Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έχω 3 pc's σε ένα δίκτυο και θέλω να φτιάξω εναν κοινόχρηστο φάκελο που θα τον βλέπουν τα pc's χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι όλα τα pc ανοιχτά να τον βλέπει ακόμα και οταν είναι ένα pc ανοιχτό.

Για παράδειγμα βάζω ένα αρχείο στον κοινόχρηστο φεύγω με το laptop μου και το απόγευμα που δεν θα είμαι στο γραφείο με το laptop μου, να το βλέπει και ο υπάλληλος το αρχείο στον κοινόχρηστο φάκελο.

Γιατί έχω φτιάξει ένα αλλά οταν λείπει ο ένας ή δεν είναι στο δίκτυο το pc του δεν το βλέπει ο άλλος..

Δημοσ.

Αν εννοείς να φτιάξεις ένα κοινόχρηστο φάκελλο σε υπολογιστή που θα παραμένει πάντα στο γραφείο και ανοικτός, είναι δυνατόν και υπάρχουν πολλοί οδηγοί ανάλογα με το λειτουργικό.

Αν από την άλλη εννοείς ότι ο κοινόχρηστος φάκελλος είναι στο laptop και όταν φεύγεις μαζί του, να εξακολουθεί με κάποιο τρόπο να είναι προσβάσιμος από τους άλλους, σε αυτό σηκώνει τα χέρια ψηλά ακόμη και ο Chuck Norris.

Δημοσ.

Αχαχαχ. Την πρώτη σου επιλογή εννοώ. Να φτιάξω έναν φάκελο π θα είναι στο δίκτυο κ να μην είναι σε ενα pc. Να βάλω το αρχείο που θέλω κ να μπορεί να το δει κ ο άλλος υπολογιστής του δικτύου χωρίς να είναι ανοιχτός ο υπολογιστής μου.

Δημοσ.

Γιατι δεν αγοράζεις ένα NAS ώστε να μην εξαρτάσαι από το ποιο PC θα είναι ανοιχτο?

Αν μιλαμε για απλα εγγραφα ή τεσπα μικρα μεγεθη αρχειων, σου κανει και ένα router / modem-router με USB port, ώστε να του κοτσαρεις ένα φλασακι 32 ή 64GB και να μοιραζεις από εκει αρχεια.

Δημοσ.

Ναι για μικρά αρχεία μιλάμε, τύπου office. Πως ακριβώς γίνεται αυτό που λες?

Υπάρχει router είναι το κλασικό του ΟΤΕ και υπάρχει και ενα switcher. 

Δημοσ.

Δεν γινονται αυτά με τα modem routers που δινουν οι providers.

Πρεπει να βαλεις το χερι στην τσεπη...

Μια καλη επιλογή είναι το D-Link DSL-2750B.

Μπορεις να το βρεις με 55-60 ευρω.

https://www.skroutz.gr/s/2527668/D-Link-DSL-2750B.html

Εβγαλα μερικα screenshots από το προσφατα αποκτηθεν δικο μου 2750B, για να καταλάβεις...

Συνδεεις το στικακι και πας στο αντιστοιχο μενου (USB setup) του router...

3136n8y.png

Από εκει μπορεις να ορισεις να είναι κοινοχρηστο, ή ακομα και να σηκωσεις web/ftp server.

Όταν είναι απλα κοινοχρηστο, το βλεπουν τα PC...

21nm7au.png

Όταν εχεις σηκωσει web/ftp, μπορεις να χτυπας π.χ http://192.168.1.1:8000 και να βλέπεις από εκει τα αρχεια...

2hpp2j8.png

opntyb.png

Δημοσ.

Μια ερώτηση για να μην ανοίγω νεο θέμα...

Έχω βάλει εναν Seagate usb 2TB πάνω σε ένα router Gennet minioffice που δίνει σε professional γραμμή η Vodafone και ενώ τον βλέπω στο interface και στο δίκτυο μέσω windows, μου λέει οτι είναι 1ΜΒ.

Σαν να μην αναγνωρίζει  το partition..

Τον έκανα format σε exFAT που μου επιτρέπουν τα Windows και πάλι το ίδιο.

Είναι θέμα format του δίσκου ή θέμα router; 

Πείτε καμιά γνώμη..

Δημοσ.

αυτό που είπα εγώ δεν θέλει internet πάντως

συγχρονίζει σε διάφορες συσκευές αρχεία όταν βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο

τα έχει ο καθένας τοπικά

Δημοσ.

Αυτό έκανα να σου πω την αλήθεια τα εβαλα σε dropbox. Απλά είναι μεγάλος ο όγκος δεδομένων κ θα πάω αργότερα στην επιλογή σύνδεσης εξωτερικού δίσκου στο δίκτυο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...