Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ερώτηση σου καλύτερα θα πρέπει να είναι στο τι μηχανήματα και πόσα χιλιάδες ευρώ θέλεις για να τα αγοράσεις για να παράγεις ένα bitcoin το μήνα 

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δες εδώ. Mε 3.000 ευρώ αυτή την ώρα πες ότι αγοράζεις τα μηχανήματα της spoondolies από εδώ

http://www.spondoolies-tech.com/

και με τα λεφτά που δίνεις πέρνεις 4 των 1.7Τh/s δλδ συνολικής δύναμης 5.2th/s. Επειδή το Bitcoin είναι μαθηματικά πας εδώ

https://alloscomp.com/bitcoin/calculator

βάζεις την επεξεργαστική ισχύ που έχεις και σου υπολογίζει το κέρδος σου σε δολάρια. Στην περίπτωση σου έχεις 1.98956666 bitcoin per month και φτάνεις στα 2 με την επόμενη μείωση πλέον της δυσκολίας γιατί τον τελευταίο καιρό μειώνετε η δυσκολία εξόρυξης.

Αν περιμένεις μερικούς μήνες βγαίνουν τα μηχανήματα νέας γενιάς με αρκετά χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και τεράστια επεξεργαστική ισχύ.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=888260.new;topicseen#new

γενικά όπως καταλαβαίνεις το mining πλέον είναι μόνο για σοβαρή επένδυση. 

• Like 3
Δημοσ.
Κυβέρνηση της Κίνας: Τα ψηφιακά νομίσματα μπορούν να συνυπάρχουν με το κρατικό επίσημο νόμισμα

από τι φαίνεται άλλαξαν τελείως γραμμή στην Κίνα για το Bitcoin και είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια τέτοια ανοιχτή ομιλία σε συνέδριο από κυβερνητικό στέλεχος

O Robert Murphy και Jeffrey Tucker μιλάνε για το Bitcoin

Τι πιστεύει η παγκόσμια οικονομική ελίτ για το Bitcoin?

• Moderators
Δημοσ.

Δεν εχω το leaked σεναριο της νεας ταινιας του James Bond για να επιβεβαιωσω τον παρακατω διαλογο

o6z1mt.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ λόρδος και καθωσπρέπει ο james bond για να έχει τέτοιο διάλογo :P. To ξέρεις ότι για άλλη μια φορά είσαι ο πρώτος που έβγαλες την είδηση :D Ούτε στο reddit δεν το έχω δει ακόμα αυτό :P

Επεξ/σία από chek2fire
Δημοσ.

Μάλλον για fake λένε ότι είναι αυτό το κείμενο και ότι κάποιος το έχει αλλάξει ώστε να το δει. Βαριέμε να ψάξω και για το σενάριο να το δω αν είναι αλήθεια εδώ που τα λέμε

Το Time Inc γίνετε ο μεγαλύτερος εκδότης που δέχεται Bitcoin

http://www.bitcoin-gr.org/?p=978

Δημοσ.

αυτό εδώ εχει το ποιο ενδιαφέρων όταν ο ceo του apsen institute στο CNBC λέει κατά την διάρκεια συζήτησης για το ποιος θα είναι ο καταλύτης που θα αναμορφώση το τραπεζικό σύστημα και λέει ότι θα είναι το Bitcoin

δείτε πως γελάει ο τύπος που κάθετε δίπλα του..

• Like 1
Δημοσ.

Δες εδώ. Mε 3.000 ευρώ αυτή την ώρα πες ότι αγοράζεις τα μηχανήματα της spoondolies από εδώ

http://www.spondoolies-tech.com/

και με τα λεφτά που δίνεις πέρνεις 4 των 1.7Τh/s δλδ συνολικής δύναμης 5.2th/s. Επειδή το Bitcoin είναι μαθηματικά πας εδώ

https://alloscomp.com/bitcoin/calculator

βάζεις την επεξεργαστική ισχύ που έχεις και σου υπολογίζει το κέρδος σου σε δολάρια. Στην περίπτωση σου έχεις 1.98956666 bitcoin per month και φτάνεις στα 2 με την επόμενη μείωση πλέον της δυσκολίας γιατί τον τελευταίο καιρό μειώνετε η δυσκολία εξόρυξης.

Αν περιμένεις μερικούς μήνες βγαίνουν τα μηχανήματα νέας γενιάς με αρκετά χαμηλή κατανάλωση ρεύματος και τεράστια επεξεργαστική ισχύ.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=888260.new;topicseen#new

γενικά όπως καταλαβαίνεις το mining πλέον είναι μόνο για σοβαρή επένδυση. 

Κάτσε, εγώ κοιτάζω εδώ ας πούμε που υπολογίζει και το breakeven και την κατανάλωση ρεύματος για το SP31. Με 0.17$ την κιλοβατώρα που πληρώνω ηλεκτρικό εδώ Γαλλία, μου βγαίνει break even στο δεκάμηνο και κανα 250€ κέρδος ανά έτος, χωρίς να υπολογίζουμε κόστη maintenance που θα προκύψουν. Στην Ελλάδα με την τιμή της κιλοβατώρας στα 0.26$ (.21€) βγαίνει ένα διχίλιαρο χασούρα τον χρόνο. Αν δεν έχεις παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, δεν αξίζει πλέον.

Αν τα νέα μηχανήματα ρίξουν την κατανάλωση στα 3/4 χωρίς να αυξηθεί η δυσκολία ίσως και να ξαναγίνει προσοδοφόρο (πάντα με την έννοια πως έχεις ένα μηχάνημα να πληρώνει τους λογαριασμούς του σπιτιού, δεν μιλάμε για εισόδημα).

• Like 1
Δημοσ.

Κάτσε, εγώ κοιτάζω εδώ ας πούμε που υπολογίζει και το breakeven και την κατανάλωση ρεύματος για το SP31. Με 0.17$ την κιλοβατώρα που πληρώνω ηλεκτρικό εδώ Γαλλία, μου βγαίνει break even στο δεκάμηνο και κανα 250€ κέρδος ανά έτος, χωρίς να υπολογίζουμε κόστη maintenance που θα προκύψουν. Στην Ελλάδα με την τιμή της κιλοβατώρας στα 0.26$ (.21€) βγαίνει ένα διχίλιαρο χασούρα τον χρόνο. Αν δεν έχεις παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, δεν αξίζει πλέον.

Αν τα νέα μηχανήματα ρίξουν την κατανάλωση στα 3/4 χωρίς να αυξηθεί η δυσκολία ίσως και να ξαναγίνει προσοδοφόρο (πάντα με την έννοια πως έχεις ένα μηχάνημα να πληρώνει τους λογαριασμούς του σπιτιού, δεν μιλάμε για εισόδημα).

Μέσα στο 15 λένε ότι βγαίνουν τα μηχανήματα που θα καίνε περίπου στο 0.4 watt στο 1gh/s αλλά ακόμα και με αυτά στην Ελλάδα δεν συμφέρει ιδίως με τις πρόσθετες χρεώσεις όπως δήμους και καθαρή ενέργεια που η τελευταία χρεώνετε βάση της συνολικής κατανάλωσης και εκτοξεύει την ισοτιμία στα ύψη.

Για μένα το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος πλέον είναι να βάλει ένα μικρό μηχάνημα σε solo mining. Και στο δίκτυο συνεισφέρει και έχει και μια πιθανότητα κάθε 10 λεπτά να βγάλει 25 bitcoin αν και αυτή η πιθανότητα είναι ποιο μικρή και από το να πιάσει το joker :P

• Like 1
Δημοσ.

Απ'ό,τι καταλαβαίνω το θέμα έχει δυσκολέψει τόσο που πλέον δεν απευθύνεται σε "χομπίστες". Θέλεις πολύ χρήμα για να ασχοληθείς και πάλι ρισκάρεις, άρα σιγά σιγά όλα τα διαθέσιμα bitcoins θα καταλήξουν σε λίγους ισχυρούς και επομένως θα ελέγχονται και πιο εύκολα. Για ποια "επανάσταση" μιλάμε λοιπόν?  

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Απ'ό,τι καταλαβαίνω το θέμα έχει δυσκολέψει τόσο που πλέον δεν απευθύνεται σε "χομπίστες". Θέλεις πολύ χρήμα για να ασχοληθείς και πάλι ρισκάρεις, άρα σιγά σιγά όλα τα διαθέσιμα bitcoins θα καταλήξουν σε λίγους ισχυρούς και επομένως θα ελέγχονται και πιο εύκολα. Για ποια "επανάσταση" μιλάμε λοιπόν?  

Η αποκτηση bitcoins δεν γινεται μονο με mining και το mining -το οποιο προφανως εχει δυσκολεψει και αρα τηρει το αρχικο paper και το cap στην τελικη ποσοτητα BTC που θα κυκλοφορησει- δεν ειναι η "επανασταση".  

Ριξε μια ματια σε αυτη τη συναλλαγη και στα transaction fees που χρεωθηκαν. Δεν εχω ιδεα ποια ειναι τα αντιστοιχα fees σε περιπτωση που εμπλεκονται μεσαζοντες (λεγε με τραπεζα, πιστωτικη, κλπ) ή τη χαρτουρα που πρεπει να υπαρχει απο πισω, αλλα ειμαι σιγουρος πως δεν ειναι 4 cents και πως η χαρτουρα δεν ειναι ανυπαρκτη.

Ενα ακομα παραδειγμα, πιο κοντα στην δικια μας πραγματικοτητα: Χτες βραδυ ηθελα να αγορασω περι τα 14 παιχνιδια για το Steam. H virtual prepaid card που εχω στην Εθνικη και η οποια ειναι συνδεδεμενη στο Paypal, ετυχε να ειναι αδεια. Το γεμισμα της στοιχιζει 2 ευρω τη φορα, τα οποια καρπωνεται η Εθνικη Τραπεζα. Εχω Βitcoins, απο τα οποια ουτε ενα mBTC δεν προερχεται απο mining.

Μαντεψε πως αγορασα τα 14 παιχνιδια που αναφερω και πόσο εξτρα χρεωθηκα -aka περαν του κοστους των παιχνιδιων- για την παραπανω συνδιαλλαγη.

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...