Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πείθομαι εύκολα πάντως και για όποιο νόμισμα διαβάζω 2-3 καλά πράγματα το αγοράζω! :D

Γενικά όμως εκτός του bitcoin που είναι ο βασιλιάς αυτή τη στιγμή και όλα κινούνται γύρω απ'αυτό (και εξαιτίας αυτού μάλλον) πιστεύω πολύ και το litecoin.

Δημοσ.

Vert mona έχω μερικά έχουν πάρει από τον Αύγουστο ένα x20 x25 pump κοντά. Τα κρατάω εννοείται στο long term. Από αλλα το verge πιστεύω θα πάει 50+ λεπτά μέσα στο 2018. Εξαργύρωσα 700 στα 22 λεπτά χθες. Γενικά έχω πάρει και ark από Αύγουστο ακόμα είναι αρκετά χαμηλά στην τιμή. Siacoin pivx shift bay waves είναι κάποια από τα νομίσματα που είχα πάρει τα οποία έχουν πάνε x2 x3 και φαίνεται να έχουν σωστό plan μελλοντικά. Ότι είναι να γίνει θα γίνει. Υπάρχουν 1500 νομίσματα είναι καθαρή τύχη πιο θα ανέβει στο μέλλον. Qtum decred neo δεν έχω κανένα αλλά βλέπω τα πάνε περίφημα τον τελευταίο καιρό. Το θέμα είναι να περναμε κάποιο από τα top 10 όταν άξιζαν λεπτά και πήγαν x1000+ τώρα είναι αργά ίσως βγάλουμε 2 3 χιλιάρικα αλλά για παραπάνω δεν το βλέπω με τα 100 και 200 ευρώ που βάζουμε.

• Like 1
Δημοσ.

Αν και δεν αγοραζω ποτε fresh highs γιατι απλα δεν εχει το risk/reward για εμενα ριχτε μια ματια στο ICX, ειναι top 20 σε market cap (πριν απο κανα 2ωρο μπηκε στο coinmarketcap αν και λενε οτι εχουν κανει λαθος στο supply :P) και οι κορεατες δεν εχουν πρόσβαση ακομα. Επισης λενε οτι θα εχει masternodes αλλα δεν εχω ιδεα αν ειναι αληθεια.

Δημοσ.

Μια και γράφω το άρθρο για την ανασκόπηση της χρονιάς ας ανεβάσω εδώ το αντίστοιχο άρθρο για το 2016 έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι :P

http://www.bitcoin-gr.org/?p=6039

Άλλη μια χρονιά φτάνει στο τέλος και ήρθε η ώρα να κάνουμε την καθιερωμένη ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων στο χώρο του ψηφιακού νομίσματος Bitcoin.

Το 2016 μπορεί να χαρακτηριστεί ως χρονιά ορόσημο για το τέλος των ψευδαισθήσεων ότι η τεχνολογία του Bitcoin θα μπορέσει έτσι απλά να αναμορφώσει όλο το τραπεζικό σύστημα διατηρώντας όπως και πριν τον κυρίαρχο κεντρικό του ρόλο. Η ψευδαίσθηση αυτή διατηρήθηκε σχεδόν σε όλο το πρώτο μισό του 2016 με την λέξη Blockchain να μονοπωλεί το ενδιαφέρων όλου του παγκοσμίου χρηματοπιστωτικού συστήματος ενώ η σταδιακή συνειδητοποίηση ότι ο διαχωρισμός token από την τεχνολογία είναι σχεδόν αδύνατος μείωσε και τις μεγάλες προσδοκίες για άμεση εφαρμογή της στο τραπεζικό σύστημα.

Το 2016 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και χρονιά ορόσημο και για το ίδιο το Bitcoin όχι μόνο για το ιστορικό του δεύτερο halving που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο αλλά και για την εντυπωσιακή του ανάκαμψη όταν στις αρχές της χρονιάς όλα τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης βιάστηκαν να το χαρακτηρίσουν ως νεκρό project μετά από την δραματική αποχώρηση του core προγραμματιστή Mike Hearn.

Ο εμφύλιος πόλεμος της Bitcoin κοινότητας για την αύξηση του Block size συνεχίστηκε και αυτή την χρονιά με αμείωτη ένταση κυρίως τους πρώτους μήνες ενώ ολοκληρώθηκε με την τελική επικράτηση του core project και την απόρριψη της εναλλακτικής πρότασης Bitcoin Classic από τους miner. Το ίδιο συνέβη σε μικρότερη όμως ένταση στα τέλη της χρονιάς με την πρόταση του Bitcoin Unlimited project.

Οι πιέσεις που δέχθηκε το Bitcoin στην ισοτιμία τους πρώτους μήνες του 2016 ήταν αρκετά ισχυρή ενώ ισχυρός ήταν και ο ανταγωνισμός που δέχθηκε από νεόκοπα Blockchain συστήματα κυρίως του Ethereum που αρκετοί έσπευσαν να τo χαρακτηρίσουν ως Bitcoin 2.0. Στα μέσα της χρονιάς όμως αποκαλύφθηκαν σοβαρά δομικά προβλήματα και κενά ασφαλείας στο Ethereum με χαρακτηριστικότερο το hack του DAO που το οδήγησε στην σταδιακή του κατάρρευση και στο fork με την δημιουργία του Ethereum Classic.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός ήταν η δεύτερη απόπειρα του Craig Wright να αποδείξει ότι είναι ο δημιουργός του Bitcoin Satoshi Nakamoto που και αυτή οδηγήθηκε σε μεγαλειώδη φιάσκο.

Στο χώρο της τεχνολογίας του Bitcoin έχουμε το πρώτο soft fork τον Ιούλιο με σημαντικά χαρακτηριστικά να ενσωματώνονται στο κώδικα του ενώ στα τέλη του χρόνου είχαμε και την παρουσιαση της σημαντικότερης αναβάθμισης του Bitcoin συστήματος το segwit patch χωρίς όμως να έχει καταφέρει να γίνει μέρος του Bitcoin δικτύου κυρίως λόγο της απροθυμίας μερίδας miner να το ενεργοποιήσουν.

Για άλλη μια χρονιά είχαμε πλήθος χρηματοδοτήσεις σε Blockchain και Bitcoin startup με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν να ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η χρονιά κλείνει με το ποιο εντυπωσιακό ράλι της ισοτιμίας του Bitcoin από το 2013 με την τιμή του να αγγίζει τα 1000 δολάρια ενώ να φτάνει σε υψηλά όλων των εποχών σε ευρώ και pound. Τα capitacl control της Ινδίας με την μεγάλη αύξηση ζήτησης για Bitcoin καθώς και τα capital control της βενεζουέλας η υποτίμηση του Yuan αλλά και η παγκόσμια οικονομική αστάθεια ήταν οι παράγοντες που βοήθησαν σε αυτές τις εντυπωσιακές επιδόσεις

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά.

Όποιος γνωρίζει από trading view θα ήθελα να μου πει πως προσθέτω μια γραμμή η οποία μου δείχνει την τιμή που αγόρασα κάποιο κρυπτονόμισμα.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Επένδυσα ένα μικρό ποσό μέσο Coinbase σε BTC/LTC/ETH. 

Απ'ότι βλέπω στο reddit υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στα withdraw. 

Προς το παρών θα τα αφήσω εκεί μέχρι να έρθει το Ledger nano S.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να γλιτώσω τα μεγάλα fees για μεταφορά στο πορτοφόλι μου ;

Τι ανταλλακτήρια χρησιμοποιείτε για τα altcoins  ;

Ποιες εναλλακτικές υπάρχουν το Coinbase εκτός από Localbitoins ;

Καλές γιορτές  :)

Δημοσ.

Τα μεγάλα fee σε bitcoin wallet μόνο όταν πέσει το mempool που τον τελευταίο καιρό δείχνει να είναι σε μια συνεχόμνη επίθεση. Η coinbase όμως αργεί πολύ να κατεβάσει τα fee και χρησιμοποιεί ακόμα και όταν το mempool του bitcoin είναι άδειο εξωφρενικά μεγάλα fee για μεταφορές σε wallet.

Ενα trick για να μεταφέρεις τα bitcoin σου από την Coinbase σε δικό σου wallet με σχεδόν μηδενικά fee είναι να κάνεις την μεταφορά μέσω του ανταλλακτήριου gdax που στην ουσία είναι η ίδια εταιρεία με την coinbase

https://bitcoinexchangeguide.com/how-to-avoid-paying-coinbase-fees/

τώρα για μένα καλύτερα μην χρησιμοποιήσεις ξανά την coinbase και δες κάποιο ανταλλακτήριο που έχει πολύ καλύτερη φήμη όπως το kraken και το bitstmap. Αν σου έρθει και το ledger walelt δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις ψηφιακά νομίσματα σε ένα ανταλλακτήριο αφού θα τα διαχειρίζεσαι πάντα από το wallet σου.

Στο ledger μπορείς να βάλεις και τα fee που θέλεις εσύ κάθε φορά αντί για τα προτεινόμενα αν δεν βιάζεσαι μια συναλλαγή να σου γίνει confirm μέσω σε λίγες ώρες.

Δημοσ.

Τα αγόρασα με κάρτα στο Coinabase.  Πέρασα τα νομίσματα στο gdax απλά δεν μπορώ να αγοράσω ακόμα μέχρι να γίνει

verify ο τραπεζικός λογαριασμός μου. 

Στο binance χωρίς ID verification μέχρι τι ποσά μπορώ να διαχειρίζομαι ?

Το bittrex έχει κλείσει τις εγγραφές προς το παρόν. Κάτι αντίστοιχο για altcoins?

Το kraken αργεί να με κάνει tier 2.

Από BTC σε cash ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...