akis6 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Καλημερα σε ολους! Ειχα ενα συστηματακι και εχτες το εκανα αναβαθμιση. Αλλαξα μητρικη( Gigabyte 990FXA-UD5) επεξεργαστη(FX8350) και ραμ(G.SKILL 1600). Επισης να αναφερω οτι το συστημα εχει πανω εναν ssd και εναν hdd, gpu(Gigabyte 7790 OC) και psu (Coolermaster 500w). Πηρα λοιπον το νεο hardware εβγαλα τα παλια και εβαλα τα καινουρια.(Τα πηρα μεταχειρισμενα απο μελη του φορουμ) Εκανα κατευθειαν optimized/default settings στα bios και κατευθειαν format στον ssd που ειχα τα windows,drivers και προγραμματα.. Ολα πανε καλα και ανοιγει το pc κανονικα.Αρχιζω λοιπον να φορτωνω drivers και προγραμματα και windows update και εκει ξεκιναει το παραμυθι. Ενω ξεκινανε τα install κανονικα στο ενδιαμεσο μου πεταει μπλε οθονες και επανεκκινηση.Μου το κανει κυριως οταν παω να κανω install drivers για τη καρτα γραφικων και στο windows update παρα πολυ συχνα. Οχι σε ασχετα απλα προγραμματα. Την επομενη φορα που ανοιγει to pc μπορει να κανει κανονικα την εγκατασταση και να κολλησει καπου αλλου. Στην περιηγηση ομως και στον ιντερνετ οπως τωρα δεν με πεταει ουτε κολλαει. Υστερα απο ψαξιμο αλλαξα τα timings στις ραμ γτ default εχει στα 11-11-11-28 ενω οι δικες μου λενε 9-9-9-24 αλλα παλι πεταει μπλε οθονες με αλλο μηνυμα. Καθε φορα που αλλαζα κατι μου εκανε και κατι διαφορετικο.. Εχω δει αυτα τα τρια μηνυματα γενικα. system_service_exception 0x3b bad_pool_header irql_not_less_or_equal Ξαναεκανα format αλλα τπτ.. Οι δισκοι μου ειναι υγιεις συμφωνα με το hard sentinel. Τις ραμ οταν τις πηρα ειχα κανει ενα memtest για 20 λεπτα περιπου και δεν ειχαν βγαλει κατι. Οταν ανοιγω το prime95 και το βαζω να τρεξει ενω μερικες φορες προχωρουσε κανονικα τωρα σε ενα δεκαλεπτο παγωνει η εικονα και ολο το pc και θελει restart. Ενα τελευταιο απο θερμοκρασιες δεν ξερω τι γινεται χτες ηταν φυσιολογικες αλλα τωρα με το που ανοιξα το pc μεχρι και τωρα η θερμοκρασια του cpu(με artic freezer xtreme rev 2) μου δειχνει 3 βαθμους και ειχε πεσει μεχρι τους 2 με μαξιμουμ τους 16!!!Δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο αυτο.. Δεν ξερω τι να κανω κ απο που να ξεκινησω.....τι δεν παει καλα???? PLZ HELP ME!!!!!!
Galatea Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Keep calm and read Gi0's thread: http://www.insomnia.gr/topic/434908-bsod%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B9/ Είσαι σίγουρος ότι όλα πατάνε καλά; Και μη μου πεις ναι, ξανατσέκαρε. Κι εγώ ναι λέω στον καθηγητή και τις προάλλες παραλίγο να καταστρέψω το υλικό του εργαστηρίου. 1
akis6 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Πατανε καλα σιγουρα και τσεκαρισμενα!Το εχω ανοιχτο μπροστα μου για πειραματα..Μα ανοιγει κανονικα και μπαινω παντου στα drivers και το windows update τρωει σκαλωματα.. Μολις τα πηρα απο την αρχη. Δεν ειχα τσεκαρει καθολου τις μνημες γτ τις ειχαμε τσεκαρει κανενα εικοσαλεπτο με το memtest στο pc του παιδιου απο τον οποιο τις πηρα μιας και δεν ειχε την εγγυηση και στο εικολαπετο δεν ειχε βγαλει κατι.. Τωρα ομως το ξαναεκανα εδω και μπουμ!!! errors απο τα πρωτα λεπτα!Ετσι στα βιαστηκα εβαλα ενα ενα τα dimm αλλαξα μερικα slot και το ενα dimm απο το πρωτο λεπτο μου βγαζει errors.Το αλλο στα ιδια slot και για λιγη παραπανω ωρα δεν βγαζει κατι. Θα το αφησω το "καλο" για πολυ ωρα αργοτερα που θα φυγω.. Το πιο πιθανο τωρα ειναι να εφταιγε το ενα dimm?? Παιζει να φταινε τα settings απο τα bios για τα errors?Αν ναι να ξανακανω φορματ με drivers απο την αρχη?? Επισης οι 8-9 βαθμοι που μου δειχνει το core temp για τον cpu ειναι φυσιολογικες??με το που τον ανοιξα ελεγε 2-3 βαθμους!(και δε μενω σε ιγκλου..) Το προβλημα πρεπει να ηταν εκει γτ τωρα τρεχω και το prime εδω και 20 λεπτα κ δεν εφαγε κανενα σκαλωμα ουτε κολλαει καθολου.. 1
Mau-Maus Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 1 . οι μνημες δε θελουν 20 λεπτα τεστ αλλα 20 ωρες ! 8 τουλαχιστον για την ακριβια ! 2. κατι απο αυτα που αγορασες ''καινουργιο'' δεν ηταν κ πολυ καινουργιο ! ψαξε να βρεις ποιος σου εσπρωξε τον παππα ..
spirit)earth)aflame Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Επισης οι 8-9 βαθμοι που μου δειχνει το core temp για τον cpu ειναι φυσιολογικες??με το που τον ανοιξα ελεγε 2-3 βαθμους!(και δε μενω σε ιγκλου..) Όχι, κάτι δεν πάει καλά. Σε idle από 23'C και πάνω γενικά για τον καιρό που έχουμε τώρα και με αερόψυξη.
akis6 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 1 . οι μνημες δε θελουν 20 λεπτα τεστ αλλα 20 ωρες ! 8 τουλαχιστον για την ακριβια ! 2. κατι απο αυτα που αγορασες ''καινουργιο'' δεν ηταν κ πολυ καινουργιο ! ψαξε να βρεις ποιος σου εσπρωξε τον παππα .. 1) Εγινε εν γνωση μου αυτο και δεν μπορουσα να τις τεσταρω σπιτι του παιδιου 8 ωρες.. 2) Η μια η ram στο πρωτο 5 λεπτο βγαζει errors.Την αλλη αλλη τη δοκιμασα για 2:40 ωρες και δεν εβγαλε κατι..Θα την αφησω και ολο το βραδυ για σιγουρια.. Τα αλλα δε θα με πειραζαν και τοσο γτ ηταν με τις εγγυησεις τους..(καλα να παθω λοιπον αν και ισως της εκανα εγω καποια ζημια γτ οπως ειπα σε μενα σε ενα 5 λετπο βγαζει error) Όχι, κάτι δεν πάει καλά. Σε idle από 23'C και πάνω γενικά για τον καιρό που έχουμε τώρα και με αερόψυξη. ισως ειχε φαει σκαλωμα και το core temp.. τι να πω.. τωρα ειναι στους 24 σε idle και με κανα 40λεπτο στο prime επιανε max 42.. Και κατι ακομα οσον αφορα το memtest και τα timings ρε παιδια.. Εχω βαλει τα timings χειροκινητα στα 9-9-9-24 οπως ειναι η ραμ μου. Στα bios φαινονται κανονικα τα timings οπως τα εχω ορισει. Τωρα το παραξανο ειναι οτι οταν κανω το memtest και εχω την ραμ στα slot 1και 2 μου δειχνει τα timings εκει στο τεστ στα 4-5-5-15 και τα mhz κατεβασμενα(δε θυμαμαι ακριβως).. Ενω οταν τη βαζω στο 3 και 4 slot τοτε τα δειχνει κανονικα και στα 800 περιπου mhz.. Και με τις 2 ραμ ξεχωριστα το δοκιμασα και δειχνει το ιδιο..Οταν βαζω και τα 2 dimms τοτε τα γραφει παλι σωστα 9-9-9-24. Αυτο παλι γτ συμβαινει?? Καταλαβαινετε ποσες ατελειωτες δοκιμες εχω κανει....
Stefanos83b Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Ισως ακουστεί λίγο χαζο αλλα δοκίμασες να δουλέψεις το σύστημα μόνο με την μία μνήμη ? ( Αυτή που δεν βγάζει errors ) .
WalkerSW Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια... τσαμπα παιδευεσαι απο την στιγμη που το ενα dimm βγαζει errors και το αλλο όχι προφανεστατα είναι προβλημα του dimm.
akis6 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Ισως ακουστεί λίγο χαζο αλλα δοκίμασες να δουλέψεις το σύστημα μόνο με την μία μνήμη ? ( Αυτή που δεν βγάζει errors ) . Μα εννοειται πως για αρχη ετσι θα το δουλεψω μεχρι να δω τι θα κανω με τη χαλασμενη. Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια... τσαμπα παιδευεσαι απο την στιγμη που το ενα dimm βγαζει errors και το αλλο όχι προφανεστατα είναι προβλημα του dimm. Οκ το προβληματικο dimm το εντοπισαμε( το βραδυ θα τσεκαρω εξονυχυστικα και το αλλο) αυτο με τα timings ομως στο memtest το κανει και οταν εχω πανω μονο το "καλο" dimm.. Δηλαδη στο 1 και 2 slot το δειχνει αλλα timings και mhz και στο 3 και 4 to δειχνει κανονικα, ενω μεσα στα bios σε οποιο slot και να το εχω τα δειχνει κανονικα ολα. Αυτο δεν καταλαβαινω γτ γινεται.. Μπορω να κανω κατι με τη χαλασμενη ram η παει στα σκουπιδια??
Moderators Gi0 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Μπορω να κανω κατι με τη χαλασμενη ram η παει στα σκουπιδια?? Σκουπιδια
Mau-Maus Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 πολλες εχουν εφ' όρου ζωής εγγυηση - ρωτα αυτον που στην εσπρωξε μηπως εχει την αποδειξη ..
akis6 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δυστηχως δεν ειχε την αποδειξη... Υπαρχει περιπτωση αν βρω απο αλλον αποδειξη με την αγορα των ιδιων ραμ να την αλλαξω??
Mau-Maus Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 αν εχουν εγγυηση ζωης - κ σου πει απο που τις πηρε - τοτε ισως στο μαγαζι με τα στοιχεια του εχουν την αποδειξη - εγγυηση κ την αλλαζουν..
arc Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Εδώ του πούλησε χαλασμένη ram, λες να ειναι συνεργάσιμος να του βρει ημερομηνίες αγορας, μαγαζί, κλπ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα