StormGr Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Πρίν από κανα 2 χρόνια είχα αγοράσει έναν Seagate Free agent Go Flex usb 3.0 με χωρητικότητα 1 TB. Έχω να τον χρησιμοποιήσω κανένα χρόνο και τώρα που τον ξαναέβαλα για να αδειάσω λίγο τον εσωτερικό μου δίσκο, ο seagate βγάζει πρόβλημα. Ανοίγει, τον αναγνωρίζει, βλέπω τί έχει μέσα αλλα δεν μπορώ να ανοίξω κανένα αρχείο, ούτε να κάνω μεταφορά από ή προς τον υπολογιστή μου. Κολλάει και δεν κάνει τίποτα. Τον έκανα από τα windows μια διόρθωση σφαλμάτων αλλά μάλλον δεν έκανε τίποτα. Κατέβασα και το HD Sentinel, εδώ τα αποτελέσματα. 9% Health (και τον έχω χρησιμοποιήσει πραγματικά ελάχιστα, λίγο στην αρχή και 1 - 1,5 χρόνο κάθεται) Οι ερωτήσεις μου, 1) μπορώ να κάνω κάτι να πάρω από μέσα τα αρχεία μου (κάτι anime και κάτι ταινίες κυριώς) 2) Αν καταφέρω και τα πάρω ύστερα τί κάνω? ενα format το σώζει? edit: έχει και εγγύηση ακόμη και για 3 βδομάδες (αγορασμένο από πλαίσιο 4/1/12) Επεξ/σία 11 Δεκεμβρίου 2013 από StormGr
The_Winner Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 serial number εχει?Μπες να δεις αν εχεις εγγυηση
SPANK Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Για τα αρχεία σου δοκίμασε το Ontrack EasyRecovery μηπως σώσεις τιποτα , με format δεν νομιζω να σώζεται η κατάσταση καλυτερα να δεις αν εχεις εγγύηση μηπως στον αλλάξουν αλλιως αργά η γρήγορα πρέπει να κοιτάξεις για αλλον δίσκο
washcloud Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Ξεκαθάρισε εάν είσαι εντός εγγύησης* (που δεν το κόβω - 2 χρόνια πρέπει να είχε), κι αν δεν έχει, άνοιξε χωρίς τύψεις πλέον την θήκη και δοκίμασε να τον βάλεις εσωτερικό μπας και αλλάξει συμπεριφορά (που δεν το κόβω ούτε αυτό, αλλά). Για μετά, βλέπουμε... * γκούγκλαρε "seagate warranty" και θα βρεις τη σελίδα όπου θα βάλεις το S/N του δίσκου και θα λάβεις απάντηση
StormGr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Ξεκαθάρισε εάν είσαι εντός εγγύησης* (που δεν το κόβω - 2 χρόνια πρέπει να είχε), κι αν δεν έχει, άνοιξε χωρίς τύψεις πλέον την θήκη και δοκίμασε να τον βάλεις εσωτερικό μπας και αλλάξει συμπεριφορά (που δεν το κόβω ούτε αυτό, αλλά). Για μετά, βλέπουμε... * γκούγκλαρε "seagate warranty" και θα βρεις τη σελίδα όπου θα βάλεις το S/N του δίσκου και θα λάβεις απάντηση Βρήκα την απόδειξη αγοράς! Είναι από το Πλαίσιο αγορασμένο στις 4/1/2012. Άρα λήγει η εγγύηση σε 20 μέρες περίπου. Υπάρχει κάποιος τρόπος να πάρω από μέσα τα αρχεία μου, πριν πάω να μπλέξω με το πλαίσιο? Τον δοκίμασα σε 2 υπολογιστές σε USB 2.0 αλλά και σε 3.0 και δεν γίνεται τίποτα. Στο 3.0 κάτι πήγε να αντιγράψει αλλά έβγαζε ότι θα κάνει μεταφορά 10 ΜΒ αρχείου σε κανά 2ωρο... πριν κολήσει το σύμπαν. (μου ψιλοκολάει και τους υπολογιστές δηλαδή και δεν μπορώ να κάνω και πολλές δοκιμές πριν σπαστώ και πρέπει να τους κάνω επανακίνηση.)
NeOSL Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δοκίμασε http://www.roadkil.net/program.php?ProgramID=29 και να ελπίζεις να σου τραβήξει πολύ πράμα . Και αν σου κολλήσει και σου βγάλει στο παράθυρο το κλασσικό "δεν ανταποκρίνεται/not responding" , μην διακόψεις το πρόγραμμα . (εκτός και αν περάσει κάνα 2ωρο) . Από τις ρυθμίσεις έχει επιλογή για μετακίνηση αρχείων και όχι μόνο αντιγραφή . οπωσδήποτε να προλάβεις να τον επιστρέψεις , μην σου αρχίσουν "μα-μου-σου-του" .
washcloud Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δοκίμασε το proggy που έδωσε ο NeOSL (...το έχεις δοκιμασμένο αδερφέ; Τί λέει; Ψαρωτικό το ονοματάκι του -όπως και οι αποκάτω "υποσχέσεις" του- αν και λίγο ξενερωτική η σελίδα του...) και ό,τι καταφέρεις. Και μετά, βουρ Πλαίσιο μη χάσεις την ευκαιρία τουλάχιστο να αντικαταστήσεις το hardware...
StormGr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Οκ ευχαριστώ! θα το δοκιμάσω μπας και καταφέρει να μεταφέρει τίποτα. Ευτυχως που δεν εχω μεσα τιποτα που να καιγομαι να το παρω πισω. Πάντως ελεεινο, αν το HDsentinel το μετρησε σωστα ο σκληρος εχει δουλεψει 11 ωρες και τα κακαρωσε.
rus Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Σορυ για την παρεμβαση αλλα με ποια εντολη μπορει ο εξωτερικος σκληρος να σταματησει να γυριζει, ή και να σβησει τελειως?
StormGr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Το Unstopable Copier νομίζω συνάντησε τον ογκολιθο Seagate και έφαγε stop. 15 λεπτά τώρα μονο ένα υπότιτλο 35 ΚΒ αντέγραψε
washcloud Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 ...ε ασ' το ν' αντιγράφει... Μέχρι τις 3/1 έχεις καιρό. 1
NeOSL Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 <p>Δοκίμασε το proggy που έδωσε ο NeOSL (...το έχεις δοκιμασμένο αδερφέ; Τί λέει; Ψαρωτικό το ονοματάκι του -όπως και οι αποκάτω "υποσχέσεις" του- αν και λίγο ξενερωτική η σελίδα του...) και ό,τι καταφέρεις. Και μετά, βουρ Πλαίσιο μη χάσεις την ευκαιρία τουλάχιστο να αντικαταστήσεις το hardware...</p> Ναι . Δοκιμασμένο από hiren's . Κάνει δουλειά . Αλλά μην περιμένει κανείς 100% επιτυχία . Φαντάσου , ταινία που βαρουσαν οι κεφαλές , αντέγραψε περίπου 300mb από τα 700 , και με δεύτερο video player που δοκίμασα την έπαιζε !!!!!!!! Με κοψίματα και πηδηματα , αλλά κάτι είναι κι αυτό απ' το τίποτα . Γι αυτό έγραψα νωρίτερα να ψάξει ο ts τις ρυθμίσεις για move file , και όχι copy , για να ξέρει τι έχει παραμείνει στον δίσκο . Μετά τρέχει και ένα hddregenerator (πάλι μέσα από το hiren's) , συμμαζεύει ότι bad sectors μπορεί , και ξαναδοκιμαζει με το unstoppable . Αλλά πρώτη κίνηση προτείνω το unstoppable . edit: hddregenerator link http://www.dposoft.net/ γκούχουγκούχουψάξεγιαbootableisoκαικάψτοσεcdγκούχουγκούχου
washcloud Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 100% ποτέ δεν περιμένω και από τίποτα, απλά αναρωτιέμαι αν κάνει κάτι περισσότερο από τα γνωστά τοπ προγράμματα ανάκτησης που κυκλοφορούν. Το κατέβασα και θα το δοκιμάσω σε κάποια φάση να δω τί πσάρια πχιάνει.
StormGr Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2013 Τον πήγα Πλαίσιο σήμερα, αύριο με πηραν τηλ να πάω να πάρω έναν άλλον Tα αρχεία απο μέσα δεν τα πηρα τελικά. Ισως να μπορουσα να τα παραω με το προγραμματακι αυτο του φιλου αν ειχα την υπομονη να αφησω τον υπολογιστη καμια 10αρια μερες ανοιχτο να αντιγράφει 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα