maranx Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Πως έχει η ιστορία. Έχω έναν 2.5άρη σκληρό που τον χρησιμοποιώ μόνο για μεταφορά αρχείων, όχι για αποθήκευση. Δηλαδή δεν αφήνω αρχεία επάνω του. Αυτός έπεσε εν λειτουργία. Αναμενόμενο να γίνει κάποια στιγμή μετά από 4+ χρόνια λειτουργίας. Απο την πτώση δημιουργήθηκαν αρκετά bad sectors, τα οποία και κατάφερα και απομόνωσα σε unallocated space. Ο υπόλοιπος χώρος είναι σε δύο partition που μέχρι στιγμής φαίνεται να δουλεύουν καλά και διαφορα surface tests, όπως και η εντολή chkdsk /b που δοκίμασα μου τα βγάζουν με 0 bad sectors. To SMART δείχνει τα εξής: http://i.imgur.com/pVkXOWj.jpg Εγώ από αυτό καταλαβαίνω ότι ο σκληρός έχει κάνει reallocation στο spare χώρο του μόνο έναν BS από τους 36 που θα μπορούσε, αν και έχει ανιχνευσει αρκετούς παραπάνω. Ή μήπως το διαβάζω λάθος; Το ερώτημά μου είναι το εξής: Έστω ότι συνεχίζω να τον χρησιμοποιώ και την παλέυει. Όταν μετά από κάποιον καιρό δημιουργηθεί κάποιο νέο BS στα δύο αυτά partitions πχ λόγω φθορά υλικού επιφανείας, τότε το firmware του θα μετακινήσει το νέο BS στον spare χώρο ή προτεραιότητα έχουν αυτοί που τους ονομάζει τώρα ως pending (και είναι απομονωμένοι εκτός των partition); Το ξέρω ότι το πιο σωστό είναι να τον πετάξω, αλλά ο χώρος που μένει είναι υπερ-αρκετός για τη δουλειά που θέλω. Οπότε απαντήσεις του στυλ "πάρε άλλον" δεν με βοηθάνε. Απλώς θέλω να ξέρω αν θα έχω αυτό το μικρό περιθώριο ασφάλειας που δίνει η λειτουργία του BS reallocation ή όχι.
άδικος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Η κατάσταση έχει ως εξής: Στον δίσκο έχουν διορθωθεί 2171 προβληματικοί τομείς. Απομένουν άλλοι 143 κατεστραμμένοι τομείς οι οποίοι στο σύνολο τους δεν πρόκειται να διορθωθούν ποτέ. Στο μέλλον ίσως δε θα μπορέσει να γίνει reallocation σε εκ νέου κατεστραμμένους τομείς, αλλά δεν είναι απόλυτα βέβαιο. Πόσο δείχνει την υγεία του δίσκου για την ιστορία; 0%; Επεξ/σία 8 Δεκεμβρίου 2013 από άδικος
washcloud Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Άλλο πάντως θέλει να καταλάβει ο maranx : αν θα μπορεί (για όσο ακόμα θα μπορεί) να χρησιμοποιεί τα δυο "καθαρά" partition που έχει, ή αν θα..."μαγαριστούν" και αυτά, ή "μπορεί να ελπίζει ότι προτεραιότητα στο realocation θα έχουν οι pending sectors (oι οποίοι μάλλον θεωρεί ότι είναι μέρος του unallocated space);". NOMIZΩ πάντως ότι γενικά παίζει να έχει λίγο μπερδεμένες τις έννοιες που αναφέρει. Κι εκτός αυτού, maranx, όπως είπες ο ίδιος, το θέμα είναι ότι στην ουσία δεν μπορείς πλέον να του έχεις εμπιστοσύνη του δίσκου. Από την άλλη, πόσο μάλλον που δεν τον έχεις για αποθήκευση, δεν βλέπω γιατί να μην συνεχίσεις να τον χρησιμοποιείς μέχρι να δεις ότι η μεταφορά αρχείων για την οποία τον χρησιμοποιείς, γίνεται προβληματική. Αρκεί βέβαια να μην κάνεις αποκοπές αλλά αντιγραφές, και, ε, να ψιλοτσεκάρεις τα αντιγραμμένα αρχεία (αν είναι βίντεο, ένα γρήγορο scrolling με 3-4 κλικ στον player μέχρι το τέλος του αρχείου αρκούν). Όπως και να 'χει, αν είναι ο δίσκος να αντικαταστήσει sectors από την καβάτζα, δεν νομίζω να έχει κάποια προτεραιότητα στις "κατηγορίες" (τους pending που θα προτιμούσες να μην αντικατασταθούν ή τους νέους εκτός των "καθαρών" partition). Όποτε κάνει μόνος του και αυτομάτως αυτή τη διαδιασία (της οποίας τα χρονικά κριτήρια έναρξής δεν τα γνωρίζω), ό,τι βρει στην επιφάνεια των paltter που να του ξυνίζει, φαντάζομαι ότι θα το αντικαταστήσει. Δοθέντος ότι υπάρχει ακόμη καβάτζα sectors. Που στην περίπτωση αυτού του δίσκου σου πολύ αμφιβάλλω και είναι αυτό που πρέπει να κρατήσεις από τα παραπάνω.
άδικος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Άλλο πάντως θέλει να καταλάβει ο maranx : αν θα μπορεί (για όσο ακόμα θα μπορεί) να χρησιμοποιεί τα δυο "καθαρά" partition που έχει, ή αν θα..."μαγαριστούν" και αυτά, ή "μπορεί να ελπίζει ότι προτεραιότητα στο realocation θα έχουν οι pending sectors (oι οποίοι μάλλον θεωρεί ότι είναι μέρος του unallocated space);". Μα αυτό ακριβώς απαντάω: Στο μέλλον ίσως δε θα μπορέσει να γίνει reallocation σε εκ νέου κατεστραμμένους τομείς, αλλά δεν είναι απόλυτα βέβαιο. Πήρε αυτό που ζήτησε: Μια αριθμητική ανάλυση & μια αξιολόγηση (η οποία δε μπορεί να είναι ξεκάθαρη δυστυχώς). (oι οποίοι μάλλον θεωρεί ότι είναι μέρος του unallocated space);". Γιατί θεωρεί; Για να το λέει όντως θα τους έχει απομονώσει σε κάποιο unallocated space. Οπότε στη περίπτωση αυτή, αν όντως υπάρχει καβάτζα: α) Ο δίσκος σίγουρα δε θα αντικαταστήσει ποτέ τους παρόντες κατεστραμμένους τομείς β) Οι επόμενοι προβληματικοί θα είναι δυνητικά αντικαταστάσιμοι.
washcloud Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 ...εννοούσα ότι έτσι όπως του απάντησες, πιθανολογώ ότι δεν είδε απάντηση έτσι όπως την ήθελε (γι' αυτό είπα "άλλο θέλει να καταλάβει"). Το "μάλλον θεωρεί" διότι (εννοείται) ότι δεν ξέρω τί ακριβώς έχει "απομονώσει"...
άδικος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Απ'ότι λέει τη περιοχή που περιλαμβάνει τους offline sectors σε ένα ξεχωριστό unallocated χώρο. Νομίζω κάτι που ενίοτε & εσύ το προτείνεις σε περιπτώσεις ανάγκης. γιατί σκάλωσες;
washcloud Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Ναι βρε, κατάλαβα τί έχει κάνει... "Άλλο" εννοώ, αλλά μάλλον δεν είμαι σε φόρμα σήμερα, για να το κάνω ακριβώς καταννοητό...
trujillo2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 θα προτεινα την χρηση του hdd regenerator . προσωπικα με εχει σωσει απο την αποψη οτι μπορεσα να σωσω τα αρχεια του σκληρου μου πριν ''πεθανει'' τελειως
washcloud Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Το ΗDDR έχει κι αυτό το χρησιμότητά του ενίοτε, κυρίως όμως για καταστάσεις όπως αυτή που ανέφερες : να δώσει μια δυνατότητα παραπάνω σε κάποιον που προσπαθεί να σώσει δεδομένα. Ο maranx πάντως αυτό που θέλει είναι "αξιοπιστία" από τον συγκεκριμένο δίσκο, για να μπορέσει να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά που έκανε με αυτόν. Το θέμα είναι όμως σε τί ακριβώς φάση βρίσκεται ο εν λόγω δίσκος : αν είναι σε διαδικασία κατάρρευσης (έστω και αργής), κανένα πρόγραμμα δεν θα μπορέσει να τον σώσει...
trujillo2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 σωστα απλα να μπορεσει εστω να σωσει τα αρχεια του.φιλε TS εχεις το hard disk sentinel προκειμενου να δουμε ποσο health εχει ο δισκος?
washcloud Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 ...τί έγινε με 'σένα τελευταία 8μπαλε; Μπήκες μονιμάς στον στρατό; Φυλακές μοιράζεις, "άκυρα" δίνεις... :ρ
trujillo2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 false alarm trujillo2008! As you were... ????
άδικος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 ε, αφού δε διαβάζουν ολόκληρο το νήμα για να μη χρειαστεί να λέμε τα ίδια & τα ίδια Ο άλλος είδες πόσταρε "τρέξε το hds για να δεις τι θα πει" όταν τόσες μέρες αυτό λέμε στο λάμπη. Εδώ trujillo δεν τέθηκε θέμα ανάκτησης δεδομένων, αυτό εννοούσα btw
trujillo2008 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2013 ε, αφού δε διαβάζουν ολόκληρο το νήμα για να μη χρειαστεί να λέμε τα ίδια & τα ίδια Ο άλλος είδες πόσταρε "τρέξε το hds για να δεις τι θα πει" όταν τόσες μέρες αυτό λέμε στο λάμπη. Εδώ trujillo δεν τέθηκε θέμα ανάκτησης δεδομένων, αυτό εννοούσα btw περασαμε τα -αντα....δεν βλεπω καλα , δεν ακουω καλα.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα