Προς το περιεχόμενο

Bitcoin - Η επανάσταση του χρήματος

chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators

Tι μερικά λεπτά, 15 βίντεο των 40 λεπτών έχει. Μπορείς να μου πεις τουλάχιστον ποια η διαφορά τους; Επιγραμματικά.

Με συγχωρεις που ξοδεψα τον πολυτιμο χρονο σου, θα προσπαθησω να δινω καλυτερες απαντησεις την επομενη φορα.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tι μερικά λεπτά, 15 βίντεο των 40 λεπτών έχει. Μπορείς να μου πεις τουλάχιστον ποια η διαφορά τους; Επιγραμματικά.

Αμα βαριεσαι να κατσεις να μαθεις καλυτερα να ασχοληθεις με τιποτε αλλο, μη χανεις το χρονο σου και το χρημα σου.

Μη βαράτε, όποιος θέλει μου λέει θα το κοιτάξω κι εγώ. Το παραπάνω δεν λέει σε τι διαφέρει από το δολλάριο. Ή εγώ δεν το έπιασα. Μπορεί κάποιος να μου πει; Θα κοιτάξω και τον τρόπο που γίνεται το mining αλλά αυτό που ΔΕΝ έχω δει μέχρι στιγμής είνα να μπορείς να ξεκινήσεις με ΧΡΕΟΣ. Στο δολλάριο ας πούμε ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ. Δεν πας ΜΕΙΟΝ. Κάνω λάθος;

Άρα αν εγώ θέλω να αγοράσω μία υπηρεσία που κοστίζει 0.05 btc (παράδειγμα) θα πρέπει να έχω χρήματα στο πορτοφόλι μου και για να έχω θα πρέπει να αγοράσω σε btc. Δεν μπορώ να πάω μείον στο ταμείο και μετά με την ΔΙΚΗ μου υπηρεσία να πάω συν. Αν καταλάβετε τι είπα.. :-D

Αρα τι το εναλλακτικό μου προσφέρει;

Δεν υπαρχει δανεισμος. Δες το καθαρα σαν μετοχη στο χρηματηστηριο (πλεον). Εχεις χρηματα; Αγοραζεις. Δεν εχεις, δεν αγοραζεις.

'Ενναλακτικο' θα προσφερει μονο οταν σταματησει να ανταλλασεται με FIAT (πραγματικο χρημα). Δεν σου παρεχει καμμια ανωνυμια. Υπαρχουν νομισματα οπως το darkcoin/cloakcoin/mammothcoin κ.ά. Που σου παρεχουν ανωνυμια, δλδ μπορεις να στειλεις καπου χωρις να μπορει κανεις να καταλαβει πως διακινηθηκαν τα νομισματα (απο που ξεκινηςαν- σε ποιον πηγαν)

Δεν υπάρχει ανωνυμία όσο υπάρχει blockchain ούτε και γιαυτούς που θα κλέψουν νομίσματα αν έχεις υπομονή τους κάνεις track καθώς αργά η γρήγορα θα αναγκαστούν κάπως να τα ξοδέψουν. Εχει ένα ενδιαφέρων θέμα το wired γιαυτό

http://www.wired.com/2013/08/bitocoin_anonymity/

μερικά νέα από τον κόσμο του bitcoin

Το Overstock ενεργοποιεί τις διεθνές συναλλαγές με Bitcoin

http://www.bitcoin-gr.org/?p=357

Κατάστημα πολύτιμων λίθων αντικαθιστά τo δολάρια με Bitcoin.

http://www.bitcoin-gr.org/?p=369

Τυχαία έπεσα πάνω σε αυτό εδώ το πολύ καλό άρθρο αν και παλιό για την ταυτότητα του δημιουργού του bitocin Satoshi Nakamoto

http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/2013/05/satoshi-nakamoto-bitcoin.html

το παράξενο είναι ότι από προχθές που η δυσκολία έκανε ένα spike +20% το slush pool αφηνίασε και βρίσκει σωρηδόν block :P

Bitcoin Meetup Athens

Για τρίτη φορά οργανώνουμε μια συνάντηση της κοινότητας του Bitcoin στην Αθήνα. Η συζήτηση έχει ανοίξει στο bitcointalk.org όπου εκεί μπορεί όποιος θέλει να δηλώσει συμμετοχή. Σας περιμένουμε όλους :)

Μη βαράτε, όποιος θέλει μου λέει θα το κοιτάξω κι εγώ. Το παραπάνω δεν λέει σε τι διαφέρει από το δολλάριο. Ή εγώ δεν το έπιασα. Μπορεί κάποιος να μου πει; Θα κοιτάξω και τον τρόπο που γίνεται το mining αλλά αυτό που ΔΕΝ έχω δει μέχρι στιγμής είνα να μπορείς να ξεκινήσεις με ΧΡΕΟΣ. Στο δολλάριο ας πούμε ΔΑΝΕΙΖΕΣΑΙ. Δεν πας ΜΕΙΟΝ. Κάνω λάθος;

Άρα αν εγώ θέλω να αγοράσω μία υπηρεσία που κοστίζει 0.05 btc (παράδειγμα) θα πρέπει να έχω χρήματα στο πορτοφόλι μου και για να έχω θα πρέπει να αγοράσω σε btc. Δεν μπορώ να πάω μείον στο ταμείο και μετά με την ΔΙΚΗ μου υπηρεσία να πάω συν. Αν καταλάβετε τι είπα.. :-D

Αρα τι το εναλλακτικό μου προσφέρει;

Δεν απαγορευεται να σου δανεισει καποιος bitcoin οπως δεν απαγορευεται να σου δανεισει μετρητα. Το θεμα ειναι γιατι να σε εμπιστευτει.

Οι τραπεζες που σου δανειζουν χρηματα στην ουσια το δημιουργουν απο το πουθενα, εξασθενωντας την αγοραστικη δυναμη ολων των υπολοιπων, χρεωνοντας σε ομως κανονικα επιτοκιο. Αυτο ειναι ενα απο τα προβληματα που δεν εχει το bitcoin

Καποια αλλα θετικα:

Οποιοσδηποτε μπορει να δημιουργησει λογαριασμο, οσους λογαριασμους θελει.

Οι λογαριασμοι αυτοι δεν ειναι ονομαστικοι ενω ειναι χρησιμοποιησιμοι απο παντου

Κανεις δεν μπορει να σου παγωσει καποιο λογαριασμο

Κανεις δεν μπορει να σου παρακρατησει χρηματα, να σου κουρεψει το λογαριασμο, να σου ακυρωσει εμβασμα (δεν μετραμε την περιπτωση επιθεσης στο blockchain) η να σου υπαγορευσει με ποιον και ποτε θα κανεις συναλλαγη

Το κοστος των συναλλαγων σε σχεση με το παραδοσιακο χρημα ειναι πολυ μικροτερο

ΑΝ θες να κανεις μια συναλλαγη που να μην μπορει να αρνηθει καποιος οτι την εκανες, μπορει να γινει αυτο με γνωστοποιημενες διευθυνσεις και υποδειξη της στο blockchain. Πολυ πιο ευκολο απ'οτι με τραπεζες. Αν παλι δεν θελεις, μπορεις να παρεις τα μετρα σου να το κανεις πολυ δυσκολο εως αδυνατο να σε ταυτοποιησουν

Μ'αλλα λογια εχεις πολυ περισσοτερο ελεγχο.

Το bitcoin και παρομοια κρυπτονομισματα δεν θα αντικαταστησουν τα παραδοσιακα. Θα συνυπαρχουν. Σε καποιες περιπτωσεις θα αξιζει να συναλλασεσαι με αυτα, στις περισσοτερες καθημερινες συναλλαγες οχι. Επισης ειναι καλο να εχεις κομματι της περιουσιας σου σε αυτα για διαχυση ρισκου

Για το θεμα της ανωνυμιας τωρα, φυσικα δεν υπαρχει by default. Ομως αν καποιος ειναι προθυμος να καλυψει τα ιχνη του υπαρχουν τροποι

Ενα απλο ειναι η χρηση ATM που βγαζουν μετρητα απο bitcoin. Υπαρχουν στον Καναδα και δεν ξερω που αλλου. Σιγουρα δεν μπορουν ολοι λοιπον ουτε ειναι για μεγαλα ποσα αλλα γινεται

Μπορεις να χρησιμοποιεις πολλαπλες διευθυνσεις αφου δεν κοστιζουν τιποτα και να περνας τα bitcoin μεσα απο ανταλλακτηρια. Τα ανταλλακτηρια εχουν διευθυνσεις "κουβαδες" οποτε ετσι μπορεις να τα ξεπλενεις. Κανεις και λογαριασμο χρησιμοποιωντας μια disposable email address και οταν τα ξαναπαιρνεις πισω δεν ειναι τα ιδια "μαρκαρισμενα bitcoin" και τα κανεις και withdraw παλι σε νεα διευθυνση. Για να μην πουμε καν οτι μπορεις να κανεις withdraw σε αλλο κρυπτονομισμα

Δεν θα ξεπλυνεις εκατομμυρια ευρω ετσι, αλλα ανετα καποιες χιλιαδες τα οποια προκαλω οποιονδηποτε να εντοπισει.

• Like 1

Παιδιά είναι σχεδόν αδύνατο το ξέπλυμα χρήματος με bitcoin. Αργά η γρήγορα θα αναγκαστείς να κάνεις κάποια αγορά η να τα ανταλάξεις και τότε θα φανεί η δραστηριότητα σου λόγο της adress. Νομίζω και το bitcoin δεν φτιάχτηκε για να είναι ανώνυμο αλλά η δύναμη του είναι αυτή η διαφάνεια που βοηθάει πολύ στις συναλλαγές και στο έλεγχο ιδίως κρατικών συναλλαγών. Με το κανονικό χρήμα έχουμε δει εδώ στην Ελλάδα τι συμβαίνει με τις κρατικές συναλλαγές και το τι ρεμούλα πέφτει χωρίς κανέναν έλεγχο.

Πες μου εσυ πως θα ταυτοποιησεις καποιον με τη διαδικασια που υπεδειξα παραπανω η οποια δεν απαιτει ουτε ειδικη προβλεψη για ανωνυμια (που υπαρχει σε αλλα νομισματα) ουτε ειδικες γνωσεις. Μονο λιγη προσοχη

Και πάλι αργά η γρήγορα θα αναγκαστείς να βγείς προς τα έξω. Αν κάνεις και κάποιος tracking την διεύθυνση σου προς τα πίσω πιστεύω θα μπορέσει να σε βρει. Γνώμη μου φυσικά είναι ότι το bitcoin δεν φτιάχτηκε για την ανωνυμία και δεν είναι και ο σκοπός του αυτός.

Δεν φτιαχτηκε για να ξεπλενει χρημα και να βοηθαει τους εγκληματιες, σε αυτο συμφωνω. Αλλα και η ανωνυμια ειναι σημαντικη για την ιδιωτικοτητα

Εν πασει περιπτωσει, λεμε κατα ποσο γινεται. Οσο υπαρχουν διευθυνσεις κουβαδες οπως στα διαφορα ανταλλακτηρια, οπου κανεις καταθεση και σου πιστωνουν bitcoin σε off the chain λογαριασμους ωστε να τα κανεις withdraw οπου και οποτε θελεις και σε οποιο νομισμα θελεις, τα ιχνη σου εχουν χαθει οσον αφορα το blockchain. Τα μαρκαρισμενα bitcoin που θα κυνηγας ανηκουν πλεον σε αλλους .

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...