Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

:-D  ε, αφού δε διαβάζουν ολόκληρο το νήμα για να μη χρειαστεί να λέμε τα ίδια & τα ίδια  :P

Ο άλλος είδες πόσταρε "τρέξε το hds για να δεις τι θα πει" όταν τόσες μέρες αυτό λέμε στο λάμπη.

Εδώ trujillo δεν τέθηκε θέμα ανάκτησης δεδομένων, αυτό εννοούσα btw

Χα, καλά έλεγα πιο πριν, όταν σου 'λεγα ότι τα λες "κάπως" (...κάπως "συνθηματικά"...).

Ή έρωτας παίζει, ή σου ήρθε το εκκαθαριστικό. Υποθέτω. 

Δημοσ.

περασαμε τα -αντα....δεν βλεπω καλα , δεν ακουω καλα.....

To 1o για τον "άλλο" δεν αναφερόταν σε εσένα, αλλά σε κάποια άλλη συζήτηση. No worriez

Δημοσ.

Χα, καλά έλεγα πιο πριν, όταν σου 'λεγα ότι τα λες "κάπως" (...κάπως "συνθηματικά"...).

Ή έρωτας παίζει, ή σου ήρθε το εκκαθαριστικό. Υποθέτω. 

ηρθε το γ.....νο!!!!

Δημοσ.

(...σταμάτα τουλάχιστον να του δίνεις "εξηγήσεις" του ανθρώπου...Πρέπει να τον έχεις καταμπερδέψει... :mrgreen: )

edit : ....νάτα-νάτα...Τώρα τα έκανα εγώ αχταρμά...Τον μπέρδεψα κι εγώ...Trujilo, στον άδικο πήγαινε το προηγούμενο...

(...και για να το ξεσκίσουμε και τελείως : "άλλος ασδασδασδάει, κι άλλος πληρώνει"...

Στον άδικο ο έρωτας - στον trujilo το εκκαθαριστικό...)

• Like 1
Δημοσ.

Το hard disk sentinel νομίζω μπορει να κάνει surface scan και reallocate . Αμα το τρέχεις συχνά μπορεί να εντοπίσει "weak sectors" και να τους μαζέψει πρίν γίνει το κακό και υπάρχει data loss. 

Δημοσ.

Το hard disk sentinel νομίζω μπορει να κάνει surface scan και reallocate . Αμα το τρέχεις συχνά μπορεί να εντοπίσει "weak sectors" και να τους μαζέψει πρίν γίνει το κακό και υπάρχει data loss. 

Χαχα, νάτονα!

Ήρθε & ο άλλος ένοχος!  :D

Δημοσ.

Sry αλλα τα διάβασα όλα τα ποστς . Ακόμα και τις πλακίτσες που κάνετε μεταξύ σας :P . Δεν νομίζω οτι είναι λάθος αυτό που λεω . Προτίνω να τρέχει σε εβδομαδιαία βάση το hard disk sentinel ετσι ώστε αμα κάποιο sector γίνει weak να το απομονώσει .

Δημοσ.

Πουλάκια μου! Τώρα που έγινα μονιμάς & σας έχω & τους 2 εδώ θα σας ταράξω στο καψώνι στραβάδια!  :D  :P

jk

Μια χαρά τα λες αδερφέ.

Δημοσ.

Οπότε στη περίπτωση αυτή, αν όντως υπάρχει καβάτζα:

α) Ο δίσκος σίγουρα δε θα αντικαταστήσει ποτέ τους παρόντες κατεστραμμένους τομείς

β) Οι επόμενοι προβληματικοί θα είναι δυνητικά αντικαταστάσιμοι.

Βασικά, αυτό που ρωτάω είναι αν έχει απομείνει καθόλου "καβάτζα" που λες ή όχι. Υπάρχει τρόπος να το δούμε;

Τα υπόλοιπα που γράφετε τα ξέρω.

Για να απαντήσω σε κάποια που αναφέρθηκαν, η εικόνα είναι όντως από HD Sentinel, το οποίο βγάζει health 0%.

Δεν υπάρχει θέμα ανάκτησης δεδομένων.

Δοκίμασα κάποια προγράμματα low level format, όμως καθυστερούν πολύ στο σημείο που έχει "χτυπήσει" ο δίσκος, οπότε μετά από λίγο φαίνεται να αποσυνδέεται από το USB. Εξάλλου δεν έχω φιλοδοξία να φτιάξουν αυτό το σημείο.

Τα άλλα δύο partition που έφτιαξα δεν δείχνουν σημάδια καθυστέρησης στη λειτουργία τους.

Δημοσ.

...αφού κρασάρουν τα  LLF προγράμματα, πιθανώς δεν έχει πολύ χαΐρι o δίσκος πάντως, έχε το υπ' όψη (είναι ενδεικτικό σοβαρής φυσικής ζημιάς στην επιφάνεια των platter, που συνήθως σημαίνει επικείμενη ολική κατάρρευση του μέσου).

Όσο βέβαια μπορέσεις να τον χρησιμοποιήσεις (με χρήση των 2 "άσπιλων" partition που έχεις φτιάξει), καλό θα είναι για 'σένα, αφού τον έχεις μόνο για μεταφορές.

Το bottomline είναι όπως σου είχα ήδη πει, κάνε τις αντιγραφές σου, έλεγχε τες (πριν σβύσεις τα αρχικά αρχεία), και όσο πάει. Να το ψάχνεις "πόσα τυχόν περιθώρια να έχει ακόμα θεωρητικά", δεν έχει τόσο νόημα, όσο η πράξη...(ΑΝ βεβαίως, δεν είναι η "θεωρία" που σε ενδιαφέρει, αλλά πρακτικά το πόσο να ελπίζεις να μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις). Γιατί, σε τέτοια κατάσταση, με (σοβαρό) ενδεχόμενο δηλαδή να κρασάρει ανά πάσα ώρα και στιγμή, οι όποιες "αναλύσεις" και "προβλέψεις" μπορούν να πάνε από τη μια στιγμή στην άλλη στον βρόντο...

* "health 0%" = τέλος καβάτζας πάντως...

Δημοσ.

Ok. Με ενδιαφέρει η θεωρία, γιατί πρώτον χρησιμεύει στο πως θα τον χειρίζομαι (χάνει λίγη πρακτικότητα η διαδικασία του copy+verify έναντι του cut).

Δεύτερον οδηγεί σε ένα ακόμη ερώτημα. Μπορεί να γίνει με κάποιον τρόπο διαγραφή του record μεταφορών των bad sectors σε spare space? Δηλαδή να αρχίσει από την αρχή η διαδικασία? Θα είχε νόημα στην περίπτωσή μου γιατί η υπόλοιπη επιφάνεια είναι σε καλή κατάσταση, οπότε θα έκανα ένα νεο surface scan μόνο στα "καλά" partition για εκ νέου ανίχνευση και θα έμενε "καβάτζα" αφού η κεφαλή δεν θα πήγαινε ξανά στα προβληματικά σημεία για να ασχοληθεί και να τα ανιχνεύσει ξανά. Χλωμό το κόβω, αφού οι διαδικασίες αυτές είναι στο firmware, αλλά δεν χάνω να ρωτήσω. Κάτι σαν ολικό factory reset δηλαδή. Ο δίσκος είναι Seagate παρεπιπτόντως.

Δημοσ.

Το "reset" που λες/θες, γίνεται μόνο σε "εργοστασιακό επίπεδο (-"περιβάλλον"/όπως θες πες το).

Όσο για το ότι "δεν είναι πρακτική" η "verification" τακτική, όντως δεν είναι (όχι όμως ότι είναι και τόσο ζόρι : οποιαδήποτε άλλα αρχεία απλά δεν θα ανοίγουν, ενώ media αρχεία, με 3 κλικ στην μπάρα του player, αρχή-μέση-τέλος, αρκούν για να βγάλεις ένα σχετικά ασφαλές συμπέρασμα για την κατάσταση του αντιγραμμένου αρχείου. Για "σοβαρά" πάντως αρχεία, όπως επαγγελματικής φύσεως, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν είναι να παίζεις κορωνογράμματα με τέτοιο δίσκο...), δεν παύει όμως να είναι -στο ξαναλέω- και η μόνη σχετικά σίγουρη...

Τα ακριβώς αποπάνω είναι "απλώς η άποψή μου" βεβαίως...

Δημοσ.

* "health 0%" = τέλος καβάτζας πάντως...

Για το τυπικό της ιστορίας αυτό δεν είναι σωστό.

maranax εγώ θα σου απαντήσω για μια ακόμα φορά αυτό που είπα & τις άλλες 2.

Κανείς δε μπορεί να σου πει με βεβαιότητα αν έχουν μείνει spare sectors στο δίσκο & πόσοι εκτός ίσως από το κατασκευαστή (και αυτός ακόμα μάλλον δε θα μπορούσε να αποφανθεί για το πλήθος τους).

Μείνε δλδ στην ουσία της υπόθεσης, το bottomline που αναφέρει από πάνω ο φίλος.

Δεύτερον οδηγεί σε ένα ακόμη ερώτημα. Μπορεί να γίνει με κάποιον τρόπο διαγραφή του record μεταφορών των bad sectors σε spare space? Δηλαδή να αρχίσει από την αρχή η διαδικασία? Θα είχε νόημα στην περίπτωσή μου γιατί η υπόλοιπη επιφάνεια είναι σε καλή κατάσταση, οπότε θα έκανα ένα νεο surface scan μόνο στα "καλά" partition για εκ νέου ανίχνευση και θα έμενε "καβάτζα" αφού η κεφαλή δεν θα πήγαινε ξανά στα προβληματικά σημεία για να ασχοληθεί και να τα ανιχνεύσει ξανά.

Και ναι και όχι:

Ναι μπορείς εικονικά/πλασματικά να μηδενίσεις τη καταγραφή των τιμών αυτών για τη διευκόλυνση σου ως προς την ενημέρωση νέων καταγραφών,

και όχι γιατί αυτό θα είναι για τα μάτια σου & μόνο: δε θα δημιουργηθεί νέα καβάτζα από το πουθενά.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το HDS γι'αυτό το λόγο, αλλά δυστυχώς όχι ανα partition (δλδ να ελέγχεις μόνο τα καλά partition).

Και πάλι όμως είναι μια καλή μέθοδος για να παρακολουθείς την από εδώ & πέρα πορεία του δίσκου.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι αλλάξεις το offset του αντικειμένου που θέλεις να παρακολουθείς (πχ να ρίξεις το reallocated sector count στο 0 ή το pending sector count στο 0). Το offline θα συνιστούσα να το αφήσεις ως έχει.

Έτσι θα βλέπεις πιο εύκολα την μετέπειτα εξέλιξη των τιμών αυτών.

Παράλληλα θα ανεβεί & η υγεία του δίσκου, γι'αυτό μη ξεχνάς πως η νέα εικόνα δε θα αντικατοπτρίζει τη πραγματική κατάσταση του δίσκου.

Ανα πάσα στιγμή μπορείς να επαναφέρεις τις τιμές αυτές στις κανονικές.

...ενώ media αρχεία, με 3 κλικ στην μπάρα του player, αρχή-μέση-τέλος, αρκούν για να βγάλεις ένα σχετικά ασφαλές συμπέρασμα για την κατάσταση του αντιγραμμένου αρχείου.

Να διευκρινίσω εδώ πως δυστυχώς πολλά media αρχεία, ιδίως μεγάλου μεγέθους, μπορούν να παίξουν ακόμα και αν είναι ατελή.

Και να μη σου δείξουν καν πως έχουν κάποιο glitch με μερικά κλικ.

Οπότε προσοχή & εδώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...