Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να κανω ελεγχο ενα στρινγ και να ψαχνω μη αλφαριθμητικους χαρακτηρες δηλαδη αν εχω ενα string με λενε νικο) θελω να μπορω να βαλω ενα ποιντερ στο μ να εκτυπωσω με μετα να παραλειψω το κενο να μπει το ποιντερ στο λ και να εκτυπωσω την επομενη λεξη κτλ...δεν μπορω να καταλαβω πως μπορω να το κανω εχετε κανα tip?

Δημοσ.

Ποστάρισε τον κώδικα που έχεις γράψει μέχρι τώρα (όμορφα στοιχισμένο, με καλά ονόματα μεταβλητών και με σχόλια) και πες μας σε ποιο ακριβώς σημείο έχεις κολλήσει, να σε βοηθήσουμε.

ΥΓ. Η strtok() δεν είναι πολύ καλή επιλογή κατά τη γνώμη μου, γιατί πρέπει να τις περάσεις manually όλους τους χαρακτήρες που θέλεις να αγνοεί.

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ

Ποστάρισε τον κώδικα που έχεις γράψει μέχρι τώρα (όμορφα στοιχισμένο, με καλά ονόματα μεταβλητών και με σχόλια) και πες μας σε ποιο ακριβώς σημείο έχεις κολλήσει, να σε βοηθήσουμε.

ΥΓ. Η strtok() δεν είναι πολύ καλή επιλογή κατά τη γνώμη μου, γιατί πρέπει να τις περάσεις manually όλους τους χαρακτήρες που θέλεις να αγνοεί.

φιλε ευχαριστω αλλα το εψαξα αρκετα και μετα απο πολυ ωρα και με την βοηθεια του αλλου φιλου(τετοιο εψαχνα)το ελυσα..ευχαριστω πολυ!!

Δημοσ.

Παρακαλώ, αλλά πως ψάχνεις με την strtok() τους μη αλφαριθμητικούς χαρακτήρες που αναφέρεις στο 1ο σου ποστ;

ενδιαφερομουν κυριως για το κενο...και για καποιους συγκεκριμενους..οχι γενικα για ολους

Δημοσ.

Α, οκ τότε!

Εάν πάντως το μόνο που ζητά η άσκηση είναι η εκτύπωση μονάχα αλφαριθμητικών, είναι πιο efficient να γίνει με χρήση συναρτήσεων από την <ctype.h>

...
	char *str = "Me lene Niko,   giortazw stis 6 Dekembrioy!!!!      To nickname moy einai (Nick187).";
	bool isNextWord = false;

for (char *cp=str; *cp && '\n' != *cp && EOF != *cp; cp++)
	{
	    if ( isalpha(*cp) || isdigit(*cp) ) {
		putchar( *cp );
		isNextWord = false;
	    }
	    else if ( !isNextWord ) {
		putchar('\n');
		isNextWord = true;
	    }
	}

* Επίτηδες δεν έβαλα σχόλια, να μην είναι τελείως στο πιάτο (αν και είναι ήδη, ποντάρω στο ότι δεν είσαι εξοικειωμένος με δείκτες ακόμα... αν είσαι, χαλάλι σου :P). Μπορεί επίσης να μου έχει ξεφύγει κάνα test-case.

Δημοσ.

Α, οκ τότε!

Εάν πάντως το μόνο που ζητά η άσκηση είναι η εκτύπωση μονάχα αλφαριθμητικών, είναι πιο efficient να γίνει με χρήση συναρτήσεων από την <ctype.h>

...
	char *str = "Me lene Niko,   giortazw stis 6 Dekembrioy!!!!      To nickname moy einai (Nick187).";
	bool isNextWord = false;

for (char *cp=str; *cp && '\n' != *cp && EOF != *cp; cp++)
	{
	    if ( isalpha(*cp) || isdigit(*cp) ) {
		putchar( *cp );
		isNextWord = false;
	    }
	    else if ( !isNextWord ) {
		putchar('\n');
		isNextWord = true;
	    }
	}

* Επίτηδες δεν έβαλα σχόλια, να μην είναι τελείως στο πιάτο (αν και είναι ήδη, ποντάρω στο ότι δεν είσαι εξοικειωμένος με δείκτες ακόμα... αν είσαι, χαλάλι σου :P). Μπορεί επίσης να μου έχει ξεφύγει κάνα test-case.

οχι οντως δεν ειμαι..τωρα τα ψαχνω αν και νομιζω οτι τωρα εχω καταλαβει καποια...βεβαια μου πηρε λιγο χρονο αλλα ενταξει κουτσα στραβα...ευχαριστω πολυ ! :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...