Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και αγόρασα και χθες κιόλας γιατί μου φάνηκαν καλές οι τιμές ρε γμτ! :D

Άλλη απορία, το blockfolio που λέτε και τα παρόμοια από που παίρνουν τιμές; Κατά προσέγγιση δείχνουν;

• Απαντ. 5,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άλλη απορία, το blockfolio που λέτε και τα παρόμοια από που παίρνουν τιμές; Κατά προσέγγιση δείχνουν;

Εσύ ορίζεις το exchange που παίρνει τη τιμή (κατα προτίμηση απο το exchange που έκανες τη αγορά του εκάστοτε νομίσματος). Δεν είναι σαν το coinmarketcap που βγάζει ένα μέσο όρο από κάποια exchanges.

• Like 1
Δημοσ.

Το blockfolio πέρνει τις τιμές ανάλογα από που βάλεις. Πχ bittrex poloniex όταν είναι να κάνεις add το νόμισμα σου λέει από που το πήρες το βάζεις και λογαριάζει ανάλογα με αυτό το site. Ξανά πήραν την πάνω βολτα πάντως μην σκάτε και πολύ.

• Like 1
Δημοσ.

Τα ειχαμε πει, αγοράζεις σε ATH.. :P

Αφού το ath αλλάζει συνέχεια όμως, που να ξέρεις! :)

Thanks παιδιά θα το δοκιμάσω το blockfolio γιατί τα έχω σκόρπια κι έχω ψιλοχαθεί!

Δημοσ.

Ποια τράπεζα δέχονται ποιο πολύ τα exchange sites δηλαδή ποια είναι ποιο <<καλή>> και γρήγορη στις συναλλαγές της με τα σιτε αυτά?

κάποιος που να ασχολείται?
Δημοσ.

Το επιχείρημα οτι η αξια των fiat χρήματων σου μειώνεται λογω πληθωρισμου ενω του bitcoin οχι το βρισκεις λογικο δηλαδη? Για κατι τετοιο ανεφερα τη διακυμανση των τιμων σε btc προηγουμενως γιατι αυτο επηρεάζει την αγοραστικη του αξια.

Αν μιλαμε για μακροπροθεσμη αποθηκευση χρηματων, ναι γιατι παρα το τεραστιο volatility η πορεια του μεχρι τωρα ειναι σαφως ανοδικη.

Ο πιο ατυχος μεχρι τωρα ηταν αυτος που αγορασε το Δεκεμβριο του 13 η Ιανουαριο 14, εφοσον δεν πουλησε λιγο μετα βεβαια (ωστε να χασει). Επρεπε να περιμενει σχεδον 3 χρονια για να φτασει στο ιδιο σημειο.

Φυσικα δεν βαζεις χρηματα οταν θες να ξερεις τι θα παρεις πισω τον αλλο μηνα, η ακομα και το αλλο εξαμηνο. Και ολοι αυτοι που πανε και παιρνουν δανεια και βαζουν υποθηκες για να επενδυσουν σε crypto εχουν προβλημα στο κεφαλι τους, δεν τους φταιει κανεις αλλος.

Αν εχεις καποια χρηματα που θες να τα κρατησεις για 5 χρονια η παραπανω, η μεχρι τωρα πορεια εχει δειξει οτι θα εβγαινες κερδισμενος.

Φυσικα τιποτα δεν ειναι σιγουρο γιατι δεν υπαρχουν εγγυησεις. Ειναι ομως μια επιλογη με καποια υπερ και καποια κατα και δεν ειναι για ολους.

Γι αυτο οσοι υποστηριζουμε το bitcoin συνεχεια λεμε (ωρες ωρες ματαια εχω την εντυπωση):  Ασχοληθειτε, μαθετε, παρακολουθηστε. Και μετα, αν σας κανει επενδυστε.

Και ομως παντα τοσος κοσμος (και δεν λεω για σενα προσωπικα) φαινεται να ακουει το ακριβως αντιθετο

• Like 1
Δημοσ.

Αν μιλαμε για μακροπροθεσμη αποθηκευση χρηματων, ναι γιατι παρα το τεραστιο volatility η πορεια του μεχρι τωρα ειναι σαφως ανοδικη.

Ο πιο ατυχος μεχρι τωρα ηταν αυτος που αγορασε το Δεκεμβριο του 13 η Ιανουαριο 14, εφοσον δεν πουλησε λιγο μετα βεβαια (ωστε να χασει). Επρεπε να περιμενει σχεδον 3 χρονια για να φτασει στο ιδιο σημειο.

Φυσικα δεν βαζεις χρηματα οταν θες να ξερεις τι θα παρεις πισω τον αλλο μηνα, η ακομα και το αλλο εξαμηνο. Και ολοι αυτοι που πανε και παιρνουν δανεια και βαζουν υποθηκες για να επενδυσουν σε crypto εχουν προβλημα στο κεφαλι τους, δεν τους φταιει κανεις αλλος.

Αν εχεις καποια χρηματα που θες να τα κρατησεις για 5 χρονια η παραπανω, η μεχρι τωρα πορεια εχει δειξει οτι θα εβγαινες κερδισμενος.

Φυσικα τιποτα δεν ειναι σιγουρο γιατι δεν υπαρχουν εγγυησεις. Ειναι ομως μια επιλογη με καποια υπερ και καποια κατα και δεν ειναι για ολους.

Γι αυτο οσοι υποστηριζουμε το bitcoin συνεχεια λεμε (ωρες ωρες ματαια εχω την εντυπωση): Ασχοληθειτε, μαθετε, παρακολουθηστε. Και μετα, αν σας κανει επενδυστε.

Και ομως παντα τοσος κοσμος (και δεν λεω για σενα προσωπικα) φαινεται να ακουει το ακριβως αντιθετο

Το "ασχοληθειτε μαθετε παρακολουθηστε και αν σας αρεσει επενδυστε" με το "οι τραπεζες τυπωνουν αερα κοπανιστο και η λυση ειναι το bitcoin γιατι εισαι τραπεζα του εαυτου σου" εχει μια διαφορα,μην κανεις πως δεν καταλαβαινεις ποιο ειναι το προβλημα, δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα αλλα αυτα ειναι τα επιχειρήματα που ακους απο τα παπαγαλακια. Δεν διαφωνω πως οποιος επελεξε να βαλει τα χρηματα του τα τελευταία 5 χρονια σε btc βγηκε κερδισμενος, πως θα μπορουσα αλλωστε, αλλα δεν γινεται να πιστευεις οτι η ανοδος αυτη θα συνεχισει για παντα.

Δημοσ.

κάποιος που να ασχολείται?

Χρησιμοποιώ το kraken και δεν είχα θέμα να στείλω λεφτά με Εθνική και Πειραιώς. Δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο άλλο και δεν έχω κάνει ανάληψη, οπότε δεν ξέρω αν σε βοηθάω :)

Παιδιά και τους 2-3 τελευταίους μήνες να ασχολείται κάποιος με το Bitcoin κέρδος έχει και μάλιστα σημαντικό. Τώρα το τι θα γίνει όλοι μαζί θα το δούμε, δε νομίζω να το ξέρει κανείς!

Δημοσ.

Το "ασχοληθειτε μαθετε παρακολουθηστε και αν σας αρεσει επενδυστε" με το "οι τραπεζες τυπωνουν αερα κοπανιστο και η λυση ειναι το bitcoin γιατι εισαι τραπεζα του εαυτου σου" εχει μια διαφορα,μην κανεις πως δεν καταλαβαινεις ποιο ειναι το προβλημα, δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα αλλα αυτα ειναι τα επιχειρήματα που ακους απο τα παπαγαλακια. Δεν διαφωνω πως οποιος επελεξε να βαλει τα χρηματα του τα τελευταία 5 χρονια σε btc βγηκε κερδισμενος, πως θα μπορουσα αλλωστε, αλλα δεν γινεται να πιστευεις οτι η ανοδος αυτη θα συνεχισει για παντα.

Η ανοδος δεν θα συνεχισει για παντα σε πραγματικα μεγεθη, αλλα ουτε και η διακυμανση. Η προστασια απο τον πληθωρισμο θα παραμεινει καθως το bitcoin ειναι απο σχεδιασμο αντιπληθωριστικο.

Κατα βαθος ολα τα ειδη χρηματος εχουν αξια επειδη νομιζουμε οτι εχουν αξια. Και νομιζουμε οτι εχουν αξια επειδη και οι αλλοι νομιζουν οτι εχουν αξια.

Το "οι τραπεζες τυπωνουν αερα κοπανιστο" ειναι καλο αντικειμενο συζητησης με καποιον που θεωρει οτι το fiat εχει αξια γιατι δεν ειναι απλα bit σε υπολογιστες. Ειναι ενα καλο opening για να κανεις με καποιον μια τετοια συζητηση ωστε να του δωσεις την ευκαιρια να δει καποια πραγματα απο αλλη οπτικη γωνια.

Φυσικα αν καποιος θελει να βγει τελειως απο το τραπεζικο συστημα για οποιοδηποτε λογο (και εμεις που ζουμε στις "ανεπτυγμενες κοινωνιες" δεν εχουμε καποια επιτακτικη αναγκη) για πρωτη φορα στα χρονικα εχει καποιο τροπο να το κανει. Ακομα ειναι τρομερα δυσλειτουργικος, αλλα κοιταμε το potential και οχι μονο τις δυνατοτητες που υπαρχουν αυτη τη στιγμη και οντως απεχουν πολυ.

Δεν νομιζω οτι ουτε ο ιδιος ο check2fire να το εφαρμοζει στο βαθμο που λες αλλα επισης δεν νομιζω οτι και κανενας που το διαβαζει το ερμηνευει ετσι. Μπορει φυσικα να κανω λαθος.

Η αποψη λοιπον αυτη ειναι μεν ακραια αλλα οχι εντελως unfounded.

• Like 1
Δημοσ.

Πόσα τέτοια έχουν γίνει. Ποτέ κανένας holder δεν έχασε εκτός από σπάνιες περιπτώσεις.

Σε απόλυτα χρήματα πρώτη φορά γίνεται. Σε ποσοστό γίνεται συνέχεια.

Προφανώς δε μιλάω για άτομα που είναι γνώστες και θα κάνουν hold.

Μιλάω για την Νίτσα στην Αμερική που έβαλε υποθήκη.

Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση ανατροφοδοτείται.

hodl-hodl.jpg

Το αυτό συν εντολές πώλησης αν πάει κάτω από 8.

Δημοσ.

Εσύ ορίζεις το exchange που παίρνει τη τιμή (κατα προτίμηση απο το exchange που έκανες τη αγορά του εκάστοτε νομίσματος). Δεν είναι σαν το coinmarketcap που βγάζει ένα μέσο όρο από κάποια exchanges.

Επειδή έκατσα χθες και δοκίμασα όλες τις εφαρμογες αυτης της κατηγορίας κατέληξα στο coin stats. Κάντε μια δοκιμή...

Σε απόλυτα χρήματα πρώτη φορά γίνεται. Σε ποσοστό γίνεται συνέχεια.

Προφανώς δε μιλάω για άτομα που είναι γνώστες και θα κάνουν hold.

Μιλάω για την Νίτσα στην Αμερική που έβαλε υποθήκη.

Και δυστυχώς αυτή η κατάσταση ανατροφοδοτείται.

Το αυτό συν εντολές πώλησης αν πάει κάτω από 8.

Είμαι καινούργιος και διορθωσέ με αλλά τέτοια μαζική κατρακίλα όλων των νομισμάτων νομίζω δεν έχει ξανα συμβεί 

Δημοσ.

Η ανοδος δεν θα συνεχισει για παντα σε πραγματικα μεγεθη, αλλα ουτε και η διακυμανση. Η προστασια απο τον πληθωρισμο θα παραμεινει καθως το bitcoin ειναι απο σχεδιασμο αντιπληθωριστικο.

Κατα βαθος ολα τα ειδη χρηματος εχουν αξια επειδη νομιζουμε οτι εχουν αξια. Και νομιζουμε οτι εχουν αξια επειδη και οι αλλοι νομιζουν οτι εχουν αξια.

Το "οι τραπεζες τυπωνουν αερα κοπανιστο" ειναι καλο αντικειμενο συζητησης με καποιον που θεωρει οτι το fiat εχει αξια γιατι δεν ειναι απλα bit σε υπολογιστες. Ειναι ενα καλο opening για να κανεις με καποιον μια τετοια συζητηση ωστε να του δωσεις την ευκαιρια να δει καποια πραγματα απο αλλη οπτικη γωνια.

Φυσικα αν καποιος θελει να βγει τελειως απο το τραπεζικο συστημα για οποιοδηποτε λογο (και εμεις που ζουμε στις "ανεπτυγμενες κοινωνιες" δεν εχουμε καποια επιτακτικη αναγκη) για πρωτη φορα στα χρονικα εχει καποιο τροπο να το κανει. Ακομα ειναι τρομερα δυσλειτουργικος, αλλα κοιταμε το potential και οχι μονο τις δυνατοτητες που υπαρχουν αυτη τη στιγμη και οντως απεχουν πολυ.

Δεν νομιζω οτι ουτε ο ιδιος ο check2fire να το εφαρμοζει στο βαθμο που λες αλλα επισης δεν νομιζω οτι και κανενας που το διαβαζει το ερμηνευει ετσι. Μπορει φυσικα να κανω λαθος.

Η αποψη λοιπον αυτη ειναι μεν ακραια αλλα οχι εντελως unfounded.

Το bitcoin αυτουσιο δεν εχει καμια αξια, η μονη αξια που αποκτα ειναι οταν αυτη μετατρέπεται σε fiat, και αυτο επηρεαζεται απο την τρεχουσα ζητηση/προσφορα του στα ανταλλακτηρια. Αυτο γινεται γιατι κανενας δεν κανει pricing σε bitcoin. Το pricing γινεται σε local currency και απλα επιτρέπεται σε καποια μαγαζια η πληρωμή μέσω bitcoin σαν ενδιαμεσο νομισμα με την τιμη σε btc να εξαρτάται απο το τρεχων exchange rate (συνηθως με ενα μικρο mark-up) . Πως ακριβως υπαρχει προστασια απο τον πληθωρισμο οταν η τιμη ενος χ αγαθου σε btc προσαρμοζεται αναλογα με την τρεχουσα αξια του btc εκφραζομενη πχ σε $?

Ο μονος τροπος για να συμβεί κατι τετοιο ειναι μια αεναη αυξηση της τιμης του, κατι που συμβαινει απο δημιουργιας του, αλλα μακροπροθεσμα ειναι προφανως ανεφικτο.

Δημοσ.
Φυσικα αν καποιος θελει να βγει τελειως απο το τραπεζικο συστημα για οποιοδηποτε λογο (και εμεις που ζουμε στις "ανεπτυγμενες κοινωνιες" δεν εχουμε καποια επιτακτικη αναγκη) για πρωτη φορα στα χρονικα εχει καποιο τροπο να το κανει.

Δεν ισχύει ακριβώς αυτό, υπήρχε κ υπάρχει κόσμος που δεν χρησιμοποιεί τράπεζες, τουλάχιστον όχι συστηματικά/καθημερινά. Αυτό που μπερδεύει λίγο την συζήτηση είναι ότι άλλο το fiat και άλλο η τράπεζα. Αύριο-μεθαύριο μπορεί να λειτουργήσει και τράπεζα με cryptos πχ, ακριβώς όπως λειτουργεί και μια τράπεζα με fiat. Εντάξει, όχι ακριβώς το ίδιο, αλλά με παραπλήσιο τρόπο λειτουργίας.

Τέλος για το θέμα πληθωρισμού, αρκεί να δει κάποιος την εξέλιξη τιμών σε δολλάρια κτλ για να καταλάβει γιατί είναι ο εχθρός της αποταμίευσης, αφού τα επιτόκια καταθέσεων/κρατικών ομολόγων (οι πιο ασφαλείς επιλογές αποταμίευσης δλδ σε νορμάλ συνθήκες) σχεδόν πάντα υστερούν αυτού. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τρέξω ή θα παροτρύνω κάποιον να αποταμιεύσει σε BTC/λοιπά cryptos, αλλά η αντι-πληθωριστική τους φύση είναι προφανέστατη και ενδέχεται μελλοντικά να αποτελέσουν μια ρεαλιστική επιλογή.

Πάντως ποια φούσκα που έσκασε κτλ, σε σχέση με ~6 μήνες πίσω, όλα πάνω είναι (Χ φορές πάνω, ανάλογα το νόμισμα), ε κάποια στιγμή θα γύριζε η αγορά, αλλά απέχει πολύ ακόμα από "σκάσιμο".

Δημοσ.

Επειδή έκατσα χθες και δοκίμασα όλες τις εφαρμογες αυτης της κατηγορίας κατέληξα στο coin stats. Κάντε μια δοκιμή...

Είμαι καινούργιος και διορθωσέ με αλλά τέτοια μαζική κατρακίλα όλων των νομισμάτων νομίζω δεν έχει ξανα συμβεί

Σε ποσοστό είχαμε αντίστοιχες και μεγαλύτερες πτώσεις. Εγώ χαρακτηριστικά βλέπω στο trading history μου πχ 22% πτώση σε λίγες ώρες τον Ιανουάριο του 2015. Αλλά τότε ήταν σε εκατοντάδες όχι σε χιλιάδες ευρώ η πτώση. Για τον μέσο άνθρωπο που νόμιζε ότι βρήκε τρόπο να βγει στη σύνταξη νωρίτερα, ε δεν ήταν καλή μέρα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...