Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε : >650

Χρήση υπολογιστή : Gaming Pc

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Υπάρχει αυτή lg flatron E2342

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε. Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? No problem

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί απ' τον ενδιαφερόμενο

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Υπάρχουν Win7 64bit

To pc προορίζεται για έναν φίλο το budget είναι περίπου 650€ έχει ήδη σκληρό δισκό έφτιαξα εγώ μια σύνθεση και θα ήθελα την γνώμη σας.

case: Link.png Site: AEROCOOL STRIKE-X ONE BLACK

mobo: Link.png Site: ASUS H87-PRO (C2)

cpu: Link.png Site: Intel 1150 i5-4570

psu: Link.png Site: 650W XFX

gpu: Link.png Site: GBT GTX650 TI Boost 2GB

ram: Link.png Site: KINGSTON KHX16C9B1BK2/8 8GB (2X4GB) DDR3 1600MHZ HYPERX BLACK SERIES

dvdrom: Link.png Site: SAMSUNG DVD-RW SH-224DB/BEBE SATA BLACK BULK

Το τροφοδοτικό είναι υπερβολικά μεγάλο για την εν λόγω σύνθεση αλλά αν μελλοντικά αναβαθμίσει την κάρτα γραφικών θα είναι καλυμμένος. Πως σας φαίνεται η σύνθεση? Έχεται να προτείνεται κάτι άλλο?

Επεξ/σία από Black_Sheep
Δημοσ.

Για RAM, ας πάρετε μνήμες που τρέχουν στα 1600Mhz στο 1,5volt, όπως αυτές (είναι και 4 ευρώ φθηνότερες :P).

Γιατί όχι και έχω ακούσει ότι οι ripjaws είναι αρκετά καλές. αληθεύει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ω ναι... Πολύ δυνατή σειρά. :)

Επίσης, αν έχει αρκετές απαιτήσεις στα games, θα ζοριστεί με αυτό το GPU. Κοιτάω τώρα κάτι άλλο σε PSU και mobo, ώστε να χωρέσει κάτι καλύτερο σε GPU. Μισό...

edit: Κοίτα λίγο τι λέω εδώ στην 1η παράγραφο και ανέφερε αν θα έχει θέμα ο φίλος σου. Π.χ. αν δεν τον αγγίζει το θέμα (όπως και τους περισσότερους βεβαίως, αλλά οφείλουμε να το αναφέρουμε) και τα κάνει τα states αυτά disable από το BIOS, τότε μπορεί να πάει σε πιο φθηνό τροφοδοτικό, π.χ. στο XFX Pro 550W ή στο Thermaltake SE 630W (κι εδώ από skroutz) που είναι και modular . Επίσης θα μπορούσε να πάει στην ASUS H87 Plus (C2) (5 ευρώπουλα φθηνότερα). Αν κάνεις μια σούμα στο κέρδος που έχεις από αυτές τις αλλαγές, έχουμε 4 (από τις Ram)+5 (mobo) +13 (ή  20 στην περίπτωση του xfx 550)= 22 (ή 29), τα οποία τα βάζεις στα γραφικά και σκέφτεσαι κάτι προς AMD R9 270x.

Τα παραπάνω βέβαια τα λέμε πιο πολύ για την περίπτωση που θέλετε οπωσδήποτε intel CPU. Με μια AMD σύνθεση, θα υπάρχει λίιιγο μεγαλύτερη άνεση να χωρέσουν όλα.

Επεξ/σία από GiOrGoSk21
Δημοσ.

Για μητρική σκεφτόμουν αν αξίζει ποιο μικρή μιας και για sli/crossfire δεν νομίζω να κάνει και τόσες θύρες επέκτασεις αχρειάστες ίσως είναι. Εντάξει δεν γίνεται να έχει και απαιτήσεις με αυτήν την κάρτα γραφικών, αλλά αν στο μέλον πάρει καμιά high end θα μπορεί να τον καλύψει πιστέυω αυτό το τροφοδοτικό.

Δημοσ.

trujillo2008 καλή η σύνθεση αλλά ξεπερνάει αρκετά τα χρήματα, τα οποία έφτασαν στα 650 πολύ δύσκολα.Αν βγουν και λιγότερα με παρόμοια σύνθεση (αλλά με i5) ακόμα καλύτερα. Μεταξύ Link.png Site: GBT GTX650 TI Boost 2GB και Link.png Site: MSI RADEON R7 260X 2GD5 OC 2GB GDDR5 ποια θεωρείται καλύτερη?

Δημοσ.

Μια χαρά είναι τα κομμάτια, αλλά ξέφυγε στην τιμή. 750 από e-shop, κάπου 720+ νομίζω από skroutzομάγαζα... :unsure:

edit: ξεχάστηκα και με πρόλαβαν οι εξελίξεις :P

Δημοσ.

συγνωμη που ξεφυγα παιδια.απλα ειμαι της αποψης οτι ζυγιζεις τις αναγκες σου και βαζεις λιγο παραπανω για να σε καλυψει και στο μελλον.και παλι συγνωμη

Δημοσ.

Εντάξει δεν έγινε και τίποτα. Αν βγάλεις την 760 είναι κομπλέ(και αργότερα που θα υπάρχουν χρήματα πηγαίνει σε κάτι πάρα πολύ καλό). Όσον αφορά τον επεξεργαστή της amd είναι καλός για τα λεφτά του σε σχέση με τον intel? βλέπω είναι 8πύρηνος με μεγαλύτερο χρονισμό.

Δημοσ.

Εχεις κάνει πολύ καλή σύνθεση για τα λεφτά . Δεν έχω να πω πολλά , μόνο οτι  θα μπορούσες να πάρεις να παρεις πιο απλό κουτί π.χ.http://www.skroutz.gr/s/59224/Asus-TA-86.html και πιο απλό τροφοδοτικό ( θυσιάζοντας λίγο την αναβαθμησιμότητα ) . 

Δημοσ.

οι amd - καθαρα δικη μου γνωμη - ειναι παρεξηγημενοι ανεκαθεν . πιστευω ειναι πιο value for money . και γλυτωνεις και χρηματα αλλα οχι επιδοσεις . εχω δει τον συγκεκριμενο να παιζει σε συνδυασμο με την 760 το bf4 σε full settings και δεν ειχε το παραμικρο κολλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...