,δεν πας πχ σε 770 αφού βγήκε νέο προϊόν με ίδιες-καλύτερες επιδόσεις και στα ίδια χρήματα...περιμένεις custom 290 ή τσιμπάς custom 280x και είσαι κύριος!

Δεν ξέρω πως το βλέπουν οι άλλοι αλλά εγώ βαρέθηκα να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια κάθε μέρα,είναι πολύ απλά τα πράγματα και τα κάνετε επιστημονική φαντασία..και θα το ξαναπώ αν και την προηγούμενη φορά μου το έσβησε ο φίλτατος Ailuros,κάνουμε σαν χαζογκόμενες!

Αν πρόσεξες μιλούσα για τον Αίλουρο και την αντικειμενικότητα του και το τόνισα.Και θα συνεχίζω να την σχολιάζω όπως την σχολίαζα την 7xx ακόμα και τώρα (ως προς τον ανταγωνισμό).Μιλούσα συγκεκριμένα για την 770 γιατί η 760 ήταν καλύτερη πρόταση.Πάντα συγκρίνεις ένα προιόν με αυτό που αντικαθιστά αλλά και με αυτό που έχει ο ανταγωνιστής.Και τότε (απέναντι στην 7970GHZ) και τώρα η 770 όσον αναφορά τον ανταγωνιστή για μένα έχει αρνητικό πρόσημο.Βέβαια για κάποιον που κοιτάει μόνο προς τη πράσινη πλευρά όταν είχε βγει ήταν θετική η έλευση της.

Μάλλον ξέχασες τον τρόπο που σχολίαζες την σειρά 7xx..δεν θυμάμαι να είχες αναφέρει κάτι θετικό.

Απορώ πως γίνεται να είστε αντικειμενικοί μόνο εκεί που θέλετε εσείς,αν έχετε κάποιο κέρδος να το καταλάβω αλλιώς κρίμα..πολύ κρίμα!

Και για να σου θυμίσω σε περίπτωση που ξέχασες είμαι αυτός που σου έλεγε ότι δεν υπάρχει λόγος να πάρεις 7970 από την στιγμή που βγήκε νέο προϊόν στην αγορά (770)..

Το ίδιο υποστηρίζω και τώρα,δεν πας πχ σε 770 αφού βγήκε νέο προϊόν με ίδιες-καλύτερες επιδόσεις και στα ίδια χρήματα...περιμένεις custom 290 ή τσιμπάς custom 280x και είσαι κύριος!

Δεν ξέρω πως το βλέπουν οι άλλοι αλλά εγώ βαρέθηκα να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια κάθε μέρα,είναι πολύ απλά τα πράγματα και τα κάνετε επιστημονική φαντασία..και θα το ξαναπώ αν και την προηγούμενη φορά μου το έσβησε ο φίλτατος Ailuros,κάνουμε σαν χαζογκόμενες!

Έτσι είναι αλλά ο καθένας έχει διαφορετικές προτιμήσεις, μπορεί κάποιος να γουστάρει το PissX και να θέλει nVidia για να απολαμβάνει την ανεμιζόμενη στολή του μπάτμαν :P Άλλος μπορεί να σκέφτεται το Mantle και να πάει δαγκωτό 280/290(Χ).Ελπίζω όσοι σκέφτονται με το δεύτερο τρόπο να μην την πατήσουν τελικά.Αυτή τη στιγμή πάντως μια 290 δεν είναι καλή αγορά κατ' εμέ, ας σκάσουν οι custom και βλέπουμε.Μέχρι τότε εγώ αν ήθελα τώρα κάρτα θα χτύπαγα μια 780.

Ήδη την βρίσκεις 483ε στο skroutz, δεν θα πάει στα 450 σε λίγο καιρό ; Και πάλι είναι καλύτερο deal..Εκτός και αν βγει 290 custom με σωστές θερμοκρασίες/θόρυβο σε αυτά τα λεφτά.

Ναι ρε θα ντραπουνε να βγουν οι Custom 290,αλλα να ξαναρθετε ολοι εδω να επισημανετε παλι ποια ειναι τα αρνητικα της... Α ενα πραγμα θα εχει μεινει,η καταναλωση... οποτε ναι καλυτερα μια 780 450Ε παρα μια 290 στα 380Ε (ρεαλιστικες τιμες) που εχει λιγοτερη καταναλωση  :mellow:

Μιλοντας γενικα παντα,οχι σε εσενα,ναι τωρα ποιος λογικος και προσγειωμενος gamer που ψαχνεται για καρτα γραφικων θα επαιρνε Reference καρτα?? Απλα περιμενει και τις custom για να εχει καλυτερη και πιο σφαιρικη εικονα πλεων ποια καρτα τον συμφερει καλυτερα να αγορασει.. Οποιος προτιμαει να αγοραζει ref ειναι καθαρα η εξαιρεση στον κανονα.. Ετσι πιστευω τουλαχιστον..

Ναι, η 280Χ είναι άλλη ιστορία και είναι προτιμότερη από αυτή του ανταγωνισμού.

Αυτό ακριβώς λέω και εγώ..και όχι δεν με απασχολεί το χρώμα της κάρτας όπως νόμιζαν κάποιοι όταν πήρα τις 770.

Ούτε εγώ θεωρώ καλή αγορά την reference 290-290x,σε custom όμως θα πήγαινα άνετα αν ήθελα κάρτα :) (το πιθανότερο βέβαια θα ήταν να πήγαινα σε 280x cf)

Είπα αν δούμε custom 290 με σωστές θερμοκρασίες/θόρυβο σε ίδια τιμή ή και καλύτερη από μια 780 θα είναι προτιμότερη.Η κατανάλωση προσωπικά δεν με ενδιαφέρει μιας και παίζω το πολύ 2-3 ώρες και όχι καθημερινά.

• Like 4

Για να το συμμαζέψουμε λίγο το γαιτανάκι:

* Η 290 αρχικά δεν προοριζόταν να βγει με αυτές τις προδιαφραφές. Για όσους εσκεμμένα τους διέφυγε την τσιτώσανε εσκεμμένα τελευταία στιγμή και ήταν λογικό να υπάρξουν παρατράγουδα.

* Οι κατασκευάστριες εταιρείες φυσικά και θα πάνε σε δικές τους ψύκτρες, αλλά όσο καλύτερες είναι αυτές τόσο θα ανέβει και η τιμή του τελικού προιόντος.

* Αν όντως ισχύει ότι οι στροφές του ανεμιστήρα καθορίζουν τον χρονισμό δυναμικά τότε καληνύχτα για αύριο.

* Υπάρχει βέβαια πάντα η λύση του underclocking αλλά για κάποιο περίεργο λόγο πάει *poof* η καλή σχέση τιμής/απόδοσης.

Για να το συμμαζέψουμε λίγο το γαιτανάκι:

* Οι κατασκευάστριες εταιρείες φυσικά και θα πάνε σε δικές τους ψύκτρες, αλλά όσο καλύτερες είναι αυτές τόσο θα ανέβει και η τιμή του τελικού προιόντος.

* Αν όντως ισχύει ότι οι στροφές του ανεμιστήρα καθορίζουν τον χρονισμό δυναμικά τότε καληνύχτα για αύριο.

α) Οι μέχρι τώρα οι custom υλοποιήσεις ήταν στην τιμή της reference (δεν μιλάω για extreme υλοποιήσεις επιπέδου lightning), και σταδιακά η reference υποχωρούσε προς τα κάτω σε τιμή και εξαφανίζονταν. Γιατί να αλλάξει αυτό τώρα;

β) Πως γίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο αφού όταν μπει custom ψύκτρα (στην 290x) δεν υπάρχει πουθενά και καθόλου throttling;

Λογικά παρακολουθεί τις θερμοκρασίες και αυτο-ρυθμίζεται. Ακόμα και αν ισχύει αυτόι που λες στις reference τότε οι AIBs θα μπορούν να το αλλάξουν στα δικά τους BIOS.

Θα μιλησω για την 290x, οταν η καρτα παει στου 95 βαθμους υπαρχουν 2 σεναρια

α) Ανεβαζει τις στροφες του fan μεχρι 55% fan speed για να μην ανεβει η θερμοκρασια (uber mode)

β) Ανεβαζει τις στροφες του fan μεχρι 40 % fan speed για να κανει λιγοτερο θορυβο (quite mode)

Και στις 2 περιπτωσεις οταν φτασει στο οριο του 40% ή 55 %, για να μην ανεβει η θερμοκρασια, ριχνει τα ρολογια, δουλευει με οσα λιγοτερα Μhz χρειαζεται ετσι ωστε να μην ανεβει η θερμοκρασια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...