Προς το περιεχόμενο

No Man's Sky

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οταν το παιχνιδι κοστολογειται οσο κοστολογουνται AAA τιτλοι,σαν τετοιο θα κριθει. Το να εχεις το ελαφρυντικο οτι ειναι 10 ατομα team,αλλα να στο χρεωνουν 60 ειναι το λιγοτερο απαραδεκτο.

Ευχομαι να πατωσει οσο δεν παει,ακομα και τα μισα sales που υπολογιζαν να κανουν,παλι κερδος θα βγαλουν για να καταλαβετε.

Οταν πεσει η τιμη στα ταρταρα και μετα απο αρκετα patches ΙΣΩΣ να το σκεφτω

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά tbh το ότι είναι indie με 10+ άτομα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία στην τελική γιατί άμα ήταν άψογο port με μπόλικο content και multi λίγοι θα παραπονιόντουσαν για τα 60 εύρα, φυσικά θα μου πεις το W3 είχε 40 euro αρχική τιμή αλλα αυτό είναι περιπτοσαρα.

Δημοσ.

Μετά το hype train ανεβήκαμε στο hate train. Τυπικοί millennial gamers.

Το παιχνίδι έχει θέμα, δεν άξιζε τα 60 ευρώ στην κατάσταση που είναι αλλά όχι και 10 είπαμε. Σαν launch είναι ότι έχουμε πλέον συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, bugs, προβλήματα που απλά περιμένουμε patch για να στρώσουν. Overall 22 ώρες μέχρι στιγμής έχω παίξει και είναι αρκετά chill out φάση, θα μπορούσα να πω και άλλα προβλήματα αλλά θα ήταν σαν να έβαζα βενζίνη στην φωτιά οπότε γι'αυτό δεν λέω.

Λίγα tips όμως:

Αν θέλετε περισσότερα slots στο Exosuit να κάνετε search στα Signal Scanners (με το πορτοκαλί που βγάζουν από πάνω τους) που βάζετε το Bypass Chip, για SHELTERS και να πηγαίνετε στα Drop Pod. Σε κάθε ένα Drop Pod θα μπορείτε να δίνετε κάποιο τίμημα (κάθε φορά και περισσότερο εγώ τώρα είμαι στα 150-160Κ units) για να βάζετε ένα extra slot στο Exosuit.

Επίσης αν θέλετε καλύτερο πλοίο να κάνετε search στο προαναφερθέν για TRANSMISSION και να ψάχνετε για Transmission Tower να κάνετε σωστά το puzzle για να βρίσκετε crashed ship. Κάθε φορά θα βρίσκετε πλοίο με +1 cargo slots (μπορεί και +2 αλλά σπάνιο, εγώ δεν το έχω δει ποτέ) από το δικό σας. Repeat μέχρι να έχετε κανά 40άρι, αλλά προσοχή μην κάνετε τα πάντα repair γιατί δεν θα έχετε πράγματα και επίσης να κάνετε transfer τα πράγματα από το προηγούμενο πλοίο στο καινούριο.

Τέλος κάτι που βρήκα online:

Yellow Stars/Class G

These are the default star systems you can travel to from the start of the game. Mostly basic resources can be be found on the planets present within them, and a lot of the planets are barren.

Red Stars/Class K

You need a warp reactor sigma upgrade to travel to these stars. Planets will have slightly rarer resources on them, and more planets will be habited with fauna and flora.

Green Stars/Class E

You need warp reactor tau upgrade to have the ability to travel to these systems. They contain even rarer resources and even more planets will be tropical/lush.

Blue Stars/Class B

You need a warp reactor theta upgrade to travel to these systems. Planets will have a chance of having even the rarest resources on them, and a higher chance of being lush with plentiful plant and animal life.

Pro Tip: Βάλτε το να παίζει στο background όσο ταξιδεύετε

• Like 5
Δημοσ.

Παιδια το game εχει καθολου ιστορια η ειναι καθαρα exploration/crafting χωρις καθολου ιστορια σαν το Minecraft? Φαινεται ενδιαφερον παιχνιδι αλλα εαν δεν εχει απολυτως καθολου ιστορια/αποστολες κτλ μου φαινεται θα το βαρεθω γιατι δεν ειμαι fan των sandbox games που δεν εχουν απολυτως κανενα σκοπο.

Δημοσ.

Παιδια το game εχει καθολου ιστορια η ειναι καθαρα exploration/crafting χωρις καθολου ιστορια σαν το Minecraft? Φαινεται ενδιαφερον παιχνιδι αλλα εαν δεν εχει απολυτως καθολου ιστορια/αποστολες κτλ μου φαινεται θα το βαρεθω γιατι δεν ειμαι fan των sandbox games που δεν εχουν απολυτως κανενα σκοπο.

Διάβασε τα προηγούμενα post :P

Δημοσ.

Μετά το hype train ανεβήκαμε στο hate train. Τυπικοί millennial gamers.

Για το hype και τις όποιες συνέπειές του αποκλειστική ευθύνη φέρει αυτός που κάνει το marketing.

Αυτό ισχύει τόσο για το gaming όσο και για κάθε άλλο καταναλωτικό προϊόν.

Δεν φταίνε οι gamers (καινούργιοι ή παλιοί). Πάνω από όλα είναι πελάτες και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται από τις εταιρίες, είτε αυτές είναι indie είτε πολυεθνικές. Οι προσδοκίες που τους διαμορφώνεις θα καθορίσουν την τελική ποιότητα του προϊόντος σου.

Όπου ποιότητα = Το πόσο καλά ικανοποίησε το προϊόν σου τις προσδοκίες των πελατών σου  (Διοίκηση Ολικής Ποιότητας).

Οι προσδοκίες διαμορφώνονται από: Διαφήμιση, τιμή, κριτικές, προσωπική εμπειρία, φίλους, σύγκριση με άλλα παρεμφερή προϊόντα.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ όπως προανέφερα απολαμβάνω το παιχνίδι και μου αρέσει πολύ! 

Τώρα Hype ή Hate τα ακούω βερεσέ. 

Μέχρι τώρα ανταποκρίνεται στισ προσδοκίες μου.

Όσο για την ιστορία ναί, έχει και αρκετή μάλιστα αφού κάθε πολιτισμός έχει την δική του (πέρα απο την γενική).

Απο τα Ruins την μαθείνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Για να αντιμετωπίζονται σαν πελάτες και όχι σαν κουτορνίθια θα πρέπει να συμπεριφέρονται λοιπόν σαν ενήλικες σκεπτόμενοι άνθρωποι και όχι σαν 5 χρονα που βλέπουν μια διαφήμιση (E3 Trailer) και τραβάνε το πατζάκι του μπαμπά τους "πάρ'το μουυυυυυ" φάση.

Εννοείται ότι πρέπει να έχουμε απαιτήσεις όταν πληρώνουμε για κάτι, δεν μας κάνουν την χάρη το πληρώσαμε. Είμαστε καταναλωτές, δεν με νοιάζει αν ήταν 5-10-100 οι developers του παιχνιδιού, δεν με νοιάζει αν είναι Indie ή AAA, δεν με νοιάζει αν έπαθαν εγκεφαλικό οι μισοί Devs και δεν βγήκε η δουλειά κλπ κλπ. Με νοιάζει από την στιγμή που έδωσα το αντίτιμό μου να δώσουν και αυτοί το προϊόν στην κατάσταση που υποσχέθηκαν.

Αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι αν δεν είναι όπως το είχαμε στο μυαλό μας, να το θάβουμε στα τάρταρα. Σε αυτό φταίνε οι gamers στο ότι συμπεριφέρονται σαν 5 χρονα που αν δεν γίνει αυτό που θέλουν ή αν δεν πάρουν το Playmobil που θέλουν αλλά πάρουν κάποιο άλλο, το πετάνε και λένε ότι είναι σκουπίδι.

Ε όχι, δεν φταίει ΚΑΜΙΑ εταιρίας το μαρκετινγκ, όσοι το χάβουν καλά να πάθουν όπως και δεν φταίει η τράπεζα αν εσύ την δεις οικονομολόγος και πας να πάρεις 300.000 ευρώ δάνειο και μετά δεν μπορείς να το πληρώσεις και στο πάρει το σπίτι η τράπεζα. Όλοι είναι άξιοι της μοίρας τους και δεν λυπάμαι κανένα, ούτε dev ούτε gamer.

Εγώ το παιχνίδι το πήρα αφού είδα πως είναι, και έχοντας normal expectations και όχι τα Ε3 που είχαν άλλοι ΑΦΟΥ είδαν το PS4 launch. Απογοητεύει σε κάποια σημεία; Ναι. Είναι για πέταμα; Σίγουρα πως όχι. Είναι το πρώτο παιχνίδι ή το τελευταίο που δεν είναι όπως το έχουμε στο μυαλό μας; Όχι. Φταίει η εταιρία που μας έκανε να το έχουμε έτσι στο μυαλό μας; Ναι. Φταίμε όμως και εμείς που δεν σκεφτόμαστε την πραγματικότητα και ζαλιζόμαστε από flashy πραγματάκια και χρωματάκια και υποσχέσεις; Ναι.

Όπως και να έχει, αν κάποιος το πάρει με expectations που θα είναι down to earth και αφού δει 5-10 gameplays δεν θα τον χαλάσει. Η τιμή μπορεί αλλά εφόσον δεν θα πληρώσεις DLC παλεύεται.

Το Atlas quest ήταν ολίγον τι απογοητευτικό όμως, τώρα δρόμο για το center of the galaxy να δούμε τι έχει. 

Όπως και να έχει, το παιχνίδι είναι αρκετά fun to play και αυτό θα συνεχίζω να κάνω. metacritic & steam reviews σε Hyped παιχνίδια είναι για πέταμα άλλωστε οπότε καλύτερα δείτε βίντεο και σταματήστε να επαναλαμβάνετε απόψεις άλλων από το reddit ή το /v/ κλπ

• Like 2
Δημοσ.
Όσο για την ιστορία ναί, έχει και αρκετή μάλιστα αφού κάθε πολιτισμός έχει την δική του (πέρα απο την γενική).

Απο τα Ruins την μαθείνεις.

That's lore buddy, όχι story/storyline ;)

Δημοσ.

Δεν έιναι για σένα φίλε μου. Θα βαρεθείς στην μια ώρα. Κράτα μαρούλι.

Όπως και να έχει, αν κάποιος το πάρει με expectations που θα είναι down to earth και αφού δει 5-10 gameplays δεν θα τον χαλάσει. Η τιμή μπορεί αλλά εφόσον δεν θα πληρώσεις DLC παλεύεται.

Καλά για αυτό μην πάρεις το μεγάλο καλάθι για οικογενιακό πικνικ. Δεν είναι καθόλου φερέγγυοι.

Και εγώ για atlas παω τώρα.

Δημοσ.
Ε όχι, δεν φταίει ΚΑΜΙΑ εταιρίας το μαρκετινγκ, όσοι το χάβουν καλά να πάθουν όπως και δεν φταίει η τράπεζα αν εσύ την δεις οικονομολόγος και πας να πάρεις 300.000 ευρώ δάνειο και μετά δεν μπορείς να το πληρώσεις και στο πάρει το σπίτι η τράπεζα. Όλοι είναι άξιοι της μοίρας τους και δεν λυπάμαι κανένα, ούτε dev ούτε gamer.

Dude no offence αλλα ότι νάνε σύγκριση και αυτό γιατί υπογράφεις συμβόλαιο....όταν σου λέει επίσημα έχει multi και στο τέλος δεν έχει φταίω εγώ που το έχαψα?! :D lol, επίσης το false advertising είναι παράνομο σε πολλές χώρες και πέφτουν τρελες μηνύσεις.

Δημοσ.

Dude no offence αλλα ότι νάνε σύγκριση και αυτό γιατί υπογράφεις συμβόλαιο....όταν σου λέει επίσημα έχει multi και στο τέλος δεν έχει φταίω εγώ που το έχαψα?! :D lol, επίσης το false advertising είναι παράνομο σε πολλές χώρες και πέφτουν τρελες μηνύσεις.

Κάθε συναλλαγή είναι ένα συμβόλαιο, τα συμβόλαια δεν είναι μόνο τα γραπτά (εμπορικό δίκαιο), οπότε και η αγορά είναι ένα συμβόλαιο, αγοράζω ένα προϊόν και σου δίνω το αντίτιμο που όρισες εσύ (ελεύθερη αγορά).

Είπα εγώ πως δεν είναι false advertising; Δεν έχεις διαβάσει προηγούμενά μου ποστ που τα έλεγα αυτά; Δεν έχετε καταλάβει ότι χρησιμοποιούν διγλωσσία λένε ψέματα χωρίς να μπορείς να κινηθείς νομικά απέναντί τους. Και είμαι σίγουρος ότι για όλα αυτά κρύβεται η Sony από πίσω, μας έχει συνηθίσει σε *** έτσι και αλλιώς.

Γενικά, όταν σταματήσει ο κόσμος να περιμένει την κότα με τα χρυσά αυγά και όταν ακούει 18 quintillion planets να μην υγραίνει το βρακάκι του, τότε μπορεί να έχει και πιο νορμάλ προσδοκίες.

Εγώ όμως μιλάω γενικά για το παιχνίδι σαν παιχνίδι, που δεν είναι άσχημο. Το marketing της Sony τα έκανε όλα αυτά και ο Murray που έλεγε τις παπάτζες του μπορεί να τον υποχρέωσαν να τις πει (δεν τον δικαιολογώ). Γενικά πιστεύω ότι η Sony φταίει για την παραπληροφόρηση, false advertising κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Για να αντιμετωπίζονται σαν πελάτες και όχι σαν κουτορνίθια θα πρέπει να συμπεριφέρονται λοιπόν σαν ενήλικες σκεπτόμενοι άνθρωποι και όχι σαν 5 χρονα που βλέπουν μια διαφήμιση (E3 Trailer) και τραβάνε το πατζάκι του μπαμπά τους "πάρ'το μουυυυυυ" φάση.

Εννοείται ότι πρέπει να έχουμε απαιτήσεις όταν πληρώνουμε για κάτι, δεν μας κάνουν την χάρη το πληρώσαμε. Είμαστε καταναλωτές, δεν με νοιάζει αν ήταν 5-10-100 οι developers του παιχνιδιού, δεν με νοιάζει αν είναι Indie ή AAA, δεν με νοιάζει αν έπαθαν εγκεφαλικό οι μισοί Devs και δεν βγήκε η δουλειά κλπ κλπ. Με νοιάζει από την στιγμή που έδωσα το αντίτιμό μου να δώσουν και αυτοί το προϊόν στην κατάσταση που υποσχέθηκαν.

Αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι αν δεν είναι όπως το είχαμε στο μυαλό μας, να το θάβουμε στα τάρταρα. Σε αυτό φταίνε οι gamers στο ότι συμπεριφέρονται σαν 5 χρονα που αν δεν γίνει αυτό που θέλουν ή αν δεν πάρουν το Playmobil που θέλουν αλλά πάρουν κάποιο άλλο, το πετάνε και λένε ότι είναι σκουπίδι.

Εγώ το παιχνίδι το πήρα αφού είδα πως είναι, και έχοντας normal expectations και όχι τα Ε3 που είχαν άλλοι ΑΦΟΥ είδαν το PS4 launch. Απογοητεύει σε κάποια σημεία; Ναι. Είναι για πέταμα; Σίγουρα πως όχι. Είναι το πρώτο παιχνίδι ή το τελευταίο που δεν είναι όπως το έχουμε στο μυαλό μας; Όχι. Φταίει η εταιρία που μας έκανε να το έχουμε έτσι στο μυαλό μας; Ναι. Φταίμε όμως και εμείς που δεν σκεφτόμαστε την πραγματικότητα και ζαλιζόμαστε από flashy πραγματάκια και χρωματάκια και υποσχέσεις; Ναι.

Το Atlas quest ήταν ολίγον τι απογοητευτικό όμως, τώρα δρόμο για το center of the galaxy να δούμε τι έχει. 

Όπως και να έχει, το παιχνίδι είναι αρκετά fun to play και αυτό θα συνεχίζω να κάνω. metacritic & steam reviews σε Hyped παιχνίδια είναι για πέταμα άλλωστε οπότε καλύτερα δείτε βίντεο και σταματήστε να επαναλαμβάνετε απόψεις άλλων από το reddit ή το /v/ κλπ

Ρε φίλε σε παραδέχομαι, πολύ σωστός.

απο τώρα center of the galaxy? δεν έχεις δεί ακόμα τίποτα, στον 1ο γαλαξία είμαι ακόμα, αν δεν μάθω τι έγινε με την φυλή (Vy'keen) και τα Sentinels δεν φεύγω. :)

• Like 1
Δημοσ.

Αφού το καταλαβαίνεις και εσύ ότι το μαρκετινγκ έκανε τη ζημιά, γιατί φταίς τους gamers?

Αυτοί είναι οι gamers, αυτοί είναι οι υποψήφιοι πελάτες σου. Με όλα τα καλά και όλα τα κακά τους. Τα δικά τους λεφτά θές. Αν δεν καταλαβαίνεις τη ψυχολογία των πελατών σου και βοηθάς να ανέβει το hype σε επίπεδα δυσθεώρητα, αγνοώντας τα επακόλουθα, τότε τα ήθελες και τα έπαθες.

Ποτέ δεν μπορείς να φταίς τον πελάτη. Αν ο πελάτης είναι δυσαρεστημένος, κάτι στραβό έκανες εσύ και όχι το ανάποδο.

PS: Προσωπικά ξέρω πολύ καλά τί εμπειρία προσφέρει το NMS. Στο Noctis είχα ρίξει άπειρες ώρες. Το NMS είναι το Noctis 2016. Όταν πέσει στην τιμή που πρέπει, και η οποία είναι τα 20 ευρώ μάξιμουμ (το Noctis ήταν free) ίσως να το αγοράσω.

Βέβαια το αρνητικό backlash είναι τόσο δυνατό που δεν θα εκπλαγώ αν το βρούμε στον χρόνο σε προσφορά σε κάνα Bundle.....

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...