Leo360 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Η Nikon ξεκίνησε την αναβάθμιση του λογισμικού των φωτογραφικών της μηχανών εδώ και μερικές ημέρες, με το κυριότερο πρόβλημα των χρηστών να είναι πλέον η μη αναγνώριση μπαταριών από άλλες εταιρείες.Συγκεκριμένα, το εν λόγω update αφορά τα μοντέλα D3100, D3200, D5100, D5200 και Coolpix P7700 και σύμφωνα με τη Nikon η μοναδική αλλαγή θα ήταν η αλλαγή μετρητή διάρκειας στη μπαταρία EN-EL14a της εταιρείας. Όμως, αρκετοί κάτοχοι των προαναφερθέντων μοντέλων κάνουν λόγο για μπλοκάρισμα των όποιων 3rd party μπαταριών χρησιμοποιούν, αφού μετά την αναβάθμιση έχουν γίνει κυριολεκτικά άχρηστες. Αυτό βέβαια δε θα έπρεπε να αποτελεί έκπληξη, καθώς έχουμε δει και παλαιότερες ενέργειες από άλλους κατασκευαστές, αφού υπάρχει μηδενικό κέρδος για την εταιρεία από τις πωλήσεις άλλων battery packs. Παρόλα αυτά, αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας. Site: Engadget
Theo_Mich Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Με σιγουρια ( 99%) λεω οτι 3rd party μπαταριες για nikon d5100 δεν υπαρχουν (δυστυχως ) . Εχοντας στην κατοχη την εν λογο μηχανη μαζι με 4 μπαταριες en el 14 υπαρχει οντως καλυτερη αυτονομια . Και σχετικα με ενα battery grip no name Που εχω δεν υπαρχει κανενα προβλημα στην αναβαθμιση . Τhank you Leo360
margaritagr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Το update γιβεται συνδεοντας τη μηχανη στο pc μαλλον ε;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Το update γιβεται συνδεοντας τη μηχανη στο pc μαλλον ε; Μεταφέρεις το αρχείο στην sd κάρτα και μετά βάζεις την κάρτα στη μηχανή.
bisbirikos Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Όταν δίνεις πάνω από 400 ευρώ για μία φωτογραφική, μία μαϊμού μπαταρία είναι ανοησία. Γενικά η ανεπίσημες μπαταρίες αν και οικονομικές είναι πληγή. Εκτός και αν το μοντέλο είναι πολύ παλαιό και η εταιρεία δεν το υποστηρίζει με μπαταρίες. Έχω προσωπική άσχημη εμπειρία. 1
21century Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Νομίζω οτι τπυλαχιστον αξίζει τα λεφτά της..
Theo_Mich Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 κατεβαζεις ενα αρχει .rar το κανεις unrar και σου βγαζει ενα αρχειο .bin . Το παιρνεις και το βαζεις χυμα στην καρτα μνημης . Οχι σε καποιο φακελο . Μετα πας settings , firmware και πλεον σου εχει καινουριο κουμπι update . αν το update κρατησει 2-3 δευτερολεπτα να ξερεις οτι δεν εγινε και οτι δεν εχει περαστει μαλλον ολο το αρχειο .bin
Marcos_Aurilius Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Έχω καιρό να σχολιάσω, και δεν είμαι χρήστης Nikon. Όμως, αν κρίνω απ'τις Canon, όταν μια μηχανή κάνει 3-4 κατοστάρικα, η αυθεντική μπαταρία της 60€ και η 3rd-party από 10€ έως 20€, η διαφορά είναι μεγάλη. Προσωπικά έχω δύο αυθεντικές και 4 3rd-party στις δυο μηχανές μου, και όλες είναι άψογες. Η Nikon έχει κάποια θετικά σε σχέση με την Canon αλλά κάτι τέτοιες κινήσεις-καφρίλες δείχνουν ότι προσπαθεί να κλειδώσει το σύστημά της, χωρίς ορατό όφελος για τον καταναλωτή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα