strgep Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 καλησπέρα. έκανα bios update στην μητρική μου (asus p5vd2-mx). ενώ όλα στην διαδικασία έδειχναν να πηγαίνουν σωστά, αφου τελειωσε το update μετά την επανεκκίνηση, ο υπολογιστής δεν λειτουργεί. ακούγονται 3 beep (1 long, 2 short). σύμφωνα με τo beep code, το πρόβλημα είναι οι μνήμες. δοκίμασα να τις βάλω μια-μία και σε διαφορετικό slot αλλα δεν άλλαξε κάτι. μπορει το update να μπλόκαρε τις μνήμες? ξερω οτι αν γινει λάθος το update, ο υπολογιστής μπορεί να πάει και για πέταμα, αλλα μου κάνει εντύπωση η "υπόδειξη" για τις μνήμες. κάποια βοήθεια?
άδικος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Τυπικά: Κάνε ένα clear cmos & τσέκαρε πάλι. Μιας & είναι σύντομη διαδικασία επανέφερε την προηγούμενη έκδοση bios & δες αν δουλεύει. Γενικά δεν κινδυνεύει να πάει για πέταμα ο υπολογιστής σου, έχει προβλέψει γι'αυτό η Asus. edit: Τι μήνυμα σφάλματος βγάζει στην οθόνη;
strgep Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 εκανα clear cmos αλλα δεν αλλαξε κάτι. δεν μπορω να το επαναφέρω στην προηγούμενη έκδοση γιατι ο υπολογιστής δεν δειχνει τίποτα. στο manual λεει οτι μπορω να βάλω το support cd και αν έχει γίνει κάποιο λάθος στο update, ο υπολογιστής κάνει μόνο του επαναφορά στην αρχική έκδοση του bios. το δοκίμασα αλλα δεν έγινε κάτι. συνέχισε τα beeps... το άφησα ανοιχτό τουλάχιστον 10 λεπτα (ετσι λεει και το manual) μπας και κάνει κάτι, αλλά δεν...
strgep Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 στην οθόνη δεν βγάζει τίποτα. στο manual αναφερει οτι αυτο ειναι φυσιολογικο σε περιπτωση boot fail, καθως η καρτα γραφικων ειναι ενσωματωμένη και προτεινει να προσθέσουμε μία, για να δουμε κάποιο μήνυμα. εγώ έχω ήδη επιπλέον κάρτα γραφικών, αλλα δεν δείχνει τίποτα. (αν φταίνε οι μνήμες, αυτό είναι φυσιολογικό. όταν δεν έχει μνήμες ο υπολογιστής, δεν δείχνει κάτι, απλώς κάνει beep)
WalkerSW Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Βασικα το πιο πιθανο ειναι να ειναι ασυμβατες οι μνημες με την τελευταια εκδοση του bios αλλα οχι με την παλια... εξαιρετικά σπανιο μεν πιθανο δε... Η πιο ευκολη λυση ειναι να δοκιμασεις με καμια δανικη μνημη απο φίλο.
strgep Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 αυτο σκεφτηκα και εγω. ψαχνω κάποιον που να έχει dekstop γιατι πλέον έχουν γίνει μόδα τα λαπτοπ και δεν εχουν desktop...
strgep Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 αν σου πω οτι δεν θυμάμαι? πάντως πρεπει να ειχα μια απο τις παλαιότερες εκδόσεις, γιατι δεν ειχα κανει ποτε αναβάθμιση
strgep Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 δοκίμασα και με δανεική μνήμη, αλλα πάλι τα ιδια...
ma3stros Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Απ οτι καταλαβα δν σου ποσταρει καθολου σωστα? Με ποιον τροπο εκανες bios update?
strgep Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 σωστα δεν ποστάρει. εκανα update με τον παρακάτω οδηγο. το μονο που εκανα διαφορετικο ηταν να κατεβάσω την έκδοση του update απο το site της asus και οχι απο αυτο που προτεινει. http://forums.evga.com/tm.aspx?m=15265
billiasleme Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 αδερφέ αμα έκανες update bios σε asus άστα να πάνε.....εγώ είχα κάνει σε μία m5a88 πέρυσι με το που την πήρα(βλέπεις ήθελα να πειραματιστώ) από το επίσημο site της asus και δεν μου κανε ουτε beep ούτε τίποτα......μια λύση είναι άμα έχεις εγγύηση κάψτη και στείλτη πίσω.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα