elthan Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Εχω το Virtualbox με host win 8 x 64 και guest win XP Home x 86 Στα win 8 εχω εγκαταστησει το εσωτερικο Modem και δουλευει κανονικά. Τα XP guest οχι μονο δεν βλέπουν το Modem αλλά δεν αφηνουν να τρεξει ο Driver του Modem. Στις ρυθμισεις του Virtualbox εχω ενεργοποιήσει την θύρα COM3 που βρίσκεται το Μοντεμ του host και τον Atheros L1 ethernet controller. Και ενα δευτερο προβλημα στα XP guest δεν μπορω να μπω στο windows update. Ο internet explorer μου βγαζει error 404 page not found. Παρακαλω την βοηθεια σας
NeOSL Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Modem ? pstn 56k ? rj11 ???? Την κάρτα δικτύου (καλώδιο rj45) στην αναγνωρίζει ? Μπες internet από xp με χρήση καλωδίου rj45 και θες αν μπαίνεις δίκτυο . Δες και την διαχείριση συσκευών σε τι κατάσταση είναι το hardware .
elthan Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Modem ? pstn 56k ? rj11 ???? Την κάρτα δικτύου (καλώδιο rj45) στην αναγνωρίζει ? Μπες internet από xp με χρήση καλωδίου rj45 και θες αν μπαίνεις δίκτυο . Δες και την διαχείριση συσκευών σε τι κατάσταση είναι το hardware . Παιδί μου ειμαι αρκετα μεγάλος 66 χρονων και μπορει να ακούσεις κουφα πραγματα από μένα. Μην με παρεξηγεις. Αν εννοεις να μπω με καλώδιο ethernet ναί με αυτο μπενω. Ναι το μοντεμ ειναι pstn 56k
NeOSL Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Η έκπληξη μου ήταν ως προς την χρήση modem στις μέρες μας και μάλιστα μέσω virtual. RJ11 είναι το τηλεφωνικό καλώδιο , RJ45 είναι το καλώδιο δικτύου που συνδέεται στην Ethernet . " Παιδί μου ειμαι αρκετα μεγάλος 66 χρονων και μπορει να ακούσεις κουφα πραγματα από μένα " Μπράβο σου που ασχολείσαι και την ψάχνεις . Μπες από την διαχείριση συσκευών και έλεγξε αν έχουν αναγνωριστεί ή όχι οι συσκευές σου . Πολύ πιθανόν είναι να χρειάζονται κάποια εγκατάσταση drivers .
elthan Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστω που ασχολεισαι μαζί μου. Θέλω να φυγω από τα ΧΡ και να πάω στα 8 αλλά χρειαζομαι το OUTLLOK EXPRESS γιατι ειναι απλό και εχω παραπολλούς υποφακέλους. Επίσης χρειαζομαι και το μοντεμ γιατί δουλευω πολύ το WINFAX. Στίς συσκευες ΔΕΝ αναγνωρίζει το μοντεμ επίσης ΔΕΝ τρεχει το setup του μοντεμ για να το εγκαταστησω. Εναλλακτικα εγκατεστησα ενα Τυπικο μοντεμ το οποίο ομως δεν δουλευει καλά με το WINFAX. Για να καταλάβεις στελνω φαχ - καλει - κανει conection - απαντα το αλλο φαχ - κανει training - αλλα τιποτα παρα πέρα ΔΕΝ στελνει το φαξ.
TheELF Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Λάθος το έπιασες το πρόβλημά σου τότε,κάνε ένα θέμα στα driver και ρώτα αν υπάρχουν driver(πρόγραμμα εγκατάστασης) για τα 8 για το modem που έχεις ή/και αν ξέρει κάποιος κάποιο Modem που να τρέχει καλά στα 8 και με το winfax για να το αγοράσεις.(Ποια έκδοση του έχεις;;; ) Υπάρχουν και τρόποι να μεταφερθούν οι επαφές από το express σε σύγχρονα προγράμματα για να «ξεφύγεις» εντελώς από τα xp. π.χ. ο τρόπος της microsoft http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-vista/import-messages-into-windows-mail-from-outlook-express 1
elthan Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Τα Win 8 (Host) to montem και το βλέπουν και δουλευει τέλεια. Τα ΧΡ δεν το βλέπουν παρ΄οτι βλέπουν την com3. To WinFax της Symantec 10.4 δουλευει μονο μεχρι τα ΧΡ. Στα Vista 7 και 8 δεν δουλευει. Η τουλαχιστον δεν ξερω αν η Συμαντεκ εχει βγάλει κανενα νεότερο, που δεν νομίζω. Στο WINFAX εχω ετοιμες υπογραφες και Phonebook με πάνω από χίλιους παραλήπτες. Οπως καταλαβαινεις ειναι δυσκολο να το αλλάξω. Οσον αφορά το OUTLOOK EXPRES ειναι πολύ απλό και σφροδρα λειτουργικο. Ενα συμπαθες ειναι το Windows live mail των 8 που ναι μπορω να περάσω τα data αλλα δεν μπορω να περάσω τους υποφακέλλους και εχω πολλούς. Αν μπορεσω καί λύσω το θέμα με το μοντεμ στα ΧΡ θα ειμαι ενταξει γιατι τα ΧΡ home πανε σφαίρα στο Virtualbox. To αντιθετο πανε πολύ χάλια στο XPMODE σερνονται και κολάνε. Τό μεγαλο ερωτημα ειναι γιατι αρνειται να τρεξει ο driver του μοντεμ στα ΧΡ (guest) ενω στα κανονικα ΧΡ χωρις Virtualbox τρεχει κανονικά.
NeOSL Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Τό μεγαλο ερωτημα ειναι γιατι αρνειται να τρεξει ο driver του μοντεμ στα ΧΡ (guest) ενω στα κανονικα ΧΡ χωρις Virtualbox τρεχει κανονικά. κάποια ρύθμιση θα είναι λάθος . εννοώ ρύθμιση του virtualbox . από την στιγμή που τα win8 σου αναγνωρίζουν το modem (hardware) , στα κανονικά winXP περνάνε οι drivers (βλέπουν απευθείας το hardware) , άρα κάποια ρύθμιση θα χρειάζεται μεταξύ virtualbox και modem (hardware) . Βρήκα αυτό :A small tutorial: 1. Install the physical modem on your host machine... either internal or external. 2. Once installed and tested, determine what your COM port and settings are: COM port number, IRQ and I/O Range. 3. Set up a new virtual machine and shut it down. 4. Use the Serial Ports option under the virtual machine settings and enable serial port 1. 5. Have this serial port match the Port Number, the IRQ, and the I/O Port of the physical port that the modem is using as noted in Step 2. 6. Set the Port Mode to "Host Device". 7. Set the Port/File Path to "COM<#>:" Where <#> is the COM port number. e.g. COM2:, etc. NOTE: the ":" is important! 8. Accept the changes and start up your virtual machine. 9. Make sure the COM port is installed, if need be install it. 10. Make sure it matched what you installed in Step 5. 11. Then install a modem using the COM port above. 12. Once it is installed test by calling a number or via software. για να μη μπερδευτείς με τις μεταφράσεις ... ότι com βλέπει το κανονικό λειτουργικό σου , την ίδια com , irq και i/o πρέπει να δηλώσεις και στο virtual . Για δοκίμασε τα παραπάνω βήματα .
jim_p Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Το virtual machine, ΤΟ ΚΑΘΕ VIRTUAL MACHINE ασχετως υλοποιησης (vmware/virtualbox/whatever), ΔΕΝ εχει προσβαση στο κανονικο hardware του υπολογιστη*. Εχει δικη του καρτα γραφικων, καρτα δικτυου, disk controller κλπ. Γιαυτο δεν θα καταφερεις με τιποτα να δεις το μοντεμ σου μεσα σε virtual περιβαλλον. * Εκτος αν ειναι κατι σε usb και η θυρα πανω στην οποια εχει συνδεθει εχει "προωθηθει" στο virtual machine.
elthan Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Ειχα ξεχασει να βαλω ανω κατω τελεια στις com1 και com3 Θα δοκιμάσω γιατι ισως αυτο να φταιει. Παιδια μου να εισται γεροί πάντα και ευχαριστω. Αν χρειαστω κατι θα ξαναρωτησω
NeOSL Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2013 κάποια ρύθμιση θα είναι λάθος . εννοώ ρύθμιση του virtualbox . 7. Set the Port/File Path to "COM<#>:" Where <#> is the COM port number. e.g. COM2:, etc. NOTE: the ":" is important! Ειχα ξεχασει να βαλω ανω κατω τελεια στις com1 και com3 Θα δοκιμάσω γιατι ισως αυτο να φταιει. Παιδια μου να εισται γεροί πάντα και ευχαριστω. Αν χρειαστω κατι θα ξαναρωτησω Έπαιξε τελικά ?
elthan Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα παιδιά, Για λίγες μερες ειχα αφησει το θέμα λογω αλλων ασχολιων. Οχι δεν επαιξε τελικά. Οπως σας ειπα στον Host (Win 8) εχει εγκατασταθεί κανονικά τό μοντεμ (Conexant 56K softV92 modem) στην θύρα COM3 και λειτουργει κανονικοτατα. Επίσης το μοντεμ εμφανίζεται στην διαχειριση συσκευων των Win 8. H θύρα COM3 ομως ειναι εικονική και δεν εμφανιζεται στην διαχειριση συσκευων των Win 8. Ουτε μπορω να την εγκαταστησω οπως θα εκανα ευκολα στα XP με την ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. Τά 8 δεν εχουν τέτοια δυνατότητα. Εκεινο που εκανα μεχρι τώρα ειναι στις ρυθμισεις του VirtualBox εκτός από την COM1: ερυθμισα και την COM3 σαν Host Device COM3: Στόν guest (XP home) εγκατεστησα τήν COM3 και εγκατεστησα πάνω της ενα Τυπικο μοντεμ. Στην ερωτηση μοντεμ αυτο απαντησε κανονικα. Εγκατεστησα το WINFAX και του ορισα το τυπικο μοντεμ. Δοκιμασα να στειλω φαξ. Κανει επιλογη του αριθμου. Κανει negotiation. Κάνει Training αλλα δεν στέλνει το φαξ. Συμπεριφερεται σαν να βρηκε κατειλημμένο αριθμό. Εκει που παει το μυαλό του καθενός ειναι οτι κάποια ρύθμιση στο WINFAX 10.04 (Τελευταια εκδοση) δεν εχει γινει σωστά. Δεν νομιζω ομως οτι ειναι τετοιο θέμα γιατι τις ρυθμισεις του WINFAX τις ξέρω 20 χρονια απ'εξω και ανακατωτά. Σημειωση: Η Symantec δεν εχει βγαλει αλλο προγραμμα του WINFAX συμβατο με Vista 7 kai 8
headbanger Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 να μην πετάγομαι σαν μην πω τι, αλλά γιατί δεν δοκιμάζεις το ενσωματομένο Windows scan and fax που υπάρχει στα 8αρια;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα