Silverage Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Και αν βγούν τα quantum computers και τα σαρώσουν όλα; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Zaknafein Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Έχουν ήδη βγει, αλλά θέλουν λίγο (σχετικά πάντα αυτό το "λίγο) δρόμο ακόμα. Κάτσε να ανεβάσουν τα qubits τους για αρχή στα 50-100 και βλέπουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MySql Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Bspus είπε Δεν ειμαι ο check2fire αλλα υποθετω το ερωτημα ειναι ανοικτο 1) Δεν εχει αμεση σχεση το segwit με το 51% attack. Ειναι κυριως θεωρητικος ο κινδυνος για το btc και τα μεγαλα alts. Πιθανως πραγματικος για καποια μικροτερα καθως εχουν γινει κρουσματα σε παλαιοτερες χρονιες για coins με πολυ λιγο hashing. Μαλλον το κανανε για λογους πειραματος πιο πολυ αφου τι να κερδισει καποιος με επιθεση σε ενα random shitcoin που κανεις δεν ασχολειται? Δεν εχω ακουσει τιποτα τα τελευταια 3 χρονια τουλαχιστον. 2) Ακομα και σημερα, υπαρχουν blocks σε περιοδους υψηλων fees που το συνολο των fees πλησιαζει πολυ αν δεν ξεπερναει κιολας την αμοιβη απο τα εξτρα btc. Τα Fees προστιθενται στην αμοιβη των miners για οποιον δεν το γνωριζει. Το τελευταιο btc θα παραχθει καποια στιγμη τον επομενο αιωνα, οποτε ειναι προβλημα για μακρινες γενιες. Επισης δεν ειναι κατι που θα συμβει ξαφνικα, δηλαδη εκει που ολα πανε ωραια και καλα μεχρι το κρισιμο block ξαφνικα κλεινει η στροφιγγα και γινεται πανικος. Ηδη πριν το 2030, η εξτρα παραγωγη θα εχει πεσει κατω απο 2 btc / block οποτε τα fees, ακομα και αν εχουν πεσει σε σχεση με σημερα θα αποτελουν πανω απο το 50% της αμοιβης των miners. Δεκαετιες πριν φτασουμε λοιπον στο τελος, θα εχει γινει irrelevant. Πιθανως στο μελλον να σταθεροποιηθει το hashpower η και να πεσει αρκετα σε σχεση με το peak (οποτε ερθει αυτο). Εχουμε ηδη πολυ περισσοτερο hash απ'οσο ειναι απαραιτητο για την ασφαλεια συναλλαγων και παντα θα υπαρχουν αρκετα fees ωστε να κρατηθει σε ικανο επιπεδο. Και φυσικα ποιος ξερει τι θα συμβει μετα απο τοσο καιρο? Ο κοσμος και τα crypto θα εχουν αλλαξει και θα ειναι αγνωριστα και τετοιες ερωτησεις μπορει να φαινονται τοσο απαρχαιωμενες οσο να ρωταει καποιος σημερα πως θα προλαβει να μεταφερει ενα αρχειο 5 ΜΒ με το modem 14400 οταν συνεχως πεφτει η γραμμη του τηλεφωνου. 3) Γιατι να υπαρχει ενα μονο? Μπορει να υπαρχει καποιο κυριαρχο αλλα ποτε δεν θα ειναι το καλυτερο για ολες τις περιπτωσεις. Παντου δεν ισχυει αυτο? Ευχαριστώ πολύ εννοείτε για όλους ήταν απλά ο chek είναι πιο ενεργός γιαυτο τον ανέφερα. Στο μόνο που έχω αντίλογο είναι το 3) Γιατί εφόσον είναι δυνατόν η απλότητα υπερτερεί. Εάν μπορείς να έχεις ένα και καλό νομισμα γιατί να έχεις 1500 διαφορετικά; Το εάν μπορεί να υπάρξει ένα τέτοιο νόμισμα δεν ξέρω γιαυτο ρώτησα Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2018 από MySql Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 5 ώρες πριν, MySql είπε Ευχαριστώ πολύ εννοείτε για όλους ήταν απλά ο chek είναι πιο ενεργός γιαυτο τον ανέφερα. Στο μόνο που έχω αντίλογο είναι το 3) Γιατί εφόσον είναι δυνατόν η απλότητα υπερτερεί. Εάν μπορείς να έχεις ένα και καλό νομισμα γιατί να έχεις 1500 διαφορετικά; Το εάν μπορεί να υπάρξει ένα τέτοιο νόμισμα δεν ξέρω γιαυτο ρώτησα Νομίζω ο Satoshi γιαυτό ακριβώς τον λόγο δημιούργησε το bitcoin σαν open source και πιστεύω ότι από τον σχεδιασμό του έτοιμο για fork για όποιον δεν συμφωνεί με τους κανόνες λειτουργίας του και να δημιουργήσει το δικό του νόμισμα για τις δικές του ανάγκες. Εγώ πλέον σκέφτομαι έναν μελλοντικό κόσμο όπου το χρημα δεν θα είναι πλέον αποκλειστικό προνόμιο του κράτους αλλά θα υπάρχουν χιλιάδες ψηφιακά νομίσματα. Σήμερα δημιουργήθηκε και το πρώτο block με μέγεθος 2.1mb για πρώτη φορά https://www.smartbit.com.au/block/0000000000000000001bbb529c64ddf55edec8f4ebc0a0ccf1d3bb21c278bfa7 ενώ ακολούθησε άλλο ένα με μέγεθος 1.8mb. Τα fee του δεύτερου ξεπέρασαν το 1.5bitcoin. Νομίζω σοφά οι bitcoin developer αρνούνται να αυξήσουν το block size. Πρέπει να κρατηθεί το fee market σαν κίνητρο για τους miner. Μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των miner ανήκει στο καρτέλ της Bitmain που είναι ξεκάθαρα υπερ του bcash. Συνεχίζουν να κάνουν mining το δίκτυο του bitcoin γιατί έχουν το μεγαλύτερο κέρδος εκεί κυρίως από το fee market. Μην ξεχνάμε ότι σε λίγο καιρό θα γίνονται πληρωμές σε lighting network και sidechain μειώνοντας της inchain συναλλαγές. Συν ότι σε δύο χρόνια έχουμε το επόμενο halving της παραγωγής των Bitcoin ανά block. Θα πρέπει δλδ να κρατηθεί το μέγεθος των block τουλάχιστον στο 1mb ώστε να μην εξαφανιστεί το fee market και οι miner να έχουν πάντα κίνητρο ακόμα και μετά το halving να προτιμούν το δίκτυο του Bitcoin,. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Silverage είπε Και αν βγούν τα quantum computers και τα σαρώσουν όλα; Οι (λειτουργικοι) quantum computers θα σαρωσουν στις σημερινες συμβατικες μεθοδους κρυπτογραφησης αλλα θα αναπτυχθουν αλλες που θα μπορουν να ανταποκριθουν στις αναγκες. Ηδη γινεται ερευνα σε post-quantum cryptography και quantum resistant algorithms. Τα crypto (και ολη η πληροφορικη μαζι) θα ακολουθησουν τις εξελιξεις Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου 2018 από Bspus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 5 λεπτά πριν, Bspus είπε Οι (λειτουργικοι) quantum computers θα σαρωσουν στις σημερινες συμβατικες μεθοδους κρυπτογραφησης αλλα θα αναπτυχθουν αλλες που θα μπορουν να ανταποκριθουν στις αναγκες. Ηδη γινεται ερευνα σε post-quantum cryptography και quantum resistant algorithms. Τα crypto (και ολη η πληροφορικη μαζι) θα ακολουθησουν τις εξελιξεις από τι θυμάμαι στο coursera είχαν πει ότι ένας κβαντικός υπολογιστής θέλει πάνω από 100 χρόνια για να σπάσει ένα private key του bitcoin και αυτό με όχι και τόσο μεγάλο βαθμό επιτυχίας. Ο φόβος για μένα δεν είναι οι κβαντικοί υπολογιστές αλλά ο αλγόριθμος sha-256 που αργά η γρήγορα θα θεωρηθεί μη ασφαλής όπως έχει γίνει και με τους προηγούμενους από αυτόν. Οταν και αν συμβεί αυτό η αντικατάσταση του θα είναι ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει το bitcoin δίκτυο αλλά ευτυχώς από όσο ξέρω οι developer του Bitcoin ήδη δουλεύουν σε θεωρητικά σενάρια. Το μεγαλύτερο asset του Bitcoin για όσους δεν το γνωρίζουν είναι ότι έχει αυτή την στιγμή τους καλύτερους developer στον χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι δημιουργούν οι dev του Bitcoin υιοθετείτε άμεσα από πλήθος altcoin. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 εδώ είναι μαζεμένα όλα τα στατιστικά του lighting network http://lnstat.ideoflux.com:3000/dashboard/db/lightning-network Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Is This the End of Money? https://www.linkedin.com/pulse/end-money-geoffrey-garrett/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MySql Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Παιδιά μπορεί κάποιος να κάνει μια σύντομη επεξήγηση του lighting network γιατί έχω μπερδευτεί. Από τις αναλύσεις που διαβάζω δεν μου κάνει και τόσο blockchain Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bspus Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 4 ώρες πριν, MySql είπε Παιδιά μπορεί κάποιος να κάνει μια σύντομη επεξήγηση του lighting network γιατί έχω μπερδευτεί. Από τις αναλύσεις που διαβάζω δεν μου κάνει και τόσο blockchain Δεν ειναι το ιδιο blockchain. Ειναι ενα δικτυο απο payment channels που λειτουργει πανω απο το blockchain. Το bitcoin επιτρεπει (εδω και καιρο) τη δημιουργια payment channels. Με λιγα λογια, αν 2 ατομα θελουν να κανουν συχνα συναλλαγες μεταξυ τους αλλα να μην σπαμαρουν το blockchain εχουν την εξης επιλογη: Δημιουργουν (μεσω του payment channel) μια multisignature address (κατι σαν κοινη address) και στελνουν καποιο ποσο εκει και οι 2, η μονο ο ενας αν οι πληρωμες ειναι σιγουρα μονο απο τον ενα στον αλλο. Τα coins μενουν εκει και δημιουργειται μια transaction που επιστρεφει το αντιστοιχο ποσο στους δικαιουχους, αλλα δεν γινεται broadcast, μονο υπογραφεται και απο τους δυο. Ο καθενας μπορει να την κανει broadcast οποτε θελει και να κλεισει ετσι το channel. Τωρα εστω οτι εχουν δεσμευμενα ο καθενας απο 1 btc, ο Α θελει να πληρωσει τον Β .1 btc. Το Transaction που εγραψα πιο πανω, που επιστρεφει 1 btc στον A και 1 στον Β αντικαθισταται με ενα που επιστρεφει 0.9 και 1.1 αντιστοιχα. Δεν γινεται broadcast οποτε για το βασικο blockchain δεν εχει αλλαξει κατι, ουτε θα αλλαξει μεχρι να κλεισει το channel. Αυτο μπορει να επαναληφθει μεταξυ τους οσες φορες θελουν. Φυσικα, αυτη η δυνατοτητα, αν και ενδιαφερουσα δεν ειναι πολυ χρησιμη απο μονη της. Εδω ερχεται το lightning network και δημιουργει δικτυο με αυτα τα Payment channels ωστε να μπορει καποιος να κανει τετοιου ειδους συναλλαγες με addresses στα οποια δεν εχει ο ιδιος αμεσο channel αλλα απλως εχει ανοιξει ενα channel με καποιο node. Τα nodes ειναι αυτα συνδεδεμενα μεταξυ τους με channels και αρκει να υπαρχει διαδρομη ωστε να γινει το Payment και τα nodes κανονιζουνε αυτοματα τα settlements μεταξυ τους. Τα lightning nodes μπορουν να εχουν και αυτα δικα τους fees για την υπηρεσια αλλα θα ειναι πολυ χαμηλα. Το μονο σημαντικο fee θα ειναι οταν κλεισει το channel αλλα αυτο θα γινεται πολυ πιο σπανια. Ιδανικα, ο καθενας και η καθε εταιρια που θελει να δεχεται πληρωμες σε bitcoin θα μπορουν να εχουν και το δικο τους lightning node ωστε να διευκολυνουν την κατασταση και να μειωσουν τα εξοδα. Φυσικα ολη η παραπανω εξηγηση ειναι πολυ απλοποιημενη, ουτε εγω εχω ξεκαθαρισει ολες τις λεπτομερειες αλλα αυτη ειναι η γενικη ιδεα. 5 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Συν ότι ο καθένας θα μπορεί να τρέχει τα δικά του node να συνδέετε κανονικά στο lighting network και να τα τρέχει μέσω tor εξασφαλίζονται απόλυτη ανωνυμία στις συναλλαγές του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Καλησπέρα. Ερώτηση εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος αν ξέρει κάποιος. Από ότι είδα για συναλλαγές με bitcoin μέσω προγραμμάτων υπάρχουν κάποια API και συγκεκριμένα το Nbitcoin και το QbitNinja.Client που είναι free και μπορείς να τα χρησιμοποιείς στο πρόγραμμα σου. Πήρα και δωρεάν κάποια TestNet bitcoins (ουσιαστικά αυτά είναι ένα παράλληλο ψευτονόμισμα με τους ίδιους κανόνες που ακολουθεί το bitcoin το οποίο το δίνουν για να τεστάρεις την λειτουργία του προγράμματος στο TestNet_Network χωρίς να διακινδυνεύεις πραγματικά λεφτά). Ποιο είναι το πρόβλημα τώρα. Στο testnet-Network όλα οκ, βλέπεις ακαριαία το balance και γίνονται ακαριαία οι μεταφορές. Στο bitcoin-Network όμως κάποιες φορές βλέπει ακαριαία το balance κάποιες φορές επιστρέφει το balance σε 1 λεπτό και κάποιες φορές περνάνε λεπτά χωρίς να επιστρέφει κάτι (μεταφορές εννοείται δεν έχω δοκιμάσει ακόμα :-)). Γνωρίζει κάποιος αν αυτό είναι θέμα του QbitNinja.Client ή παίζει κάτι άλλο? Εννοείται βέβαια ότι το balance στο screenshot είναι από την δοκιμή του προγράμματος στο TestNet οπότε δεν έχει αξία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bourdoulas Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Έστω ότι κάποιος έχει μηχάνημα χρέπι και δεν αξίζει να κάνει minining bitcoin. Αξίζει να δώσει χρήματα για κάτι τέτοιο; https://www.ebay.com/itm/Bitmain-Antminer-U2-USB-Bitcoin-Miner-2-GH-S/253377210672?hash=item3afe756930:g:o98AAOSwoddaYACu Έτσι ώστε σιγά σιγά να μαζεύει κάποια bitcoins; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mech35 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 15 ώρες πριν, chek2fire είπε Το μεγαλύτερο asset του Bitcoin για όσους δεν το γνωρίζουν είναι ότι έχει αυτή την στιγμή τους καλύτερους developer στον χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι δημιουργούν οι dev του Bitcoin υιοθετείτε άμεσα από πλήθος altcoin. Απίστευτο βίντεο. Όλα τα commits από τον satoshi μέχρι σήμερα 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zanskou Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2018 43 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε Έστω ότι κάποιος έχει μηχάνημα χρέπι και δεν αξίζει να κάνει minining bitcoin. Αξίζει να δώσει χρήματα για κάτι τέτοιο; https://www.ebay.com/itm/Bitmain-Antminer-U2-USB-Bitcoin-Miner-2-GH-S/253377210672?hash=item3afe756930:g:o98AAOSwoddaYACu Έτσι ώστε σιγά σιγά να μαζεύει κάποια bitcoins; Δεν μαζέυεις τίποτα με τέτοια μπλιμπλίκια πλέον δυστυχώς. Εδώ μπορείς να δεις τι θα σου απέδιδε περίπου το συγκεκριμένο: https://www.cryptocompare.com/mining/calculator/btc?HashingPower=&HashingUnit=GH%2Fs&PowerConsumption=1293&CostPerkWh=0.12&MiningPoolFee=1 Ουσιαστικά θα ειχες και χασούρα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις