Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιγας, σε ευχαριστω παρα πολυ. Η ΙΡ ειναι 192.168.1.1, δεν ξερω γιατι η βοντα το κανει 192.168.2.1. Θα το βρω ομως, ευχαριστω. Btw, απο εκει βγαζεις το dhcp, αρα καπου εκει θα βρισκεται και η αλλαγη ΙΡ. Ευχαριστω και παλι.

Aυτο που θα πρεπει να προσεξεις ειναι να δωσεις στο #2 ρουτερ ip που ειναι στο ιδιο 'δικτυο' οπως λεμε με το #1 ρουτερ.

Αν δηλαδη το #1 ρουτερ εχει ip 192.168.1.1, τοτε δώσε στο #2 ρουτερ ip 192.168.1.x, πχ 192.168.1.254

Αν δηλαδη το #1 ρουτερ εχει ip 192.168.2.1, τοτε δώσε στο #2 ρουτερ ip 192.168.2.x, πχ 192.168.2.254 .

Μην ξεχασεις να το βγαλεις απο bridge mode, δεν χρειαζεται να ειναι σε bridge mode.

• Like 1
  • Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επίσης να φροντίσεις σε όσες συσκευές δίνεις σταθερή ΙΡ, αυτή να είναι έξω από την περιοχή που δίνει ο DHCP.

Βασικά υπάρχουν 2 πρακτικές. Π.χ. ο router έχει 192.168.1.1:

α. Ο DHCP να δίνει από 192.168.1.2 - .200 οπότε χειροκίνητα μπορείς να δώσεις από .201 - .253. Φυσικά μπορείς να επιλέξεις την δικιά σου περιοχή.

β. Αν έχει την δυνατότητα ο DHCP, να ορίσεις η όποια συσκευή να παίρνει αυτόματα πάντα την ίδια ΙΡ. Αυτό γίεται μέσω της ρύθμισης Address Reservation ή IP Binding ή όπως αλλιώς ονομάζεται από τον κατασκευαστή και ουσιαστικά δεσμεύει μια ΙΡ με την MAC IP της συσκευής.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω και τους δυο. Αλλαξα ΙΡ, παιζει κανονικα, θα τσεκαρω τωρα αποκωδικοποιητη και tv box. Το μονο που δεν καταφερα να κανω ηταν να απενεργοποιησω το bridge, δεν εβρισκα καπου επιλογη. Μου εδινε τη δυνατοτητα να το κανω μονο με connection wizard και οι εναλλακτικες ήταν bridge ή router (ηθελε κωδικους φυσικα). Το αφησα ως εχει, θα δω πώς τσουλαει κι ελπιζω να μην σας απασχολησω ξανα με αυτο το θεμα.

Δημοσ.

Καλησπερα, με hijack στο θεμα αφου εχω παρομοια μηχανακια στο σπιτι και παρομοιες ερωτησεις για εσας.

Επισης, πώς αλλαζει η ΙΡ; Το bridge ηταν ευκολη υποθεση αφου με ρωτησε το μηχανακι μετα το reset για το τι ηθελα να κανω. Εχει κανεις καποιο λινκ με οδηγιες;

ολα ειναι στο Home network και Interfaces.

1) Αλλαξε ip στο 2ο technicolor, βάλε πχ 192.168.1.10

2) Βγαλε απο bridge mode το 2ο technicolor, δεν ειναι bridge αυτο που θελεις να κανεις.

3) Κλεισε το DHCP στο 2ο technicolor.

και να το αφησει bridge δεν πειραζει

Ευχαριστω @jkoukos και @haha.

Μεσω του υπολογιστη μου; Ή μεσα απο το interface του #1 (ρουτερ);

Εκει εχω ενα προβληματακι, δεν γνωριζω τον τροπο. Σε οποιαδηποτε συσκευη μεσω του #1 μπορω να το κανω; Την ΙΡ του #2 ομως πώς;

το καθε ρουτερ το φτιαχνεις απο την Ip του και οχι μεσα απο το αλλο (εκτος αν ειναι cisco)

Σας ευχαριστω και τους δυο. Αλλαξα ΙΡ, παιζει κανονικα, θα τσεκαρω τωρα αποκωδικοποιητη και tv box. Το μονο που δεν καταφερα να κανω ηταν να απενεργοποιησω το bridge, δεν εβρισκα καπου επιλογη. Μου εδινε τη δυνατοτητα να το κανω μονο με connection wizard και οι εναλλακτικες ήταν bridge ή router (ηθελε κωδικους φυσικα). Το αφησα ως εχει, θα δω πώς τσουλαει κι ελπιζω να μην σας απασχολησω ξανα με αυτο το θεμα.

ηταν το αφησεις bridge ειτε το βαλεις router ενα και το αυτο.δεν σε νοιαζει για το δευτερο ρουτερ.το βασικο ειναι το δευτερο ρουτερ να εχει αλλη Ip και κλειστο dhcp.αυτα τα 2 μονο θελει.

• Like 1
Δημοσ.

Ολα εχουν γινει οπως αναφερατε ηδη ολοι σας. Το συστημα τρεχει σφεντονα, σας ευχαριστω και παλι για τη βοηθεια.

Δημοσ.

γενικως ποτε μα ποτε ιδιες Ip>θα πρεπε να το ειχες καταλαβει αφου σε εβαζε μια στο μενου του ενος ρουτερ και μια στο αλλο:P

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Προσπαθησα να κανω ενα παλιο μοντεμ ρουτερ sagem 1540 wg( μετατροπη σε access point εκλεισα το DHCP και μετα θα εκανα την αλλαγη της ip.

Τωρα ομως δεν μπορω να μπω με τιποτα στο μοντεμ οταν βαζω την ip π.χ.192.168.2.1 που μπηκα στην αρχη για να κλεισω το DHCP.

Τι πρεπει να κανω τωρα για να μπω?

Στην ουσια σαν switch θελω να το εχω κι αν γινεται να εχω και ασυρματο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εβαλα αλλα δεν μπαινει.

Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω γιατι εχω κανενα 2ωρο που παλευω με αυτο.Πρωτη φορα το κανω βλεπεις και

μαλλον τελευταια.

Αν δεν κανω λαθος πρωτα επρεπε ν'αλλαξω τις ip και μετα να απενεργοποιησω το dhcp?

Edit:Τελικα μετά από ώρες μπόρεσα και ξαναμπήκα στο ρούτερ αφού το έκανα reset  μπηκα μέσα αλλαξα την ip πατάω apply και μετά μου ζητάει να ξαναβαλω κωδικούς.

Αφού έβαλα τους κωδικούς τώρα δεν ξαναμπαίνει ποτέ όπως και πριν.

Όταν πάω να ξαναμπώ ρε παιδιά γιατί δεν μπαίνει και το κανει αυτό το πράγμα και δεν μπαίνει με τίποτα?

Επεξ/σία από HERTHAN
Δημοσ.

H νέα διεύθυνση που βάζεις στο Sagem, είναι στο ίδιο εύρος με την αντίστοιχη του υπολογιστή και του modem/router;

Πως συνδέεις όλες τις συσκευές (modem/router, Sagem, PC κλπ) μεταξύ τους;

Δημοσ.

H νέα διεύθυνση που βάζεις στο Sagem, είναι στο ίδιο εύρος με την αντίστοιχη του υπολογιστή και του modem/router;

Πως συνδέεις όλες τις συσκευές (modem/router, Sagem, PC κλπ) μεταξύ τους;

Το εσπασα το συγκεκριμενο Sagem(απο τα νευρα) και ξαναεκανα απο την αρχη την διαδικασια με ενα αλλο ιδιο που ειχα σε αλλο pc με windows 7 και δεν ειχα κανενα θεμα.

Το προηγουμενο το εκανα σε pc με windows xp.Δεν ξερω αν εφταιγε αυτο η το μοντεμ και δεν γινοταν αλλα ειχα ακολουθησει την ιδια διαδικασια.

Θα το κανω δοκιμη σημερα γιατι δεν προλαβα για να δω αν δουλευει κανονικα.Το μονο που δεν εκανα ειναι τις ρυθμισεις για το wifi γιατι δεν ειχα χρονο να διαβασω πως γινονται.Ελπιζω να ειναι ευκολο να το κανω.

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

στο wifi βαζεις ιδιο ssid ιδιο Password ιδιο κλειδωμα αλλα αλλο καναλι κατα προτιμηση 5 καναλια μακρυα και οχι 12 και 13 που δεν το πιανουν ολες οι συσκευες.κατι εκανες λαθος στο sagem αλλα ετσι και αλλιως για πεταμα ηταν οποτε καλα εκανες και το πεταξες.πολυ παλιο ρουτερακι.αν το ειχες μονο του μετα θελει καρφωτη Ip.αν το ειχες πανω μαζι με το αλλο εκει με την αλλαγη της ip θα πρεπε να μπορεις να μπεις αν μιλαμε για ιδιο δικτυο παντα.εκτος αν ειχε την ιδια Ip με το αρχικο ρουτερ ή σε αλλο δικτυο που εκει ναι μπορει να βγουν διαφορα προβληματα. και με το sagem κατι θυμαμαι οτι κατι ειχε θεμα νομιζω σε windows  xp με service pack 3.

Το εσπασα το συγκεκριμενο Sagem(απο τα νευρα) και ξαναεκανα απο την αρχη την διαδικασια με ενα αλλο ιδιο που ειχα σε αλλο pc με windows 7 και δεν ειχα κανενα θεμα.

Το προηγουμενο το εκανα σε pc με windows xp.Δεν ξερω αν εφταιγε αυτο η το μοντεμ και δεν γινοταν αλλα ειχα ακολουθησει την ιδια διαδικασια.

Θα το κανω δοκιμη σημερα γιατι δεν προλαβα για να δω αν δουλευει κανονικα.Το μονο που δεν εκανα ειναι τις ρυθμισεις για το wifi γιατι δεν ειχα χρονο να διαβασω πως γινονται.Ελπιζω να ειναι ευκολο να το κανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...