Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eπίσης με το να μεταφερει τις εφαρμογες από το OS σε apps λύνει σε ένα βαθμο και το χρόνιο πρόβλημα του fragmentation που υπάρχει.

Μην τα θέλουμε όλα δικά μας.

• Like 2
Δημοσ.

Πάντως στο δικό μου έχω αντικαταστήσει τα πάντα (τουλάχιστον από αυτά που χρησιμοποιώ). Μόνο για το Maps δεν έχω βρει κάποια καλή εναλλακτική πέρα από GPS apps.

Και εμένα δεν μου αρέσει αυτό που κάνει, αλλά το νερό έχει μπει στο αυλάκι. H AOSP ζει και βασιλεύει για καιρό ακόμα.

Πάντως το δίπολο (Android - iOS) δεν μου αρέσει. Ελπίζω να μπει δυναμικά και τρίτος παίκτης κατά προτίμηση open source. Προς το παρόν το μόνο που φαίνεται στον ορίζοντα είναι το Windows OS.

Δημοσ.

το πρώτο πράγμα που κάνω όταν παίρνω μια android συσκευή (η το φέρνει καποιος φίλος για φταίξιμο κλπ) είναι να κάνω root και αφαίρεση όλων τον εφαρμογών της google πλην του playstore και του google framework........... και block/disable το google services

Δημοσ.

1) Root your android phone and uninstall everything that is unuseful for you. Play store has plenty of apps for every use. 

2) Try the Blackberry OS 10 

oh-my-god.jpg

[πεθαίνω με τα αγγλικά xD ]

Πέρα απ' την πλάκα, συμφωνώ στο 1. 

Δημοσ.

Ενα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την μετάβαση της google από τα διάφορα AOSP στα δικά της app και τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του android

http://arstechnica.com/gadgets/2013/10/googles-iron-grip-on-android-controlling-open-source-by-any-means-necessary/

Χαζά πράγματα γράφει, π.χ. ότι σταματάει η Google την ανάπτυξη AOSP gallery, email, whatever εφαρμογών, αλλά όχι ότι υπάρχουν εκατοντάδες εναλλακτικές μερικά κλικ μακρυά. Πέντε εφαρμογές κυριολεκτικά, το Gmail, maps, YouTube, Google Search και play store δε γίνεται να αφεθούν στον καθένα να τις κάνει ότι θέλει. Το μόνο σοβαρό που διάβασα είναι ότι υποχρεώνει τους συνεργαζόμενους κατασκευαστές να μη βοηθούν στο fragmentation της πλατφόρμας το οποίο είναι μονοπωλειακή τακτική, αλλά.. και ούτε αυτό το αναφέρει, πολύ αναγκαίο για να μη γίνει το απόλυτο μπάχαλο. Και πάλι δεν είναι αναγκαίο αν δεν θέλουν να συνεργαστούν με τη Google. Διάβασα μέχρι τα 3/5 και κουράστηκα.

Να γράψω κάτι πιο σοβαρό. Φαίνεται ότι προσπαθούν να σπρώξουν Google + και hangouts, μια με τα σχόλια του YouTube και μια με αυτό. Το μόνο που τους λείπει για να γίνουν η απόλυτη ιντερνετική αυτοκρατορία είναι να γίνουν σοβαρός ανταγωνιστής του Facebook. Και, ότι η Google προβάλλει τις υπηρεσίες της και προχωρεί σε ενοποίησή τους, δεν αποκλείεται να δούμε Google σουίτα στο μέλλον.

• Like 1
Δημοσ.

Ενα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την μετάβαση της google από τα διάφορα AOSP στα δικά της app και τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του android

http://arstechnica.com/gadgets/2013/10/googles-iron-grip-on-android-controlling-open-source-by-any-means-necessary/

α μπραβο. πρεπει ολοι να το διαβασουν αυτο πριν αρχισουν να διαλεγουν στρατοπεδα και να συμμετεχουν σε ανουσιους fanboy πολεμους 

παρτε το χαμπαρι, οσο εσεις τσακωνεστε, το Internet θα καταληξει τσιφλικι των Google,Microsoft και Apple, με τις κυβερνησεις των κρατων απο πισω.

• Like 2
Δημοσ.

Μου αρέσει που μερικοί λένε για το tizen. Στο tizen κουμάντο θα κάνει η Samsung. Άντε και η Intel.

Εδώ η Samsung δε βγάζει ούτε hardware που να είναι συμβατά με άλλες συσκευές. Παράδειγμα; Galaxy gear, keyboards που δουλεύουν μόνο με Samsung συσκευές.

Κι εσείς περιμένετε από μία τέτοια εταιρία να βγάλει true open-source λειτουργικό. Ok.

Τουλάχιστον η Google, τα κάνει συμβατά με όλες τις συσκευές και έκδοση android 2.3 και πάνω στα περισσότερα. Και να μην ξεχνάμε ότι αν δεν ήταν η Google, η Motorola δε θα υποστήριζε τα phoneblocks που θα είναι τεράστιο κέρδος για τους καταναλωτές. Έχει κάνει κάποια πράγματα που δε συμφωνώ, αλλά το να τη συγκρίνετε με τη Samsung και να θεωρείτε ότι το tizen θα είναι πιο ανοιχτό από το Android, είναι αστείο.

• Like 1
Δημοσ.

όπα παίσατε όλοι πάνω μου :-D

το android δεν είναι καθαρά ανοιχτό λογισμικό. 

έχω το lg p940 όποιος νομίζει ότι όλες οι συσκευές rootαρονται εύκολα είναι γελασμένος. θέλουν να αφιερώσεις αρκετό χρόνο και αν το έχεις φέρει το κινητό στα μέτρα σου με τις εφαρμογές που θες είναι αγγαρεία να αλλάξεις rom.

όταν έχεις τόσα χρόνια ένα λογισμικό και έχεις μάθει στην ελευθερία να το χρησιμοποιείς όπως θέλει και μετά βλέπεις ότι αφού δεν φτιάχνεις λογαριασμό g+ να σου στερεί κάποιες υπηρεσίες γιατί σε θεωρεί σίγουρο σαν πελάτη είναι πολύ εκνευριστικό. πχ δεν μπορώ να δώσω βαθμολογία σε μία εφαρμογή ενώ πρώτα μπορούσα.

Δημοσ.

α μπραβο. πρεπει ολοι να το διαβασουν αυτο πριν αρχισουν να διαλεγουν στρατοπεδα και να συμμετεχουν σε ανουσιους fanboy πολεμους 

παρτε το χαμπαρι, οσο εσεις τσακωνεστε, το Internet θα καταληξει τσιφλικι των Google,Microsoft και Apple, με τις κυβερνησεις των κρατων απο πισω.

Επαναστατης του πληκτρολογιου;

Στο κρα, ολοι πρωτοι ειμαστε, εχεις καμια εναλλακτικη; Open Source κιολας;

Γιατι το μονο πραγμα σοβαρο που εχει βγει απο την open source κοινοτητα ειναι ο firefox.

Eχουν βγαλει κανα OS σοβαρο, ειτε για mobile ειτε για desktop; ΟΧΙ

Καναν instant messenger? OXI

Κανα mail? ΜΗΔΕΝ

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης να ακουμπήσω εδώ αυτό το link για όσους ενδιαφέρονται 

https://f-droid.org/

Το F-Droid είναι ένα "store" για open source εφαρμογές. Εδώ για παράδειγμα θα βρείτε το Apollo ένα πολύ καλό media player και το AdWay για κόβετε τις διαφημίσεις.

Δημοσ.

Επαναστατης του πληκτρολογιου;

Στο κρα, ολοι πρωτοι ειμαστε, εχεις καμια εναλλακτικη; Open Source κιολας;

Γιατι το μονο πραγμα σοβαρο που εχει βγει απο την open source κοινοτητα ειναι ο firefox.

Eχουν βγαλει κανα OS σοβαρο, ειτε για mobile ειτε για desktop; ΟΧΙ

Καναν instant messenger? OXI

Κανα mail? ΜΗΔΕΝ

pardon?

Δημοσ.

Το "θα" τι το θελες και το'βαλες στη προταση?:P

Δημοσ.

Gallery apps υπάρχουν πολλές. Ας κάνει η google οτι θέλει. Αυτό είναι και η δύναμη του android. Δε σου αρέσει κάτι; Το αντικαθιστάς με κάτι που να σου ταιριάζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...