Προς το περιεχόμενο

AMD Radeon

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα μπορουσε και η Nvidia να σου εχει δευτερο bios χωρις να βαζεις προγραμματα απο 3 ους κατασκευαστες και να τρεχει το GTX titan 1200mhz και 780gtx στα 1250mhz με 90 βαθμους λεμε τωρα (γιατι ουτε παλι θα τους επιανε) και θα εριχνε στην AMD 25-30% πανω σε αποδοση.

Τι λες τωρα ? 

Δεν το εκανε η Nvidia , το κανεις εσυ μονος σου με τα λοιπα προγραμματα :)

Λέω να διαβάσεις τα reviews.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη περιμενεις εμενα να σου πω οτι ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ αρχιτεκτονικες ετσι?? Οτι δεν scaleαρει το oc το ιδιο στη μια και το ιδιο στην αλλη..

Θα μιλησουμε και για αρχιτεκτονικες που σε tessmark δεν πιανει ουτε 770gtx :) 

Λέω να διαβάσεις τα reviews.

Εχεις ιδεα οτι εχασες το firestrike απο 780gtx reference :-D ? Εκει που ειχες το πανω χερι με τις κλεψιες της ΑΤΙ! 

Τι αλλο να σου πω για να καταλαβεις...

Συμφωνω αλλα και παλι δες ποσο εχει μια custon 780gtx π.χ GYGA = 580ευρω, ASUS DCII = 600 ευρω EVGA ΑCX = 650 ευρω, EVGA CLASS= 699 ευρω. Ολες πιανουν 1250-1360mhz πυρηνα χωρις πονο!

Ολες αυτες προσφερουν 10% μεχρι και 15% επιπλεον αποδοση απο 780gtx χωρις να τις πειραξεις απλα τις κουμπωνεις πανω και παιζεις. Δηλαδη πανω απο R9-290X και μιλαμε για σαφως πιο ολοκληρομενο προιον. Σε overclock καταστασεις τα πραγματα ξεφευγουν....

Ποιος ο λογος να επιλεξω ΑMD αυτη την στιγμη ? Για το Mantle ?  Να μου δωσετε μια  απαντηση και δεν εχω προβλημα να σας πιστεψω....μην μου πειτε μονο για χαμηλότερη τιμη της ΑMD. Γιατι εγω για να την προτιμησω θελω σαφως χαμηλοτερη τιμη απο τις καρτες της Nvidia και οχι μερικα ψωρο ευρω.

ρε μαν ξεκόλα απ΄τα σιρόπια της πράσινης, γράφεις σεντόνια συγκρίνοντας μήλα με τσατσάρες, συγκρίνεις ρεφερενσ 290χ με καστομ 780? σε 1-2 μήνες το πολύ θα βγουν 290χ windforce, lightning κλπ και έλα τότε να μου πεις για 780 όταν  η 290 θα δουλεύει στους 65 που δουλεύει σήμερα το τέρας μου η club 3d 7990, ναι σωστά διάβασες, διπλοπύρηνη tahiti και παίζει στους 65 με αέρα γιατί η custom ψύξη της γαμοδέρνει, παρά τα 3 οχτάπινα. Έσκασες την χιλιαρού για τιταν και έπαθες σοκ που την φτάνει η 290 στην μισή τιμή? Ρε πελατάκια μην ξεμπροστιάζεστε έτσι, είπαμε θέλεις να το παίξεις πακετίνος και γκράντης θα σκας λεφτά που σε λίγους μήνες θα κλαις, μια ζωή τα ίδια παθαίνετε τα πελατάκια της πράσινης, σας πιάνει τον λοκό και μετά αρχίζετε τις αρλούμπες μπας και συνεφέρετε το πληγωμένο εγώ σας..

Μην το πας σε tessmark κτλα γιατι θα σου πω σε αλλα χιλιαδυο που θα ειναι καλυτερα σε amd,και θα χαθει η μπαλα.. Εγω τα παιχνιδια κοιταω,και πιστευω  ολοι οι υπόλοιποι gamers,ειναι να εχουν οσο πιο καλη εμπειρια gaming γινεται και αυτο το προσφερουν και οι δυο εταιριες στις flagship καρτες τους με την διαδορα οτι στην Amd δινεις λιγοτερα και παιρνεις ιδια fps με 780/Titan..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε μαν ξεκόλα απ΄τα σιρόπια της πράσινης, γράφεις σεντόνια συγκρίνοντας μήλα με τσατσάρες, συγκρίνεις ρεφερενσ 290χ με καστομ 780? σε 1-2 μήνες το πολύ θα βγουν 290χ windforce, lightning κλπ και έλα τότε να μου πεις για 780 όταν  η 290 θα δουλεύει στους 65 που δουλεύει σήμερα το τέρας μου η club 3d 7990, ναι σωστά διάβασες, διπλοπύρηνη tahiti και παίζει στους 65. Ρε μην ξεμπροστιάζεστε έτσι, είπαμε θες να το παίξεις πακετίνος και γκράντης θα σκας λεφτά που σε λίγους μήνες θα κλαις, μια ζωή τα ίδια παθαίνετε τα πελατάκια της πράσινης, σας πιάνει τον λοκό και μετά αρχίζετε τις αρλούμπες μπας και συνεφέρετε το πληγωμένο εγώ σας..

Λαθος σου λέω για 780gtx reference τοση ωρα. 

Η Nvidia εχει επιλεξει χαμηλα ρολογια στο GK110 για να μην περναει τους 80 βαθμους και να μην κανει θορυβο. Εχεις ομως ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ OC να κανεις αμα το γουσταρεις ακομα και με τις reference. Που βασικα δεν υπολοιπονται απο τις custom απλα ειναι πιο θορυβώδεις.

H ΑΜD επελεξε μιας και το GPU δεν τραβαγε να το κατεβασει OC απο την μανα του εχοντας θερμοκρασιες θερμοφορας και θορυβο ηλεκτρικης σκουπας.

Το οτι το hawaii κερδιζει στα 1000mhz το κομμένο GK110 που τρεχει στα 900mhz δεν μου λεει κατι γιατι το HAWAII σταματαει στα 1100-1120 ενω το GK110 ακόμα και σε reference  πιάνεi τα 1350mhz οπου με το 85% στο fan της εχει κατω απο 90 βαθμους κελσιου! 

Επεξ/σία από Titanomaxos
  • Like 1

Το ότι η AMD πήγε την 290Χ στα όρια για να πιάσει την Titan φαίνεται από το 95άρι που βαράει υπό φόρτο.Εννοείται ότι αν πας στα μέγιστα και τους 2 πυρήνες, το GK110 θα νικήσει, είναι 30% μεγαλύτερος πυρήνας.

• Like 1

Δεν θελω να γινω κακος ουτε να δώσω τροφή σε τυπακια οπως ο kyriakos... 

αλλα μου φαινεται οτι με την 290Χ η ιστοριά επαναλαμβάντεται.....

Ειναι μια καρτα με πολυ καλο potencial οπως ήταν και η 2900ΧΤ απο AMD και 480 απο μερια nv η οποιες όμως πατωσαν λόγο κακιστης θερμικής συμπεριφοράς και τραγικής κατανάλωσης.

Ελπιζω να βελτιωθει λιγο η κατασταση με τις custom υλοποιησεις... αλλα ή τωρινή κατασταση ειναι απαραδεκτη και δυστυχως βρωμάει αποτυχία....

Τα ιδια λαθη ρε πουστη μου οπως τοτε με την 2900ΧΤ ... δεν βαζουν μυαλο!! 

Αρε AMD παλί με τις 58ΧΧ θα μεινω... 

Καμία σχέση με την 2900XT, πρώτον στην 2900XT εφάρμοσαν software AA και δεύτερον είχε σκάσει το τέρας η 8800GTX και της έριχνε ένα 30% μέσα στο νερό.

Λαθος σου λέω για 780gtx reference τοση ωρα. 

Η Nvidia εχει επιλεξει χαμηλα ρολογια στο GK110 για να μην περναει τους 80 βαθμους και να μην κανει θορυβο. Εχεις ομως ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ OC να κανεις αμα το γουσταρεις ακομα και με τις reference. Που βασικα δεν υπολοιπονται απο τις custom

H ΑΜD επελεξε μιας και το GPU δεν τραβαγε να το κατεβασει OC απο την μανα του εχοντας θερμοκρασιας θερμοφορας και θορυβο ηλεκτρικης σκουπας.

Το οτι το hawaii κερδιζει στα 1000mhz το κομμένο GK110 που τρεχει στα 900mhz δεν μου λεει κατι γιατι το HAWAII σταματαει στα 1100-1120 ενω το GK110 ακόμα και σε reference  πιάνεi τα 1300mhz.

για δώσε λινκ με reference 780 που πιάνει 1300 γιατί μας τα έκανες ζεπελιν τόσην ώρα και από αυγό (μετρήσεις όχι @@ρολογίες) τπτ. Αντε βγάλε ψεύτες και site σαν το overclockers com που οι άμπαλοι την έφτασαν μόνο στα 1050, δείξε τους εσύ πως το κάνουμε εδώ στην ελλάδα

για δώσε λινκ με reference 780 που πιάνει 1300 γιατί μας τα έκανες ζεπελιν τόσην ώρα και από αυγό (μετρήσεις όχι @@ρολογίες) τπτ

μπειτε στο ελληνικο thelab εκει θα δειτε χρηστες οπως ο csaris με την reference 780gtx στα 1328, τον rpm, zpaf με αερα 780gtx reference στα 1350mhz (και τωρα οπως βλεπω o χρηστης rpm με νερο στα 1470mhz) 

Βεβαια υπαρχουν και ατομα μεσα εκει με Τιταν στα 1200-1250mhz με αέρα

Mετα θα μπεις σε site εξωτερικού που εκει γίνεται χαμός...

Το παραμυθι οτι στους 95 βαθμους εχω κατασκευασει το Hawaii που λεει η AMD ειναι χωρις δρακο!

Ιδιες αντοχες εχει το πυριτιο... απλα ο αλλος δεν μπορουσε και απο το να την κατεβασει στα 750-800mhz και να γελαει το συμπαν την κατεβασε οριακα....

Το ότι η AMD πήγε την 290Χ στα όρια για να πιάσει την Titan φαίνεται από το 95άρι που βαράει υπό φόρτο.Εννοείται ότι αν πας στα μέγιστα και τους 2 πυρήνες, το GK110 θα νικήσει, είναι 30% μεγαλύτερος πυρήνας.

....με 60db και 95 βαθμους. Οχι απλα 95 βαθμους! 

Ξερω οτι δεν γινομαι αρεστος με αυτα που σας λεω αλλα αυτη ειναι η αληθεια. Καλη η προσπαθεια της AMD αλλα GK110 δεν ειναι αν το δεις οπως ολες τις οπτικες.

Καμία σχέση με την 2900XT, πρώτον στην 2900XT εφάρμοσαν software AA και δεύτερον είχε σκάσει το τέρας η 8800GTX και της έριχνε ένα 30% μέσα στο νερό.

Τι σκατά είναι πάλι το sw AA και που μπορώ να το κατεβάσω; Που τις βρίσκετε αυτές τις τσατσαριές απορώ ώρες ώρες. Το πρόβλημα στο R600 ήταν ότι δυστυχώς μπορούσε να κάνει μόνο single cycle 2xAA. Για 4xAA ήθελε δύο κύκλους.

Είναι μεγαλύτερος πυρήνας αλλά μεταξύ άλλων έχει ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ πυκνότητα transistors και 960 dedicated FP64 stream processors. Εσύ τι λες τα τελευταία να είναι τσάμπα; ΄Εχει μεγαλύτερη επάρκεια ο Kepler όσων αφορά perf/W αυτό είναι όλο και αυτό ισχύει τόσο για GCN1.0 όσο και για GCN1.1. ΄Οταν έλεγα προ καιρού πόσο σημαντικό είναι στην εποχή μας το perf/W ήταν αρκετοί πολύ βιαστικοί να το υποβαθμίσουν.

Τιτανομάχε και λοιποί: θα παρακαλέσω οτιδήποτε Τιτάνας και σχετικό με NV να πάει από τώρα και στο εξής στην ανάλογη ενότητα. Οποιαδήποτε περαιτέρω σχετική συμμετοχή απλά θα καταλήξει στον κάλαθο. Merci.

• Like 5

Ailure συγνωμη αλλα επρεπε να δωσω την πραγματικη εκταση της αληθειας που πολλα πραγματα δεν φαίνονται στα review.

Ο καθε ενας κανει τις επιλογες του. 

Να το κάνετε στην σειρά 7xx ενότητα της NV. Να διαβάσεις μερικά reviews στο PCGH έχω την αίσθηση ότι τουλάχιστον ένα σημαντικό σου έχει ξεφύγει σχετικά με το θέμα.

Κατά τα άλλα παρακαλώ να μείνουμε σε οτιδήποτε σειρά 9 AMD.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι σκατά είναι πάλι το sw AA και που μπορώ να το κατεβάσω; Που τις βρίσκετε αυτές τις τσατσαριές απορώ ώρες ώρες. Το πρόβλημα στο R600 ήταν ότι δυστυχώς μπορούσε να κάνει μόνο single cycle 2xAA. Για 4xAA ήθελε δύο κύκλους.

Κάτι τέτοιο είχα διαβάσει και νομίζω ότι το είχες αναφέρει εσύ ο ίδιος εδώ μέσα.Τέλος πάντων, μάλλον θυμάμαι λάθος.Σημασία έχει ότι είχε θέμα με το ΑΑ.

MSI R9 290X 4GD5, Radeon R9 290X, 4GB GDDR5, 2x DVI, HDMI, DisplayPort (V803-841R) ab €460,80

Επεξ/σία από Psycho_Warhead
  • Like 1

Κάτι τέτοιο είχα διαβάσει και νομίζω ότι το είχες αναφέρει εσύ ο ίδιος εδώ μέσα.Τέλος πάντων, μάλλον θυμάμαι λάθος.Σημασία έχει ότι είχε θέμα με το ΑΑ.

MSI R9 290X 4GD5, Radeon R9 290X, 4GB GDDR5, 2x DVI, HDMI, DisplayPort (V803-841R) ab €460,80

Super τιμη! 

Edit!! 

Η R9 270x ειναι στα κυβικα της 7870xt ετσι?? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...