Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μετά το Bitcoin.com που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι ιδιοκτησίας του Roger Ver και καθημερινά κάνει προπαγάνδα υπέρ του becash shitcoin του όπως λένε οι πληροφορίες ο ίδιος εξαγόρασε και το Bitcoin account στο twitter.
Αυτό το account ήταν ανενεργό για μήνες και ξαφνικά πριν 15 μέρες άρχισε να κάνει tweet υπέρ του bcash. Οπως αποκαλύφθηκε αργότερα έχει εξαγορστεί και αυτό από τον Roger Ver.
Γιαυτό προσοχή σε ότι λένε. Τα περισσότερα από ότι λένε είναι απλά ανοησίες για να προμοτάρουν το δικό τους forked shitcoin.
Μερικά δεδομένα για να θυμόμαστε ποιο είναι το Bcash.
Ελέγχετε από το mining cartel του Jihan Wu και της Bitmain που αποτελείτε από mining farm που έχουν όλα τους μεγάλη οικονομική εξάρτηση από την Bitmain η καλύτερα που είναι ιδιοκτησίας της Bitmain και αυτά είναι το Btc.com, Viabtc, BTC.TOP.
To becash altcoin είναι premined δλδ πρωτού κάνουν τον φορκ τον αύγουστο η Viabtc και φυσικά ο Jihan το έκαναν premined για πάνω από 15 μέρες. Είναι κάτι που αρκετοί το ξεχνάνε να το αναφέρουν.
Ελέγχεται και από την εταιρεία του απατεώνα Craig Wright που είχε παρουσιαστεί ότι ήταν αυτός ο Satoshi Nakamoto. Φυσικά σε λίγο διάστημα η απάτη του αποκαλυφθηκε αλλά αυτό δεν τον απέτρεψε να πάρει μέρος στην δημιουργία του altcoin bcash η αλλιώς Bitcoin Cash και να το προμοτάρει ως το "real Bitcoin".
Αυτά και μεγάλη προσοχή στο τι σας παρουσιάζουν.
Το scaling του Bitcoin δεν είναι τόσο εύκολο όπως θέλουν μερικοί για καθαρά προσωπικό όφελος να το παρουσιάσουν. Γενκά το scaling κάθε blockchain συστήματος είναι φοβερά δύσκολο αλλά το bitcoin βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να το λύσει το πρόβλημα.
Υπάρχει δεδομένο πρόβλημα αυτή την στιγμή με τα fee στο Bitcoin αλλά νομίζω ότι και αυτό θα ξεπεραστεί μέσα στους επόμενους μήνες.
Για όποιον θέλει να κάνει μεταφορές χρημάτων με πολύ μικρά fee υπάρχουν απείρως καλύτερα συστήματα blockchain από ένα κεντρικά ελεγχόμενο σύστημα όπως το becash όπως το Litecoin και Dogecoin. 

6 ώρες πριν, Stinger είπε

Ερώτηση, το Lightning network θα υποστηρίζει συναλλαγές μόνο σε BTC ή και σε altcoins? Και αν υποστηρίζει alts, υπάρχει λίστα με νομίσματα προς "ένταξη"? 

στο lighting network θα υποστηρίζει altcoin που έχουν αναβαθμιστεί σε segwit και κυρίως σε atomic swap p2p ανταλλακτήρια.

Το lighting network καθώς αρκετοί το μπερδεύουν είναι ένα p2p ανοιχτό δίκτυο που βασιζετε σε node που τρέχουν οι απλοί χρήστες και όχι σε κλειστά κανάλια πληρωμών και φυσικά έχει άμεση εξάρτηση από το Bitcoin blockchain.

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα 
Εκανα κατάθεση απο πειραιώς στο Coinbase ..να φανταστώ οτι θα κάνει 2-3 μέρες? υπάρχει αλλος πιο γρήγορος τρόπος να αγοράσω ??το SEPA που βλέπω μπορεί καποιος να μου εξηγήσει τι είναι?
Επίσης μου κράτησε 2,50 +1,50€ 

Επεξ/σία από NotebookFreak

11 λεπτά πριν, NotebookFreak είπε

Καλημέρα 
Εκανα κατάθεση απο πειραιώς στο Coinbase ..να φανταστώ οτι θα κάνει 2-3 μέρες? υπάρχει αλλος πιο γρήγορος τρόπος να αγοράσω ??το SEPA που βλέπω μπορεί καποιος να μου εξηγήσει τι είναι?
Επίσης μου κράτησε 2,50 +1,50€ 

Με κάρτα αλλά δεν ξέρω αν περνάνε οι ελληνικές.

SEPA είναι ουσιαστικά το έμβασμα στην Ε.Ε.

Σου κράτησε δύο φορές γιατί μάλλον έβαλες να σε χρεώσει και τα έξοδα της τράπεζας τους. Άλλη φορά αντί για OUR επέλεγε SHA.

16 λεπτά πριν, Rosso είπε

Ισως τα 2.5 ευρώ να είναι ότι έβαλες να γίνει η κατάθεση με Υψηλή Προτεραιότητα.

Αν βαλεις με κανονική προτεραιότητα δεν χρεώνει η Πειραιώς

ΟΚ δεν το ξερα αυτο..γενικά ασχετος ειμαι απο αυτα αν θελει καποιος να μου στειλει ινμποξ να με βοηθήσει 

11 ώρες πριν, chek2fire είπε

στο lighting network θα υποστηρίζει altcoin που έχουν αναβαθμιστεί σε segwit και κυρίως σε atomic swap p2p ανταλλακτήρια.

Το lighting network καθώς αρκετοί το μπερδεύουν είναι ένα p2p ανοιχτό δίκτυο που βασιζετε σε node που τρέχουν οι απλοί χρήστες και όχι σε κλειστά κανάλια πληρωμών και φυσικά έχει άμεση εξάρτηση από το Bitcoin blockchain.

Πως θα υποστηριζει αλλα altcoins το ιδιο network? Εχεις καποιο λινκ που εξηγει?

https://bitcoinmagazine.com/articles/atomic-swaps-how-the-lightning-network-extends-to-altcoins-1484157052/

λέγονται cross chain payments και μπορούν να συμβούν στο lighting 

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει βγάλει κανείς άκρη τι παίζει με τα δεκαδικά ??στο binance προς το παρών δεν μπορω να κανω trAde..

Το βρηκα!Ακυρο

Επεξ/σία από NotebookFreak

6 ώρες πριν, chek2fire είπε

https://bitcoinmagazine.com/articles/atomic-swaps-how-the-lightning-network-extends-to-altcoins-1484157052/

λέγονται cross chain payments και μπορούν να συμβούν στο lighting 

Ωραιο αρθρο. Βεβαια τα atomic swaps οπως ηξερα δεν εξαρτωνται απο το LN, απλως βελτιωνεται πολυ η χρηστικοτητα τους.

Επισης, οπως λεει το αρθρο, οσον αφορα την υποστηριξη altcoins μιλαμε ουσιαστικα για πολλαπλα LN, ενα για το καθε altcoin.

Μετα εχουμε nodes που εχουν ανοιξει payment channels σε πολλαπλα LN και επιτρεπουν ετσι πληρωμες μεταξυ των διαφορετικων blockchains.

Αναρωτιεμαι ποσο ευκολο η δυσκολο θα ειναι καποιος να αναπτυξει blockchain forensics τεχνικες για να κανει track τετοιου ειδους κινησεις. Δηλαδη αν αγορασω litecoin πληρωνοντας bitcoin με atomic swap μεσω LN, θα μπορευσε καποιος να βρει τη συνδεση μεταξυ των 2 συναλλαγων στα διαφορετικα chains?

Στις 1/8/2018 στις 10:40 ΜΜ, achisael είπε

για το electroneum καμία γνώμη παιδια?

ρώτησα και παραπάνω απλά προσπεραστηκε...

To electroneum ειναι μια αντιγραφη του monero με την μορφη ico. Η ομαδα dev εχει τις χειροτερες κριτικες (για να το πω κομψα). Full marketing.

Αν το θες για βραχυπροθεσμα μονο.

• Like 1
  • Thanks 1

Τι σημασια εχει? με τη χρωματακι η σχεδιο η ξυλο η χαρτι η πλαστικο η εικονικο θα σε ελεγχουν για να σε εχουν δουλο .... αυτοι οριζουν το ποσο δουλους μας θελουν.... 

16 ώρες πριν, Bspus είπε

Ωραιο αρθρο. Βεβαια τα atomic swaps οπως ηξερα δεν εξαρτωνται απο το LN, απλως βελτιωνεται πολυ η χρηστικοτητα τους.

Επισης, οπως λεει το αρθρο, οσον αφορα την υποστηριξη altcoins μιλαμε ουσιαστικα για πολλαπλα LN, ενα για το καθε altcoin.

Μετα εχουμε nodes που εχουν ανοιξει payment channels σε πολλαπλα LN και επιτρεπουν ετσι πληρωμες μεταξυ των διαφορετικων blockchains.

Αναρωτιεμαι ποσο ευκολο η δυσκολο θα ειναι καποιος να αναπτυξει blockchain forensics τεχνικες για να κανει track τετοιου ειδους κινησεις. Δηλαδη αν αγορασω litecoin πληρωνοντας bitcoin με atomic swap μεσω LN, θα μπορευσε καποιος να βρει τη συνδεση μεταξυ των 2 συναλλαγων στα διαφορετικα chains?

Λογικά ναι, εκτός αν παίζει και λειτουργία mixer, αφού και το LN θα αφήνει τα αντίστοιχα "ίχνη" στα διαφορετικά chains. Από τα (λίγα) που έχω καταλάβει, υπάρχει κάποιο reference στο LN tx που το αντιστοιχεί στα blockchains, γιατί έχει 2 conditionals στην ουσία, που εκτός αν χάνω κάτι, δεν είναι κρυφά/κρυπτογραφημένα και οδηγούν στα αντίστοιχα blockchain txs του node.

Για BTC+ETH wallet ποιο θεωρείται καλό btw; (Προφανώς να έχω εγώ private keys + να κλειδώνει - και ναι, έχω αρχίσει να βαριέμαι το juggling 4-5 wallet και δεν μ'αρέσει το συνήθειο που αναπτύσσω να τα αφήνω σε pool/exchanges :P )

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...