Προς το περιεχόμενο

Εγκατασταση Zyxel dsl modem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα είχα μια λανθασμένη πληροφορία ότι ο ΟΤΕ μου έδωσε τη γραμμή DSL πάνω στην ISDN που είχα ήδη και την κρατάω. Πήγα στην ACN πήρα το Ethernet modem Zyxel prestige 600 και προσπάθησα να το εγκαταστήσω στο pc ως εξής :

Το τηλεφωνικό καλώδιο που πήγαινε από την πρίζα το έβγαλα και το έβαλα στην υποδοχή Line του Siemens splitter.

Εκεί που ήταν το καλώδιο αυτό έβαλα ένα άλλο καλώδιο και την άλλη του άκρη στην υποδοχή ISDN του splitter.

Το κόκκινο καλώδιο από την κάρτα δικτύου την σύνδεσε με το DSL modem.

Παρόλο που δεν είχε στη συσκευασία του μου είπαν από την ACN να βάλω ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο από την έξοδο ΝΤ του splitter στην έξοδο DSL του DSL modem έστω και αν δεν ταίριαζε απόλυτα (η θύρα του modem ήταν σαν τις isdn εξόδους του netmod.Απο το cd του modem χρειαζομαστε κατι???

Αυτά…Οποίος έχει τέτοιο modem (Zyxel prestige 600) και το έχει συνδέσει ας μου πει αν το έχω συνδέσει καλά. Αν η περιγραφή που έδωσα δεν είναι και η πιο σωστή μάλλον…Και κάτι άλλο…Όταν ενεργοποιηθείς από τον ΟΤΕ η γραμμή το φωτάκι με την ένδειξη dsl στην πρόσοψη του modem θα ανάψει ??? Ελπίζω αύριο να μπορέσω να συνδεθώ…

:oops: :oops: :oops:

Δημοσ.

Δεν καταλαβα την πρωτη γραμμη Γιαννη...

Η ειμαι τοσο κουρασμενος η δεν το διατυπωσες σωστα...

Αν η πληροφορια ειναι λανθασμενη, τωρα εχεις DSL πανω σε PSTN?

Παρακατω ομως λες οτι εβαλες το καλωδιο στην υποδοχη ISDN του splitter... Αρα εχεις ISDN γραμμη ακομα?

Το cd του modem δεν το χρειαζεσαι για την εγκατασταση του? (drivers?)

Ακομα λογικα θα σου φτιαχνει αυτοματα και την συνδεση και θα εχει και πληροφοριες για mail server κλπ

Βαλε και username & password να εισαι ετοιμος.

Τρεξε το cd να δεις τι εχει μεσα, μπορει να λεει και την συνδεσμολογια του modem!

Οταν το modem συνδεθει με το dslam θα σημαινει οτι εχει ενεργοποιηθει η συνδεση και θα αναψει το λαμπακι.

Δημοσ.

ena apo to provlima pou katalava ego einai oti i siskeuasia tis acn den periexei to kalodio sindesis tou spliter me to modem...kai ena deutero kai anisixitikotero oti apo to spliter exeis RG-11 kai apo to modem RG-45...

pos sindeete me kalodio (pou leipei kiolas) mia rg-11 me mia rg-45 kai ipotheteis oti ola einai kala?

akou bale to kalodio esto kai ean den efarmozei kala...mipos na baloume ligo aleurokolla na to statheropoiisoume kiolas?

Δημοσ.

Αν η πληροφορια ειναι λανθασμενη' date=' τωρα εχεις DSL πανω σε PSTN?

Παρακατω ομως λες οτι εβαλες το καλωδιο στην υποδοχη ISDN του splitter... Αρα εχεις ISDN γραμμη ακομα?

[/quote']

Γραμμη κραταω την ISDN φιλε μου...Πεντε ατομα στο σπιτι που να φτασει η απλη γρμμη....Το πιο παραξενο ειναι αυτο που λεει και ο Σωτηρης οτι μου λενε να συνδεσω το splitter με το dsl modem με ρνα καλωδιο τηλεφωνικο απλο ενω το dsl modem εχει εισοδο RJ-45 και το splitter RJ-11.... :cry: :cry: :cry:

Δημοσ.
Σωστα Σωτηρη, αποκλειεται να δουλεψει ετσι το καλωδιο!

Πηρα τωρα τηλ στην ACN και επιμενουν οτι θα δουλεψει συνδεοντας με απλο τηλεφωνικο καλωδιο την RJ-45 του dsl modem με την RJ-11 του splitter ...Τι να πω??? :?: :?: :?:

Δημοσ.

na tous paeis ksana kai na apaitiseis na sou dosoun autoi tetoio kalodio...mia pou eprepe etsi kai allios na itan stin siskeuasia...kai pio kala na pas apo ekei me to modem kai to spliter kai na tous peis sindeste to eseis....ego thelo na meinei to kalodio stathero,na min kouniete kai na koumponei stin ipodoxi...auto ean ginei etsi opos lene tote me to paramikro tha feugei....to dokimasa sto netmod....

(arxizo kai fortono asxima...)

Δημοσ.

Παιδια ας μην βιαζομαστε...Τωρα που το καλοειδα και το ειπε και ενα παιδι στο dslgr.com η "τρυπα" του dsl modem Zyxel ειναι τετοια που δεχεται και RJ-45 και RJ-11.Δοκιμασα να βγαλω το καλωδιο και δεν βγαινει.Δεν ειναι ακριβως ιδια με του netmod την RJ-45 που το απλο καλωδιο πλαιει...Αλλα και ετσι να ηταν (να επλεε..) υπαρχει τροπος να φτιαχτει καλωδιο με μια ακρη να καταληγει σε RJ-45 και την αλλη σε RJ-11.Αλλα δεν χρειαζεται τελικα.... :D :D :D

"Κλεβω" μια εικονα για να γινω πιο κατανοητος....

dslplug.jpg

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

αυτό ακριβώς το μοντέλο έχω και ειμαι ευχαριστημένος. όχι πανικός. το κουτί που ήρθε το modem είχε μέσα ένα καλώδιο που είναι RJ-45 από τη μία και RJ-11 από την άλλη. αν όχι τότε πάρε ένα απλό τηλεφωνικό καλώδιο και δοκίμασε να το βάλεις στην RJ-45. χωράει αλλά υπάρχει περίπτωση με το που θα κουνήσεις λίγο το καλώδιο ή το modem να φύγει. εγώ πάντως πήγα και έβαλα ένα άκρο RJ-45. αν θες βοήθεια pm me.

Δημοσ.

Τυχερέ Γιάννη...

Μπορεί να περίμενες περίπου τρία τέρμινα, αλλά να ή λύση.

Eπίσης έχεις και την δυνατότητα της αποστολής pm...

Γιατί βρε μπαγάσα, εμείς δλδ, να μην δούμε την λύση?

Άντε και στα δικά μας....

:P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...