chek2fire Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Εχω διαβάσει όλα τα βιβλία του Williams Gibson με το Neuromancer να το διαβάζω σχεδόν μόλις είχε τότε κυκλοφορήσει που κανένας μας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα δημιουργηθεί το internet. Το bitcoin δεν είναι τέλειο δεν ξεκίνησε καν τέλειο αλλά έχει την δυναμική μετεξέλιξης. Το τελευταίο είναι το βασικό του στοιχείο τελειότητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
taazz Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Εννοεις δηλαδη να αναφερεται σε βαθος η απλως γενικα και αοριστα να υπαρχει στην ιστορια κατι σαν ψηφιακο χρημα που δεν ελεγχεται απο το κρατος? Δεν εχω υποψη μου καποιο τετοιο βιβλιο η διηγημα cyberpunk. Μπορεις να προτεινεις καποιο? Δεν βλεπω κανεναν απο τους σοβαρους υποστηρικτες του bitcoin παντως να αγνοουν τα προβληματα, απλως θεωρουν οτι μπορουν να ξεπεραστουν μακροπροθεσμα και ενδεχομενως με πολλες βασικες τροποποιησεις στην τεχνολογια του, με σκοπο να συνυπαρξουν και αυτα ως επιλογη. Η εικονα του σκληροπυρηνικου Bitcoin fan που θεωρει οτι το bitcoin ειναι τελειο ετσι οπως ειναι και σε λιγα χρονια θα αντικαταστησει τα παραδοσιακα νομισματα ειναι ο αχυρανθρωπος που η "αντιθετη" πλευρα μονιμως χρησιμοποιει στα επιχειρηματα της. Εσυ θεωρεις οτι τα ψηφιακα αποκεντρωμενα νομισματα μακροπροθεσμα δεν εχουν καμια θεση στην οικονομια? Δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή τίτλους βιβλίων για να προτείνω και δεν προβλέπεται στο μέλλον να επενδύσω χρόνο στο θέμα οπότε θα το αφήσω να απαντηθεί από άλλους. Τώρα η θέση του δημιουργού του bitcoin απέναντι στα προβλήματα που παρουσιάζει ένα σκληρό νόμισμα σαν αυτό, είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί ως ψηφιακό νόμισμα μπορεί να διαιρεθεί σε άπειρες υπομονάδες και έτσι η αγορά θα ισορροπήσει μόνη της. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο θυμάμαι να αναρτάτε σε κάποια email list/forum για το bitcoin παλιότερα. Φυσικά αυτό δεν λύνει το πραγματικό πρόβλημα των σκληρών νομισμάτων ούτε βελτιώνει την κατάσταση για χρήση του. Σαν νόμισμα όχι δεν το βλέπω να έχει μέλλον, ιστορικά νομίσματα με αυτή την συμπεριφορά έχουν απορριφθεί από την κοινωνία για καλούς λόγους και πέρα από την αποκεντρωμένη διαχείριση δεν βλέπω κανένα λόγο να χρησιμοποιήσω αυτό το νόμισμα. Η κοινωνία βαδίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση από την αποκεντρωμένη διαχείριση. Προσωπικά μου αρέσει η ιδέα της αποκέντρωσης αλλά δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω ότι στην πράξη θα έχει αποτέλεσμα αντίθετα εμφανίζει πολλά προβλήματα που δεν είμαι σε θέση να τα λύσω. Πάνω από όλα ακούω τους ανθρώπους που σπούδασαν το αντικείμενο τους, ψάχνω να ενημερωθώ για ότι δεν καταλαβαίνω από αυτά που λένε και δεν τους χαρακτηρίζω αδαείς και ανόητους επειδή δεν συμβαδίζουν οι απόψεις μας χωρίς να προσφέρω ούτε ένα στοιχείο για τα λεγόμενα μου. Εχω διαβάσει όλα τα βιβλία του Williams Gibson με το Neuromancer να το διαβάζω σχεδόν μόλις είχε τότε κυκλοφορήσει που κανένας μας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα δημιουργηθεί το internet. Το bitcoin δεν είναι τέλειο δεν ξεκίνησε καν τέλειο αλλά έχει την δυναμική μετεξέλιξης. Το τελευταίο είναι το βασικό του στοιχείο τελειότητας. Σε παρακαλώ εξήγησε μου τη εννοείς με την φράση "δυναμική μετεξέλιξης" και πως το υπάρχον νόμισμα περιορίζεται σε σχέση με το bitcoin. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Τελικά είναι ότι θέλει να διαβάσει κανείς.. Σε αυτό το νήμα στις 47 σελίδες το μόνο που κάνω εδώ και πάνω από ένα χρόνο είναι να παραθέτω απόψεις οικονομολόγων και γενικά ανθρώπων της αγοράς για το Bitcoin. Δεν θα κουραστώ φυσικά να συνεχίσω να το κάνω και δεν θα κουραστώ να συνεχίσω να λέω την γνώμη μου. Βλέπετε στην ζωή μου είχα την τύχη να δω πραγματικές τεχνολογικές επαναστάσεις να γεννιόνται όταν κανείς όχι μόνο δεν τις πίστευε αλλά ούτε τις φανταζόταν. Έχω την αίσθηση ότι και αυτό εδώ είναι μια τέτοια μεγάλη τεχνολογική επανάσταση. Ο χρόνος θα δείξει και θα δούμε ποιους θα δικαιώσει τελικά. Για μένα όπως έχω επανειλημμένως πει τα ψηφιακά αποκεντρωμένα νομίσματα είναι το μέλλον των συναλλαγών στον αυριανό ψηφιακό κόσμο. edit: Οταν μιλάω για δυναμική του εξέλιξη μιλάω για την open φύση του core κώδικα του Bitcoin που μπορεί να αλλάξει τελείως και οι developer να προσθέσουν τελείως νέες τεχνολογικές καινοτομίες. Αν και κάτι τέτοιο το αποφεύγουν για λόγους ασφαλείας και προχωράνε πάντα με μικρά βήματα. Για μένα ένα άλλο σημαντικό γεγονός που πέρασε στα ψιλά για τους περισσότερους ήταν η είδηση ότι έστειλαν δεδομένα από ένα blockchain σε ένα άλλο blockchain. Μόνο η φαντασία πλέον μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε μια τέτοια εφαρμογή. Και τελειώνω με το internet of things. Σε ένα ψηφιακό κόσμο θα μπορούμε όχι μόνο να παραγγείλουμε αυτοματοποιημένες υπηρεσίες από μηχανήματα αλλά θα μπορούμε μέσω των ψηφιακών νομισμάτων να μισθώνουμε μηχανές και όλα αυτά χωρίς την ύπαρξη ενδιάμεσων μέσω ένός publid ledger του Blockchain που θα καταγράφει όλη την πορεία και δράση αυτών των μηχανών. Σας λέω η τεχνολογία του Blockchain και το Bitcoin δεν είναι άλλο ένα σκληρό νόμισμα η μια τουλίπα. Οποιος το βλέπει από αυτή την σκοπιά είναι απλά κοντόφθαλμος. Και για όσους όλα τα παραπάνω φαίνονται επιστημονική φαντασία και σε μένα ο σημερινός κόσμος αν μου το περιέγραφε κάποιος όταν ήμουν 15 χρονών θα τον πέρναγα σίγουρα για τρελό. Κινητά, internet, σύνδεση ανθρώπων από το ένα άκρο του κόσμου στο άλλο μέσα σε δευτερόλεπτα, παγκόσμια οικονομία και τόσα άλλα που ειλικρινά δεν θα πήγαινε σε κανένα το μυαλό πριν 20 χρόνια ότι θα συμβούν. Πάντως ο νομπελίστας Milton Friedman είχε προβλέψει την δημιουργία του ψηφιακού νομίσματος πίσω στο 1999 όταν στο internet μπαίναμε με κάτι kb γραμμές 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexpsy Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Θα συμφωνησω απολυτα. Ολοι βλεπουν το Bitcoin σαν απλα ενα νομισμα και ευκαιρια για κερδος. Ξεχνανε την τεχνολογια πισω απο αυτο και τι δυνατοτητες θα προσφερει στο μελλον που ουτε καν φανταζομαστε μεχρι στιγμης. Οπως ειπα και σε προηγουμενο μηνυμα μου ο Ελληνας ειναι ο κλασσικος ξερολας. Στο chatbox του C-Cex με ρωτουσαν τι πιστευω σαν Ελληνας σχετικα με το Bitcoin και την υιοθετηση του στη χωρα μας συμφωνα παντα και με τα οικονομικα προβληματα που αντιμετωπιζουμε. Η απαντηση μου ηταν οτι η Ελλαδα θα μπει στο Bitcoin σε 5 χρονια οταν θα εχει καθιερωθει οπουδηποτε αλλου πρωτα. Για το λογο ακριβως οτι ειμαστε κοντοφθαλμοι και νομιζουμε οτι ξερουμε καλυτερα η ακομα δε χωραει ο νους μας τι προκειται να συμβει και γι αυτο το απορριπτουμε απο φοβο. Δε με ενδιαφερει η αποψη του καθενος. Απλα αυτη ειναι και η δικια μου... οτι ειμαστε μπροστα σε αλλη μια επανασταση οπως αλλεςι τοσες που ειδε η γενια μου. Και οχι δε μιλαω για την αποκεντρωση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
taazz Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Θα συμφωνησω απολυτα. Ολοι βλεπουν το Bitcoin σαν απλα ενα νομισμα και ευκαιρια για κερδος. Ξεχνανε την τεχνολογια πισω απο αυτο και τι δυνατοτητες θα προσφερει στο μελλον που ουτε καν φανταζομαστε μεχρι στιγμης. Οπως ειπα και σε προηγουμενο μηνυμα μου ο Ελληνας ειναι ο κλασσικος ξερολας. Μάλιστα κοινός ο Έλληνας είναι ηλίθιος οπαδός και δεν αλλάζει μαντρί εύκολα, τα λέμε σε 5 χρόνια λοιπόν να δω το ποσοστό υιοθέτησης του δυναμικού νομίσματος που θα μας βοηθήσει σε τι ακριβώς? Στο chatbox του C-Cex με ρωτουσαν τι πιστευω σαν Ελληνας σχετικα με το Bitcoin και την υιοθετηση του στη χωρα μας συμφωνα παντα και με τα οικονομικα προβληματα που αντιμετωπιζουμε. Η απαντηση μου ηταν οτι η Ελλαδα θα μπει στο Bitcoin σε 5 χρονια οταν θα εχει καθιερωθει οπουδηποτε αλλου πρωτα. Για το λογο ακριβως οτι ειμαστε κοντοφθαλμοι και νομιζουμε οτι ξερουμε καλυτερα η ακομα δε χωραει ο νους μας τι προκειται να συμβει και γι αυτο το απορριπτουμε απο φοβο. Δε με ενδιαφερει η αποψη του καθενος. Απλα αυτη ειναι και η δικια μου... οτι ειμαστε μπροστα σε αλλη μια επανασταση οπως αλλεςι τοσες που ειδε η γενια μου. Και οχι δε μιλαω για την αποκεντρωση... Και θα εμποδίσει την εκάστοτε κυβέρνηση να ξεκινήσει δικό της κρυπτονόμισμα αντί να χρησιμοποιήσει το bitcoin τι ακριβώς: Και Θα υιοθετήσει το bitcoin όπου η πίτα έχει ήδη μοιραστεί επειδή....; Και αν αλλάξουμε το νόμισμα σε κάποιο κρυπτονόμισμα θα κερδίσουμε τι ακριβώς οικονομικά; Τελικά είναι ότι θέλει να διαβάσει κανείς.. Σε αυτό το νήμα στις 47 σελίδες το μόνο που κάνω εδώ και πάνω από ένα χρόνο είναι να παραθέτω απόψεις οικονομολόγων και γενικά ανθρώπων της αγοράς για το Bitcoin. Δεν θα κουραστώ φυσικά να συνεχίσω να το κάνω και δεν θα κουραστώ να συνεχίσω να λέω την γνώμη μου. Όπως το είπες γνώμες άλλες έχουν βαρύτητα άλλες καμιά απολύτως 47 σελίδες με εικασίες και όνειρα βλέπω κανένα σοβαρό λόγο για να υιοθετηθεί το κρυπτονόμισμα. Να σας πω πως αντιλαμβάνομαι όλες τις 47 σελίδες μέχρι τώρα εγώ με μια μικρή παρομοίωση και θα σταματήσω να αναρτώ απαντήσεις. Πας λοιπόν το αυτοκίνητο σου στον συνεργείο γιατί έχει πρόβλημα στο φρενάρισμα και ενώ ο μάστορας ακόμα καταγράφει τα συμπτώματα για να μπορέσει να βρει τι φταίει ο 12χρονος γιος του πετάγεται και προτείνει να αλλάξεις το υγρό γα φρένα σε μια συγκεκριμένη μάρκα γιατί θα βοηθήσει στο σωστό φρενάρισμα του αυτοκινήτου. Και εδώ γίνεται η συζήτηση για το πια μάρκα υγρού φρένων θα πρέπει να υιοθετήσουμε όταν κανείς από εμάς δεν καταλαβαίνει πως λειτουργεί το σύστημα φρένων και τι πρέπει να κοιτάξουμε για να βρούμε το πρόβλημα. Και ενώ δεν ξέρουμε ούτε τα βασικά μέρη του συστήματος υποστηρίζουμε και μάλιστα ανοιχτόμυαλα ότι αν βάλουμε το νέο τεχνολογικά ανώτερο υγρό που δεν παγώνει τον χειμώνα όπως όλα τα άλλα, θα λυθούν τα προβλήματα μας. Συνεχίστε να ανάρτυτε τις απόψεις σας ότι είχα να πω το είπα και δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή τίτλους βιβλίων για να προτείνω και δεν προβλέπεται στο μέλλον να επενδύσω χρόνο στο θέμα οπότε θα το αφήσω να απαντηθεί από άλλους. Τώρα η θέση του δημιουργού του bitcoin απέναντι στα προβλήματα που παρουσιάζει ένα σκληρό νόμισμα σαν αυτό, είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί ως ψηφιακό νόμισμα μπορεί να διαιρεθεί σε άπειρες υπομονάδες και έτσι η αγορά θα ισορροπήσει μόνη της. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο θυμάμαι να αναρτάτε σε κάποια email list/forum για το bitcoin παλιότερα. Φυσικά αυτό δεν λύνει το πραγματικό πρόβλημα των σκληρών νομισμάτων ούτε βελτιώνει την κατάσταση για χρήση του. Δεν θυμασαι ουτε ενα τιτλο βιβλιου αλλα θυμασαι γενικως οτι η ιδεα υπαρχει σε cyberpunk βιβλια. ΟΚ. Οποιος θυμηθει (αν βεβαια ισχυει) μας λεει. Καπου ακουσες η διαβασες οτι η ιδεα του δημιουργου του bitcoin ειναι οτι το προβλημα του σκληρου νομισματος λυνεται επειδη διαιρειται σε πολλες υπομοναδες. Φυσικα παλι δεν μπορεις να παραθεσεις τιποτα. Το οτι υπαρχουν και αλλα νομισματα με διαφορετικες παραμετρους οπως εχω γραψει και μπορουν να χρησιμοποιουνται παραλληλα περναει απαρατηρητο. Σαν νόμισμα όχι δεν το βλέπω να έχει μέλλον, ιστορικά νομίσματα με αυτή την συμπεριφορά έχουν απορριφθεί από την κοινωνία για καλούς λόγους και πέρα από την αποκεντρωμένη διαχείριση δεν βλέπω κανένα λόγο να χρησιμοποιήσω αυτό το νόμισμα. Η κοινωνία βαδίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση από την αποκεντρωμένη διαχείριση. Προσωπικά μου αρέσει η ιδέα της αποκέντρωσης αλλά δεν έχω κανένα λόγο να πιστέψω ότι στην πράξη θα έχει αποτέλεσμα αντίθετα εμφανίζει πολλά προβλήματα που δεν είμαι σε θέση να τα λύσω. Η εντονη χρηση του bitcoin, ολη η τρελα που εχει ξεκινησει σε βαθμο αηδιας με τους κλωνους (αλλα και το innovation που ερχεται απο εκει) και το γεγονος οτι ηδη χρησιμοποιειται επιτυχως (με ολα του τα προβληματα) δειχνει οτι καλυπτει καποια αναγκη και σαν proof of concept εχει ηδη εκπληρωσει το σκοπο του. Το οτι εσενα συγκεκριμενα δεν σου φαινεται χρησιμο ειναι αλλη υποθεση. Πάνω από όλα ακούω τους ανθρώπους που σπούδασαν το αντικείμενο τους, ψάχνω να ενημερωθώ για ότι δεν καταλαβαίνω από αυτά που λένε και δεν τους χαρακτηρίζω αδαείς και ανόητους επειδή δεν συμβαδίζουν οι απόψεις μας χωρίς να προσφέρω ούτε ένα στοιχείο για τα λεγόμενα μου. Αδαης και ανοητος μπορει να μην ειναι αλλα συντηρητικος και κοντοφθαλμος σε καποια θεματα (και οχι γενικως) μπορει να ειναι οποιοσδηποτε ανεξαρτητα απο το επιπεδο σπουδων και αξυπναδας. Αλιμονο αν αποτελουσε επαρκες επιχειρημα για κατι οτι το υποστηριζει ο ταδε φτασμενος επιστημονας. Σχεδον οποιαδηποτε σημαντικη τεχνολογια εφευρεθηκε στο παρελθον εχει υποστει παρομοια αντιμετωπιση απο μεγαλους επιστημονες του χωρου πριν γινει standard. Αν ισχυε αυτο, το web θα ηταν απλως μια μοδα που εμφανιστηκε στις αρχες του 90 και "θα περασει" ενω το τηλεφωνο στα τελη τιου 19ου αρχες 20ου θα ηταν "μια σημαντικη και χρησιμη σε καποιες περιπτωσεις τεχνολογια που ομως δεν θα επεκταθει γιατι εχουμε ηδη ενα πολυ ανεπτυγμενο συστημα ταχυδρομειου" Το τελευταιο δεν το εβγαλα απο το μυαλο μου, αναφερθηκε σε διαλεξη στο πανεπιστημιοπριν απο 15+ χρονια. Δυστυχως δεν εχω πηγη Και θα εμποδίσει την εκάστοτε κυβέρνηση να ξεκινήσει δικό της κρυπτονόμισμα αντί να χρησιμοποιήσει το bitcoin τι ακριβώς: Και Θα υιοθετήσει το bitcoin όπου η πίτα έχει ήδη μοιραστεί επειδή....; Και αν αλλάξουμε το νόμισμα σε κάποιο κρυπτονόμισμα θα κερδίσουμε τι ακριβώς οικονομικά; Τιποτε απολυτως. Μπορει να το κανει και να φτιαξει μια δικια της κεντρικα ελεγχομενη εκδοση αν αυτο της χρησιμευει. Ειπαμε οτι τα κρυπτονομισματα δεν χρειαζεται αντικαταστησουν τα παραδοσιακα αλλα μποριουν να συνυπαρξουν. Όπως το είπες γνώμες άλλες έχουν βαρύτητα άλλες καμιά απολύτως 47 σελίδες με εικασίες και όνειρα βλέπω κανένα σοβαρό λόγο για να υιοθετηθεί το κρυπτονόμισμα. Αν σε τοσες σελιδες ακομα δεν βρισκεις οτι εχουν χρησιμοτητα (οχι για σενα αλλα γενικως) τη στιγμη που καποια links παραθετονται ακριβως γι αυτο, δεν θα σε πεισει τιποτα. Αυτο ειναι ανεξαρτητο με το αν τελικα τα κρυπτονομισματα καθιερωθουν η με το καθε ποσο συχνα το bitcoin βουλιαζει στην τιμη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Στο θέμα μας τώρα. Νομίζω ότι κάποιοι πιέζουν την ισοτιμία λόγο και τις αναμενόμενης δημοπρασίας του τελευταίου πακέτου των 93.000 bitcoin από τις Αμερικάνικες αρχές που έχει ανακοινωθεί για το πρώτο τρίμηνο του 15. Θα δείξει μέχρι που μπορούν να την φτάσουν ενώ για μένα δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις που βγαίνουν υπέρ του Bitcoin από παράγοντες της αγοράς. Νομίζω ότι είμαστε στην μέση μια μάχης μέχρι να γίνει η δημοπρασία. Διαβάστε και αυτό το άρθρο έχει μεγάλο ενδιαφέρων IBM's Richard Gendal Brown: Bitcoin is Opening Minds http://www.coindesk.com/ibms-richard-gendal-brown-bitcoin-opening-minds/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Αλλός ένας από τους "άσχετους" διοργανώνει το πρώτο διεθνές συνέδριο για το Bitcoin Συνέδριο O’Reilly ‘Bitcoin & the Blockchain Realities, Risks, Rewards’ http://www.bitcoin-gr.org/?p=1353 https://twitter.com/ummjackson/status/560125078017282049 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Moderators Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 H εταιρεία Bonfide εξασφαλίζει 850.000 δολάρια από χρηματοδότηση επενδυτών http://www.bitcoin-gr.org/?p=1357 σαν πολύ χρήμα δεν πέφτει στα bitcoin startup τον τελευταίο καιρό? Το Arnhem στην Ολλανδία γιορτάζει το 50ο κατάστημα που δέχεται Bitcoin http://www.bitcoin-gr.org/?p=1366 Η ολλανδία γίνετε η παγκόσμια χώρα κέντρο για το Bitcoin H Microsoft ενεργοποιεί τις πληρωμές με Bitcoin και στην Βρετανία http://www.bitcoin-gr.org/?p=1369 μένει ο υπόλοιπος κόσμος πλέον Συνέντευξη του Ανδρέα Αντωνόπουλου για το νέο του βιβλίο http://www.bitcoin-gr.org/?p=1364 τελικά το είχα κακολογήσει αυτό το βιβλιο αλλά όσο το προχωράω όλο και καλύτερο γίνετε και ποιο ενδιαφέρων. Οτι πρέπει για κάποιον που θέλει να κατανοήσει πως λειτουργεί η τεχνολογία του Bitcoin.Σε πιάνει στην κυριολεξία από το χέρι και ξεκινάει από Α και σε πάει στο Ω Συνέδριο Satoshi Roundtable 6-8 Φεβρουαρίου στην Καραϊβική http://www.bitcoin-gr.org/?p=1361 αυτή είναι η ποιο παράξενη είδηση. Μια κλειστή κάστα 50 ανθρώπων θα μαζευτούν και θα μίλησουν για το Bitcoin. Η νέα ψηφιακή ελιτ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2015 Η Rebit δίνει την δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων και πληρωμής λογαριασμών με Bitcoin στις Φιλιππίνες http://www.bitcoin-gr.org/?p=1371 νομίζω αυτές οι εταιρείες δείχνουν το μέλλον των συναλλαγών με Bitcoin. Το bitcoin είναι ότι πρέπει για μεταφορά χρημάτων ιδίως από μετανάστες πίσω στις πατρίδες τους με μηδενικά σχεδόν fee. Υπάρχει μεγάλο πεδίο ανάπτυξης για τέτοιες εταιρείες σε όλες τις χώρες του κόσμου. H εταιρεία bitcoin πληρωμών Bitpay συνεργάζεται με την εταιρεία συναλλαγών Adyen http://www.bitcoin-gr.org/?p=1375 και το game runescape γίνετε το πρώτο που δέχεται bitcoin στην gaming βιομηχανία Η Σουηδική εταιρεία mining KnCMiner εξασφαλίζει 15 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές http://www.bitcoin-gr.org/?p=1378 έχει πέσει τρελό χρήμα σε bitcoin startup και γενικά στο bitcoin οικοσύστημα τον τελευταίο καιρό. Και αυτή η τελευταία χρηματοδότηση ήρθε λίγο μήνες μετά τα 14 εκατομμύρια δολάρια που είχε εξασφαλίσει η εταιρεία. Μπορεί να υπάρξει νέο νόμισμα παρόμοιο με το Bitcoin? Νο_ Θα μπω με την μια στο θέμα και θέλω να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί σας. Είμαι πλέον σίγουρος ότι η δημιουργία ενός νομίσματος που θα βασίζεται πάνω στο bitcoin δλδ κάτι που θα το αντικαταστήσει είναι τελείως αδύνατη αν βασιστεί στην τεχνολογία που proof of work που χρησιμοποιείτε στο Bitcoin. To κλειδί στην απάντηση αυτού του ερωτήματος είναι το οικοσύστημα του mining και όπως αναπτύχθηκε γεωμετρικά σε βάθος χρόνου και είχε μια σχεδόν τέλεια παράλληλη ανάπτυξη με το Bitcoin. Αρχικά το miningn ξεκίνησε με χαμηλής ισχύος επεξεργαστές ενώ σιγά σιγά αναπτύχθηκε συμβαδίζοντας σχεδόν άψογα με την γεωμετρική αύξηση της δυσκολίας του Bitcoin μαζί με την ανάπτυξη όλο και ισχυρότερων επεξεργαστών. Το ερώτημα είναι πως μπορεί να σταθεί ένα νέο ψηφιακό νόμισμα σε ένα τέτοιο φτασμένο και ήδη έτοιμο οικοσύστηματα? Αν δλδ ένα νέο ψηφιακό νόμισμα ξεκινήσει με τα μέχρι τώρα ισχυρά asic μηχανήματα απλά θα καταρρεύσει λόγο του φοβερού πληθωρισμού που θα έχει στην αρχική του φάση και γρήγορα θα πέσει στην αφάνεια. Το bitcoin είναι ένα πείραμα? ένα νέο ψηφιακό νόμισμα? που είναι όμως δύσκολο εως αδύνατο να ξαναεπαναληφθεί η κάποιος να το αναπαράγει από την αρχή. Δεν ξέρω αν ήταν και αυτό μέσα στα σχέδια του Satoshi αλλά και μόνο η σκέψη το καθιστά στα μάτια μου ιδιοφυές. Και φυσικά είναι αστείο οι τράπεζες η οποιοσδήποτε κρατικός οργανισμός να πάει να εφαρμόσει ένα τέτοιο σύστημα εκτός του Bitcoin γιατί θα καταρρεύσει κάτω από την ανομοιομορφία της επεξεργαστικής ισχύς του επιβεβλημένου mining που θα κάνουν συν ότι το νόμισμα που θα παράγουν δεν θα έχει καμία αξία για την μεταφορά αξίας καθώς δεν θα βασίζετε σε κανέναν κανόνα επεξεργαστικής ισχύς=αξίας νομίσματος=δυσκολίας mining=ποσότητας Με λίγο λόγια έχουμε ένα οικοσύστημα που απλά δημιουργήθηκε από το μηδέν και είναι αδύνατο για κάποιον να το αναπαράγει. Θέλω και την γνώμη σας για το θέμα. Να προσθέσω ότι τα συστήματα proof of stake κατά την γνώμη μου δεν παράγουν αξία και έχουν μεγάλα κενά στην ασφάλεια τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2015 Η εταιρεία ψηφιακών συναλλαγών Bitpay έδωσε τα συνολικά εμπορικά στοιχεία του Bitcoin για το 2014 μέσω ενός πανέμορφου infographic. Όπως φαίνεται στο διάγραμμα περισσότερες από 100.000 εμπορικές επιχειρήσεις δέχονται πλέον το ψηφιακό νόμισμα παγκοσμίως με το 53% αυτών να το πραγματοποιούν μέσω της εταιρείας Bitpay. Ακόμα βλέπουμε ότι ο τζίρος των συναλλαγών με Bitcoin για το 2014 διαμορφώθηκε στα 23 εκατομμύρια δολάρια αυξημένος κατά 57% από το 2013 ενώ τα ενεργά bitcoin πορτοφόλια άγγιξαν τα 8 εκατομμύρια αυξημένα κατά 149% από το 2013. θεαματική αύξηση είχαν και οι επενδύσεις στο οικοσύστημα του Bitcoin που άγγιξαν τα 335 εκατομμύρια δολάρια αυξημένες κατά 342% από τα 92 εκατομμύρια δολάρια του 2013 http://www.bitcoin-gr.org/?p=1384 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2015 Μια ματιά σε ένα Bitcoin mining farm στην κίνα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2015 Συνέδριο του SWIFT(Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) αναλύει το Bitcoin http://www.bitcoin-gr.org/?p=1422 Ουσιαστικά το Bitcoin καταργεί τελείως τον ρόλο σε αυτές τις εταιρείες. Ρε μπας και το Bitcoin τελικά είναι trojan του τραπεζικού συστήματος και με ακριβώς αυτόν τον στόχο να έχει δημιουργηθεί? To swift είναι η εταιρεία που από τι κατάλαβα τρέχει όλο το σύστημα επικοινωνίας μεταξύ των τραπεζών παγκοσμίως. Και έχουμε και το πρώτο εμπορικό κατάστημα που δέχεται Bitcoin και άνοιξε τις πόρτες του στο San Francisco http://www.bitcoin-gr.org/?p=1408 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις