mphxths Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2013 Τους ρωτησα και μου ειπανε οτι δεν μου δωσανε ουτε gateway ουτε nameservers γιατι το gateway θαναι το ιδιο με του φυσικου σερβερ και οι nameservers δεν σχετιζονται με το ip. Χμμ τι να πω...υποτιθεται οτι ο σερβερ θα μιλαει απευθειας στο ιντερνετ...και αυτα τα στοιχεια πρεπει να ρυθμιστουν....τι να πω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 χωρίς να είμαι γνώστης της επιστήμης ούτε εγώ αλλά στο freebsd τα jails κάνουν ακριβός αυτό bsd@hp: ~ $ jls [13:31:35] JID IP Address Hostname Path 1 10.66.66.101 www /usr/jails/www 2 10.66.66.100 samba.server /usr/jails/samba 3 10.66.66.102 rtorrent /usr/jails/rtorrent bsd@hp: ~ $αυτά είναι στημένα με nameserver την ip του hostτο router δίνει dmz στο host και αυτό αναλαμβάνει να βγάλει στο lan/net τα jails στο /etc/rc.conf χρειάστηκε να κάνω alias για την κάρτα ifconfig_bge0="inet 10.66.100.150 netmask 255.255.255.0" defaultrouter="10.66.66.1" ifconfig_bge0_alias0="inet 10.66.66.100/32" ifconfig_bge0_alias1="inet 10.66.66.101/32" ifconfig_bge0_alias2="inet 10.66.66.102/32" μπορείς να βάλεις όσα alias θες η να στήσεις ακόμα και pf που θα κάνει όλη την βρόμικη δουλειά υπόψιν ότι πρέπει να ρυθμιστούν όλα να ακούνε σε συγκεκριμένη ip για να μην γίνει χάος (ssh,php,apache,nginx,lighttpd κτλ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Βασικα θελω να το αποφυγω αυτο..να ανακατευθυνω με οποιοδηποτε τροπο τις υπηρεσιες/ports απο το ενα ip στο αλλο του vm guest. Γιατι το θεωρω πολυ μπακαλιστικη προσεγγιση με μεγαλες πιθανοτητες να ξεχαστει ή να γινει κατι λαθος. Σημερα υπηρξε μια μικρη προοδος. Εφτιαξα στον host (φυσικο σερβερ) μια virtual network card.Και της εβαλα το 2o ip/netmask που μου δοθηκε. Δηλαδη τωρα ο σερβερ εχει την eth0 και την br0 που εχουν διαφορετικο ip/netmask , ιδιο nameserver/gateway προφανως και οι 2 καρτες πλεον ειναι "ορατες" απο το internet...δηλ μπορω να ping-αρω τις 2 ip απο καποιο πισι. Τωρα μενει να βρω πως θα γινει να χρησιμοποιησει την δευτερη αυτη εικονικη καρτα δικτυου br0 το guest στο virtualbox... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 δοκίμασες να βάλεις στο vm αυτά που σου δώσανε και να βάλεις bridge? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 δοκιμασα ενα καρο πραγματα...bridge το vm με αυτην την 2η καρτα (br0)...να ρυθμισω ip και λοιπα με ολους τους δυνατους συνδυασμους....δεν επαιξε τιποτα...νοιωθω οτι ειμαι κοντα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 εγώ λέω bridge με την eth0 του server και μετά στο vm να βάλεις αυτά που σου δώσανε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2013 Δεν παιζει αυτο το σεναριο.Το χω δοκιμασει με ολες τις παραλλαγες... Δες εδω στο λινκ http://cn.opensuse.org/Virtualbox_Network_Bridging Αν ηταν τοσο απλο δεν θα κανε ο τυπος ολη την μανουρα.Δες το σεναριο #2 που ειναι η απλη περιπτωση που το host (suse στην περιπτωση του) εχει μια καρτα δικτυου. Στην ουσια "αδειαζει" την eth0 απο την ip του και δημιουργει μια εικονικη και βαζει την ip του eth0 στην εικονικη. Και μετα τροποποιει τα conf files για να υλοποιησει το bridging. Ε αυτο που εκανα εγω ειναι να φτιαξω την εικονικη αλλα μιας και ειχα 2ο ip , δεν πειραξα το eth0 απλα εβαλα το 2ο ip στην εικονικη καρτα. Δουλευει η εικονικη..μπορω να την ping-αρω απο το πισι μου..το θεμα ειναι πως θα γινει αυτη η δευτερη..εικονικη καρτα που χει ρυθμιστει με το 2ο ip να χρησιμοποιηθει με καποιον τροπο απο το vm guest. Κατι μου διαφευγει..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
costas79 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Φαίνεται κάπως χαοτικό το μήνυμα θέματος και τα μηνύματα που ακολουθούν. Δεν νομίζω πως καταλαβαίνω. Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις; Κάνεις κάποιο backup σε online αρχεία όπως χορευτικές ηχογραφήσεις; Μερικοί μόνο τέτοια αρχεία έχουν στο σκληρό τους.Γιατί αυτό το virtual το νιώθω σα αέρα κοπανιστό. http://www.youtube.com/watch?v=9313WJNiOUw I own the disk not Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Εχω εναν σερβερ που κανει hosting/emails κλπ...και εστησα ενα vbox σε αυτον...και θελω να μεταφερω ολες τις λειτουργιες ωστε να τις διαχειριζεται το vbox machine...sites , emails , dns records κλπ κλπ κλπ. ετσι μετα απο ψαξιμο αποφασισα να παρω μια δευτερη ip για τον σερβερ και να παιξω το vbox machine σε bridge mode networking. Αυτο θα δουλευε ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ..αλλα ο παροχος που μου εδωσε το 2ο ip θεωρησε οτι θελω να το κοτσαρω στον ιδιο τον σερβερ οποτε δεν χρειαζονται gateways/nameservers μιας και θα τα παιρνει αυτοματα απο τον σερβερ. Ετσι μου δωσανε μονο ip/netmask και δυστυχως ip που ανηκε σε αλλο subnet απο το 1ο ip που ειχα ηδη. Ετσι δεν μπορουσα να σεταρω το δικτυο στο debian που ειχα στο vbox machine. Ξαναεπικοινωνησα μαζι τους αναφεροντας το ολο σκηνικο και μου ειπανε οτι το εν λογω datacenter δεν υποστηριζει κατι τετοιο..δηλαδη να μου δωσουν 2ο ip με gateway/nameservers...οποτε εφαγα πανηγυρικο ΑΚΥΡΟ ΨΑΡΑ. Ετσι αναγκαστικα θα παιξω με port forwarding απο το physical machine -> vbox machine , ετσι ωστε να ανακατευθυνω ΟΛΕΣ τις υπηρεσιες που θελω για να τις διαχειριζεται ο vbox machine. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Don.Matis Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Την δεύτερη ip θα πρέπει να την προσθέσεις λογικά σαν κανονική ip αλλά στο gateway θα χρησιμοποιήσεις το gateway της πρώτης ip. Μην σε απασχολεί το γεγονός ότι δεν ταιριάζει το network....επί της ουσίας ο provider έχει φτιάξει έτσι το routing ώστε να παίζει. Λογικά η δεύτερη ip που έχεις πάρει την ανέφεραν ως failover. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Την δεύτερη ip θα πρέπει να την προσθέσεις λογικά σαν κανονική ip αλλά στο gateway θα χρησιμοποιήσεις το gateway της πρώτης ip. Μην σε απασχολεί το γεγονός ότι δεν ταιριάζει το network....επί της ουσίας ο provider έχει φτιάξει έτσι το routing ώστε να παίζει. Λογικά η δεύτερη ip που έχεις πάρει την ανέφεραν ως failover. Εχω δοκιμασει ο,τι πιθανο σεναριο μπορεις να φανταστεις "μεσα" στο vbox. Σκεψου οτι το 1ο ip ειναι της μορφης 85.25.116.χ και στο ιδιο παιζει και τo gateway...ενω το 2ο ip παιζει στο 85.25.110.y και συνεπως δεν υπαρχει σχεση με τα πρωτα. Στην ουσια αυτο που εκανα ηταν να φτιαξω μια virtual ethernet στον σερβερ , και να την κανω bridge στο vbox. Σε ολα τα φορουμς ελεγαν να μην της δωσω ip απο τον σερβερ ..αλλα να την αφησω "γυμνη" και να την ρυθμισω μεσα απο το vbox. Ετσι και εκανα. Αλλα δεν υπηρχε routing απο το 85.25.110. στο 85.25.116. , ετσι οταν εβαζα το ip και το gateway που ηταν στο 116.* ετρωγε ακυρο...δεν υπηρχε επικοινωνια...και ειναι και λογικο. Το πως δουλευει στον σερβερ προφανως εχουν ρυθμιστει τα routings εκει....στο vbox ομως δεν δουλευουν.... ΥΓ: οχι , failover 2ο ip εχω εξαρχης...αυτην την ζητησα εξτρα και την πληρωνω εξτρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα