Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επίσης όσο λίγο κι αν καίει μια κάρτα μόλις αρχίσει το o/c και οι διάφορες ghz edition λογικό είναι η κατανάλωση να αυξάνεται αισθητά

Οι σημερινές κάρτες από αμφότερες εταιρείες δεν καίνει πολύ κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Οι εκάστοτε υπερβολικοί χρονισμοί όπως λες όπως και οι turbo-συχνότητες ανεβάζουν αισθητά την κατανάλωση. Δες την Quadro6000K που έχει όλες τις μονάδες ενεργοποιημένες και συχνότητα πάνω από τα 900MHz τι TDP έχει. Φυσικά δεν έχει turbo βεβαίως βεβαιώς ;)

Δημοσ.

απλά το αναφέρω γιατί υπάρχουν και κάρτες σα τη δική μου που βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής με 1.25V και 1000mhz πυρήνα (και ανέβασα κι εγώ άλλα 100mhz και καλά ότι κάτι έκανα :P

προφανώς αυτή η κάρτα θα απέχει αρκετά σε κατανάλωση από μια 7950 των 800mhz που έβγαιναν στην αρχή και δεν πρέπει να έφταναν το 1.10V

μπορεί να μην καταναλώνει όπως μιας παλιότερης τεχνολογίας, αλλά καταναλώνει παραπάνω από τα επίσημα νούμερα που έχει κανείς στο μυαλό του όταν μιλάει για μια 7950 

επίσης για αυτό είπα ότι και οι "νέες" 7xx της nvidia (που δεν είναι και τόσο νέες) είναι λογικό να καταναλώνουν παραπάνω από τις 6xx γιατί πολύ απλά έπεσε overclock. και η 760 και η 770 είναι κλοκαρισμένες 6αρες και σε πυρήνα και σε μνήμες και έχουμε και λίγο μαγείρεμα στα cuda cores της 760  

οι 9xxx της amd υποτίθεται θα είναι και νέα αρχιτεκτονική, οπότε δε θα πάνε να ανεβάσουν τις επιδόσεις απλά ανεβάζοντας ρολόγια όπως έκανε η nvidia, αλλά θα παρουσιάσουν μια τελείως νέα γενιά

τώρα τι θα κάνει στη πραγματικότητα από άποψη κατανάλωσης, μένει να το μετρήσουν στη πράξη αυτοί που έχουν τα μέσα

χωρίς να έχω όμως και τις εξειδικευμένες γνώσεις που θα έπρεπε για να μπω σε μια τέτοια κουβέντα, αναρωτιέμαι σε τι βαθμό  μπορεί να επιτευχθεί χαμηλότερη κατανάλωση μόνο με αλλαγή αρχιτεκτονικής και χωρίς μείωση nm 

Δημοσ.

Εντάξει ναι, απλά η 9950 θα έχει και αρκετά χαμηλή κατανάλωση και θα βγάζει και τις διπλάσεις επιδόσεις.

Ολα θα παιξουν ρολο. Τιμη, καταναλωση, price-performance. Το προβλημα ειναι οτι δεν προκειται να σκασω ποτε ξανα παραπανω απο 250 ευρω για καρτα γραφικων και δεν προβλεπεται η 9950 να κοστιζει λιγοτερο απο 330. Γι αυτο και κοιταξα προς τη μερια της 9850/70. Δεν με ενδιαφερουν τοσο πολυ τα νουμερα στις επιδοσεις οσο εχω μια καλη εμπειρια στα 1080p οσο με ενδιαφερει η καταναλωση (και φυσικα η ψυξη και ο θορυβος). Δεν θα με χαλασει δηλαδη αν αποκτησω μονο 10% επιπλεον επιδοσεις αν ειναι να κερδισω τα οσο το δυνατον μεγιστα απο θεμα καταναλωσης. 

Παραδειγμα οι πρωτες 7850 που ειχαν κυκλοφορησει ηταν ακριβως οτι θα ηθελα δεδομενου οτι δεν εκαιγαν σχεδον τιποτα αλλα ειχαν και αξιοπρεπεστατη δυναμη μεσα απο αυτην την καταναλωση. Τελικα ομως αυτη η γενια θα ειναι πραγματι νεα αρχιτεκτονικη ή απλα souped up σειρα 7? 

Δημοσ.

Τα υπολοιπα reviews συμφωνουν με τα παιδια :P

http://www.guru3d.com/articles_pages/geforce_gtx_770_review,5.html

http://media.bestofmicro.com/Y/V/386167/original/04-Power-Consumption-Gaming.png

http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/61369-nvidia-geforce-gtx-770-2gb-review-11.html

http://hexus.net/tech/reviews/graphics/55857-nvidia-geforce-gtx-770/?page=12

Παιζει το tech να ηταν το μονο site που εδειξε κατι τετοιο,λολ. Και γιαυτο μπερδευτηκε ο Kyriakos :>

Δημοσ.

στο guru3d διαφωνούν

http://www.guru3d.com/articles_pages/msi_geforce_gtx_770_gaming_review,5.html

αλήθεια όμως με βάση τη λογική, γιατί πιστεύεις ότι μια υπερχρονισμένη εκδοχή μιας παλιότερης κάρτας θα καταναλώνει λιγότερο; 

δεν τα ειχα σκαλισει καλα.Οντως ειναι ελαφρως παραπανω!

ειχα τσεκαρει οτι ειναι λιγοτερο απο την 7970ghz Με την 680 δεν το εψαξα και πολυ :lol:

Δημοσ.

οι κλοκαρισμένες 7αρες το είπα και πιο πάνω  θα καίνε αρκετά 

βέβαια δε με πιάνει και ψύχωση με τη κατάναλωση, σε γενικές γραμμές όσο περνούν τα χρόνια η κατανάλωση πέφτει

προτιμώ να κερδίσω σε επιδόσεις και ας καταναλώσω κάποια watt παραπάνω 

Δημοσ.

Νέα info http://videocardz.com/45324/possible-specs-of-the-amd-volcanic-islands-hawaii-gpu

23-25 Σεπτέμβρη έχουμε ανακοίνωση της νέας σειράς, με την κυκλοφορία να είναι λογικά μια δυο εβδομάδες πριν το BF4.

Επιπλέον πιθανότατα εκτός από τις 9950/9970 πουθα είναι Hawaii, και τις χαμηλές σειρές που θα είναι Bonaire κάπου στο ενδιάμεσο να δούμε κάποιο Refresh του Tahiti .

Δημοσ.

βέβαια δε με πιάνει και ψύχωση με τη κατάναλωση, σε γενικές γραμμές όσο περνούν τα χρόνια η κατανάλωση πέφτει

Καθαρά θέμα υποκειμενικών προτιμήσεων. Για τα δικά μου γούστα (και εκτός αν μιλάμε για επενδύσεις σε εξωτικές λύσεις ψύξης) η ταλαιπωρία της κάρτας γραφικών δεν αξίζει την σχετικά μέτρια αύξηση επιδόσεων για τον συνηθισμένο υπερχρονισμό. Αλλιώς αν παίζουν τα περισσότερα παιχνίδια μου δεν θα τα σώσει π.χ. ένα 10-15% επιδόσεις παραπάνω. Αν ζορίζεται στα περισσότερα θέλω απλά αναβάθμιση ;)

Δημοσ.

Ε ενταξ,αυτο εννοειται απλα ειναι και στις αναγκες και προτιμησεις του καθενος .

Η κατανάλωση είναι σημαντική για πράγματα εκτός gaming.

Π.χ. για τα Cryptocurrencies είναι εξαιρετικά σημαντική και οι περισσότεροι δουλεύουμε τις κάρτες undervolted για μέγιστο performance per watt (προσωπικά τις 7950 τις δουλεύω στα 850 mhz @ 0.95 v)

Δημοσ.

Καθαρά θέμα υποκειμενικών προτιμήσεων. Για τα δικά μου γούστα (και εκτός αν μιλάμε για επενδύσεις σε εξωτικές λύσεις ψύξης) η ταλαιπωρία της κάρτας γραφικών δεν αξίζει την σχετικά μέτρια αύξηση επιδόσεων για τον συνηθισμένο υπερχρονισμό. Αλλιώς αν παίζουν τα περισσότερα παιχνίδια μου δεν θα τα σώσει π.χ. ένα 10-15% επιδόσεις παραπάνω. Αν ζορίζεται στα περισσότερα θέλω απλά αναβάθμιση ;)

Καλά το ανέβασμα της κάρτας σε πρόκειται να σε σώσει, απλά έχει φάση να πλησιάζεις ακριβότερα μοντέλα :P

Όσο για το ζορισμα δεν πρόκειται να μας επηρεάσει στο διάστημα της εγγύησης (γιατί έχουμε εγγύηση) και κυρίως στο διάστημα που η κάρτα έχει νόημα να χρησιμοποιείται για παιχνίδια ή απαιτητικές εφαρμογές γενικά

Η κατανάλωση είναι σημαντική για πράγματα εκτός gaming.

Π.χ. για τα Cryptocurrencies είναι εξαιρετικά σημαντική και οι περισσότεροι δουλεύουμε τις κάρτες undervolted για μέγιστο performance per watt (προσωπικά τις 7950 τις δουλεύω στα 850 mhz @ 0.95 v)

Προφανώς οι reference ρυθμίσεις έχουν το ιδανικό performance/watt παρόλα αυτά σε αυτή την γενιά ειδικά είδαμε και τους vendor να ξεσσαλωνουν ανεβάζοντας συχνότητες και τάση (και φυσικά κατανάλωση)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...