LOVExVOTKA Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Γεια σας παιδια ηθελα να ρωτησω κατα ποσο και αν παιζει ρολο το ποσα μετρα ειναι το καλωδειο του οτε στην ταχυτητα του ιντερνετ... Ποιο συγκεριμενα εχω ενα δωματιο 3x3 με 4x4. Ακριβως απεναντι απο το πι σι μου υπαρχει μια πριζα οτε. Προκειμενου λοιπον να εχω ιντερνετ πρεπει να τραβιξω καλωδειο για να το συνδεσω με του ρουτερ μου και μετα το ρουτερ με το πι σι. Το ερωτημα μου ειναι να τραβηξω απ ευθειας καλωδειο απο την πριζα (2 μετρα περιπου) η να φερω καλωδειο (6 - 7 μετρα περ.). Βασικα εμενα το δευτερα με διευκολινει απλα θελω να μου πειτε αν θα υπαρξει μεγαλη διαφορα σε ταχυτητα αν θα κανω το πρωτο. Επισης να πω πως πανω στο καλωδειο εχω εναν διακλαδωτη προκειμενου να εχω και τηλ και ιντερνετ στο δωματιο... :/ Eυχαριστω πολυ ολους παιδια!!
makfil Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Στην απόσταση που απέχεις από το ΑΚ, και μετράει για την ταχύτητα που κλειδώνεις, δεν παίζουν ρόλο τα 6-7 μ. καλώδιο που χρειάζεσαι για να συνδέσεις την πρίζα του ΟΤΕ με το router και το pc. 1
LOVExVOTKA Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Και περι διακλαδωτη? Ειχα ακουσει οτι μειωνει λιγο speed Ευχαριστω πολυ
makfil Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Εάν εννοείς το splitter στο οποίο μπαίνει το καλώδιο από την πρίζα του ΟΤΕ και βγαίνουν τα καλώδια προς router και τηλέφωνο, δεν επηρεάζει την ταχύτητα, σε βαθμό που να φαίνεται. Μείωση υπάρχει όταν υπάρχει κακή συνδεσμολογία και, δυστυχώς, καταγράφονται αρκετές.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 αν θες να έχεις μακρύ καλώδιο μέσα στο σπίτι τότε η ιδανική λύση είναι να χρησιμοποιήσεις κοντό τηλεφωνικό για τη πρίζα με το router και μακρύ ethernet για το router με το pc ή το switch... 1
blazar Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Μήκος τηλεφωνικού καλωδίου που συνδέει το ρούτερ με την τηλεφωνική πρίζα ή σπλίτερ, πρέπει να είναι αυστηρώς ως 2 μέτρα. Μήκος καλωδίου δικτύου-ethernet, μπορεί να είναι ως και 12 με 15 μέτρα. 1
LOVExVOTKA Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Εάν εννοείς το splitter στο οποίο μπαίνει το καλώδιο από την πρίζα του ΟΤΕ και βγαίνουν τα καλώδια προς router και τηλέφωνο, δεν επηρεάζει την ταχύτητα, σε βαθμό που να φαίνεται. Μείωση υπάρχει όταν υπάρχει κακή συνδεσμολογία και, δυστυχώς, καταγράφονται αρκετές. Συνδεσμολογια εννοεις αυτη που εκανε ο ηλεκτρολογος οταν φτιαχτηκε το σπιτι ετσι? αν θες να έχεις μακρύ καλώδιο μέσα στο σπίτι τότε η ιδανική λύση είναι να χρησιμοποιήσεις κοντό τηλεφωνικό για τη πρίζα με το router και μακρύ ethernet για το router με το pc ή το switch... Το ethernet καλοδειο δηλαδη δεν "χανει" τοσο οσο το τηλεφωνικο με αποτελεσμα να συμφαιρει καλυτερα μεκρυτερο εθερνετ παρα οτε?
makfil Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Συνδεσμολογια εννοεις αυτη που εκανε ο ηλεκτρολογος οταν φτιαχτηκε το σπιτι ετσι? Όχι μόνο αυτή, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν πρέπει να έχει πρόβλημα, αλλά, κυρίως, τη συνδεσμολογία που κάνουμε μόνοι μας και μάλιστα όταν δεν γνωρίζουμε τα βασικά.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Το ethernet καλοδειο δηλαδη δεν "χανει" τοσο οσο το τηλεφωνικο με αποτελεσμα να συμφαιρει καλυτερα μεκρυτερο εθερνετ παρα οτε? το ethernet παίζει 100m άψογα...
LOVExVOTKA Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Ok παίδες θα το ψάξω. ένα ακόμη τελευταίο.. Το ping με.βάση την απόσταση μου από ΑK παίζει ρόλο? (Από ping είμαι μια χαρά)
jkoukos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Μήκος τηλεφωνικού καλωδίου που συνδέει το ρούτερ με την τηλεφωνική πρίζα ή σπλίτερ, πρέπει να είναι αυστηρώς ως 2 μέτρα. Μήκος καλωδίου δικτύου-ethernet, μπορεί να είναι ως και 12 με 15 μέτρα. Από που ορίζονται οι παραπάνω περιορισμοί;
poulinos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Μήκος τηλεφωνικού καλωδίου που συνδέει το ρούτερ με την τηλεφωνική πρίζα ή σπλίτερ, πρέπει να είναι αυστηρώς ως 2 μέτρα. Μήκος καλωδίου δικτύου-ethernet, μπορεί να είναι ως και 12 με 15 μέτρα. οπως ειπε ο thresh μεχρι 100 Ok παίδες θα το ψάξω. ένα ακόμη τελευταίο.. Το ping με.βάση την απόσταση μου από ΑK παίζει ρόλο? (Από ping είμαι μια χαρά) οχι δεν επηρεαζονται.αν θες καλυτερο Ping ζητας fast path απο τον παροχο.θα χασεις λιγο ταχυτητα αλλα θα παιξεις καλυτερα.
makfil Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Έχω διαβάσει σε αρκετά fora για περιορισμό του μήκους του τηλεφωνικού καλωδίου, που χρησιμοποιούμε μέσα στο σπίτι, αλλά αυτό το "αυστηρώς ως 2 μέτρα" πρώτη φορά το διαβάζω και θα ήθελα μια τεκμηρίωση, από όποιον γνωρίζει
poulinos Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Έχω διαβάσει σε αρκετά fora για περιορισμό του μήκους του τηλεφωνικού καλωδίου, που χρησιμοποιούμε μέσα στο σπίτι, αλλά αυτό το "αυστηρώς ως 2 μέτρα" πρώτη φορά το διαβάζω και θα ήθελα μια τεκμηρίωση, από όποιον γνωρίζει αποφευγουμε τα μεγαλα τηλεφωνικα καλωδια για τους παρακατω λογους. α.ειναι ευπαθες. β.ειναι πολυκλωνο. γ.δεν ειναι twisted. αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα παιξει και 10 μετρα αλλα οταν ειναι να χρειαστουμε μεγαλο τηλεφωνικο κανουμε ενα απο τα 2 παρακατω. α.βαζουμε μικρο τηλεφωνικο με τον ρουτερ εκει κοντα στην πριζα και ριχνουμε οσο utp θελουμε. β.αν θελουμε το ρουτερ να ειναι κοντα μας για χ ψ λογο τοτε αντι για τηλεφωνικο χρησιμοποιουμε Utp.απλα στο Utp χρησιμοποιουμε το ενα ζευγαρι μονο πχ ασπρο μπλε μπλε.προτιμουμε μονοκλονο utp.
makfil Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστώ για την αναλυτική εξήγηση αλλά αυτά γνώριζα και εγώ και με παραξένεψε ο κατηγορηματικός περιορισμός των 2 μ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα