Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αναβάθμιση 4.4.1 του Android η οποία κυκλοφόρησε πριν 3 ημέρες φέρνει αρκετές βελτιώσεις στην κάμερα του Nexus 5 όμως στην αναβάθμιση περιλαμβάνονται και άλλες αλλαγές οι οποίες δεν απευθύνονται αποκλειστικά για το Nexus 5.Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές μπορούμε να πούμε ότι είναι η εφαρμογή Photos η οποία πλέον έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το Gallery app που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα και όπως φαίνεται είναι θέμα χρόνου πριν η Google προχωρήσει στην απόσυρση του.

Τη διαπίστωση αυτή ενισχύει το γεγονός ότι η εφαρμογή Photos είναι άρρηκτα δεμένη με το Google + αλλά προσφέρει πλέον λειτουργίες χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο Internet. Πιο ενδεικτικό δείγμα των προθέσεων της Google είναι ότι και η εταιρεία προωθεί το Photos app έναντι του Gallery app αφού μετά τη λήψη φωτογραφίας το Android 4.4.1 «σπρώχνει» το χρήστη προς αυτή την εφαρμογή κυρίως για να δει τις φωτογραφίες του. Η αλλαγή αυτή δεν επηρεάζει μόνο το Nexus 5 αλλά όλες τις Nexus συσκευές που θα λάβουν πολύ σύντομα την αναβάθμιση όπως το Nexus 4 και τα Nexus 7.

Επίσης η αναβάθμιση διορθώνει προβλήματα με τον ήχο τα οποία είχαν παρουσιαστεί στο Nexus 5 καθώς και bug με τη διαφάνεια της μπάρα ειδοποιήσεων στο Nexus 5.

Link.png Site: PhoneArena

Δημοσ.

Δηλαδή θα καταναλώνει πόρους αν το λειτουργούμε και φυσικά η απενεργοποίηση φαντάζομαι της εφαρμογής δεν θα είναι εφικτή...

Δημοσ.

Εντάξει μου την έχει σπάσει άγρια ποια το android. Δεν θέλω ρε μεγάλε κανένα social network.

Τι επιλογές υπάρχουν για κινητό;

iphone απορρίπτεται windows phone το ίδιο. 

1) firefox os (ακόμα δεν έχει κάποιο mid level)

2) ubuntu (αργεί πολύ ακόμα)

έχω κάποια άλλη επιλογή με ανοιχτό λογισμικό η σχεδόν ανοιχτό;

Δημοσ.

και εμενα με ενοχλει..
σε "αναγκαζει"
ενταξει θα υπαρχει καποια αλλη εφαρμογη στο appstore που θα κανει τη δουλεια της "Gallery"

Δημοσ.

Ενα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την μετάβαση της google από τα διάφορα AOSP στα δικά της app και τι σημαίνει αυτό για το μέλλον του android

http://arstechnica.com/gadgets/2013/10/googles-iron-grip-on-android-controlling-open-source-by-any-means-necessary/

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν σε μερικά χρόνια οι κατασκευαστές μεταβούν είτε σε δικές τους λύσεις (πχ. Tizen) είτε σε κάποιο νέο Open Source λειτουργικό - έχει γίνει ξανά στο παρελθόν (Symbian -> Android) και θα γίνει ξανά στο μέλλον.

Δημοσ.

Δεν κλείνει το λογισμικό, απλά κάνει τη δουλειά πολύ πιο δύσκολη σε κάποιους που πάνε να το κάνουν fork. Για αυτό και κλείνει τις εφαρμογές της και σταματάει να κάνει update τις AOSP. Οι AOSP υπάρχουν, απλά θέλουν περισσότερη δουλειά από κάποιον που θα πάει να τις πάρει. Δε θέλει fork του android, όπως έκανε η Amazon. Να σας πω την αλήθεια, από το να έχουμε το χάος του linux το προτιμώ. Κι εμένα δε μου αρέσει αυτό που κάνει, αλλά ξεχνάτε ότι είναι εταιρία και πρέπει να "προστατευτεί" από τις άλλες εταιρίες. Πάντως το aosp e-mail, πήρε γερή αναβάθμιση με την Kitkat, και ακούγεται ότι θα βγει στο play store (ελπίζω ως open source). Όπως και ο photo editor. Αν κάποια στιγμή γίνει όλο το λειτουργικό closed-source, βλέπουμε.

Όσο για το app των google+ photos, άδικα γκρινιάζετε. Αν δε θέλεις, δεν τα ανεβάζεις στο Google+. Είναι σαν κάθε άλλο app, πέρα ότι σου δίνει την ΕΠΙΛΟΓΗ να τα ανεβάσεις στο Google+ ή όχι.

• Like 2
Δημοσ.

Εντάξει μου την έχει σπάσει άγρια ποια το android. Δεν θέλω ρε μεγάλε κανένα social network.

Sailfish ή Tizen(όοοοταν βγεί σε συσκευή)

Δημοσ.

Η google προσπαθεί να κάνει το αναμενόμενο, να σπρώξει τους χρήστες στις online υπηρεσίες της με όποιο τρόπο μπορεί εκμεταλευόμενη την απήχηση του Android. Ευτυχώς όμως που το λειτουργικό είναι ανοιχτό και δεν σε αναγκάζει να με το ζόρι λέγοντας πως αυτές οι υπηρεσίες θα υπάρχουν μόνο από εδώ και πέρα και είναι για το καλό σου. 

Σίγουρα πολλοί δεν θα δώσουν σημασία, αλλά ευτυχώς λόγο της φύσης του Android (είναι open sourced) υπάρχουν επιλογές και εναλλακτικές λύσεις. Από το να βάλεις άλλες εφαρμογές ως προεπιλεγμένες (quickpic) ως το να πας σε "καθαρές" ROMS όπως η Cyanogenmod και η Omnirom

Φανταστείτε τις επιλογές σας αν δεν ήταν το Android όπως είναι ή δεν υπήρχε.

• Like 3
Δημοσ.

Aνοιχτο ειναι το Android, δυστυχως εισαι 'ημιμαθης' και παραμυθιαζεσαι απο τις διαφορες ειδησεις, χωρις καμια διαθεση να σε προσβαλλω.

Δε θες το photos? Δεν το χρησιμοποιεις.

Δε θες τον Chrome? Δεν το χρησιμοποιεις.

Δε θες καποιο αλλο απο τα closed source προγραμματα/υπηρεσιες της Google; Δεν τα χρησιμοποιεις.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ειναι το Android, οι υπηρεσιες της Google ειναι κλειστες.

Γιατι και Ubuntu/Sailfish/etc να βαλεις, αν ειναι να χρησιμοποιεις τις υπηρεσιες της Google, παλι 'κλειστος' εισαι.

• Like 3
Δημοσ.

Plasma Active plasma-active.org

Εντάξει μου την έχει σπάσει άγρια ποια το android. Δεν θέλω ρε μεγάλε κανένα social network. Τι επιλογές υπάρχουν για κινητό;iphone απορρίπτεται windows phone το ίδιο. 1) firefox os (ακόμα δεν έχει κάποιο mid level)2) ubuntu (αργεί πολύ ακόμα) έχω κάποια άλλη επιλογή με ανοιχτό λογισμικό η σχεδόν ανοιχτό;
Δημοσ.

1) Root your android phone and uninstall everything that is unuseful for you. Play store has plenty of apps for every use. 

2) Try the Blackberry OS 10 

Δημοσ.

Δυστυχώς εσύ κάνεις λάθος φίλε μου http://www.theverge.com/2011/05/12/google-android-skyhook-lawsuit-motorola-samsung/

http://netrunner-mag.com/?p=3528

Aνοιχτο ειναι το Android, δυστυχως εισαι 'ημιμαθης' και παραμυθιαζεσαι απο τις διαφορες ειδησεις, χωρις καμια διαθεση να σε προσβαλλω.

Δε θες το photos? Δεν το χρησιμοποιεις.

Δε θες τον Chrome? Δεν το χρησιμοποιεις.

Δε θες καποιο αλλο απο τα closed source προγραμματα/υπηρεσιες της Google; Δεν τα χρησιμοποιεις.

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ειναι το Android, οι υπηρεσιες της Google ειναι κλειστες.

Γιατι και Ubuntu/Sailfish/etc να βαλεις, αν ειναι να χρησιμοποιεις τις υπηρεσιες της Google, παλι 'κλειστος' εισαι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...