liakjim Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 σκεφτομαι να παρω το αεροθερμο που διαφημιζουν στην τηλεοραση. αξιζει τα 200€? κατι πιο οικονομικο δε βρισκω Πιο πολύ θα ζεστάνεις το σπίτι σου αν ταπώσεις το ( ανοιχτό προφανώς ) τζάκι σου. Πριν πετάξεις τα λεφτά σου και πριν ζεστάνεις τα σπουργίτια , ξεκίνα διάβασμα -> http://www.energ.gr/index.php?option=com_kunena&view=category&catid=53&Itemid=133 και εδώ http://www.insomnia.gr/topic/509631-%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B9/page-2?do=findComment&comment=53704121 πλήρη ανάλυση έχω κάνει εδώ http://www.insomnia.gr/topic/509631-%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B9/page-2?do=findComment&comment=53706098
phanispal Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Ξεθάβω για να μην ανοίγω καινούργιο, αν και σκοπός μου δεν είναι τόσο η θέρμανση. Απ' τον Ιούνιο μένω για πρώτη φορά σε διαμέρισμα με τζάκι (στο χωριό έχουμε ξυλόσομπα βέβαια, άσχετο). Πολυκατοικία του 1992, 4 όροφοι, εγώ στον 3ο. Περιοχή Αργυρούπολη. Το τζάκι παραδόξως δεν είναι γωνιακό, αλλά αριστερά και δεξιά υπάρχουν μπαλκονόπορτες. Είναι ας πούμε σχεδόν στη μέση του τοίχου που βλέπει στο δρόμο. Υπάρχει παιδί, 14 μηνών τώρα. Ένοικος της πολυκατοικίας μου είπε ότι δεν είναι από αυτά τα διακοσμητικά που συναντάς στις νεότερες κατασκευές, αλλά τραβάνε κανονικά. Κύρια πηγή θέρμανσης θα είναι το καλοριφέρ, αν και υπάρχουν και κλιματιστικά σε κάθε χώρο. Εδώ να πω ότι σκέφτομαι να το λειτουργήσω κάποιες (λίγες λογικά) φορές το χειμώνα, σε καμιά μάζωξη ή και οικογενειακά άμα μου τη βαρέσει. Μπήκα να ρωτήσω για συμβουλές σχετικά με το άναμμα, πληροφορίες για ξύλα στα νότια προάστια κ.λπ., αλλά έπεσα πάνω στην ενδιαφέρουσα κουβέντα μεταξύ liakjim και λοιπών. Αν το έχω σκεπασμένο (δεν ξέρω πώς, εσείς θα μου πείτε) όσο δεν το λειτουργώ, και το ξεσκεπάζω όταν θέλω να το ανάψω, έχει νόημα ή είναι τσάμπα κόπος; Ξέρω ότι λόγω παιδιού δεν είναι το καλύτερο, αλλά για λίγες φορές δε νομίζω ότι είναι τόσο σοβαρό, με την προϋπόθεση ότι δε θα καπνίζει. Καλώς ή κακώς, προσδίδει μια ζεστασιά η φλόγα του τζακιού, περισσότερο ψυχολογική. Μια ξυλόσομπα μπορεί να είναι περισσότερο αποδοτική, αλλά είναι και πιο "βαρετή".
dollyyy19 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) το λοιπον,εδω και δυο χρονια ειναι η βασικη μου θερμανση,σε 80 τμ.......αν θελεις να το ακυρωνεις,κλεινεις την εισοδο του αερα ,που τον ζεσταινει και τον βγαζει μεσα στο δωμα,κλεινεις αυτην την εισοδο,και κλεισε και το ταμπερ της καπνοδοχου,ωστε αν μπαινει απο καπου αλλου αερας,να μην βγαζει τον ζεστο εξω .αλλες εισοδοι αερος ειναι απο τον αποροφητηρα που σιγουρα δεν εχεις βαλβιδα κατευθυνσης,αλλα και ο εξαερισμος της τουαλετας.....οσον αφορα την θερμανση,αν ειναι το κλασικο,ΔΕΝ θα ζεσταθεις με αυτο,και μαλιστα,αν το δουλευεις μαζι με τα καλοριφερια,θα χανεις και την θερμανση των καλοριφερ,κοινως θα καις τσαμπα ΚΑΙ ξυλα αλλα ΚΑΙ πετρελαιο.......αν ειναι κλειστου τυπου και εχει ελεγχομενη ροη αερα προς την φλογα,οι απωλειες στο πετρελαιο θα ειναι πολυ μικρες,και θα εχεις μια ζεστη γυρω απο το τζακι......αν βαλεις κανα φουρφουρι,θα δεις τεραστια διαφορα σε κερδος,ΚΑΙ θα θερμαινεις και το δωμα.....αν συνδεεται με τα καλοριφερια,εισαι αρχοντας.......να λαβεις υποψεις,οτι οταν δουλευεις το τζακι,να μην το φορτωνεις,διοτι αυξανουν οι απωλειες θερμιδων προς τον ουρανο,αλλα και οτι μειωνεται δραματικα η υγρασια στο δωμα,ακομη και με βροχη εξω......σε σημειο να θελεις υγραντηρα,ο οποιος και θα δουλευει υπερωριες....βασικοτατο,μην λυπηθεις τα χρηματα για στεγνο ξυλο....ειναι σαν να αγοραζεις βρωμικο πετρελαιο για να το καψεις στο οχημα σου.....θα σου προκαλεσει θεματα το υγρο ξυλο Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από dollyyy19
phanispal Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Λοιπόν, όταν λες να κλείσω την είσοδο του αέρα, φαντάζομαι εννοείς να σφραγίσω την πρόσοψη του τζακιού. Αν όντως εννοείς αυτό, τότε υπάρχει αισθητικό θέμα, και ελπίζω να υπάρχει κάτι καλαίσθητο στην αγορά για αυτή τη δουλειά. Το άλλο που λες με το ταμπερ της καπνοδόχου ζ θα ανέβω πάνω να δω πώς είναι ακριβώς. Το θέμα είναι, βάζω π.χ. απλά ένα κόμματι λαμαρίνα ή είναι κάτι περισσότερο πολύπλοκο; Είπα ότι δεν το θέλω για θέρμανση. Βέβαια δε θα με χαλούσε να έκανε καλή δουλειά και να γλίτωνα έστω λίγο απ' το πετρέλαιο. Αλλά από αυτά που διάβασα, δεν το βλέπω. Ξαναλέω ότι το θέλω σε περίπτωση που έχω κόσμο στο σπίτι έτσι για το εφέ πιο πολύ. Άντε να μου τη βαρέσει καμιά φορά να το ανάψω και στο άκυρο ή για να ψήσω κανά κοψίδι. Όσον αφορά στο πόσο στεγνά θα είναι τα ξύλα, έτσι όπως το λες, είναι σα να τα πουλάνε και ανάλογα με το ποσοστό υγρασίας. Φαντάζομαι ότι απλά κάποιοι θα προσπαθούν να σου πουλήσουν πιο υγρά, άρα πιο βαριά, άρα κέρδος γι' αυτούς. Δηλαδή τα στεγνά βγαίνουν πιο ακριβά από τα βρεγμένα;
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εφοσων είναι συμβατικό το τζάκι και δεν το θέλεις για θέρμανση,άστο όπως είναι.Αν το κλείσεις ή το σκεπασεις χαλάς όλη την ομορφιά του. Και εγώ από το πατρικό πιτσιρικάς,στο εξοχικό αλλά και στο διαμέρισμα πλέον με οικογένεια,συμβατικό τζάκι έχουμε,το κλασσικο με πετρα και τουβλα.Ποτε δεν μου άρεσαν τα ενεργειακά,ασχημα και "κρυα" αισθητικά.Για κυρία θέρμανση έχω καλοριφέρ και κάπου κάπου κλιματιστικό.Αλλα το χειμώνα το ανάβω πάντα ΠΣΚ και καθημερινές αν έχει πολύ κρύο.Καπου 3 τόνους ξύλα ξοδεύω,δρυς αγορασμένα και ελιές από το κτήμα μου. Εντάξει αν το τιγκαρεις για ώρες με ξύλα,θα ζεστάνει το σαλόνι,μόνο.Αλλα θέλει πολλά ξυλα,όποτε είναι για αισθητική ζεστασιά και ομορφιά.Δεν είναι για να ζεστάνεις σπίτι. Τα ξυλα να είναι όσο γίνεται πιο ξερά,ώστε να καίγονται καλύτερα και να μην αφήνουν τόσα υπολείμματα στη καμινάδα.Εγω τα παίρνω Μάιο και τα έχω σε ανοιχτό αεριζομενο αλλά σκεπαστο χώρο. Αν ψήνεις στο τζάκι,προσωπικά δεν θα το συνιστούσα, καλό καθάρισμα τη καμινάδα,την οποία πρέπει να την καθαρίζεις όπως και να έχει 1 φορά το χρόνο,αλλά αν ψήνεις ίσως και 2 φορές. 1 ώρα πριν, phanispal είπε Δηλαδή τα στεγνά βγαίνουν πιο ακριβά από τα βρεγμένα; Όχι,ίδια τιμή έχουν,απλά αν τα πάρεις με τον τόνο και είναι χλωρά θα πάρεις πιο λίγα ξύλα από ότι αν ήταν πιο ξερά.Αν τα πάρεις με το κυβικό είναι το ίδιο,απλά δεν θα καίγονται αν είναι χλωρά,γι'αυτό αγοράζεις ξύλα όσο πιο νωρίς γίνεται εκτός αν αυτός που τα πουλάει τα έχει σκεπασμένα να μην βρέχονται.Αρκει να είναι πολλών μηνών κομμένα. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2019 από jmmys
phanispal Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δεν ψήνομαι να το σφραγίσω, τουλάχιστον όχι την πρόσοψη. Την έξοδο στην καμινάδα ΟΚ. Χώρο για ξύλα δεν έχω πολύ, η αποθήκη είναι μικρή (4-5μ²), και έχει μείνει περίπου 1μ² ελεύθερο, προς το παρόν τουλάχιστον. Άντε δηλαδή να χωρέσει κανά κυβικό μέτρο ξύλα, τα οποία δεν ξέρω με τι βάρος περίπου ισοδυναμούν. Η καμινάδα πώς καθαρίζει;
dollyyy19 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2019 5 ώρες πριν, phanispal είπε Λοιπόν, όταν λες να κλείσω την είσοδο του αέρα, φαντάζομαι εννοείς να σφραγίσω την πρόσοψη του τζακιού. Αν όντως εννοείς αυτό, τότε υπάρχει αισθητικό θέμα, και ελπίζω να υπάρχει κάτι καλαίσθητο στην αγορά για αυτή τη δουλειά. Το άλλο που λες με το ταμπερ της καπνοδόχου ζ θα ανέβω πάνω να δω πώς είναι ακριβώς. Το θέμα είναι, βάζω π.χ. απλά ένα κόμματι λαμαρίνα ή είναι κάτι περισσότερο πολύπλοκο; Είπα ότι δεν το θέλω για θέρμανση. Βέβαια δε θα με χαλούσε να έκανε καλή δουλειά και να γλίτωνα έστω λίγο απ' το πετρέλαιο. Αλλά από αυτά που διάβασα, δεν το βλέπω. Ξαναλέω ότι το θέλω σε περίπτωση που έχω κόσμο στο σπίτι έτσι για το εφέ πιο πολύ. Άντε να μου τη βαρέσει καμιά φορά να το ανάψω και στο άκυρο ή για να ψήσω κανά κοψίδι. Όσον αφορά στο πόσο στεγνά θα είναι τα ξύλα, έτσι όπως το λες, είναι σα να τα πουλάνε και ανάλογα με το ποσοστό υγρασίας. Φαντάζομαι ότι απλά κάποιοι θα προσπαθούν να σου πουλήσουν πιο υγρά, άρα πιο βαριά, άρα κέρδος γι' αυτούς. Δηλαδή τα στεγνά βγαίνουν πιο ακριβά από τα βρεγμένα; οχι δεν εννοω την προσοψη του τζακιου.βγες μπαλκονι και στην θεση του τζακιου ,απο εξω,θα δεις μια τρυπα,λογικα με βιδωτο ταμπερ.βιδωνεις,δεν μπαινει αερας στο σπιτι,αρα δεν βγαινει και αερας απο το σπιτι,εκτος και αν εχει απο αλλου εισοδο αερα,οπως εργαψα.το ταμπερ της καπνοδοχου,κλεινει με μια αλυσιδα που εχεις μεσα στο τζακι,και το ταμπερ ειναι μια μαντεμενια πλακα ακριβως πανω απο την εστια του τζακιου σου.αν η τρυπα στο μπαλκονι και το ταμπερ της καπνοδοχου,δεν υπαρχουν,μην το δουλεψεις το τζακι.ειναι αρχαιολογικο ευρημα.τα υγρα ξυλα ειναι δυσευρετα,διοτι οσοι ξερουν,εχουν αγορασει ξυλα απο το καλοκαιρι,και λογικα ειναι περσινα.οσοι δεν προλαβαν ή δεν φροντισαν,θα παρουν φρεσκαδουρα,που θα εχει αρκετη υγρασια σε σημειο να σε σβηνει την φωτια,αλλα το κυριοτερο,θα γεμισει πισσα η καπνοδοχος και η εστια,χωρια η καπνα που θα βγαζουν και σιγουρα θα περασει στο δωμα,με τζακι ανοιχτου τυπου.ο δε εμπορας που στοκαρε περσι ξυλα για να τα πουλησει φετος σαν ξερα,δεν δουλευει για την ψυχη της μανας του.....το χρημα που δεσμευσε για εναν χρονο,αλλα και ο χωρος που νοικιασε ή διαθετει για την αποθηκευση των ξυλων,δεν παρεχονται δωρεαν.μπαινουν στην τιμη του προιοντος.η αλλη λυση,ειναι να παραγγειλεις ξυλο σε καλη τιμη,να σηκωσει το τηλεφωνο ο εμπορας και να σου φερει φρεσκοκομμενο ξυλο βουλγαριας ,που δεν καιγεται ουτε αν το λουσεις με βενζινα,αλλα ουτε το αποθηκευσε ουτε δεσμευσε χρημα για εναν χρονο......εχει και μερικους που τα στεγνωνουν μεσα σε κλιβανο,αλλα και αυτο πληρωνεται.αλλα μεσα στο καταχειμωνο,ειναι μεγαλη ευκολια αυτο.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα