Προς το περιεχόμενο

AMD Radeon

JohnVani18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://www.youtube.com/watch?v=djvZaHHU4I8 .

Βεβαια στο video αναφερει οτι κοστιζει περιπου 100$(αρα και ευρο φανταζομαι)λιγοτερα απο την 780 .Και για οποιους παιζουν σε αναλυση 1080p-1200p(και αν η καρτα κοστιζει πχ 550ευρο),τοτε δεν αξιζει την σχεδον διπλασια διαφορα τιμης απο την R9 280x κατα την γνωμη μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχετε καταλαβει τι εκανε η AMD ? 

Σε ορους Nvidia Kepler η καρτα της AMD δεν θα επρεπε να ετρεχε πανω απο τα 750-800mhz.

Ειναι σαν να κατεβαζε η Nvidia 780gtx  ref. και 780 gtx Titan με 1150mhz και 1125mhz core . Αν και με αυτα που διαβαζω απο τους κατοχους αυτων των καρτων και μαλιστα απο προσωπικη εμπειρια απο φιλο μου με 780gtx ref ακομα και σε τετοιες συχνοτητες ανετα παιζεις. 

Σε clock to clock η AMD ειναι πισω. Οι tessellations engine που εχει η R9-290X δεν δέχτηκαν καμια βελτίωση. Οι δυνατοτητες σε double flops κουρευτηκαν. Γελαω οταν καποιοι λεγανε ακομα και για 1/2 dp f..

Γενικα δεν με ενθουσιασε γιατι ακομα και την 780gtx ref. δεν την πιανει παιδια και σε software δεν τιθεται καν θεμα να το αναλυουμε.

Ολα τα review η R9-290X σε uber mode (1000mhz) τρεχει σαφως πιο πανω απο τις 780gtx και gtx Titan (875-900mhz). Με 780gtx και gtx Titan με πολυ δυνατες δυνατοτητες overclocking.

Επισης θερμοκρασιες και θορυβο κανεις δεν θελει στο pc του. Ολοι ξερουμε που καταλήγουν τετοιες καρτες. 

Kαταρχιν με το καλημερα εαν βαλεις το fan της 780gtx ref στο 65% εχεις ενα κοντα στο 10% πανω σε αποδοση μιας και θα τρεχει στο turbo clock 1000+mhz γιατι δεν θα αφησεις την καρτα να περασει τους 80 βαθμους κελσιου (και σιγα το θορυβο που κανει στο 65%)

Επεξ/σία από Titanomaxos

Καλά όσοι σκάσουν 600+ ευρώ για την reference τους λυπάμαι. Άμα θες 290x περιμένεις ή custom λύσεις τον Δεκέμβρη (που θα έχουμε δει και επιδόσεις 780τι για σύγκριση) ή πας υδρόψυξη. Δεν θα ήθελα ποτε και για κανένα λόγο να έχω κάρτα γραφικών στο σύστημα μου που να τρέχει στους 95 βαθμούς, γι' αυτο δεν είχα ποτε ούτε GTX 480 reference ούτε 4870 κτλ. Μονο από την κατανάλωση που ξεφεύγει από τους 80 βαθμούς και πάνω δεν αξίζει... 

Άμα καταφέρουν οι custom υλοποιήσεις να την καλμάρουν γύρο στους 60-75 τότε θα δούμε και τι overclock κάνει. Τώρα τις επιδόσεις που βλέπετε η κάρτα δεν τρέχει καν στο boost clock 1ghz όλη την ώρα λόγο throttle από υψηλές θερμοκρασίες. Ο πυρήνας έχει δυνατότητες αλλα η reference ψήκτρα είναι για μπάτσες.

E ωραία βρε παιδιά πας σε custom ψύξη κάρτα. Τόσο τραγικό είναι; Η 7970 winforce που είναι υπερχρονισμένη στο 1GHz είναι 15 βαθμούς πιο κάτω σε load από default χρονισμένη 7970 με default ψύξη.Τα στοιχεία αυτά είναι από review του guru3d.

Δεν εχετε καταλαβει τι εκανε η AMD ? 

Σε ορους Nvidia Kepler η καρτα της AMD δεν θα επρεπε να ετρεχε πανω απο τα 750-800mhz.

Ειναι σαν να κατεβαζε η Nvidia 780gtx  ref. και 780 gtx Titan με 1150mhz και 1125mhz core . Αν και με αυτα που διαβαζω απο τους κατοχους αυτων των καρτων και μαλιστα απο προσωπικη εμπειρια απο φιλο μου με 780gtx ref ακομα και σε τετοιες συχνοτητες ανετα παιζεις. 

Σε clock to clock η AMD ειναι πισω. Οι tessellations engine που εχει η R9-290X δεν δέχτηκαν καμια βελτίωση. Οι δυνατοτητες σε double flops κουρευτηκαν. Γελαω οταν καποιοι λεγανε ακομα και για 1/2 dp f..

Γενικα δεν με ενθουσιασε γιατι ακομα και την 780gtx ref. δεν την πιανει παιδια και σε software δεν τιθεται καν θεμα να το αναλυουμε.

Ολα τα review η R9-290X σε uber mode (1000mhz) τρεχει σαφως πιο πανω απο τις 780gtx και gtx Titan (875-900mhz). Με 780gtx και gtx Titan με πολυ δυνατες δυνατοτητες overclocking.

Επισης θερμοκρασιες και θορυβο κανεις δεν θελει στο pc του. Ολοι ξερουμε που καταλήγουν τετοιες καρτες. 

Kαταρχιν με το καλημερα εαν βαλεις το fan της 780gtx ref στο 65% εχεις ενα 8% πανω σε αποδοση μιας και θα τρεχει στο turbo clock 1000+mhz γιατι δεν θα αφησεις την καρτα να περασει τους 80 βαθμους κελσιου (και σιγα το θορυβο που κανει στο 65%)

Και οταν βγουν οι custom ,το μονο που θα σας μεινει θα ειναι τα watt που καιει :D Ολοι ξερουμε που καταληγουν οι reference καρτες θες να πεις. Μεχρι να βγει η 780ti(οπου τοτε θα δουμε τι ψωμια πιανει και αυτη) η 290Χ ειναι απλα καλυτερη και φθηνοτερη,simple as that.

• Like 1

E ωραία βρε παιδιά πας σε custom ψύξη κάρτα. Τόσο τραγικό είναι; Η 7970 winforce που είναι υπερχρονισμένη στο 1GHz είναι 15 βαθμούς πιο κάτω σε load από default χρονισμένη 7970 με default ψύξη.Τα στοιχεία αυτά είναι από review του guru3d.

Συμφωνω αλλα και παλι δες ποσο εχει μια custon 780gtx π.χ GYGA = 580ευρω, ASUS DCII = 600 ευρω EVGA ΑCX = 650 ευρω, EVGA CLASS= 699 ευρω. Ολες πιανουν 1250-1360mhz πυρηνα χωρις πονο!

Ολες αυτες προσφερουν 10% μεχρι και 15% επιπλεον αποδοση απο 780gtx χωρις να τις πειραξεις απλα τις κουμπωνεις πανω και παιζεις. Δηλαδη πανω απο R9-290X και μιλαμε για σαφως πιο ολοκληρομενο προιον. Σε overclock καταστασεις τα πραγματα ξεφευγουν....

Ποιος ο λογος να επιλεξω ΑMD αυτη την στιγμη ? Για το Mantle ?  Να μου δωσετε μια  απαντηση και δεν εχω προβλημα να σας πιστεψω....μην μου πειτε μονο για χαμηλότερη τιμη της ΑMD. Γιατι εγω για να την προτιμησω θελω σαφως χαμηλοτερη τιμη απο τις καρτες της Nvidia και οχι μερικα ψωρο ευρω.

Συμφωνω αλλα και παλι δες ποσο εχει μια custon 780gtx π.χ GYGA = 580ευρω, ASUS DCII = 600 ευρω EVGA ΑCX = 650 ευρω, EVGA CLASS= 699 ευρω. Ολες πιανουν 1250-1360mhz πυρηνα χωρις πονο!

Ολες αυτες προσφερουν 10% μεχρι και 15% επιπλεον αποδοση απο 780gtx χωρις να τις πειραξεις. Δηλαδη πανω απο R9-290X και μιλαμε για σαφως πιο ολοκληρομενο προιον. Σε overclock καταστασεις τα πραγματα ξεφευγουν....

Ποιος ο λογος να επιλεξω ΑMD αυτη την στιγμη ? Για το Mantle ?  Να μου δωσετε μια  απαντηση και δεν εχω προβλημα να σας πιστεψω....μην μου πειτε μονο για χαμηλότερη τιμη της ΑMD. Γιατι εγω για να την προτιμησω θελω σαφως χαμηλοτερη τιμη απο την Nvidia και οχι μερικα ψωρο ευρω.

Τα περισσότερα review έχουν την 290Χ σε επιδόσεις Titan.H classified που βγαίνει στην ίδια ταχύτητα με Titan έχει και 200 ευρώ παραπάνω.

Δεν μιλάω για 4Κ επιδόσεις που εκεί ρίχνει κανονικά στην Titan η 290Χ γιατί δεν έχει κανείς μας 4Κ οθόνη. 

• Like 1

Τα περισσότερα review έχουν την 290Χ σε επιδόσεις Titan.H classified που βγαίνει στην ίδια ταχύτητα με Titan έχει και 200 ευρώ παραπάνω.

Διαβαζετε τι γραφω ή πανε ολα στον αερα ?

Βασικα εχετε ιδεα το πως δουλευει ο Kepler πυρηνας απο την Nvidia ?

Eαν το fan της 780gtx reference το βαλεις 65% (που ειναι σαφως πιο κατω ακουστικά απο της R9-290X) θα παρεις 8-10% αποδοση επειδη η καρτα σου δεν περασε τους 80c βαθμους. Οχι τους 95 αλλα τους 80  :-D  βαθμους κελσιου!

Αυτο ειναι μονο η αρχη γιατι μετα εαν ανοίξει το GK110 ακομα και στο 780gtx reference εγινε καπνος....

Αυτο φανηκε στο Firestrike που το κομμένο 780gtx ref την εφαγε λαχανο την R9-290X ασχετα εαν κοβει μερος απο το tessellation η AMD. Στα αλλα bench με βαρυ tessellation δεν χρειάζεται καν να το αναλύσουμε....

Γιατι θα δεις και στην Αmd gigabyte,Asus κλτπα με 1100-1150mhz υλοποιησεις και θα εχεις και στην 290Χ +10-15% πανω σε επιδοσεις.. Και οταν ηδη σε περναει σε reference vs reference καταλαβαινεις οτι παλι πισω θα εισαι..Και λογικο τοσο καιρο επαιζες μονος σε αυτην την κατηγορια. Τωρα θα ερθει,πιστευω,η 780ti στα 650€ για να παει η 780 ~530€ γιατι μην ξεχνας περιμενουμε και την 290pro και αν την κοστολογησουν 400€ και κονταροχτυπιεται με 780 καταλαβαινεις νομιζω τι προκειται να γινει..

• Like 1

Γιατι θα δεις και στην Αmd gigabyte,Asus κλτπα με 1100-1150mhz υλοποιησεις και θα εχεις και στην 290Χ +10-15% πανω σε επιδοσεις.. Και οταν ηδη σε περναει σε reference vs reference καταλαβαινεις οτι παλι πισω θα εισαι..Και λογικο τοσο καιρο επαιζες μονος σε αυτην την κατηγορια. Τωρα θα ερθει,πιστευω,η 780ti στα 650€ για να παει η 780 ~530€ γιατι μην ξεχνας περιμενουμε και την 290pro και αν την κοστολογησουν 400€ και κονταροχτυπιεται με 780 καταλαβαινεις νομιζω τι προκειται να γινει..

Τι 1100-1150mhz! Το GK110 παίζει με αερα και 1300-1350mhz το reference!  :-D

Με νερο παει και 1500mhz! 

Eδω οι Τιτανες που κυκλοφορουν παιζουν με αερα τα 1250mhz δηλαδη σαν 780gtx στα 1450mhz! 

Λογικο να μην ξερετε τι παιζει.... 

Οχι, ήμαστε άσχετοι. Γιαυτό κοιτάμε τα reviews που λένε ότι η 290X έχει Titan επιδόσεις.

Εγώ περιμένω να δω και 780Τι για να αποφασίσω βασικά.

Οχι, ήμαστε άσχετοι. Γιαυτό κοιτάμε τα reviews που λένε ότι η 290X έχει Titan επιδόσεις.

Εγώ περιμένω να δω και 780Τι για να αποφασίσω βασικά.

Θα μπορουσε και η Nvidia να σου εχει δευτερο bios χωρις να βαζεις προγραμματα απο 3 ους κατασκευαστες και να τρεχει το GTX titan 1200mhz και 780gtx στα 1250mhz με 90 βαθμους λεμε τωρα (γιατι ουτε παλι θα τους επιανε) και θα εριχνε στην AMD 25-30% πανω σε αποδοση.

Τι λες τωρα ? 

Δεν το εκανε η Nvidia , το κανεις εσυ μονος σου με τα λοιπα προγραμματα :)

Τι 1100-1150mhz! Το GK110 παίζει με αερα και 1300-1350mhz το reference!  :-D

Με νερο παει και 1500mhz! 

Eδω οι Τιτανες που κυκλοφορουν παιζουν με αερα τα 1250mhz δηλαδη σαν 780gtx στα 1450mhz! 

Λογικο να μην ξερετε τι παιζει.... 

Δηλαδη περιμενεις εμενα να σου πω οτι ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ αρχιτεκτονικες ετσι?? Οτι δεν scaleαρει το oc το ιδιο στη μια και το ιδιο στην αλλη..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...